Se vad jag har samlat på mig!

Även om jag ligger inne i magen än och har de mysigt så har jag fått en massa fina saker redan!


Dessa tavlorna köpte mamma idag, hon kunde helt enkelt inte motstå! :)


Till vänster har vi en nappflaska som jag fått av tant Charlotte!
Tröjan och nappen nere till höger har jag fått av min gudmor Åsa! Åsa kunde heller inte motstå frestelsen att köpa något :) Så poppis jag är redan trots mina 700 gram! ;)

//Babymom - Ida


Vecka 24 - Vad händer där inne?



Barnet

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Tvillingar

Många tvillingfödslar sker tidigare än om man bara bär ett barn. Därför kollar man på vissa barnmorskemottagningar från och med nu regelbundet livmoderhalsen.

Mamma

Din livmoder har växt så att den når över naveln. Nu kan du känna hur det spänner och trycker ju mer magen växer. Du kan få en del krämpor som halsbränna, ryggont och ont i benen. Du kanske också måste gå och kissa oftare. Många drömmer livliga drömmar nu. En del gravida samlar på sig vatten och får svullna ben framemot eftermiddagen och kvällen. Lägg upp benen på bordet eller stolen och vila dig. Du kan också använda stödstrumpor.

Pappa/partner

Nu kan du nog känna fostrets aktivitet utanpå magen. Kvinnan kan känna buffar och sparkar betydligt tidigare. Du får ha tålamod. Det är vanligt att rörelserna avtar så fort man lägger handen på magen. Man gör sig gärna en bild av hur bebisen ligger, men det är svårt att känna fram den bilden om man inte är proffs. Det kan visa sig att det du trott vara huvudet i själva verket är rumpan. Barnmorskor kan sin sak och kan visa hur barnet ligger om ni är nyfikna.

Mina tankar
Jag känner verkligen att de börjar bli trångt där inne! Några gånger har bebben lagt sig helt konstigt så att de bara trycker o spänner en massa, ganska obehagligt. Man kan känna på ena sidan av magen att det är som en bula där och om de e rumpan eller huvudet de vet jag inte. Jag brukar iaf gå runt o röra mig lite så att de lägger sig mer bekvämt (för mig iaf) :)
Annars rullar allt på. Inga speciella krämpor eller så!

//Babymom - Ida


Bäst att försäkra oss!

Nu har jag försäkrat mig och min bebis! Gravidförsäkringen täcker en rad olika saker. Det va faktiskt min chef som sa till mig att jag skulle göra de! Han kommer med en massa bra tips hela tiden! Tack! :)

Nu börjar jag få ont i rygg och fötter när jag jobbar. Värst är fötterna! Måste köpa ett par nya dojjs och kanske dra ner på de tunga lyften...?

Tröttheten har slått till igen...Jag är slut hela tiden...Man vill så mycket med orkar så lite!

Imorron går vi in i en ny spännade graviditetsvecka...!

Åhh - måste ju bara berätta att jag träffat lilla Mollie idag! :) Hon är dotter till Kalle och Lone som jag jobbar med och föddes i torsdags! Såå liten att man inte fattar de...och så underbart SÖT! Nu längtar man ju ännu mer. Skulle vilja ha min lilla ängel här NU! Men samtidigt inte, det är ju för tidigt! Den får gärna stanna där inne tills den är "mogen"! haha

Ikväll blir det sen mat eftersom älsklingen jobbar till 19 ikväll så bäst jag tar en frukt nu så jag står mig tills dess!

//Babymom - Ida


On our way


Nu är jag o maggen redo för ännu en ledig dag! Imorron e de dax för jobb, finally!

//Babymom - Ida


Vecka 23 - Vad händer där inne?


Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

Mamma

Du har kanske gått upp fem till sju kilo, eller mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.

Stress

Känner du dig stressad? När du stressar frigörs hormoner i ditt blod som sedan passerar moderkakan och överförs till barnet. När mammans puls ökar av någon anledning, så ökar också barnets puls. Det kan du märka genom att barnet kan sparka. Vi lever i en stressig värld men försök att leva lite lugnare när du är gravid. Du kan för stunden lugna barnet genom att lugna dig själv, till exempel genom avslappningsövningar och vila. Du kan även försöka stryka över magen. Läs mer om stress och stresshantering genom att klicka på länken till höger. Ta väl hand om dig!

Pappa/partner

Är du och/eller din partner stressade? Du kan hjälpa henne genom att ni pratar med varandra. Avlasta. Uppmuntra henne att ta det lugnare på jobbet. Försök strukturera upp hemmasysslor, arbetet och planera jobb och ekonomi tillsammans. Har ni behov av det kan ni prata med professionella rådgivare. Hör med mödravården.

Mina tankar
Då va vi inne i vecka 23 (graviditetsvecka 24) och jag mår prima! Bebben sparkar nu mer och mer. Igår kände jag den starkaste sparken hittills! :) Jag kan också märka att den är mer aktiv när jag har mycket som pågår runt omkring mig, som när jag e lite stressad eller så. Jag får som skrivit ovan försöka ta de lugnt.
Undrar om inte mitt humör börjar komma tillbaka nu...kan få mina anfall vilket jag inte haft på länge nu. Jag har vatt en duktig flicka! :P haha

Nu ska jag göra mig i ordning så får skriva lite mer senare!

//Babymom - Ida


Sprint x 07N


Ännu en vagn som uppfyller mina krav! Plus att den är den billigaste jag hittat med allt de jag söker. Finns i flera olika färger. Jag funderar på en ljus beige isf, passar ju både en liten pojke och en liten flicka! :) Vad tycks?

//
Babymom - Ida

Handla - nödvändigt ont



Har en gammal brun tunika på mig som jag egentligen inte tycker speciellt mycket om men eftersom jag inte har så mycket som passar längre så får den duga! Den går en bit över jeansen vilket är bra eftersom jag inte kan knäppa dem så där sitter två fula gummiband som man INTE vill ska synas ;)

Nu kallar Maxi...

//Babymom - Ida

HUS

Nu köper vi hus! Eftersom både jag och Jocke är uppväxta i hus så vill vi att våra barn ska göra de också. Vi letade egentlgen inte efter hus just nu utan tänkte vänta ett par år till men så dök ett gyllene tillfälle upp och vi slog till! Papprena skrevs igår. Vi blev båda förälskade i huset och kunde se oss själva bo där under lång tid framöver! Nu är jag Happy Happy! :D

//Babymom - Ida


Så smal jag va

Jag hade glömt hur smal jag egentligen va innan jag blev gravid! Jag såg precis tillbaka på fotot jag tog i vecka 8 o jag kan knappt tro mina ögon...Hoppas jag får tillbaka min ursprungliga kropp (så snarlik som möjlig iaf)


V. 8+6

Och jag som tyckte att jag hade lite hull på magen då! Ha!

//Babymom - Ida

Piratfest

I lördagskväll hade två kompisar till mig (Karro o Jessi) Piratfest ute i Kattarp och här är två bilder på mig som Jessis kamera fångade. Min kamera fick Jocke ha eftersom han va på svensexa!


Jag fick gå på plankan

Bastubad

//Babymom - Ida

Lågt blodtryck?

Imorse gick jag upp som vanligt för att förbereda mig för jobb. Efter sminkningen kände jag mig plötsligt underlig...Tung i benen och hade en konstig känsla som spred sig från axlarna och neråt. Min första reaktion va att sätta mig ner så jag gjorde detta. Det blev en aning bättre och jag trodde jag va redo att köra till jobb...men sen kände jag samma igen. Jag messade min vän Jessi som är sjuksköterska och försökte beskriva så gott jag kunde hur jag kände mig.
Jag fick svar tillbaka att jag nog har en dag med lågt blodtryck. Eftersom jag aldrig svimmat eller haft lågt blodtryck i hela mitt liv så visste jag inte att de skulle kännas såhär. Jag blev först orolig att de skulle va något fel med bebisen (som jag tror är den första vanliga reaktionen för en kvinna som är gravid, man tänker inte på sig själv i första hand längre) men som tur va är nog inte de fallet. Så - nu har jag vilat hela förmiddagen. Jag har faktiskt sovit i tre timmar till sen i morse plus att jag har försökt få i mig så mycket vätska jag bara kan! :) Nu känns de bättre men jag e fortfarande hängig...


Jag och magen har spenderat hela förmiddagen i min mys t-shirt som nu
börjar bli alldeles för kort!

Jag har dock några ärenden att göra i eftermiddag så jag ska nog lägga mig o vila lite till nu!

//Babymom - Ida

Vecka 22

Nu är jag inne i vecka 22 och på bara 2 veckor har magen växt nått enormt! Jocke tycker att han kan se skillnad på bara några dagar men jag vet inte :P


Vecka 20

NU - Vecka 22

Skillnaden är ganska stor eller hur? Nästan som om det hela tar en spetsig vändning! ;)
Älskar min mage o bebben i den <3

//Babymom - Ida

Fynd från Helsingborgs stad



Jag fick med mig denna klänningen/linne+kjol med hem från Gina Tricots rea idag! Där va mycke fina reakläder men inte så mycket som passar en gravid tyvärr men denna satt som en smäck! :)

//Babymom - Ida

Klar för avfärd



Nu är magen och jag klar för en sväng ner på stan! <3

//Babymom - Ida

Vecka 22 - Vad händer där inne?


Barnet

Ögonlocken täcker hela ögat. Barnet är känsligt för beröring och flyttar sig om du buffar på det. Naglarna har vuxit ut och täcker fingertoppen.

Lungblåsorna utvecklas men är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln.

Vikt 510 gram.

Mamma

Hormonerna som förändras i din kropp kan göra så att tandköttet svullnar upp. Kom ihåg att sköta din tandhygien ordentligt.

Bäckenuppluckring

Bäckenuppluckring kallas även symfyseolys eller foglossning. Bäckenlederna mjukas upp hos alla kvinnor under graviditeten. Det är en normal process för att utvidga bäckenet. En del kvinnor kan få smärtsamma besvär. När bäckenlederna mjukas upp blir bäckenet mer rörligt och ostadigt. Ofta uppstår värk i korsryggen, ner i skinkorna eller från blygdbenet mot ljumskarna. Det finns hjälp att få. Prata med din barnmorska.

Pappa/partner

Ta vara på tiden under graviditeten. Fyll på kärlekskontot och fördjupa er relation. Gör saker som ni inte kan göra när barnet kommer. Gå på bio eller restaurang. Bjud in era bästa vänner till en fest. Åk på en kortsemester. Ta hand om varandra.

Mina tankar
Att den lille/lilla blir sur när man buffar på de har jag märkt ;) Ibland ger den igen med rikigt kraftiga sparkar! Svårt att förklara känslan av att ha en bebis inuti sig som rör sig...men det är en mäktig känsla!
Jag har inga smärtor eller så från foglossning iaf men de kanske kommer. Just nu känner jag bara "håll" i båda sidorna när jag går. Ibland känner jag inget alls, andra dagar är de värre men inget som man inte klarar av! :)

Just nu är allt bara underbart och perfekt. Denna tiden ska också va den lättaste i graviditeten men något säger mig att jag nog inte kommer ha de så jobbigt sen heller. Man kan ju alltid hoppas! :)

//Babymom - Ida


Englacha


Vad tycks om denna sittern från Englacha? Så smart och har alla funktioner jag vill ha. Inkl babylift.

//Babymom - Ida

Ständigt något nytt på gång...

Alltid nya spännande projekt på gång! Vi får se hur de blir med vårt senaste ;)

//Babymom - Ida

Hon va ju rolig...

Ja, då va vagnen tittad på. Kul med folk som inte lägger in rätt bilder på grejerna de ska sälja. Vagnen var snarlik som bilden jag la in förut men väldigt mycket enklare. Den hade inte vändbara framhjul som bilden visade tex vilket jag SKA ha. Jag frågade endå henne när jag ringde som vagnen såg ut som på bilden och det skulle den göra. Hmm, bra att man inte nämner de där med hjulen...:S Men men nu vet vi de iaf! Bara till att leta vidare! :) De rekomenderade på Babyproffsen att man iaf ska beställa vagn 2 månader innan beräknad nedkomst så vi har ju tid på oss! Inget som behöver köpas NU :) Men vi ska ändå kolla runt eftersom det är en massa rea på fjolårets modeller!

//Babymom - Ida

Barnvagn?

Jag o Jocke va ute en sväng och kollade in barnvagnssortimentet på BabyProffsen på Berga igår. Men finns de många att välja mellan eller vad?! Tur att vi vet vad vi är ute efter! Jag ska ha en sittvagn med mjuklift och svängbara hjul fram. Vagnen ska vara liten så att man lätt kan ta sig fram i denna trånga staden ;)
Vagnen som jag vill ha kostar mellan 6000 och 8000 kr. Ganska saftigt alltså men vill man ha bra grejer så...Plus att vi ska köpa EN som vi ska försöka hålla oss till under alla barn vi skaffar...hmm...kan de gå? :P

Nu för en stund sen va jag ute på blocket för att kolla in annonser på just barnvagnar. Den första annonsen som kom upp va på EXAKT en sådan vi är ute efter! Och det bästa: Den kostar bara 500 SPÄNN!! Jag tänkte att "nej, detta måste vara fel...5000 kr kanske..." Så jag ringde till annonsören och tro de eller ej så skulle de bara ha 500 kr! Vad är fel med denna vagn tro? Men den är ny och kvinnan har haft den i 4 månader...Vi ska kolla på den när hon har handlat för hon va inte hemma nu. Roligt också att hon bor 2 minuters gång från oss också! :P Vi får se vad som händer och hur den ser ut i verkligheten men de hade ju verkligen vatt PERFEKT om den är i gott skick! Snacka om pengar att spara...:)


Såhär ser vagnen vi ska kolla på ut...

//Babymom - Ida

Bild vecka 20


Vecka 20

Vecka 21 - Vad händer där inne?


Barnet

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältningsorganen. Fostret kissar i magen.

Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret.

Vikt 420 gram.

Mamma

Nu börjar en härlig tid. Magen syns väl, men är inte alltför stor. Illamåendet och tröttheten har ofta gått över och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än.

Har du oroat dig för missfall så har troligtvis den oron minskat markant vid det här laget. Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo.

Pappa/partner

Prata med din partner så ni är överens om vad hon behöver för stöd. Glöm inte att även säga hur du själv känner och mår.

Mina tankar
Nu har jag ju inte skrivit här på ett bra tag och jag har redan hunnit in i vecka 21! Det har hänt massor på dessa nästan tre veckorna. Bebisen sparkar regelbundet och nu håller de på under hela dagen! Underbart att känna! När vi va på semester kände Jocke sparkar för första gången och de va skönt att han kunde få vara delaktig i de också. Nu kan man tom se på magen när han/hon sparkar! Magen guppar upp och ner! Det är en häftig känsla :)
Nu är magen ganska stor och man ser tydligt att jag är gravid. Som texten ovan säger, denna tiden kommer nog bli härlig! Man har en bula men den är inte för stor :)
Jag har börjat längta som en galning tills bebben kommer också...mer än innan! Nu när man känner hur den lever där inne vill man ju bara träffa den och se vem som gömmer sig där! ;) Hoppas att dessa veckorna som är kvar går lika snabbt som de som redan gått! :)

Nu är maten klar - jag lägger in en bild på magen senare som är en vecka gammal (vecka 20).

//Babymom - Ida


Tillbaka till verkligheten!

Nu är vi tillbaka i verkligheten igen efter två varma veckor i Turkiet. Det har hänt en massa med magen som jag ska skriva om senare i ett annat inlägg. Vi ska få låna hem en dator (vår är sönder) så jag kommer med ett längre inlägg när jag kommer hem igen! :)

//Babymom - Ida

RSS 2.0