Vart tog denna helgen vägen?

HEJ BLOGGEN!

Då va söndagen redan här! Helgen går alldeles för fort och vi som tänkt att vi skulle få gjort så mycket i huset i helgen har inte ens hunnit hälften av vad vi ville ;) Allt tar så mycket längre tid än vad man tror. Gäller att vara realist när man har en liten att ta hand om också, hihi!

Idag har vi varit iväg en sväng på Jysk för att köpa gardiner till matsalsrummet. Det blev kritvita och de kommer passa så bra in där! Jocke håller i skrivande stund på att sätta upp gardinstångarna.

Nu hade jag tänkt lägga in ett par bilder men det verkar inte fungera så jag låter det vara för tillfället. Hör dessutom en liten son där nere som nog vill att mamma ska komma ;)

Hoppas att ni haft en MYSIG helg!

//Babymom - Ida


Vårnytt i garderoben



Vårfräsch body och byxa från favortiten Lindex. Jag kunde gått iväg med hela affären :P



Detta set jag har velet köpa enda sedan jag såg de på webben första gången och nu blev det alltså av :) Neo kommer bli såå stilig!



Skön feece tröja från H&M och ett par tajts/leggings från Lindex. Har bodyn som matchar byxorna sedan innan :)



Dagens fynd helt klart! 50:- för denna söta stickade koftan! H&M kan ibland. Kassörskan sa att de fått in den nästan precis men att de sänkte den igår och hon fattade inte varför. Well, bra för moi iaf! :D



...och så till mamma...



...en top från Lindex (rea)

Så - det blev en lyckad shopping för både mamma och son!

Nu ska jag leka lite med Neo, han gillar som sagt INTE när mamma bloggar ;)

//Babymom - Ida


Shopping

Nu ska jag och lilleman snart traska bort till köpcentrat för att shoppa lite. Neo behöver större byxor och tjocka tröjor och mamma kan behöva ett par leggings och ev en tröja :) Har rabatt på Lindex så det blir nog inhandling av allt där!



Neo med sin "Murmel" som farmor och farfar köpt :)

Nä - nu är det dax att gå! Neo är inte nöjd att jag sitter här ;)

//Babymom - Ida

Fredagsmys hos farmor o farfar

Svärmor ringde innan och frågade om vi ville ha middag ikväll och ja, de tackar man väl inte nej till ;) Nu har vi ju 5 min gångavstånd till dom vilket är super! Kan Neo tom somna för natten där ju, kan bara lyfta över honom från vagnen till sängen, borde inte va några problem :)

Jag skulle ut o hämta posten innan (nu får man ju gå hela vägen ut till vägen för att hämta den och inte som innan att den kom in genom dörren) och Neo va vaken...jag tänkte att jag tar ju inte vagnen utan jag kan ju bära honom. Sen kom jag på en bättre grej: bärselen. Han gillar ju inte denna men jag va ju tvungen att testa. Så, på med ytterkläder på oss och i med ungen i selen och det funkade så bra! Bättre än när han inte har ytterkläder. Det är något med vår son och ytterkläder, han blir liksom så lugn i dom...:) Så - nån dag framöver tänkte jag testa gå en prommis med honom i sele. Kommer dock inte våga gå så långt eftersom det finns en risk att han börjar skrika hysteriskt ;) haha

Nu sitter han i mitt knä och tycker inte alls det är kul att mamma bloggar, han försöker komma loss, haha! Inget skrik eller så han leker bara orm ;) Vi ska nog gå ner och slå oss ner framför soffan, jag tror Neo behöver sova nämligen :)

//Babymom - Ida

Fredag

HEJ BLOGGEN!

Här välkomnar vi fredagen med öppna armar! Ska bli skönt med en helg eftersom pappa då är hemma :) Imorron ska han iofs spela match och är borta större delen av dagen men vi har iaf kvällen och hela söndagen!

Imorse ville Neo upp vid 6-tiden men vi somnade om tillsammans inne i våra sängar strax innan kl 8 och de va sååå mysigt! Neo låg tätt intill mitt bröst och sussade GOTT! Jag somnade lika gott jag med eftersom mysfaktorn va enormt hög ;) Han brukar inte vilja ligga på sidan så utan vill sova på rygg så detta va en välkommen överraskning! Vi låg och mös till klockan va kvart i tio :D

Nu börjar Neo bli lite nannig igen och då ska jag passa på att plocka undan en massa saker som ligger över allt, blir galen på allt som bara "dräller".
Och just de, Neo har bajsat nu på morgonen! ;) Och vilken bajs det var! Hmm, kanske inte världens mysigaste snack....BAJS! :P

Nä - Neo kallar på min uppmärksamhet!

Hej för nu <3

//Babymom - Ida


God Natt

Nu säger jag 'god natt'. Neo somnade strax innan halv nio ikväll vilket känns som en fiiin tid ;) Då har man lite egentid på kvällen innan man själv ska krypa ner under täcket.

Neo har haft lite problem med magen nu sedan i måndags. Han har inte bajsat sedan dess och det märks på honom plus att han fiser och det luktar INTE gott :P Jag tror det är för att jag gett honom en del ersättning som komplettering de senaste dagarna...Jag hoppas på att mina bröst efter MYCKET ammning de senaste dygnen ska förstå att de ska producera mer mat till lillkillen. Jag tänkte amma varannan timme ett par dagar till och funkar inte de så får vi nog inse att det helt enkelt inte går...:( Det gör mig ledsen. Men vi kan inte hålla på att amma som galningar hela tiden och ändå ge ersättning om kvällen för att han vill ha ännu mer då så han kan hålla sig natten ut. Det blir antingen bara amma eller bara ersättning. Hur skönt skulle de inte vara att ha mjölk så det sprutar? Tro det eller ej, det längtar jag efter just nu. Well, vi får se hur det går helt enkelt. Går det inte så vet jag att jag/vi verkligen kämpat in i det sista för att det ska gå, mer kan man inte göra :)

Nä, som sagt - nu väntar SÄNGEN! :D

//Babymom - Ida

Lite blandade bilder



Det va lite kallt i huset första dagen så Neo fick ta på sig den stickade koftan och de stickade "tossorna" som gammelfarmor gjort. Såg riktigt myyysigt ut :) (tossorna är dock försmå tyvärr)



Mammas finis imorse efter förmiddagsnapen! Mobilen ovanför sängen är nyuppsatt och verkar uppskattas massor :)



Lillkillen tränar nacke men han va tröttis så de blev inte många minuter ;)



En del av familjen som hjälpte till att flytta. Här äter vi lunch i vårt nya hus <3



Kaos i vårt blivande matsalsrum ;)



Vårt nya vardagsrum! Kommer ta evigheter innan vi är klara dock. Eller kan man bli "klar" i ett hus? Tror inte de. När man tror att man är klar och nöjd vill man nog börja om igen, hihi! Inredning är så kul. Här kommer förvandlingen gå långsamt men jag ska uppdatera när det väl händer något ;)

Nu vaknade lillen från sin nap och jag ska på att amma igen...jag ammar var annan timme typ för att jag vill producera mera...Som man kämpar för att ens lille ska få det bästa <3

//Babymom - Ida

Nu funkar min dator!

G O D M O R G O N

Äntligen har vi fått upp datorn! Så, nu kan jag blogga som vanligt igen. Jag har dock inte saknat det speciellt mycket med tanke på hur mycket vi haft att göra här hemma :)

Neo sover nu i vårt rum igen och denna natten har han sovit BRA. Jag vaknade första gången strax innan 05 när han satte igång atr fara runt, dock sovandes ;) De andra nätterna här i huset har han vaknat och vatt ledsen. Vet inte om det är flytten eller någon fas han går igenom. Får hoppas han kan sova lika bra inatt igen :) Jag ville ha in honom till oss igen efter en massa spring mellan rummen på natten plus att det är ganska kallt inne i Neos rum, vet inte varför. Kan bero på att hans rum gränsar ut till en stor matsal som är ganska kall och Neos rum har ännu ingen dörr så vi kan inte stänga så värmen kan stanna kvar där inne. Kanske fryser han på natten? Han får helt enkelt stanna hos oss tills vi skaffat en dörr till honom och se om det blir bättre då!

Idag har jag lika mycket att göra som alla andra dagar, här finns att plocka med! Vi börjar sakta med säkert komma i någorlunda ordning. Vi kommer trivas sååå bra!

Nu ska jag ner där nere och leka lite med min skatt!
Kommer ev lite bilder i eftermiddag ;)

//Babymom - Ida


Första natten i eget rum

Hejsan! Här rullar det på o jag har fixat så jag får låna ett mobilt internet tills vårt nya kommer så imorron kanske jag kan blogga som vanligt igen :) Tänkte bara berätta att Neo inatt sov i sitt eget rum. Han vaknade ett par gånger o va ledsen men jag stoppade om honom igen o han somnade om. Jag kan säga att jag sov på helspän! Blev klarvaken på en halv sekund så fort jag hörde minsta lilla ljud! Får se hur det går natten som kommer. Imorse va min första tanke att ta in honom till oss igen men tänkte sedan efter. Det va ju första gången vi sov såhär o allt funkar ju inte perfekt första gången så lika bra att köra på så kommer vi alla vänja oss såsmåning om :) Just nu tar lillen en nap. När han vaknar ska de bli nackträning ;) Hörs när vi hörs!

God morgon Söndag!

Hej bloggen! Igår va jag verkligen utslagen. Trött va bara förnamnet ;) Så de va skönt att lägga sig i sängen igårkväll kan jag lova. Jag har varit vaken en del inatt i och med Neo o är ganska sliten o trött nu med. Detta är egentligen min sovmorgon men jag har inte hjärta att be Jocke gå upp, haha. Jag får lägga mig en stund senare idag istället. Inte för att jag har tid med de men ändå ;) Neo blev jätte skikig igår innan han somnade också. Vet inte alls va felet va. Tror han hade ont nån stans o de va nog inte magen :-S Tog lång tid innan han lugnade sig efter att han slutat gråta stackaren. Jag hatar när jag inte vet vad som är fel o bara kan försöka trösta men så e de ibland. Nu ska jag nog ta lite frukost o sen mysa lite på soffan med min son :) Ha en fin söndag!

Äntligen soffdax!

Nu är vi äntligen klara för idag! Allt har gått bra o vi blev precis klara innan snön kom :) Nu har jag precis fått i mig kvällsmackor o mjölk, gott! Neo sitter trött i sittern men vill inte ta en nap innan det är dax för sista maten o sedan sängen. Flytten har varit jobbig för honom också ju. Ska nog ta upp honom o kela lite :) Hörs mer imorron om jag hinner! God kväll!

Flyttdag

G O D M O R G O N !

Inatt gick jag ut och la mig på soffan eftersom jag INTE kunde sova när Neo bökade runt. Jag ville vara någorlunda pigg till idag :) Idag är det flytt!!

Så, jag kommer nog inte blogga vidare mycket under dagen och det värsta av allt: vi får inte berdband till huset förrän den 3 mars!! Hur ska jag klara mig...? :(

Hörs när vi hörs!

//Babymom - Ida


På hemmaplan igen

Nu är vi hemma efter att ha uträttat allt vi skulle idag. Jocke och hans mamma gjorde som så att de körde till huset med en del grejer plus att de ska sätta igång värme, kyl/frys och sedan skotta garageuppfarten. Vi har en egen väg som går ändra fram till huset så det blir MYCKET att skotta ;) Skönt att jag måste ta hand om Neo så jag slipper, hoho!

Så - jag och Neo är ensamma hemma och jag ska nu försöka få så mycket gjort som jag bara kan! Lillen får hänga med i sittern. Han borde somna om en stund och sova ganska länge för hans långa förmiddagsnap uteblev ju idag iom bankbesöket.

Nä - ska man ta det sista i köket tro? Kan undra om det blir köpemat ikväll...? ;) Lika bra de så jag kan packa ner allt NU.

//Babymom - Ida

Klara på banken!

Då va vi klara på banken :) Nycklarna ligger nu säkert i skötväskan! Vi ska nu hämta ett släp till imorron, köpa lunch och sen hämta Jockes mamma som ska hjälpa oss lite med det sista idag. Det uppskattas! Neo va så snäll på banken o fick flaska idag igen eftersom han ville äta precis när vi skulle sitta ner o skriva papper ;) Ville inte riktigt "klä av mig" inför alla. Får pumpa lite när vi kommer hem igen! Hej sålänge.

Yey! Älsklingen hemma <3

Nu på morgonen hade jag ett underbart samtal med den allra finaste människa på denna jord, min älsklingsbästis Åsa! Hon är ÄNTLIGEN hemma från 6 månader i Kina och innan dess 3 ÅR i Schweiz! Nu ska hon vara hemma ett ganska bra tag innan det är dags för nästa äventyr! :)

Hon har inte träffat sitt gudbarn än och hon kände sig lite nervös samtidigt som hon LÄNGTADE! Imorron är det så dax :D Kommer ju gå fiiin, Neo kommer älska DIG Åsa! ;)

Nu är det strax dax att köra ner till banken!

Hörs senare om jag hinner :)

//Babymom - Ida

Idag får vi nycklarna till vårt nya liv

G O D M O R G O N!

Natten har varit ganska springig. Neo har bökat runt MASSOR och jag har stoppat in nappen otaliga gånger! Jag är bara glad att han slapp bli dålig av vaccinet, idag är han lika glad som vanligt igen :)
Jag är dock ganska trött och är trött i skallen. Fick ju upp med lite mindre än en timmes mellanrum från kl 02. Han vaknade och ville upp runt 7-tiden. Men på söndag är det jag som ska ha sovmorgon! Eftersom det är flytt imorron och vi ska upp tidigt får Jocke sova idag :)

Idag får vi så nycklara till huset! Spännande! Så efter banken ska vi ut dit och sätta igång kyl/frys och värmen och Jocke ska skotta annars kommer vi köra fast imorron, sååå mycket snö där e nu och mer ska de ju komma. Vilken otur! :/

Nu ska jag käka lite frulle, magen kurrar.
Neo sitter mätt och belåten i sittern och snackar högt med sakerna som dinglar framför <3

//Babymom - Ida


Panodil + ersättning

Nu har min lillkille fått en panodil och efter jag ammat så gott jag kunde fick han även ersättning. Till min förvåning åt han 2 ½ flaska à la 60ml i varje. Hmm - räcker mina bröst inte till längre...? Det gör mig ledsen. MEN, det är bara på kvällen det krånglar, aldrig på dagen :S Så, nu ska han få ersättning på kvällarna efter ammning och se om det går bättre. Det kan lätt ta 45 minuter för mig att kvällsamma och Neo är ändå en snabbdrickare, han ligger inte och somnar mm. Sålänge jag kan amma till viss del är jag nöjd!

Nu ligger Neo och ska somna hos pappa. Han har varit ganska ledsen idag och förtjänar att få somna hos någon av oss ikväll. Annars kan han numera somna själv i sängen när vi ser att han är trött :)

Go kväll!

//Babymom - Ida

Bläää för mer snö!

Flingorna yr utanför fönstret. Det borde vara mysigt. Men nej. Jag är så innterligt trött på detta förbaskade snöande nu som sen kommer förvandlas till blask!

Usch - snart slänger jag mig i solariet bara för att få känna lite värme och få bort lite av denna vinterbleka huden!
När tar det slut?



Neo har varit lite gnälligare nu idag än vad han brukar, jag tror det måste ha med sprutorna att göra. Han brukar ju inte skrika alls, typ, men nu skriker han om man ska byta blöja och så fort man tar upp honom ur sittern! Nästan som om det gör ont när jag tar i honom...Well, imorron är en ny dag och då är han förhoppningsvis sitt nöjda underbara jag igen! (inte för att han inte är underbar nu, hihi!)

//Babymom - Ida

Vårens "vill ha" från Lindex



Sååå mycket söta kläder Lindex fått in! Detta är bara EN DEL av alla favoriterna! Lindex har utan tvekan bäst och snyggast bebiskläder :)

Dopkorten är här!

Wii! Äntligen kom dopkorten med posten och de blev såå fina :) Så nu har jag klottrat ner alla adresserna på kuverten, det enda som fattas nu är frimärken och en stor fet gul brevlåda! ;)

(visar bilder på korten efter helgen ifall någon som är bjuden läser min blogg, hihi!)

//Babymom - Ida

Tävling!

Bloggaren Angelica har en tävling där man kan vinna färgade plastklockor från Weardesign.
Var med och tävla DU också!



//Babymom - Ida


Okej för nu



Mammas hjärta <3

//Babymom - Ida

Skönt att byta BVC

Jaha, då blev det 3 månaders vaccination idag vilket jag INTE va beredd på! Förra gången jag va där gav de bara mig en ny tid till kontroll och nämnde inget om att det va just DÅ han skulle vaccineras. Han är ju 3 månader nu men jag trodde att jag skulle få en ny tid till de efter denna. Iaf så gick det bra, han skrek bara nån minut efter andra sprutan. Han va såå duktig min lille kille!
Vi får se om han får feber eller så ikväll. Vi är iaf berdda med alvedon (stolpiller) om så skulle bli fallet. Bvc tanten tyckte att om han är gnällig eller inte sig lik ikväll så kan vi ge honom alvedon, feber eller inte.

Nu väger mammas bamsing 6430 gram och är 63,5 cm lång! Jocke gissade alltså närmst på 6500 gram. Neo får nog god mat eftersom han gått upp mer än 500 gram sen förra gången och växt ytterligare 3 cm.
Tänk, om en månad kan vi börja med "riktig" mat också! Det ska bli spännande. Sen får vi se hur länge jag ammar. Jag har ett mål om minst 4 månader och det tror jag att vi fixar lätt! Men vill gärna att kvällarna ska bli bättre så ev att det bli lite ersättning efter amningen så han blir ordentligt mätt. Man märker att brösten är "urätna" (är det ett ord?) på kvällen. Han suger och suger men sväljer inget vilket ju måste tolkas som att det knappt kommer något, några droppar kanske. MEN, han går upp fin fint i vikt så han får ju i sig det han ska! :)

Nu sover prinsen. Får se om han nannar en längre stund eller ca 30 min som han brukar. Är beredd på att denna dagen kan bli lite knas pga sprutorna.

Usch - nu måste jag packa lite till känns det som men jag har INGEN motivation! Jag vill bara vara med min lille son och ta extra god hand om honom! Har ju hela dagen imorron också till att packa och då är Jocke ledig också! :D

//Babymom - Ida

Väga + mäta

GODMORGON!

Nu ska vi strax bege oss till bvc för att väga och mäta lillkillen! Ska bli spännande! Jag gissar på 6300 g och Jocke 6500 g. Får se vem som är närmast ;)

Inatt/morse va första gången på månader som jag va uppe med Neo på natten (kl.04:15) och jag tror de berodde på att han inte åt så bra sista målet. Jag hade inte så mycket mjölk i brösten, satt och kämpade med honom fram och tillbaka mellan brösten. Om det är samma ikväll får tyvärr ersättningen plockas fram...Han måste ju bli mätt, lillpojken!

Hörs lite senare!

//Babymom - Ida


En välbehövlig paus



Jag och lilleman satte oss ner i soffan och tog en paus från allt packande. Då knackade det på dörren och mormor (Neos) kom. Det hade jag helt glömt. De skulle till banken idag och eftersom de bor utanför stan tyckte hon inte de va lönt att köra hem efter att hon slutat jobbet. Så, Neo fick somna hos sin mormor istället för mig :) Han började dock skrika när mormor tog honom och han brukar inte skrika så direkt. Usch - jag tror han blivit "mammig". Visst, underbart att min son vill vara hos MIG men det kan han ju inte alltid vara. Tycker därför att det är viktigt att han kan ty sig till någon annan också, tex sin mormor/farmor. Trots att Neo va ledsen hos mormor en stund tog jag honom inte, trots att jag visste att det nog skulle få honom att sluta skrika. Man kan inte va hos sin mamma HELA tiden. Måste finnas andra personer som kan trösta lillfisen nä jag inte är tillgänglig :) 

Låter NI andra trösta ert barn? (Jag vet liksom mammor som inte ens låter barnens pappa trösta...)

//Babymom - Ida


Garderobsrensning



Nu i samband med flytten tar jag ett rejält tag i min garderob och rensar ut det jag VET att jag inte kommer använda vilket va ganska mycket minsann! Behöver köpa en massa nytt men hur ska man hitta pengar till de? Well, jag ska först träna upp kroppen och därefter köpa kläder annars finns det ju en risk att det jag köper nu inte passar sen :)
Som ni ser är Neo med mig hela tiden. Han skiftade från mage till rygg på golvet (med hjälp av mig) medans jag sorterade allt på sängen. Lillfisen är så snäll, ligger där och flinar och snackar med mig. Kan man önska sig ett bättre sällskap när man håller på med en massa trista saker? NEJ ;)



Hatar när det är stökigt men vad ska man göra liksom? ;)



Underbaringen i egen hög person! <3



Nu hade jag tänkt få i mig lite lunch. Det får bli rester från gårddagens middag, snabbt och smidigt!

(Förresten! Neo har alltid älskat att sitta framför tvn och kolla på allt som rör sig men nu får de va slut med de eftersom jag hörde igår att det kan vara skadligt för deras små ögon! De kan få svårt att läsa mm i framtiden :O Han kan få sitta en liiiiten stund nån gång bara annars får vi underhålla honom på annat sätt. Man rekomenderar inte barn under 3 år att titta på tv men det är enligt mig oundvikligt i dagens samhälle. Jag håller min skatt borta så länge jag kan iaf)

//Babymom - Ida


Onsdag - 3 days to go

GODMORGON!

Solstrålen
valde att vakna vid sju-tiden idag och jag kände hur jag nog hade en liten huvudvärk på G och så sant, är väldigt tung i skallen. Har inte tid med sånt trams nu, så mycket jag har att göra här hemma! Får äta en stadig frulle, ta en pilla och hoppas på det bästa helt enkelt :) Saker måste bli gjorda här hemma, huvudvärk eller inte.

Neo har just nu ett fasligt sjå med att stoppa sina händer i munnen. De trycks in så långt att han klöks ju :P (Ojsan, nu bajsade han med, haha!) Jag har nu fått börja smörja hans små fingrar eftersom de blivit så torra efter allt sugande ;)

Nä, fy va hungrig jag e, dax för käk! Men först, blöjbyte igen. Som det smattrar i brallan här bredvid mig! :D

//Babymom - Ida


Tokmotiverad!



Jag tittade precis på finalen av "Biggest Loser" och denna FANTASTISKA kvinna vann, Ali!
Kolla in henne bara. Jag blir bara sååå tokmotiverad till att börja träna! Längtar som bara den. Nästa vecka är det nog dax, finally!


Eftersom det är min dröm att en dag plugga till polis krävs det en del styrka, smidighet och kondition och jag har inget av det just nu. Hoppas att min motivation håller i sig så jag kan ta mig till mitt mål :)

//Babymom - Ida


Neo 3 månader



16/2 - 2010
Vår älskade unge nyss! Tänk att du funnits hos oss sedan 3 månader tillbaka.
M Y S

//Babymom - Ida


Nu blev rutierna knas!

I och med besöket på bvc och föräldragruppen idag så blev Neos sov-vanor lite knas idag. Han brukar sova iaf 1 timme på förmiddagen men inte idag, idag blev den rutinen störd vilket resulterade i en väldigt trött bebis som inte ville sova. Dock inte gnällig eller så utan bara trött och kelsjuk :) Sen kom jag i all hast på att jag va tvungen att köra ner till banken med papper, givetvis när Neo va trött så han somnade i bilen men vi va borta max 20 minuter och sen kunde han inte sova mer, hur mycket han än skulle behövt de ;)

Men nu så somnade han iaf och jag hoppas han kan sova en bra stund nu så han inte blir så trött och gnällig senare, han behöver nanna stackaren :) Men som sagt, inte jag som bestämmer, det gör bebis!

Nu ska jag först ta itu med disken och sen börja packa ner sakerna på toaletterna. Gud va svårt de e att packa för mycket behöver man ju ändå in i det sista. Well, om man skulle råkat packa ner något som man måte ha är det ju inte värre än att man kan plocka upp det igen :)

Hur har er dag varit 'so far'?

//Babymom - Ida


Nackträning



Älsklingen gillar inte att ligga på magen men ibland måste man och ibland går det utan skrik ;)
Han är väl glad idag eftersom det är hans
3  M Å N A D E R S  DAG! <3



Man kan inte annat än ÄLSKA denna lille grabben! Jag och Jocke pratade igår om vilket tur vi haft och fått en så underbart snäll bebis! Mamma o pappa älskar dig <3

//Babymom - Ida

Snabb morgonhälsning!

G O D M O R G O N!

Hinner bara med en snabbis här eftersom vi snart ska vara på bvc och föräldragruppen. Känner inte jätte mycket för de eftersom där inte e någon jag fattat tycke för direkt men för att komma ut och hitta på något så funkar de :)
Resten av dagen kommer bara bestå av packning och om vädret tillåter en promenad.

Vi tog förresten sovmorgon till kl 8 idag ;)

//Babymom - Ida


En bit på vägen



Det börjar hända en del här hemma nu, nu ser man att det töms på saker! Trots det har vi såklart mycket kvar men jag börjar ändå se ljust i tunneln! :)



Skåpen börjar bli tomma! Dessa skåpen kommer jag dock sakna, de är ganska snygga ;) Men tror att när vi väl är inne i huset har jag glömt dom på nolltid, haha.



Neos rum, som vi egentligen inte kan kalla de eftersom han inte "bott" där inne, börjar fyllas med flyttlådor!



Nu ska jag utfodra en liten kille som börjar bli hungrig sen skall vi nog börja på vår egen middag som även ikväll blir aningen sen :) Vi är dock inte hungriga för vi fikade semlor för lite mer än en timme sedan, mumms!

//Babymom - Ida

Svar på kommentar

Julia om Mys med vänner:

Hej Ida. Jag har två frågor. Hur ligger det till med mamma pengen , får man 80% av sin inkomst vid mamma ledighet ? Det är väl F-kassan som bet ut det?
Hur länge har du tänkt vara mamma ledig?
Ha det bra///Julia



Hej Julia!

Nja, det är inte så lätt att man får 80% när man är mammaledig, det är många faktorer som spelar in.
Det finns olika utbetalningsnivåer och jag kan inte dessa exakt men detta vet jag iaf:
Det finns en sjukpenningnivå där man får 80% av lönen men den utgör bara en del av de dagar man kan ta ledigt. Jag vet inte exakt hur många dagar som är "80%" (eller 76,nånting % som det blir) men det kan man lätt kolla upp på försäkringskassan. Det är ju olika från person till person hur mycket man får och så, hur mycket man har jobbat eller om man är arbetslös osv.
Det finns två nivåer till men som sagt, jag är inte expert på området utan planerar min ledighet på nätet, då får man alla siffror upp på skärmen, exakt hur mycket man får ut per månad och så. Hur mycket man får i plånboken har att göra med hur många dagar betalt man tar ut i veckan.

Jag har gjort så att jag tar 5 dagar i veckan och jag hade tänkt vara hemma till februari 2011 som det ser ut just nu men då har jag ändå 40-50 dagar att ta ut senare, när Neo är äldre. Kan behövas om man nån dag vill hitta på något tillsammans eller om det är skolavslutningar mm. De som inte sparat dagar tills barnen är äldre ångrar sig nu så de har gett mig rådet att spara, det är roligare att ta ut de dagarna när barnet "är med" och man kan hitta på utflykter mm tillsammans :)

Det kan hända att jag börjar arbeta tidigare, jag gillar att jobba! Kan också bli att jag tar ut mer dagar betalt i veckan framöver om det behövs mer pengar i plånkan ;) Och det resulterar ju i att jag inte kan vara hemma till februari 2011 (jo, det kan jag ju men vill ju spara dagar).

Så - summa sumarum: Det är inte så lätt att man bara får 80% av lönen rakt av. Det är komplicerat! Gäller att läsa på ;)

//Babymom - Ida

Måndag - 5 dagar kvar!

G O D M O R G O N!

Här har dagen startat med en VÄLDIGT glad son som skrattar och snackar högt hela tiden! Underbart <3
Vi har fått sova ganska länge inatt eftersom vi va så "duktiga" och gick o la oss strax efter att lillkillen hade somnat. Så vid 21:45 låg i sängen redan vilket tillhör ovanligheterna! Jocke är en kvällsmänniska så det är därför men igår hade han aningen ont i huvudet och föreslog att vi skulle lägga oss. Javisst, inte mig emot ;)

Idag står packning, packning och åter packning på schemat. Isabelle är snäll som kommer och hjälper mig senare idag, tack! Det är ju ganska mycket som ska ner i de sablans lådorna ;)

Nu är det så 5 dagar kvar tills flytt. Snacka om att tiden gått fort, nu ska vi flytta IN! Vi köpte ju huset för 8 månader sedan och då tänkte man "shit, såååå lång tid kvar!" men ack va snabbt det gått. Poff sa de! :D

Nu ska jag nog käka lite frulle, magen kurrar en aning! Lyckades förresten välta ut ett helt vattenglas nu på morgonen och UNDER soffan dessutom. Kul sätt att starta dagen på! Som tur va låg Neo på soffan och smilade åt mig medans jag torkade vilket gjorde de hela såå mycket roligare, haha! Han är en riktig smil-fis!

//Babymom - Ida


Mys med vänner



Jessica och Jontes besök blev riktigt mysigt och Jessica (som inte alls gillar bebisar, hoho) hade det lite trevligt med Neo. Neo hade också det trevligt såg det ut som även om han lyckades spy ner både sig själv och Jessi. Men, vad kan man vänta sig av en liten bebis? :)



Neo har STENKOLL på vad som händer i vinter-OS ;)



Nu har jag varit och handlat en massa mat och måste säga att de va underbart att gå på Maxi en söndagskväll som denna för jag slapp trängas med en massa folk! Plus att jag jobbar på stället och då brukar det bli att man snackar med alla lite för länge men som ikväll jobbade inte så många så det gick snabbt och smärtfritt ;) Visst, jag gillar att snacka med de jag jobbar med men ibland vill man bara in och ut, eller vad sägs?

Nu håller Jocke på med middagen som blir aningen sen idag och lillkillen sover gott i sittern, sista napen för ikväll innan natten :)

//Babymom - Ida

Kärlek


Trots att jag tycker att Alla Hjärtans Dag bara är för butikernas skull för att kunna sälja mer så bjuder jag på ett litet hjärta ocg hoppas att ni får en kärleksfull dag! Jag visar mina nära och kära att jag älskar dom så ofta jag kan, jag behöver alltså inte en speciell dag för de.

Jocke kom hem med en ros till mig vilket han verkligen inte behövt eftersom vi inte skulle köpa något till varann men det är klart att den uppskattas ändå!

JAG  Ä L S K A R  MINA GRABBAR

//Babymom - Ida


S Ö N D A G

Då va det söndag. Vart tog hela denna helgen vägen? Som tur är har vi hela denna dagen framför oss!

Igårkväll hade vi två vänner här på middag. Vi lagade tacos, kollade på Melodifestivalen (jag hörde typ bara en låt, "Manboy" = bra eftersom jag nattade Neo) och efter de och när Neo somnat spelade vi Monopol i 2 timmar. Det va LÄNGESEN jag skrattade så mycket som vi gjorde och jag hade nästan glömt hur KUL det är att spela sällskapsspel! TACK för den bästa kvällen på väldigt länge! Hoppas på att vi hamnar i samma "by" så vi kan umgås ännu mer vilket ser ut att kunna bli fallet ;)

Idag ska det packas lite mellan varven. Jag fick min sovmorgon idag och sov såå gott trots att Neo och pappa tydligen inte vatt vidare tysta! Skönt att jag ändå kunde sova, det brukar jag inte kunna. Neo har precis fårr mat och sitter i sittern och ser lite nanig ut. Jocke hämtar sina färäldrar som varit i Österrike ocg ev kommer de inom här och säger  "hej" om den liten stund :)

I eftermiddag kommer Jessica o Jonte på fika. Vi har inte setts på jättelänge och Jonte har inte träffat Neo än! :O På tiden med andra ord.

 

Lillprinsen idag <3

//Babymom - Ida

Spya

Min lille Neo har inte varit den som spyr precis men både igår och idag har varit riktiga spydagar! Många klädbyten har det blivit, för oss alla tre ;-)
Undrar vad det är som "satt igång" de? Jag tror iofs inte det är något som direkt gjort att det blivit såhär just nu utan det bara blivit så, små bebisar kan ju tendera att spy ganska mycket!

Nu ska jag ställa mig och vika en MASSA tvätt som blev tvättat igår men inte invikt i gardeoberna. Sen ska jag se om jag hinner med lite packning innan kvällen också!

Vad har ni hittat på med en underbar dag som denna?

//Babymom - Ida

Snö

G O D M O R G O N!!

Idag vaknade man då till ÄNNU mera snö! Nä, nu kan de ju räcka! Vi har fått en underbart lång vinter men nu säger jag STOPP! Vill ha VÅR och med allt de innebär :)

Igår somnade lillplutten aningen sent, lite efter 22 men vaknade strax efter kl 7 ändå vilket jag tycker är bra så han inte lägger sig så sent varje kväll :) Jag sov i gästrummet inatt för att slippa springa till hans säng + att vakna en massa men nog vaknade jag ändå! Slapp dock springa till hans säng vilket va ganska skönt så jag kunde somna om ganska snabbt. Jocke sa att han (Jocke då) bara vaknat ett par gånger inatt och då behövde han inte gå fram till honom men hade de vatt jag så hade jag ju gjort de eftersom Neo blir tyst snabbare med nappen i munnen. Jocke kan ju sova oavsett, haha! Men nu vet vi iaf att vi behöver inte gå fram till honom på natten om han inte skriker och det gör mig ganska säker på att vi snart lägger honom i eget rum! Bra för honom och bra för oss :) Han är ju stora killen nu!

Nu ska jag äta frulle, är HUNGRIG! Jocke la sig för att vila så han orkar med matchen idag.

//Babymom - Ida


Lycka!

Åhh nu är jag sådär EXTRA glad! Just nu är det ganska så tajt med pengar, eller ja, klart eftersom vi ska flytta till hus. MEN, jag tog en chansning och kollade i kassaskåpet här hemma och vad hittar jag? 3500:-! Är det inte underbart härligt att hitta pengar som man glömt bort?! Nu ser det ut som det kan bli en tripp till Ullared inom en ganska snar framtid :D

Ikväll mumsar vi pizza som mannen är o hämtar nu och sen kl 20 blir det Let's Dance och Solsidan för hela slanten!

Ha en myyysig fredagskväll allesammas!


Pappa och Neo <3 Det blev after-work-mys!

//Babymom - Ida



Snyggt i grönt


Jag har kommit på att Neo passar väldigt bra i grönt och nameit har helt klart de finaste och roligaste bodysarna just nu. Nu har han en massa bodys så jag ska inte köpa dom (plånboken klarar de inte heller) men om jag fick välja skulle de redan ligga i lådan ;)

Var köper du helst barnkläder?

//Babymom - Ida

Fullsmockat i källaren

Hmm, jag som skulle packa! Märker när jag kommer ner till källaren att jag inte kommer åt de förbannade lådorna! Visst, hade jag inte haft Neo i selen så kanske. Han började skrika en massa (han gillar inte selen) så jag va tvungen att gå upp igen och när jag satte honom i sittern igen blev han nöjd. Han tittar just nu på "Lyckohjulet", haha!

Nu är det snart tvätt-tajm och jag ser INTE fram emot detta moment! Eftersom Neo INTE vill sitta i selen så får jag bära ner hela sittern (tungt) och sen ska all tvätt med också...det går bara inte. Får springa ner med tvätten snabbt som katten och sen hämta lillbusen ;) Jaja, jag får motion om inget annat!



//Babymom - Ida

Dagens Neo



Idag har mammas goding på sig ett mysset med byxor och body från Polarn o. Pyret. En julklapp från Neos nästkusin Aston, snart 3 år! :)

//Babymom - Ida


FREDAG!

G O D M O R G O N   B L O G G E N!

Idag är en bra dag! Ibland har man bara en känsla för hur en dag kommer bli och jag tror denna kommer bli BRA!

Här startade dagen strax innan halv åtta och Neo har inte farit runt som en galning i sängen inatt så jag har endast varit uppe ur MIN säng 2 gånger, båda för att ge honom nappen :)
Vaknade en gång också av att han gnydde lite men det slutade han med när han fyllde blöjan, haha!
Hur gör ni om era små bajsar på natten? Bytar ni då eller väntar till morgonen? (vi diskuterade de på föräldragruppen nämligen) Jag bytar inte...

Idag står tvätt på schemat från kl 13. Det blir nog sista gången jag tvättar där nere! Oh va skönt det ska bli sen :) Slipper allt slit och släp. Har man en bebis på snart 6,5 kg också så blir det inte lättare! ;)

Nu leker Neo högljut i babygymmet, jag får nästan ont i öronen så han skriker faktiskt, haha! Jag är inte van att han gör sååå mycket ljud av sig men jag älskar de! :D Bara han har roligt så har jag de med!

Nu ska jag borsta gadden och tvätta av mig så jag kan hoppa ur morgonrocken. Denna morgon känns det inte som om jag behöver somna om en gång till faktiskt vilket jag och Neo ju brukar göra så vi kan goooosa! Men somnar han ska jag istället ta itu med disk och sen blir det mera packning! Flytt om EN VECKA!

Hoppas ni fått en bra start på denna fredagsmorgon!

//Babymom - Ida


Min mage nu

Jag tänkte visa en bild på min mage, snart 3 månader efter förlossningen. Jag har lite bristningar framtill som kom SISTA veckan! Tack för de liksom :P Hoppas på att kunna få bort dom en aning med någon form av kräm ;)



Såhär ser magen ut JUST NU men inte länge till! De där magmusklerna ska få sig en omgång innan beach 2010! (Säger man inte de varje år, eller vad?)



Även om magen putar och jag har bristningar va det ju helt klart värt de! Kan inte tänka mig ett liv nu utan Neo
<3

//Babymom - Ida

Att amma

Jag har länge funderat på att skriva detta inlägg eftersom det är något jag länge tänkt på.

Att amma. Är inte de världens mest naturliga sak? Vad kan vara mer underbart än att ha sitt barn tätt tätt intill sig medans h*n äter sig mätt?
För vissa fungerar dock ej amningen av olika skäl men jag har ändå börjat fundera: Är dagens mammor för "lata" för att amma? Är det smidigare att ge ersättning direkt och slippa ömma bröstvårtor, bröst som sprutar och jobbiga amningsbh:ar?

Enligt statisktiken (om man kan tro på den men jag förlitar mig ändå på den) så är det endast 2% av alla kvinnor som verkligen inte KAN amma, kanske för att man får mjölkstockning eller att det helt enkelt inte räcker med den mjölken man har. Men de allra flesta HAR mjölk så att det räcker, det mesta sitter nog i huvudet på mamman att barnet inte får i sig tillräckligt.

Varför jag tar upp detta är att JAG är den enda jag vet som helammar (eller ammar över huvud taget faktiskt) av dom som jag känner som precis fått barn eller andra mammor som jag läser om i bloggar osv (det finns MÅNGA mammabloggar) Hur kan det komma sig? Amma är ju något man gör när man fått barn...eller? Det har jag hela tiden ställt in mig på. Jag hade innan Neo föddes inte en tanke på att det skulle vara annorlunda, att man kunde köra med ersättning istället. Vad är ersättning liksom? Det visste jag knappt...:/

Och om det nu är så att det är ca 2% av alla kvinnor som får barn som inte KAN amma, känner jag alla de där 2%...? När, så tror jag inte att det är.

En annan sak jag lagt märke till är att Neo går upp såå mycket mer och snabbare i vikt än ALLA andra bebisar jag känner! Alla dessa bebisarna får ersättning. Visst, vissa går upp mer och snabbare än andra men jag känner INGEN som går upp som min Neo gör. Och hur kan de komma sig? Är det Neo som är den "onormala"?
Jag har ju en teori om att det är min bröstmjölk som gör susen, men som sagt, det är ju bara MIN teori och om den stämmer vet jag ej.

Nu säger jag inte att ersättning är dåligt, bara liiite sämre än mammas mjölk men det tror jag att de flesta håller med om för så är det ju faktiskt. MEN, det ÄR ju tur att det finns alternativ till dom som verkligen har problem med amningen för annars skulle de små liven inte få någon mat alls ju...:(

Jag kämpade själv i början med amningen och jag va såå nära att gå över till ersättning för jag va så trött på att det inte funkade som jag ville! Mina bröst ville inte sammarbeta (tyckte jag men de gjorde dom faktiskt) och jag provade några gånger med ersättning men de kändes så fel...han skulle liksom ligga vid tutten, inte vid flaskan.
Så, jag kämpade! Och nu funkar det hur bra som helst och både jag och min kille mår super!

Jag tror att många kämpar med amning i början (särskillt som det är första barnet) men att många ger upp och kör den enkla vägen. Amning är INTE lätt! Jag är så stolt och glad att jag inte gav upp även när tårarna sprutade ur ögonen på mig! :P

Ta nu inte åt er ni som hade medicinska problem där ni verkligen inte kunde amma! Alla har ju såklart sin egen story.

Så, ni blivande mammor där ute - jag råder er att kämpa med amningen, det är värt de!

B R Ö S T M J Ö L K   Ä G E R!

//Babymom - Ida


Virrvelvinden



G O D M O R G O N!

Såhär glad och på sniskan hittade jag min underbaring nu på morgonen! Han är en riktig vilde när han sover! Jag har inte fått många timmars sammanhängande sömn inatt. Men, allt de blir ju "förlåtet" när man får världens största smile på morgonkvisten!

Hoppas dock på att han även denna morgon kan somna om en stund framåt kl.8 så vi får ett par timmars myyys i sängen tillsammans! <3



Spjälsängsskyddet från Ikea var en succé minsann! Han ligger och tittar på figurerna länge på morgonen :)

Nu ska jag se om lilleman bajsat för han håller på att trycka lite suspekt ;)

//Babymom - Ida


Stökigt!



I vanliga fall när det ser ut såhär blir jag galen men nu känns det helt okej att det faktiskt är ett bombnedslag här hemma! Känns som en riktig småbarnsfamiljs hem och det känns bra för en gångs skull med prylar ÖVERALLT :)
Älskar mammalivet mer och mer för varje dag som går. I'm blessed <3

Visst är det okej att ha det lite stökigt hemma då och då?

(Hade en bild till att lägga upp men de verkar inte fungera just nu. Ni nöjer er kanske med endast EN bild på mitt kaos? haha)

//Babymom - Ida


Vatten eller inte vatten?

När jag va på föräldragrupp i måndags pratade vi lite om vad vi ger våra bebisar (i matväg alltså) och både vatten och te kom på tal. En mamma gav camomillte på kvällarna för att det lugnar magen. Det har jag aldrig hört men det funkade tydligen bra :) Smackprov av vatten gavs också av många av mammorna.

Så, jag provade själv ge Neo lite vatten på måndagskvällen för att han ska få testa på. Jodå, inga problem. Han får verkligen inte mycket utan får sutta på flaskan lite snabbt :) Vattnet är givetvis kokat och flaskan likaså.



Det känns som om min pojk börjar bli stor när han får något annat än bröstmjölk. Blir de inte stora alldeles för fort?

//Babymom - Ida

Äntligen igång!


Mammas prins idag!

Han har inte haft denna bodyn så många gånger men den verkar väldigt intressant för han satt och tittrade på sin arm LÄNGE innan! Måste va alla mönster på den :)

Yes! Nu va man äntligen igång med packningen. Jag märkte till min förvåning att Jocke tagit ut alla tidningarna till insamlingen så jag får vänta med glasen tills vi fått tillräckligt med tidningar igen ;)

(Behöver en dusch känner jag men lika bra att vänta med de, kommer hålla igång hela dagen och ändå behöva en ikväll!)

Ha en fiiin dag allesmmans!

//Babymom - Ida


Morgonlek

G O D M O R G O N!

Här är dagen i full gång med en son som leker med sitt babygym. Jag är dock måttligt road av de tre melodierna den spelar, haha! ;)

Jag hoppas på en stunds sömn till när Neo blir trött. Har vaknat en massa gånger inatt då Neo bökat runt! Han låg tvärs över hela sängen imorse, hihi! Ska han fortsätta hålla på såhär så får han snart sova i eget rum. Jag planerar att han ska göra de från iaf 4 månaders ålder men eftersom han sover hela nätterna nu så kanske det är lika bra att han får va i sitt eget rum...? Blir kanske i samband med flytten eller ett tag efter...det är svårt att "släppa taget" :)

//Babymom - Ida


Vår dag



Idag har vi haft en mysig dag hos Isabelle. Lille Max och Sofia va också där. Max, som är 1½ månad sov mestadels ;) Det gjorde Neo också när han va så liten. Vilken skillnad de va på dom! De skiljer 1½ månad och lite mer än 2 kg! :O Mammas kille börjar bli STOR! Idag va han på gott humör och har inte sovit mycket, han har mest lekt och smilat åt oss! Myyys <3



Ikväll ska pappa träna så mamma och Neo ska vara ensamma hemma. Neo lär sova när Jocke kommer hem så han får säga "god natt" nu innan han kör :)

Ikväll orkar jag nog inte (och har ingen lust) att laga mat, det får bli mackor eller resterna från igår, jag får se!
Börjar bli lite hungrig så läge att bestämma sig :)

Jag har inte börjat packa idag heller...:/ Illa. Men imorron, jag då MÅSTE jag! Jag har tänkt packa in glasen och det får jag göra när Neo inte sover eftersom det kommer prassla en massa. Visst, han kan ju iofs ligga i ett annat rum med hjälp av babymonitorn ;) (kom på de nu)

Dags att säga adjö till mannen!

//Babymom - Ida


Tisdag



Jag hinner inte mycket mer än att bjuda er på denna bilden på mig och Neo idag :)
Vi ska nämligen hem till min brors sambo och äta lunch där Neo ska få träffa en annan bebiskompis, Max!

Hoppas ni haft en bra start på dagen, det har vi! <3

//Babymom - Ida


Inget Ikea...

...för mig och lillgrabben utan pappa körde dit själv. Vi kom på att vi får ju nog inte in sängen i bilen om vi är med ;)
Får se om vi får upp den tills Neo ska sova ikväll. Det är mycket som ska hinnas med men jag hoppas!

Ikväll blir det tacolåda med pasta som jag håller på med nu! Snabbt och gott, we like!

//Babymom - Ida

Ja, detta hårdilemma!

Linda om Hej nya veckan!:
Hej!
Jag tycker att du passar mkt bättre i lite ljusare hår... sorry men du ser mkt äldre ut i mörkt. Och vem vill se gammal ut? ;) Så mitt tips i med lite ljusa sling ... & Skit i att permanenta det ....
Ha det bra.
P:S Håller du med mig?



Jag fick denna kommentaren av en läsare och tänkte att jag kunde svara på den :)

Hej Linda!

Jag tycker också att jag passar bättre i lite ljusare hår men just nu klarar inte mitt hår av att ljusas upp eller slingas. Det sliter ju trots allt ganska mycket på de, har gjort det många gånger innan och det tenderar att bli ganska slitet efter ett tag och då är de ändå inte snyggt, tyvärr...

Jag har haft både lockpermanent och rakpermanent (just nu lockar) och jag gillar båda två men tröttnar så oerhört fort på vilket som efter ett tag :P Nu är jag inne på att jag vill raka de och ljusa men finns varken pengar eller möjlighet till de. En rak kostar mellan 2000 och 3000kr om man går till en som kan sina grejer. Mitt hår är i vanliga fall, utan permanenter, en rishög ;) Bara en massa burr, en blandning av vågor och rakt...och friss!

Och klart att man inte vill se gammal ut! Men jag väljer oftast en mörkare nyans på hösten/vintern och en ljusare på våren/sommaren. Dock är mitt hår ej så mörkt som på bilderna. I förrförra inlägget va håret blött och det va mörkt ;) Ska se om jag kan lägga upp en bild där den "riktiga" färgen syns :)

Tack iaf för kommenaren! Alla kommentarer är välkomma (sålänge de inte är elaka såklart, haha)

//Babymom - Ida


Ny säng!

Idag ska lillkillen få en ny säng. Vi skulle ju egentligen köpt en i helgen men så fick jag ett mail från Ikea om att de denna veckan har "Barnsliga veckan" och då har de 200:- rabatt på en spjälsäng, samma som jag tänkt köpa! Perfekt! Man får spara in pengar på allt man kan, eller hur? Man blir ju inte rik som mammaledig ;)

Så, när pappa kommit hem och fått i sig en macka eller två kör vi iväg! Hörde att det ev kan finnas ett tillägg till sängen som gör att den vaggar...? Hade vatt perfekt eftersom Neo älskar att bli vaggad, speciellt om han vaknar på natten. Men vi får se vad där finns.

Nu ska jag snart käka lunch men vad tro? Jag har inte mycket lust nu på dagen att laga nått spännande så oftast blir det en macka eller nudlar ;) Vad brukar NI mammor äta till lunch? Några bra tips på något som går snabbt?

//Babymom - Ida

Hej nya veckan!



Då va denna helgen över och en ny vecka står för dörren! Har en del småsaker planerat men inte för mycket vilket känns ganska skönt. Jag behöver ju som sagt packa...uhhh ÅNGEST! :P

Neo har somnat igen och jag sitter och lyssnar lite på musik. Jag har helt kommit på "efterkälken" med musiken sedan Neo kom till oss. Har inte koll på det senaste precis men jag försöker snappa upp så mycket jag kan på radio och tv :) Just nu kommer det gamla godingar som man festat många gånger till ur högtalarna. Tack SPOTIFY! :)

Nu måste jag snart köra ser jag!
Hoppas att ni får en härlig måndag!



Jag och syrran hade lite nagelfixattajm igår. Mina naglar va skabbigare än skabbigast innan kan jag lova ;)

//Babymom - Ida


Dagens Neo



Dagens goding!

Idag har han en body som är köpt på Babyproffsen (tror jag, han fick den av ett par kompisar) och ett par mjuka sköna byxor från H&M, även dom från ett par vänner :)

Här startade dagen för ca en timme sedan. Idag ska vi på föräldragrupp kl. 10 vilket innebär att jag idag inte kan somna om när Neo gör de men imorron, då jäklar! Har iofs sovit ganska gott inatt, Neo har vatt hyfsat lugn :)

Idag ska jag verkligen försöka att börja packa inför flytten! Nu är det nära...om 2 veckor bor vi inte här längre, jippi! :D

Nu är det dax för frulle för mamma!

//Babymom - Ida


Dagens Neo



Mammas lille prins har idag på sig en fin Bamse-body från Lindex och samma byxor som igår (här gillar vi svart, haha!)

Neo ville upp strax innan 8 idag då han fick mat och sen kunde jag somna om igen och få sovmorgon medan pappa och grabben gick ut i tv-rummet. Strax efter halv elva gick jag upp, najs! :)

Idag har vi bara att köra hem syrran på schemat. Jag kanske borde börja packa inför flytten också?! Kan börja imorron med att iaf vira in alla glas i tidningspapper, det är ju de som egentligen tar längst tid! 

Nu ska jag joina soffpotatisarna i soffan ;)

Ha en underbart skön söndag!

//Babymom - Ida


Pappamys

Här hemma har Neo och pappa en massa myyys! <3



Nu ska Neo snart få sitt sista mål mat sen är det sängadax! Vi vuxna stannar uppe ett tag till trots ganska tunga ögonlock...:)

//Babymom - Ida


Brillor i bilen



Här har vi ena paret av mina nya glasögon. Måste säga att jag blir ganska yr i skallen av dom nu :P Men de ska tydligen va normalt. Ont i huvudet har jag dock inte haft idag!



Jag måste bara säga att jag ÄLSKAR vårt nya hus! Alltså, det har sååå mycket charm! Blir mer och mer förtjust varje gång vi vatt där! <3



Mammas o pappar favorit i bilen! Han sov när vi kollade huset så de va svårt och veta om han gillade de eller ej ;) Han kan sova där iaf, positivt! :P Men jag tror han kommer älska de! Ungarna som bodde där innan är 5 och 7 år gamla och ville inte flytta trots att de byggt ett helt nytt hus. Mamman o pappan hade fått muta med en ny säng till dom ;) Ja, man gör vad man kan för att göra de små glada!

Strax kommer syrran hit och ska sova här ikväll. Mysigt! Så, imorron kanske vi köe hem henne till mamms o papps så får vi träffa dom också! :)

Ha en mysig kväll allesammans!

//Babymom - Ida

Hustitt

Idag är jag ganska trött eftersom Neo fart runt som en vilde inatt och 03:45 ville han upp! Jaha, trött som en gnu går man upp, ger lillkillen mat och tror att han ska somna sen (han åt inte jättebra innan han la sig) men nej, han är pigg och vill leka. Nej, här ska inte lekas tänkte jag. Så, jag satt med Neo i famnen där han fick sparka av sig och efter en halvtimme eller så började ögonlocken hänga. Strax innan kl. 05 somnade han...puh! Sen började han böka runt igen vid sju-tiden då Jocke gick upp och lyckades få honom att somna en timme till - tack! :)

Så - från kl. 8 har det varit full fräs här ;)
Idag kl 15:30 ska vi ut till Hyllinge till vårt hus och kolla om de förra ägarna har några möbler vi vill ha. De har låtit de som de inte ska ha stå kvar i vårt hus så vi kan se om vi ev vill köpa något av de. Så maybe vill vi de ;)

Efteråt blir det en tur på Maxi för handling vilket jag inte känner alls för just idag (vet ej varför) men det är ett måste, vi måste ju ha mat på bordet!

//Babymom - Ida


Dagens Neo



Mammas <3 nu på morgonen!
Han har på sig en body från Cubus. Tyckte inte den såg ut att ha så fin passform när vi köpte den men den blev ju helt ok, eller hur? :)
Byxorna är från Lindex och är riktigt mjuka och fina! Bra med svart, passar till allt ;)
Strumporna är återigen från H&M.

//Babymom - Ida


Allmänt risig

Usch - nu känner jag mig sådär vinter trött och tråkig! Jag har inte lust med något, orka diska och städa liksom! Och att klä på sig kläder för dagen är inget kul, när man ammar kan man inte ta på sig vad som helst...måste kunna komma åt brösten snabbt och smidigt. Håret på huvudet bara är där, livlöst och trist. Har dessutom börjat tappa hår som bara den, hår ÖVERALLT! Finnarna har börjat komma tillbaka så man känner sig sådär ofräsch trots att man rengör och lägger kletiga masker i ansiktet! Hur jag än försöker göra mig "fin" tycker jag inte att jag lyckas, jag vill INTE se min egen spegelbild. What to do? Det måste ske en förändrning liksom!

Jag tror att det finns olika faktorer som gör att jag känner mig såhär. Dels att jag då ammar vilket bidrar till klädproblem och håravfall, dels dålig nattsömn iom att sonen bökar runt som bara den. I need a change!

Jag MÅSTE till frisören! Jag har nog inte klippt mig sedan innan oktober månad 2009 (!) och jag vill inte titta efter hur mina toppar ser ut...

Längtar tills jag slutar amma så jag kan ta på mig vad jag vill! Misstolka mig inte, jag vill amma Neo så länge jag bara kan, säger bara att det ska bli skönt när man kan känna sig "fin" i sina kläder igen och inte anpassa efter tillgängligheten av tuttarna :)

Nu vaknade en liten kille så nu ska vi leka och mysa. Han ligger på magen nu o tränar och det uppskattas inte...:P Ska plocka upp honom nu...som han kämpar! haha

//Babymom - Ida


Dagens Neo


Här har vi mammas hösäck idag ;)

Bodyn är än en gång från Kappahl och också denna ett reafynd! Jag har ej visat den för Jocke än, haha! Tror inte han skulle gilla den :P
Byxorna är samma som igår, från Lindex likaså strumprona från H&M (har bara strumpor därifrån)

Neo behagade vakna vid 05:45 imorse och fy va trött jag va då! Men, bara till att stiga upp! Neo blev som tur va trött igen efter en timme så vi gick och la oss och sov en välbehövlig stund till :)

Idag ska vi köra Jockes föräldrar till Ättekulla där de ska ta bussen ner till Österrike för att åka skidor! Inte avis, nej då! ;) Efter de måste vi hoppa in på Maxi och handla lite till ikväll. Det börjar bli tomt i skåpen men jag handlar det vi behöver tills ikväll och sen får vi nog storhandla imorron när Jocke är hemma. Tufft om jag ska göra det själv med lilleman ;)

//Babymom - Ida

Ps. Hans röda kinder är tillbaka. Så nu smörjer jag dom en omgång till och hjälper inte de får vi kolla upp varför de blir sånna. Hans händer har små utslag också som jag tror är för han har dom i munnen HELA tiden. Ds.


Lyxkväll

Jag har haft en ganska konstig kväll, minns inte när jag hade en sån kväll senast. Jag har nämligen suttit helt alena i soffan och kollat på tv. Ingen Jocke och ingen Neo. Mammalyx delux! Älskar mina killar men någon gång ibland är det skönt att bara vara med sig själv :)

Jocke kom precis innanför dörren och jag ska kravla mig i sängs, hoppas Jocke vill göra detsamma. Prinsen sussar sött sedan halv nio <3

Hörs imorron!

//Babymom - Ida

Rakt? Lockigt?



Hittade precis denna bilden av mig på Facebook, har inte sett den innan och nu känner jag att jag saknar rakt hår...:S (bilden är ca 3 år gammal) Jag har ju rakt/lockigt när jag ej har gjort något med de som att permanenta och mitt vanliga gillar jag VERKLIGEN inte. Kanske man ska rakpermanenta de igen...? Men jag har ju precis lockat de...! What to do??

Hmm, så brun o fin man va på fotot! Annat än hur man ser ut nu :P

//Babymom - Ida

Tråkigt nog hade jag fel...

BUHHH!! Jag som trodde att "New Moon" skulle komma ut på dvd den 20/2...det verkar vara den 20/3! Jag har läst lite olika datum men det verkar som om det blir i mars iaf, sen om det blir den 20:onde återstår att de. Nä, jag blev verkligen ledsen nu, jag såg sååå mycket fram emot att det bara var 2 veckor kvar. Iofs har jag mega mycket att göra just denna månaden så jag har nog inte tid att se den iaf pga flytten. Dock hellre flytt än "New Moon" men den ligger INTE långt efter! ;)

Jag HOPPAS HOPPAS HOPPAS att mina glasögon blir klara imorron så jag kan hugga in på sista boken! Men jag har väl "otur" där med.

//Babymom - Ida

Dagens Neo



Här har vi mammas tuffing idag!

Bodyn är från Kappahl och var ett reafynd! :)
Byxor från Lindex som vi nog fått i present av någon...jag kan inte minnas vem eftersom vi fått så mycket kläder ;)
Strumporna är från H&M och är jätte bra då de har en resår precis ovanför foten som håller dom på plats! De har ju en tendens att annars fara all världens väg, haha!

Nu har Neo vaknat för dagen på "riktigt" (han sov ca 1½ timme precis) och vi får se vad denna dagen bjuder på. Det är iaf strålande väder utanför fönstret! :D

//Babymom - Ida


Tvättmorgon

G O D M O R G O N!

Först, tack alla som kommenterade mitt förra inlägg om sittvagn! De verkar som om de flesta gör olika och inte så konstigt de iom att alla barn är olika :) Jag vet ju att sittvagn är för tidigt om barnet inte är stabilt i nacke och rygg, och det är inte Neo än så än på några månader blir det ju liggdelen som får hänga med. Ja, Katarina, jag har mjuklift till sittvagnen :) Jag antar att jag märker när det är dax att introducera den! ;)

Idag fick jag sätta igång med en gång på morgonen med tvätt...huhh, snart slipper jag tvättid!! Jag gillar inte heller att ha tvättid så tidigt på morgonen (7-13) eftersom Neo somnar om ibland på morgonen och då vill jag göra detsamma. Vi brukar ju ligga och mysa i samma säng då, hihi! Plus att jag är AStrött på morgonen...men, jag tröstar mig med att det snart är slut med gemensam tvättstuga och "HEJ" egen maskin!!

Igår på dagen tror jag Neo slog rekord i att sova lite. Han sov 3 omgångar à la 30 min styck (från kl. 10). Så, han va ganska trötter igårkväll och somnade strax efter halv nio :) Samma visa inatt dock med att han vaknar en massa...imorgon natt är det jag som sover i gästrummet så jag kan sova en hel natt i sträck! Även om Neo vaknar så klarar han sig utan att man går fram till honom men jag går ju fram för att jag inte kan sova när han håller på ;) Om jag ger nappen somnar han ju lite fortare iaf...Men jag vill iaf få en natts sömn, i sträck, utan att jag ska vakna. Neo klarar sig bra med pappa :)

Skrev också igår om att Neo slog i handen i vaggan...jag va så rädd imorse och inatt när han vaknade att han skulle göra detsamma igen och han va ganska nära faktiskt. Det är så att när han håller på att vakna (ibland i sömnen också) helt plötsligt slår ut med armarna och det är så lilla handen träffar kanten på vaggan för han ligger nämligen kloss intill ena sidan, trots att jag lägger honom så långt åt den andra sidan när jag lägger honom! Han gillar att ligga precis intill kanten...Jag ska nog föreslå till Jocke att vi kör upp på Ikea i helgen och köper en spjälsäng även om vi sagt att vi skulle vänta tills flytten. Jag får ju ingen ro i kroppen! Dock kan man inte vagga en spjälsäng fram och tillbaka vilket Neo verkligen GILLAR! Men men, är han för stor för den så är han ;)

Nu börjar jag bli riktigt hungrig, dax för frukost!

//Babymom - Ida


Sittvagn

Jag tänkte bara ställa en fråga till er mammor där ute:

När började ni med sittvagn isället för liggvagn till era små? Neo vill ibland inte alls ligga i vagnen utan komma upp o kolla runt när vi är ute och shoppar eller så. Kan tänka mig att runt 4 månader är det dax?

Tacksam om någon vill dela med sig av sina erfarenheter! :)

//Babymom - Ida

Aj aj i lilla handen...

GODMORGON!

Vi vaknade runt 7 här imorse. Neo bökade runt i sängen och jag brukar låta honom vakna till innan jag tar upp honom, han har stängda ögon ganska lång tid trots han är vaken liksom ;)
Men idag flög jag fortare än fortast upp ur sängen kan jag lova! Jag hörde hur det dunkade till i vaggan och strax därefter hör jag hur Neo börjar skrika för fulla muggar! Han hade vevat och slagit i lilla handen på kanten (trots sånt skydd runtomkring) och de gjorde ju klart ont...Hittills har Neo inte slått sig, detta va första gången och jag kan lova att det gjorde lika ont i mig som på honom! Men det gick ganska snabbt över och sen smilade han åt mig innan han fick mat :) Underbara unge! Ingen större skada skedd alltså men jag tror verkligen det är dax för en spjälsäng nu, vaggan är urvuxen! Får åka till Ikea i samband med flytten :)

Nu ska jag se om Neo kan slumra en stund så jag kan göra detsamma. Neo vaknar minst 3 gånger på natten då jag får upp och vagga honom och ge nappen. Det är nästan på klockslaget samma tid varje natt också, kl. 02:30, 05, 06 och sen går vi upp runt 7 tiden :)

//Babymom - Ida


Snöstorm

Jaha...när ska det ta slut? Nu är det snöstorm här! När jag och Neo klev utanför dörren innan snöade det lite grann. Jag tänkte att "ja vi hinner ju gå en liten sväng iaf och satte iväg". Hmm, ja men va långt vi kom då! Det började komma mer och mer snö så jag styrde hemåt och tur va väl de för vi hann bara va hemma ca 20 minuter innan helvetet brakade lös! Puhhh - vår, var är du?


Gångstigen utanför vårt hus var synlig för en liten stund sedan...:/

//Babymom - Ida

En sten

HEJSAN ALLES!

Ja, det känns verkligen som en sten har lyfts från mitt bröst nu när lägenheten är SÅLD! Jag sitter och tittar på bilderna på huset och längtar lite mer för var dag som går! Neo kommer få en fiiin uppväxt där ute, det är jag säker på! Han kommer gilla att ha farmor och farfar NÄRA också, något som jag skulle velat ha när jag va liten. Jag kommer ursprungligen från Varberg, där jag har mestadelen av min släkt, så jag träffade dom inte så ofta som jag skulle velat. Det är något som jag vill ge Neo, en chans att ha alla nära och kära inom ett behagligt avstånd :) Hans mormor o morfar finns 20 minuter bort dom också vilket blir KANON!

Så, nu är det mesta inför flytten klar. Elen, vattnet, sophämtningen, adressändringen, pengarna osv är fixat! Vi gjorde det mesta nu i sista sekund, vi trodde vi skulle bli utan el ett tag men tack vara DinEl löste det sig och utan att vi behövde betala extra (som vi fick göra när vi flyttade till lägenheten) vilket jag som är ekonimiskt lagd gillar, hihi!

Ikväll ska vi så skriva på papprena för lägenheten. De som köpte den har redan skrivit (nu kl. 11) så vi är i hamn! Inget är ju faktiskt RIKTIGT klart förräns man har det svart på vitt!

Annars inget annat planerat idag. Det snöar inte nu så jag har planer på att ta en tur med vagnen nästa gång Neo blir trött och vill nanna, han behöver också komma ut i friska luften lite! Han tar en nap nu så det blir nog att vi ger oss ut framåt eftermiddagen :)



I förrgår fick jag reda på att "New Moon" (i Twilightserien) kommer ut på dvd den 20 februari!! Jag ska köpa en direkt!! Dock flyttar vi den dagen men om de har den på Maxi SKA jag dit en sväng för att inhandla den. MÅSTE MÅSTE MÅSTE HA! :D Jag kunde ju inte se den på bio eftersom lille Neo kom ut just när den hade premiär, hihi! Iofs såååå mycket bättre att föda barn än att gå på bio! ;) Lilla mirakel...<3


Bella och Edward

//Babymom - Ida


Älskar DIG



Jag och min älskling igår!
DU är mammas finaste! Älskar dig mer än ord kan beskriva <3

//Babymom - Ida


Äntligen SÅLD

YES!!! Idag fick vi sålt vår förbaskade lägenhet!!! Visst, vi fick inte så mycket som vi ville men nu kan vi bara konsentrera oss på att vi faktiskt snart bor i vårt underbara hus! Jag ska börja packa ner en massa småsaker i dagarna, KUL! Nu längtar jag ihjäl mig tills det är dax! 19 dagar kvar...:D

Det blev ingen prommis idag, kylan satte stopp! Vi va inne och mös istället.
Imorron blir det nog till att hålla sig inne då med eftersom den ska komma in mer SNÖ! Blää, nu vill jag inte mer...bort med snön! Jag vill ha VÅR!

Nu vaknar nog lillfisen så jag ska kela lite med honom. Jocke ska till tandläkaren kl. 18:10 så det blir inte mat förräns sent. Jag åt ändå lunch vid 14 så jag ska nog stå ut (matvrak som jag är).

Hej sålänge!

//Babymom - Ida

Ny vecka

GOD MIDDAG!

Då va de ännu en ny vecka och vår lille prins är idag 12 veckor! Och ännu en natt har han sovit sig igenom! Numera somnar han också tidigare på kvällen, runt 21. En lagom tid att somna på för tillfället tycker jag, passar både oss och Neo bra :)

Gårdagen va trevlig i sällskap av brossan o Isabelle. Jocke gjorde amerikanska pannkakor, smarrigt! Annars gjorde vi ingeting alls igår, en riktig söndag med andra ord ;)

Idag kommer Challe hit. Det blir nog en promenad för oss. Har inte vatt ute o promenerat på ett tag nu så de hade vatt skönt. Vill dock bara bli av med snön så man skipper allt slask som blir när man kommer hem, både under skorna och på vagnen. Annars är det mysigt att det har vatt en vit vinter denna säsongen! :)

Nu somnar snart lillkillen i sittern efter snart 3 timmars vakentid. Annars brukar han vara vaken i ca 2 timmar innan det är dax för en nap men jag märker hur han hela tiden utvecklas och orkar vara vaken längre vilket ju är härligt! :D

Nu ska sängarna bäddas och snart så måste vi köpa själsäng till lillkillen som snart vuxit ur sin vagga! <3 Det blir när vi har flyttat.

//Babymom - Ida


RSS 2.0