Söndag

GOD MIDDAG!

Idag fick jag sovmorgon till kl 10, skönt! Söndagen är min dag att få sova länge och trots att Jocke inte gick o la sig förrän kl 3 gick han upp med Neo men de va efter en halvtimmes tjat! Han kunde ju lagt sig tidigare eftersom han visste att han skulle ta morgonen men men, hans beslut! ;)
Neo vaknade vid 6-tiden så Jocke fick drygt 3 timmars sömn, hihi! Kan han smaka på hur det va för mig i början! :P

Nu sover Neo middag och jag har precis fixat iordning i köket efter gårdagens middag som blev super god!
I eftermiddag kommer brossan och Isabelle på besök, mest för att träffa Neo tror jag ;)


Jag och lilleman igår! HELA handen SKA få plats i munnen ;)

Nu håller Neo på att vakna efter ca 30 minuters nap!

//Babymom - Ida


En GLAD morgon!

GOD MIDDAG!!

Här hemma har det vatt en glad morgon med en underbart glad son som igår fick till sitt första riktiga, höga skratt! Jag höll på att DÖ så stolt jag blev! Lyckorus genom hela kroppen! <3
Nu på morgonen har han fått till ett par goingar till! Mammas hjärta.

Vi ska strax köra ut till mina föräldrar. De vill ju gärna träffa Neo nu när det händer en massa och annars brukar det bli på kvällarna vi ses men då är Neo ganska trött och vill inte leka direkt, som nu på dagen. Så, nu ska de nog få se min lille prins in action! ;)

//Babymom - Ida 


Dagens bild



Vi två idag! <3 Lillkillen e på GOTT humör!

Jag tog ingen bild på mig i glasögonen utan jag sparar de tills nästa fredag (tar ca en vecka innan jag får dom) så får ni se då! Jag valde iaf 2 par, ett par lite diskretare: svarta med rosa insida och ett par svarta där bågarna är tjockare och sticker ut mer. Tror att de blir perfa! Det fanns dock SÅ många att välja mellan vilket gjorde de svårt. Jag passade i typ alla också...men jag fick ta ett beslut och tror att jag kommer bli nöjd!

Nu ska jag äta lunch, är hungrig!

//Babymom - Ida


Glasögon eller icke glasögon...?

GODMORGON!

Hoppas ni haft en god natt! Jag har fått sova men ändå vatt tvungen att springa fram till sonen en massa gåger inatt. Ändå är jag hyffsat pigg. Jag som trodde jag skulle vara helt slut idag eftersom vi tränade igår, jag och svärmor! Men inte ens träningsvärk har jag! Konstigt...den kommer nog imorron ;)

Gud va kul de va o träna förresten! Zumba fitness är hur kul som helst och instruktören va kanon! Rebecka heter hon och jag har dansat för henne på Danshuset i Helsingborg innan. Synd bara att jag inte kan gå på de 10 gångerna som följer, dels för att jag ammar o inte vill lämna Neo, dels för att det är mellan kl 8 och 9 på kvällarna. Jocke har ju sin fotboll då. Jaja, jag får hoppas på att de finns kvar när jag slutat amma och de borde de göra med så mycket folk där va igår! :)

Idag står synundersökning på schemat. Kl 10:40 ska jag vara på Specsavers i stan. Svärmor får följa med och passa Neo :) Jag tar med mig kameran också så kan ni få se mig i galsögon, om det blir några förstås!

Nu ska jag se om jag kan leta fram ett par benvärmare! Kör på bara leggings idag och det är ju trots allt ganska så kyligt...

Hörs mer i eftermiddag!


//Babymom - Ida


Svart svart svart


Looki looki vad jag fick handlat idag! Jag skulle inte köpa något men så behövde jag de grejerna jag hittade så jag slog till :)
Ett par skor från SkoRönne, halva priset, jo man tackar! De är dessutom lite fodrade på insidan vilket behövs i detta vintervädret.
Ett par leggings (är inte de den bästa uppfinningen sedan hjulet?!) från Only som jag desperat behövde. Jag har tre byxor/leggings jag använder...nu 4 st ;)
En mössa med paljetter från Cubus. Jag har en mössa som är varm och så men har man den längre så KLIAR de...inge kul.

Ingenting till Neo idag. Annars brukar de ju bli mest till honom! Men han har ju så mycket kläder mm nu så han klarar sig ett tag utan att mamma shoppar :P

//Babymom - Ida


Mot Väla och lunch



Jag och Neo är nu startklara för en sväng på Väla för att träffa Challe för lunch! Måste säga att jag är riktigt hungrig!

Jag har vatt så duktig idag också. Jag har städat HELA lägenheten såå fin! Plus att jag hunnit amma, fixa till Neo och mig själv, käkat...ja, jag har hunnit med mycket! *lite stolt*

//Babymom - Ida


Välkommen välbehövda sömn!

VÄLKOMMEN!

Ja, det säger jag till den sömn jag fick inatt! Neo somnade vid 21:20 (mega trött) och vaknade när pappa skulle till jobbet dvs kl 06:20! Han vaknade bara EN gång inatt vid 04:30 och fick nappen och somnade sedan om. Jag känner mig verkligen utvilad idag, vilket jag inte gjort de senaste nätterna när Neo vaknat 10 gånger! Nu kanske han är påväg ur denna "vakna på natten"-fasen?! *hoppas*

Idag står lunch med Challe på schemat och ikväll ska jag på ett träningspass med Jockes mamma: Zumba. Ni vet den där dansgrejen som går på Twins eller Tvshop eller va de nu är. Där ska man iaf dansa sig i form! Perfekt eftersom jag älskar att dansa :) Så, nu ska de börja med sånna pass i Hyllinge och vi tänkte testa för idag får man prova på de (gratis tror jag).

Nu ska jag titta till lilleman i sittern, börjar han bli lite trött igen trots all sömn inatt?! :)

//Babymom - Ida

Jodå, han kan!



Lyckades fånga på bild när han tränar nacken. Han kan när han vill! Strax efter detta togs kom det en liten spya ;) Han va kanske lite för nymatad? Det hade ändå gått 45 min! Men ingen skada skedd, haha!

Kinderna har blivit bättre redan och jag har bara smörjt dom 2 gånger. Skönt för honom för de såg ut att göra ont :(

//Babymom - Ida


Icke nöjd

GOD MIDDAG!

Allt bra där ute? Här har det snöat mest hela dagen så nu är det vitt, vitt, vitt överallt! Gångstigarna och gatorna som precis blivit torra och fina att gå på, typiskt. Nu vill man ju inte ut med vagnen precis så det blir till att hålla sig inomhus idag.

Neo har inte vatt så nöjd här idag på förmiddan. Tror att de beror på dålig sömn och att det kliar i munnen. Han håller ju på HELA tiden med fingrarna i munnen och bvc tanten sa att det kan börja klia redan nu. Hmm, han som inte vill ha bitring än heller...så han får sutta på sina fingrar sålänge.
Och sömnen på nätterna har inte vatt nått vidare nu. Han vaknar jättemånga gånger och det tar en stund innan han kommer till ro och somnar om igen. Plus att på dagarna blir det inte mycket sömn, typ 30 minuter åt gången när han kanske skulle behöva sova ut i 2 timmar eller så. Men det är han som styr, inte jag. Jag kan bara göra mitt bästa för att underlätta :)

Idag har vi så inget planerat. Jag ska bara städa en massa eftersom det ska vara visning här imorron. Lite jobbigt de där att ha en massa visningar nu när man har en liten och inte lika mycket tid att städa...jag blir så stressad också när mäklaren ringer och frågar om det kan vara visning nästa dag! Då MÅSTE jag verkligen städa och har man då en son som vill ha ens uppmärksamhet HELA tiden så blir detta lite trixigt! Men jag lyckas alltid på nått sätt. Jag har ju Jocke som hjälper till lite han med.

Nu ska jag snart se om Neo vill ligga lite på magen och träna nacken. Det är inte så poppis att ligga så därför blir det inte så ofta. Gäller att han är nöjd och inte för nymatad :) Men bvc tanten frågade än en gång om vi har honom på mage och jag känner att de har vi nog inte så mycket som vi borde. Så, nu blir det andra bullar, han får völ vara lite missnöjd en stund om inte annat ;)

//Babymom - Ida


Mammas mat är bäst

GOD MIDDAG PÅ ER!

Imorse va jag lika trött som igår. Neo somnar nu tidigare på kvällen och vaknar då en gång på natten/morgonen och vill ha mat och det är inte jag van vid nu så jag blir sååå trött! De små kan ju vända och vrida på mat och sovrutiner hur mycket som helst, man vet liksom aldrig ;)

Idag va de läkarbesök på bvc. Han är fullt frisk! Väger nu 5908 gram och är 60,5cm lång! För 10 veckor sedan (när han va nyfödd) vägde han 3535 gram och var 52cm lång! Mammas mat gör susen! :)
Vi ska en sväng till apoteket idag och köpa krämer till hans kinder för de är så röda och torra. Hans öga som varit lite kladdigt har nu börjat ge med sig så de tyckte inte att han behövde en kur för de.

Just nu sover Neo efter att ha varit vaken större delen av förmiddagen. Han har vatt så snäll och skrattat som bara den. Sånna förmiddagar gillar vi! ;)

Jag har mat i ugnen. Idag blir det en taco-låda med makaroner, majs och soltorkade tomater. Jag hoppas att det blir gott för jag börjar bli småhungig nu! Om en halvtimme är det dax för tvätt, IGEN!

//Babymom - Ida


Få finnar när man är gravid?



Jag har sedan 14 års ålder kämpat mot dessa röda prickarna kallat FINNAR! Mamma sa att "ja, men efter 20 års ålder försvinner de nog". Jag hann bli 20, 21, 22 och 23 år, fortfarande FINNAR! MEN, så blev jag gravid och va hände? Jo, finnarna va som bortblåsta! Jag som läst mig till att man kan få finnar när man är gravid. Med mig va det alltså tvärt om! Jag bad till gud att de skulle hålla sig bort även efter graviditeten...men...nu har de jäklarna börjat dyka upp igen! Inte så mycket som jag hade förr, bara någon enstaka nån gång men ändå! Jag som vatt finn-fri i nästan 9 månader!
HÅLL ER BORTA HEMSKA PRICKAR!

//Babymom - Ida


10 veckor!

Ja just de! Neo blir 10 veckor idag! GRATTIS lillfis! ;)

//Babymom - Ida


Jag och mina föräldrar



Mamma och Neo just nu. Neo va ovanligt lugn och lät mamma ta en massa foton ;) hihi
Nu sitter han i älskade gymmet o leker! <3



Pappa och Neo för någon kväll sedan. Tokisarna! Fint att de lyckades få in samma min ;) Och visst är dom lika??

//Babymom - Ida


Samma små, lika rutiner?

HEJ!

Då va mötet med föräldragruppen avklarad! Denna gången va det babymassage vilket gick ganska bra. Alla barnen va pigga och glada, alla masserades inte hela tiden eftersom vissa va hungriga och ville käka ;) Neo masserades största delen av tiden men sen blev han också hungrig så de va bara att avbryta och ge trollet mat!
Det roliga va att nästan alla bebisarna käkade samtidigt (eller ja nästan) och sen skrek alla samtidigt...och sen SOV alla samtidigt! :P Hur det kan va! Neo hade bara en liten depp för att han blev trött efter maten. Han hade somnat när vi skulle iväg och sen somnade han inte om igen direkt så han blev aningen övertrött tror jag men de gick fint! :)

Frågan är ju om jag ska gå kvar i samma grupp när vi flyttar...blir ju en himla massa körning. Nu har jag ju bara 5 minuter. Funderar på att hoppa på en anna grupp i Hyllinge sen istället men synd de också eftersom jag då lärt känna de jag går med nu. Well, får se vad jag känner för, om jag vill "pendla" eller inte.

Nu har jag käkat lite och Neo sover i sittern. Man blir ju trött av att träffa alla småkompisar, hihi! Han vaknar säkert snart skulle jag tro och då ska vi se om de kan lekas lite! :)

När pappa Jocke kommer hem kör vi nog en sväng till Väla för magdropparna är snart slut, likaså mina amningsinlägg. Lillen behöver nya stumpor med, ALLA är för små och jag har typ 100 par! :P Dock har jag bara köpt typ 6-7 par själv, de andra är lånade! Hurra för att låna! :) 

Hoppas att NI haft en bra start på veckan! Trots lite trötthet innan imorse är jag nu på topp igen! Gäller bara att komma igång med dagen så löser det sig :)

//Babymom - Ida


Föräldragrupp

GODMORGON!

Här är det en trött morgon! Neo somnade vid 21:20 igår, tidigare än vanligt. Kl. 04:00 blev jag så tvungen att ge lillemannen lite mat, annars matar jag ju inte honom på natten längre men pga en tidig kväll så kunde han inte hålla sig enda till morgonen :) Vi gick sen upp strax innan halv åtta. Jag är nu trött som en gnu och ska om 40 minuter vara på öppna förskolan för att vara med i föräldragruppen som startar idag. Visst, det ska bli trevligt men jag hade hellre legat hemma på soffan i morgonrocken och snoozzzzat en stund till!
Well, kanske Jocke kan ta Neo ikväll så jag kan lägga mig tidigt istället :)

Det blev ingen hårfärg igår så jag hoppas på att kunna göra de ikväll istället! Känner mig som en råtta i min nuvarande "färg" :P

//Babymom - Ida


Powerwalk

YES! Jag kom ut på en timmes powerwalk idag vilket va såå skönt och välbehövligt! Jag trodde jag skulle börja flåsa hur mycket som helst men jag klarade mig utan att bli anfådd! Jag är lite överraskad faktiskt eftersom jag inte rört mig så mycket på mer än 10 veckor! :O Nu ser jag fram emot fler walks på eftermiddagen/kvällen när Jocke kommit hem och kan passa Neo! <3

Nu ska jag kolla vidare på "Prodject Runway!"

//Babymom - Ida

Söndag - familjedag

HEJ BLOGGEN!

Imorse fick jag sovmorgon till kl. 10 vilket va skönt! Va dock vaken vid 7 tiden och matade Neo men de va skönt att kunna somna om igen!

Idag har vi en familjedag! Jocke va borta så mycket igår så vi ville vara tillsammans idag, inte göra så mycket utan bara vara. Neo är aningen gnällig nu men jag tror de beror på att han behöver bajsa...så Jocke försöker nu hjälpa homom med de men de funkar väl sådär ;) Får hoppas att blöjan fylls snart!

Jag passar på att plocka undan lite här nu. Saker överallt känns det som och golven skulle egentligen behövas dammsugas men får se vad vi känner för och hinner med framför allt :) Mellan matningar, blöjbyten och lek hinns det inte med så mycket så man får ta allt i omgångar. Damma ena dagen och städa toaletterna nästa osv...

Idag står också färgning av håret på schemat och om jag hinner (återkommade ord) fotvård! :)

Nu ska jag fara runt lite med dammvippan! Shhhhvichhhh!

//Babymom - Ida


Första bilden



Tänka vad mycket du utvecklats älskade Neo! Här är första bilden på miraklet, bara en timme gammal! Kan inte fatta att du växer så snabbt, jag som trodde jag skulle få gå hemma med en liten bebis i lite över ett år, haha! Men jag älskar att se dig utvecklas och bli stooor! <3
På tal om stor: känns som om storlek 62 inte kommer passa så väldans länge till?! :S Ger mamma dig SÅ god mat?! ;) hihi

//Babymom - Ida


Lördag

GOD MORGON ALLESAMMANS!

Hoppas att er lördag börjat bra!
Neo vaknade vid 7 tiden idag då vi gick upp och han fick mat. Jocke låg kvar och sov, han fasnade nog vid datorn igårkväll/natt så han hade ej sovit mycket. Vi har kommit överens som att han får sovmorgon på lördagen och jag på söndagen. Han nattar även lillkillen ikväll så jag kan lägga mig direkt efter sista målet mat :) Visst, jag måste amma honom imorron på morgonen men sen kan jag gott somna om igen!
Neo brukar sova en ca 2 timmar efter han vaknat på morgonen men idag blev det bara ca 45 minuter så jag kommer nog vara tröttare än vanligt ikväll.

Jocke har åkt iväg på träning (vilket jag glömt att han hade idag) och efter de måste vi handla, mycket som är slut nu. Ikväll blir det tacos hos hans mamma o pappa.

Jag har egentligen inte tid att sitta här. Jag har tvätt som ska vikas och disk som ska diskas! Jag är i stort behov av en dusch också men de får bli när Jocke kommer hem. Jag vill inte hoppa i i duschen när Neo är vaken och inte när han sover heller för man vet aldrig när han vaknar! Jag blir bara så stressad då :)

Men jag har ingen lust att ta tag i nått...! Och då känner jag mig så dålig. Jag är en person som har väldigt höga krav på mig själv och vill orka med att fixa allt med en gång! Verkligenheten ser ju annorlunda ut, man kan inte göra allt ensam och samtidigt hur mycket man än skulle vilja, tyvärr. Jag försöker sänka mina egna krav på mig själv men de lyckas inte så bra alltid!


Jag funderar mycket på saker jag vill göra sen när jag slutat amma och Neo inte är så beroende av just mig hela tiden. Här kommer en lista på sånt som jag verkligen längtar efter och ser fram emot! Visst är det härligt att ha roliga saker att se fram emot? Och när man inte gör dom sakerna så ofta blir de ju bara såå mycket roligare när man väl gör dom, inte sant? :)


  • Gå ut med tjejerna en kväll och DANSA! Det är en sak jag verkligen saknar, att DANSA! :)
  • Gå på bio! Är inte så mycket för bio egentligen och den filmen jag vill se då, New Moon, går förmodligen inte på bio längre men iaf, ett biobesök med min älskling ska bli mysigt!
  • Dricka ett glas vin eller två på fredagskvällen! Det gjorde jag ALLTID förr. Enligt bvc-tanten skadar inte ett glas vin en gång i veckan när man ammar men jag vågar ändå inte riskera att lillen ska få ont i magen eller annat...
  • Sova! ;)

Det finns alltså inte mycket jag saknar för jag har ju egentligen allt jag behöver, NEO! <3

//Babymom - Ida


Don't worry, be HAPPY!

Ett skratt förlänger livet heter de ju. Om lillkillen fortsätter smila och skratta såhär kommer vi båda leva läääänge! Jag kan inte beskriva hur lycklig jag blir av att se honom le! :D


Sånna här fiiina leenden fyller vår vardag numera!

På denna bilden ser hans ögon mörkgröna ut. Ni ser det nog inte eftersom bilden är så liten. Kanske blir en blandning mellan blå och grönt i hans ögon...? Jag har ju blåa och Jocke grön och bruna.

Jag kan sitta o leka med Neo hur länge som helst :)

Nu kom pappa Jocke hem! Nu blir det fredagsmyyyys!

//Babymom - Ida 

Let's Dance



Ikväll kollar vi på Let's Dance på tv4. Jag upptäckte dock en sak med bilden ovan. Längt till höger är han Janne  från "Bonde söker fru" men han är inte med och dansar...! :S På bilden finns inte Rabih (från Idol) med...var det kanske så att Rabih inte skulle vatt med från börhan? Utan han tog Jannes plats? Personligen hade jag hellre haft Janne med eftersom jag tycker Rabih har en taskit attityd, han går inte in för dansen alls.

Jag har ingen favvo än men det kommer väl :)

Nu ska jag titta till en hickande son i sittern! ;)

//Babymom - Ida


FREDAG!!

GOD FÖRMIDDAG!

Allt bra ute i stugorna? Vi har varit vakna i lite mer än en timme (va vaken en timme mellan 7 och 8 också) och snart ska vi bege oss iväg till pappas jobb. Han glömde lunchen hemma så jag erbjöd mig att köra dit med den :)
I eftermiddag är det tvätt som står på schemat, inte de roligaste såhär på en fredag men ett ont måste! NEo får sitta i bärselen varesej han vill eller inte, haha! Ett ont måste det med :P

Funderade igår på vad vi skulle ha för mat ikväll och jag tror att det får bli biffar med hasselbackspotatis och bearnaisesås! Va sugen på de igår och de hänger i än idag ;)

Nu väntar ännu en helg med en massa bebismys! Nu har Neo börjat gilla att leka vilket är sååå roligt! Älskar att se honom le <3

//Babymom - Ida


Pussmisslyckanden och dregel


Mamma vill pussas! Neo tycker de e roligare att dra i mammas hår! ;)


Kameran va mycket roligare än mammas envisa pussar!


Mamma fick in en puss tillslut på en totalt ointresserad son, haha!



Nu har jag korv stroganof på spisen som nog snart är klart och en son som sitter och snackar för fullt med babygymmet han har framför sig! Han älskar den nu, de gjorde han inte innan! När hunden som sitter där börjar röra sig snackar han HÖGT och MYCKET! När hunden inte rör sig är han stilla och bara tittar! Han e såå söt :D

Han har också börjat dregla som bara den! Idag har det blivit alldeles blött på bodyn! :P Men han e ju bara för underbar min lille kille! <3 K Ä R L E K!


//Babymom - Ida

Snart fredag IGEN

Ja veckorna går och går, snabbare o snabbare! Imorron är det fredag igen och fredagsmyyys! Dock inte med chips och godis som det varit de senare veckorna utan med grönsaker och dipp på sin höjd ;) Bara mysigt att ha Jocke hemma i två dagar, det räcker gott för mig (oss)!

Snart kommer Anders o Carro hit för att träffa den lille för första gången. Längesen vi träffade dom, jag kan inte minnas när det va sist faktiskt...:/

Jocke besiktigade förresten min bil i tisdags och ja...de gick som de gick. Mycket som ska göras på den skrutten! Orka med de liksom. Men vi behöver två bilar!

Va på min efterkoll idag med. Gick fint! De va kul att få hem förlossningsjournalen eftersom jag inte sett den innan :) Jag va också helt återställd "där nere", haha! De va inte så mycket sytt som jag trodde. De höll på att sy mega länge så jag antog att de broderade en tavla men så va alltså inte fallet! :P 
Nu ska jag bara komma ihåg att göra de förbannade knipövningarna...visst, man kan göra dom när som helst, varsom helst men jag glömmer de likförbannat eller så e jag för lat. Inget att vara lat med så lika bra att få in rutin på de NU! Bättre sent än aldrig, eller hur?

Jag fick recept på p-piller också för hur myclet jag än älskar att ha en bebis så räcker EN för tillfället ;) Jocke skulle dock kunna köra igång på direkten, haha! Han kommer vilja ha före mig, det känner jag på mig. Innan va de jag som va på honom, nästa gång kommer de nog vara tvärt om! ;)

Nu ska jag se vad Neo håller på med i babygymmet! <3

//Babymom - Ida

Trött

GODMORGON!

Har ni haft en god natt? Inte jag. Neo har vaknat flera gånger inatt så jag har sprungit som en tok fram och tillbaka till vaggan! Va så trött på de ett tag att jag ville spy, haha! Han va ju trött, varför kunde han då inte bara sova? Nej, göra livet surt för mamma som verkligen behövde en god natts sömn efter en dålig natten innan. Well, så är det att ha bebis och jag kan ju sova inatt istället! Är inte så trött nu men de kommer ikväll, I promise! ;)

Idag ska jag på efterkoll kl. 11:15 och ikväll kommer Anders o Carro på besök för första gången sedan Neo kom! Blir nog lite eftermiddagsfika då.
Tess o Challe frågade om jag ville med dom och fika idag men jag kommer nog vara för trött och har en del att göra hemma så jag får nog stå över. En annan dag!

Nu ska jag mysa med Neo som ligger i soffan och tittar. Kanske kan han somna en stund så vi kan sova? Han brukar ju slumra en 2 timmar till efter natten.

//Babymom - Ida


Super mommy

Jag måste bara ge mig själv lite beröm. Jag hann laga middag (linssoppa), underhålla Neo samtidigt plus att amma honom eftersom han blev hungirg och duka fram middagen på bara 40 minuter! Jag är fan BÄST! :D

Glöm inte att berömma er själva ibland! Det är ju inte alltid någon annan som gör det ;)

//Babymom - Ida


Det gick snabbt!


Denna fina stöveln fick det bli. Hittade den på Halens! Tyckte de va söta. Jag har haft lite dille på rosa och på dessa va de precis lagom mycket rosa, eller vad tycks? ;) Nästa vecka skall de dimpa ner i brevlådan (eller ja, jag får ju hämta dom på posten!)

//Babymom - Ida

Gummistövlar!

Jag tar gärna en promenad oavsett väder men då ska man ju vara rätt klädd också. Flera gånger nu har jag blivit blöt om tårna under promenixen eftersom ett par UGGs knappast håller tätt! Jag har inga andra skor att gå i just nu vilket fått mig att inse att jag måste införskaffa mig ett par gummistövlar! Nu ska jag bara hitta ett par snygga också, vill inte ha ett par sånna fula gröna saker på fötterna, hoho!
Det lär ju vara slaskigt ute ett tag till tyvärr så nya skodon, ETT MÅSTE!

Någon som vet vart det kan finnas snygga gummistövlar?!

//Babymom - Ida

Bilder från igår

GODMORGON!

Vi hade det super mysigt hos mamma o pappa igårkväll! God mat och megagod prinsesstårta bjöds det på. Tack!


Pappa och Neo busar på köksbordet!


Usch jag ser ju sjukligt blek ut...:/ Neo sötere än sötast som vanligt!


Syrrans kille Marcus lekte med Neo och han tyckte de va sååå KUL!


Syrran va också ganska rolig emellanåt! :)

//Babymom - Ida 


Kalas

GOD MIDDAG!

Allt bra med er idag? Här hemma har vi haft ännu en sovmorgon! De va matdax vid halv åtta snåret och en timme senare fick vi somna om och sova nästan 2 timmar till! Vad är detta för lyx?! :P

Idag fyller min syrra 18 år!! GRATTIS!! Jag kan bara inte fatta att hon är så stor nu.
Så, ikväll blir det kalas hemma hos mamma o pappa med god mat och tårta! Jag frågade Jocke igårkväll om han trots "dieten" skulle äta tårta och då svarade han först "nej" men ändrade sig senare och sa "ja man kan ju ta en liten bit iaf". Och visst kan man se, man måste kunna unna sig något gott ibland också.



Mammas gosing idag! Jag har hängt upp en massa kul saker ovanför skötbordet som han ÄLSKAR att titta på, speciellt ett mjukishjärta! Han han flina åt den länge :)

//Babymom - Ida


Jag har en trött son

Neo har mest sovit idag känns det som. Det har inte vatt mycket vakentid för mys och lek. Men ingen dag är den andra lik, han behöver väl helt enkelt sova ;) Jag tror även att han saknar sin pappa och samlar krafter för att kunna mysa och leka med honom ikväll när han kommer hem, hihi!

Om jag skulle ta o renbädda nu då? Lunchen kom emellan innan :)

//Babymom - Ida


Go' Boken



Detta fanns i ett av paketen jag hämtade på posten nyss. Skivan och boken med vaggvisor kommer från Go' Boken och de skickar hem paket med saker till bebisen. Vad man får i paketet beror på hur gammal ens barn är. Mycket smart tycker jag :)

Nu ska jag börja sjunga för Neo på kvällarna, det ska bli riktigt myyysigt! <3

//Babymom - Ida


Måndag

GOD FÖRMIDDAG!

Här hemma började dagen lite smått vid halv åtta så lillen vaknade och som vanligt möttes jag av ett smile så fort jag började prata med honom! <3

Vi somnade båda om på soffan vid halv nio och småslumrade till strax efter tio! Mysigt! Nu sitter Neo framför tvn men börjar nog bli lite trött igen...

Idag har vi inget planerat. Jag ska hämta ut ett paket till Neo bara och i samband med de blir det nog en promenad! Och ikväll när Jocke kommer hem så hoppas jag kunna komma ut själv på en powerwalk! :)
Idag börjar nämligen vårt "nya liv". Vi ska inte äta en massa skräpmat eller godis utan vara nyttiga. Jocke vill gärna gå ner i vikt och jag vill komma i form igen. Fram tills nu har det blivit ganska mycket "firande" med en massa gott iom att vi fått en underbar son men inte kan man fira hans födelse hur länge som helst, då kommer vi ju rulla fram inom en snar framtid, haha! Dess utom är det bra för Neo som slurpar i sig min modersmjölk att jag äter bra mat, då växer han och blir stor och stark! Modersmjölken är ju det allra bästa för de små liven och jag är glad att jag kan ge honom de!

Nu nannar han snart sött och då ska jag passa på att renbädda sängarna. Finns ju inget bättre än att krypa ner nyduschad i en renbäddad säng! :)

//Babymom - Ida


Spöket Laban

När jag var gravid fick jag låna en massa fina saker av Jockes nästkusin Nettan till Neo (inte visste vi att det var en påg då) som hennes Casper haft när han va liten, han är nu snart 2 år (eller?). Bland annat ett babygym med Spöket Laban som jag tidigare inte haft uppe men tog tag i saken idag och satte ihop de och Neo älskar att titta på spökena som dinglar ovanför hans söta lilla huvud! :) De andra gymmet vi har till honom är inte alls lika intressant, haha!





Trots att han va ganska trött när vi la honom där nyss så lyckades han börja smila och titta nyfiket på de nya tingen! :)

I eftermiddag ska vi hem till Jockes farmor och hälsa på! Visade sig att hon skaffat hund så de ska bli kul att titta på den! Skönt för henne att ha sällskap nu efter att Jockes farfar gick bort i oktober...:/

Ha en fiiin dag!!

//Babymom - Ida


Rock of Sweden...

...you rock my world!

Jag bara ÄLSKAR smyckena från "Rock of Sweden" som synts i bla Idol 2009 när Laila Bagge burit dom! Det va först där jag såg dom och blev förälskad.

I julklapp fick jag ett par örhängen därifrån av svärmor och de använder jag nästan hela tiden! När Rydbergs Ur får in smyckena igen (de sålde slut under julen) så ska jag köpa mig ett par fiiina örhängen till!



//Babymom - Ida

Neo 2 månader



Hej hej säger vi från Neos farfars nya dator (som mamma är MYCKET avis på!).
Neo hjärtat är idag 2 månader! Wow vad tiden går fort, jag kan inte säga det för ofta! Idag har min älskling vatt underbart glad och smilat mest hela dagen! Mitt hjärta smälter en aning varje gång jag får ett leende av honom. Nu börjar jag känna hur härligt det verkligen är med att vara mamma! Vi har kommit över det första jobbiga stadiet (jag hade det jobbigt) och vi kan bara njuta av varann. Jag har nu lärt mig när han är hungrig och när han bara skriker för att han är trött eller har ont i magen vilket jag aldrig trodde jag skulle lära mig men minsann, jag kan jag med ;)

JAG ÄLSKAR ATT VARA NEOS MAMMA!

//Babymom - Ida


Oxfilé i Hyllinge

Yes, ikväll blir det middag i Hyllinge hos Mays o Nonne! Oxfilé som vi ska ta med står på menyn.

Skriver mer senare. Neo blir ju 2 månader idag! :)

//Babymom - Ida

LÖRDAG

GOD FÖRMIDDAG!

Neo vaknade vi 04:30 imorse och då ville jag verkligen inte gå upp! Men efter en timmes försök till att få honom att sova förstod jag att de va omöjligt och gick upp med honom. Han käkade och sen blev han megatrött och somnade strax innan 06:30 :) Hela familjen steg upp 09:30 vilket är lyx för en småbarnsförälder! :)

Jocke är på fotbollsträning och Neo verkar bli trött igen vad det låter som.
Neos farmor ringde precis och hon kommer förbi en sväng snart :) Det va ju ett litet tag sedan hon träffade sitt barnbarn så hon har nog abstinens! :P

Nu ska jag killa min son lite på huvudet (det älskar han!) tills han somnar!
Finns det något bättre än att se sitt barn växa o utvecklas? Svar NEJ!
K Ä R L E K RAKT IGENOM!

//Babymom - Ida


Helg

ÄNTLIGEN FREDAG!

Yes, helgerna gillar vi allra bäst för då är pappa hemma! Mysigt :)

Idag har jag varit ute i Ljungbyhed minsann och hälsat på en gammal klasskompis som fick en son en vecka efter mig, hon har en dotter på 20 månader också (rätt va?). Vi snackade mest beisar och barn såklart ;) Skönt att snacka med en annan mamma i samma "situation", eller ja nästan, jag har ju inte en 20 månaders också!

Nu väntar jag på maten som Jocke lagar ikväll, det blir fläskfilé! Gott!
Neo sitter mätt och belåten i sittern men ögonen ser tunga ut så han slocknar kanske snart :)

HA EN MYSIG FREDAG ALLESAMMANS!

//Babymom - Ida


MITT 2009

JANUARI

Den 17/1 har vi inflyttningsfest i vår nya lägenhet (som vi alltså nu ska flytta ifrån). Hur kul som helst! Vi va många som festade in lägenheten!


Jag och min kusin :)

FEBRUARI

Den 3/2 gör jag min andra tatuering på benet och som symboliserar mina 2 syskon, Robin och Malin. "R" ovanför körsbären och "M" nedanför...



MARS

Den 19/3 ändrade vårat liv för gott...Vi fick ett "plus" på stickan! Jag är gravid!

APRIL

Jag skrivs in hos barnmorskan den 22/4 och den 29/4 får jag för första gången höra bebisens hjärtljud! FANTASTISKT! Då va jag i vecka 11 (gått in i vecka 12)

MAJ

Den 9/5 är det personalfest i Hasses lada i Båstad! Sjukt kul hade vi och de va många som nu fick veta att jag va gravid!




Madde och jag i våra FIINA mössor! Madde är gravid nu och väntar en liten flicka i maj!

12/5 - Jag tar truckkort på jobb ;)

JUNI

Den 16/6 gör vi ultraljud! Tårarna kom! Tänk att det ligger en liten människa inuti mig <3
Vi får reda på att jag är i vecka 18+0 och beräknas till den 16 november!



Den 21/6 far vi till Turkiet och Marmaris i 2 hela veckor! Underbart!
Har tyvärr inga bilder från resan på denna datorn...

Den 30/6 är jag i vecka 20 och såg ut såhär. Då va man stor tyckte man, haha!



JULI

16/7 har firade vi 1 årig förlovningsdag och 4 år tillsammans (detta är även Jockes födelsedag då han fyllde 22) <3


Bild på oss! Tagen sommaren 2008 :)

Den 20/7 köpte vi hus! Åh, äntligen! Nu faller allt på plats...:D

AUGUSTI

Den 1/8 - Jag fyllde 23 år! Firas med kalas den 2/8.

Den 15/8 gjorde jag och Challe en roadtrip till Varberg/Göteborg. Vi gick på Liseberg, shoppade på Ullared och hade mysig tjejmiddag med min kusin! Jag kommer hem igen den 19/8.

Den 29/8 gifter sig Jockes kusin Patrik med sin Hannah! Mitt första bröllop men inte mitt sista hoppas jag! :)


Är nu i vecka 28+4 <3

SEPTEMBER

14/9 permanentar jag mitt hår lockigt! Skönt! :)



OKTOBER

8/10 - Jockes farfar går tragiskt bort...

Jag jobbar min sista dag den 12/10! Nu väntar 5 veckors hemma mys innan nedkomst!

Den 21/10 gör vi ett vändningsförsök och det lyckades fint! :) Nu ligger bebisen med huvudet neråt och beredd att födas!

31/10 vaccineras vi mot svininfluensan på Helsingborgs lasarett.

NOVEMBER

12/11
är det begravning för Jockes farfar Ejert. Min andra begravning och det blir ingen mer snart hoppas jag för usch och fy så hemskt det är...

16/11 - Vår UNDERBARA son föds! Kl. 03:06 anländer guldklimpen till oss. Neo får han heta. Han är den finaste i världen och vi kunde inte varit stoltare! <3 KÄRLEK.




3535 gram och 52 cm underbar bebis!

DECEMBER

Hela december har bara fyllts av familj- o bebismys!


16/12 - Neo 1 månad! <3


Mammas o pappas fina tomte 24/12!



TACK OCH ADJÖ 2009, HEJ OCH VÄLKOMMEN 2010!

//Babymom - Ida












Jag håller på...

...att skriva om mitt 2009 men nu kan jag ej lägga upp bilder längre så jag får vänta och se om de kommer igång igen senare annars fixar jag det sista imorron! Jag är nääästan helt klar ju, så störigt! Dumma blogg.se!

//Babymom - Ida

Kanske ikväll...?

Ikväll kanske jag har lite tid över till att skriva om mitt 2009. Lovar dock inget eftersom allt kan hända när man har en liten bebis ;)

Linda o Madde har vatt på besök och fått känna lite på Neo som nu sussar gott i sittern (som är såå bra eftersom man kan fälla den helt så dom ligger ner) och han sover nog en kvart till eller så :)


Mammas gullunge just nu! <3

//Babymom - Ida


Besök

GOD FÖRMIDDAG!

Neo somnade vid 22:30 igår och ville upp vid 06:30 när pappa gick till jobb. Vi slumrade dock till efter en timme och sov en stund till, Neo bättre än vad jag gjorde ;)

Idag kommer Linda och Madde från mitt jobb hit och hälsar på! Madde är gravid nu och ska ha i maj så de ska bli spännande o se hur hon växt. Hon väntar en liten flicka! :) Vi ska ha massa bebismysdagar sen kan ni tro, hihi!

Tvätta står också på schemat idag. Kul? Nja inte precis. Nu längtar jag riktigt mycket efter en egen maskin men den kommer ju nästa månad när det är husinflyttning! *wee*

Vad hittar ni på med idag??

//Babymom - Ida


En dags shopping

HEJ VÄNNER!

Hoppas allt är bra med er där ute! Här är det bara fint även om jag har aningen ont i ryggen idag. Fick massage av Jocke igår för jag va trött i ryggen och det blev tyvärr inte bättre...kanske massage imorron igen? :)

Idag har vi haft en hel dags shopping på Väla: jag, Neo o Challe. Jag fick inhandlat kläder till både mig o Neo på Kappahl där jag hade halva priset på REA priset! Najs ;) Jag handlar aldrig kläder där men lyckades hitta 2 bodys till lillen och en bollero o en kofta till mig själv. Får se om jag lägger ut bilder, de är nog inte tillräckligt spännande för att läggas ut här ;)
Neo har vatt "snäll" hela dagen (en bebis kan väl inte vara dum?) och ammningen på Väla gick bra, dock en nerspydd body, haha! Jag har inte ammat ute innan så de va premiär men de gick ju bra så nu vet man de :)


Jag o Neo myser efter maten!


Puss på mammas älskling! <3



Svar på EN fråga jag fått iaf:

Rebecca om
En resumé av 2009...:
En väldigt intim fråga kanske så du får svara om du vill :) Men hur är det efter en förlossning? Kan man gå som vanligt och så? Eller man blir jätte öm där nere?

Svar:
Visst blir man ganska öm där nere, konstigt annars ju ;) Jag kunde iaf gå som vanligt tyckte jag dock gick jag inte så snabbt, inga maraton lopp här inte, haha! Det gör mer ont att sitta i så fall men de e inga större problem de heller. Jag fick panodil för att de gjorde ont men de hjälper ju verkligen inte. Jag blev också sydd ganska mycket men vet inte om de spelar någon roll för smärtan, de borde de ju göra för de borde ju vara "skönare" att inte spricka så mycket :) Har man väl tryckt ut en unge så är smärtan efteråt ingenting, hihi! :)

//Babymom - Ida 

Kompisträff

GOD MORGON!

Ja, då va ännu en natt avklarad och även denna blev lång och härlig! Inget nattmål inatt heller :) Neo somnade väl vid 23-tiden och vaknade strax innan kl. 8. Jag har nog bara vaknat EN gång inatt när Neo vaknat till en sväng men sen somnade nog både han och jag. Inget spring fram till vaggan inatt för att stoppa in nappen iaf!
U N D E R B A R T! Kan det hålla sig såhär nu tro...?

Idag ska jag och Neo hem till Challe en sväng. Det blir ev en tripp till Väla också. Luncha kanske?
Idag blir det första gången jag och Neo ska ut på äventyr själva med vagnen o allt. Blir lite meck när allt ska in i bilen men måste ju prova nån gång :) Innan har jag bara haft bilstolen men idag vill jag ha med vagnen eftersom han ligger bättre i den!

Om jag skulle ta itu med disken nu medans Neo sover (han somnade till nu igen, precis som han gjorde igår och då sov han en halvtimme) men f*n va trist det är med disk! Jag hatar den...

HA EN MYSIG DAG ALLESAMMANS!

//Babymom - Ida


Krigsskador



Ibland måste dessa små underbara fingrarna få sina naglar filade. Annars blir det "krigsskador" i hela ansiktet! ;)

//Babymom - Ida


Hästen



Neo va precis lite ledsen men tänk va glad en häst kan göra en! Man får prova sig fram med allt när de små liven inte är nöjda :)

//Babymom - Ida


En resumé av 2009...

...kommer när jag får tid över att fixa en! På dagarna är det omöjligt eftersom Neo bara sover ibland och då bara 30 minuter och då har jag annat att göra. När han e vaken vill jag ju vara med honom såklart, hihi!

En annan sak: Någon som har något att fråga mig, något de undrar över? Vad som helst. Jag vet att de flesta som läser här känner mig på ett eller annat sätt men kanske ändå har något de vill fråga. Ni kan ju såklart ställa frågan anonymt ;) Ställs de några frågor så svarar jag på dom i ett inlägg senare!

Nu har jag en ledsen och förmodligen kelsjuk bebis att ta hand om! :)

//Babymom - Ida

Tisdag

GOD MORGON!

Inatt slog Neo rekord i att sova minsann! Han va megatrött igår vid 22-tiden så jag matade honom så han kunde somna sen och vid 22:30 däckade han ordentligt :) Han har dock vaknat ett par gånger inatt och jag har då gett honom nappen och efter några spring fram och tillbaka somnade han så om. Så, kl 8 imorse va de dax att vakna på riktigt! Och man märker när han sovit gott för då möts man av ett leende nerifrån vaggan när man säger god morgon! <3 Han älskar när mamma pratar med honom!

Nu sitter han och studerar sina leksaker i gymmet och ska väl snart ha mat gissar jag. Jag ska också försöka fixa till mig, jag sitter här i bara morgonrocken och känner mig allmänt ofräsch, haha!

Idag ska jag försöka sortera och rensa ut ur skafferiet, det finns ett STORT behov av detta. Men egentligen har jag inte lust med någonting, det hade jag inte igår heller...Men, måste ta tag i mig själv och inte bara slappa! Det mår varken jag eller min lille son bra av :)

Jocke försov sig imorse...igen! Han är så kass på att ställa klockan. Jag ska nog kolla varje kväll att den verkligen är på för han kan inte hålla på att försova sig hela tiden. Man måste hålla hårt i de jobb man har, de växer inte på träd precis!

Vad ska ni göra idag??

//Babymom - Ida


Mammas charmtroll 8 veckor!



Idag blir detta lilla charmtroll hela 8 veckor! Tänk vad mycket som hänt sedan du kom till oss. Hur du och vi utvecklas tillsammans! <3

Idag har vi inget planerat. Det blir nog en promenad iaf. Lillen  sitter nu hos mig med en envis hicka, inte poppis precis...

// Babymom - Ida


Chillar



Neo slappar framför tvn efter en promenad medans mamma o pappa springer runt och plockar undan det sista av julpyntet. Äntligen är allt borta! Skönt nät allt blir som vanligt igen plus att man hittar nya saker i källaren som man tar fram vilket förnyar hemmet lite.

Jag kan knappt bärga mig tills det är dax för flytt till vårt underbara hus!! Vi har en massa planer om hur vi vill ha det. Dock är vi realistiska och inser att allt inte kan göras med en gång som vi vill. Innan jag har börjat jobba igen ska inga större saker göras, det blir bara till att inreda (KUL)! Sen om nått år ska vi fixa köket så som vi vill ha de och ev tvättstugan! Vi kanske slänger lite ny färg på väggarna eller så inom en snar framtid, lite kul måste man ju ha trots att det skriker i plånkan när man går mammaledig, haha!

HAR NI HAFT EN MYSIG DAG IDAG? :)

//Babymom - Ida


Mammas o pappas nakenfis



Ibland är det ju bara så härligt att ligga helt naken och spralla runt! Har ni sett en sötare stjärt?! :)
Neo har vatt på riktigt kalashumör hela morgonen, ja förutom när han skrek för att han va övertrött, han va vaken typ från 8-12...Då blir man sliten! ;) Annars har han bara flinat en massa,

U N D E R B A R T!



Vi har inte fått tag i Jockes farmor än så vi vet inte om hon är hemma idag. Det kan hon vara bara de att hon inte hör telefonen, hmm...Vi bor nära så vi kan gå dit och kolla.
Nu ska jag ner i källaren och hämta upp jullådorna så vi kan få undan allt jultrams! ;)

//Babymom - Ida

Skön natt och morgon

GOD MORGON!

Igår somnade lille killen vid 12-tiden och vaknade inte förrän kl. 8, pigg och glad! Han verkade inte ens hungrig utan låg och smilade åt mig när jag gick fram till vaggan, älskade unge! Han fick mat efter att vi gick upp och han va ju hungrig trots att han inte visade de så mycket :) Nu ligger han i sittern och grymtar och han har vatt vaken enda sen i morse, annars brukar han ju alltid somna om en timme efter maten och sova ett par timmar till iaf men inte idag, hihi!

Jockes mamma o pappa är här eftersom de sov över inatt. De sitter o käkar frukost nu, jag åt när jag gick upp med Neo för jag va mega hungrig!

Idag har vi inte mycket planerat. Ska jag äntligen få städat undan julen?? Ska försöka ta en promenad bort till Jockes farmor så hon kan få sin julklapp av oss, ett foto på Neo :)

//Babymom - Ida


En sömnig eftermiddag



Mina två älsklingar just nu! Neo har sovit sedan kl 14 (han har dock öppnat ögonen ibland) och när Jocke kom hem joinade han Neo i soffan. Pappa va också ganska trött, han fick ju gå upp tidigt imorse, kl 9! Tidigt! NOT! :P

//Babymom - Ida


Hej lördag!

GOD MORGON! (EFTERMIDDAG)

Idag fick jag sovmorgon till kl. 11:45! Gott! Efter jag ammat Neo i sängen vid 9-tiden gav jag honom till Jocke och somnade om! Jag har nämligen sprungit fram och tillbaka till vaggan inatt eftersom Neo vakade hela tiden och ville nog vara vaken men jag stoppade in nappen eftersom jag visste att han inte va hungrig så han kunde somna om igen. Detta upprepades ganska många gånger, haha! ;) Så, vid 6-tiden gick det inte längre och jag gav honom en slurk mat sen däckade han direkt till mammas stora förtjusning som kunde lägga sig och sova vidare i tre timmar till, wee!

Ikväll kommer Jockes mamma o pappa på middag och stannar nog här över natten. Jocke ska laga stekta räkor och till förrätt blir det laxmousse! Mumms!



Jag skrev för någon dag sedan att lägenheten nog skulle bli såld...det blev den inte. Hon som så gärna ville köpa den fick inget lån...Kom igen! Satans otur...Nu är det ju snart bara en månad kvar tills vi flyttar och vi måste ju sälja. Det ligger och gnager en del i bakhuvudet alltså. Men håller alla tummar jag kan för att de ska ske snart!

Vad hittar NI på med idag? :)

//Babymom - Ida

Livet som ny mamma

GOD EFTERMIDDAG!

Allt bra med er där ute? Här är det super trots den bitande kylan utanför fönstret! Idag skiner solens strålar och man får försöka ta till sig dom så mycket som möjligt, samla på sig lite solenergi :)

Igår fikade vi en sväng på kvällen hos Jockes kusin Linda och hennes lilla familj. Ida, 4 år, bara växer och växer och är hur sööt som helst! Hon tyckte om Neo också och ville leka med honom men han är ju för liten än så han fick nöja sig med ett par pussar från henne, gulligt!

Att vara ny som mamma med en snart 2 månaders bebis kan vara tufft. Jag har gråtit många tårar och vatt frustrerad MÅNGA gånger. Gör jag något fel? Varför skriker han nu? Jag har gjort allt jag kan, jag är helt slut! Ja, det är många gånger man sagt de meningarna högt.
Men när han ler mot mig glömmer jag allt jobbigt och fylls av en enorm kärlek till detta lilla barn!

Nån gång har jag tänkt att det kanske va dumt att skaffa barn nu och då skäms jag. Jag vill verkligen inte vara utan min lille plutt men ibland dyker de tankarna upp ändå. Det gör väl mig mänsklig antar jag och då och då är det nyttigt att ha lite egentid, utan barn.

MEN, när jag igår va med Challe, utan Neo, kände jag att jag saknade honom och ville hem. Mina tankar fanns hos honom hela tiden. Jag visste att han hade det bra med pappa och att han kunde ge honom mat när han blev hungrig men mamma-instinkten sa till mig att "du vill hem". Well, jag va borta i 3 timmar och allt va hur bra som helst när jag kom hem och jag gosade ner mig i soffan med honom och gav honom bröstet! Att se honom ligga där och mysa och äta sig mätt är underbart, även om han ibland vill käka lite väl ofta :P

JAG ÄLSKAR MIN LILLA FAMILJ!


Neo är med mamma vid datorn <3

//Babymom - Ida


Hemmadag

GOD EFTERMIDDAG!

Idag har vi en riktig hemmadag. Jag har plockat ihop all tvätt jag tvättade igår och det har tagit större delen av dagen faktiskt :P Vi gick inte upp ur sängen förrän kl. 11 vilket kanske är en av anledningarna till att det tagit sån tid.

Neo sov bra inatt (men tog nästan 3 timmar att natta) och han sov mellan 12 och 8! När han vaknade imorse va han MEGA hungrig så det va snabbt fram med tutten och börja utfodra! Han blir galen om han inte får mat DIREKT vilket är en av anledningarna till att jag vill amma så länge jag kan! Plus att det e mysigt att ha honom riktigt nära mig! Närmare kommer man ju nästan inte :)

Nu har han vatt lite ledsen ett tag så pappa har tröstat medans mamma åt. Teamwork är viktigt när man har en liten bebis!

Jag hade tänkt att jag skulle ta bort allt julpynt idag men får se vad jag hinner. MÅSTE renbädda sängarna först och när man har en liten så går klockan av någon anledning fortare än vad den gjorde innan så man hinner inte lika mycket som man skulle vilja ;) Det gäller att inte ha för höga krav på sig men tyvärr så kan jag inte låta bli. Jag skulle vilja vara en bläckfisk med åtta armar...




Neo har hunnit bli hela 7 veckor och han blir tyngre och tyngre för varje dag som går! Det märks i ryggen på mig...Jag måste komma igång med träningen efter vi flyttat!

Nä, om man skulle ta tag i renbäddningen?

//Babymom - Ida

Såld?

HEJ BLOGGEN!

Idag är det stor tvättdag hos oss! Vilket megaberg av tvätt vi hade. Detta kommer ta hela eftermiddagen/kvällen!

Tidigare idag hade vi visning av vår lägenhet och hon som kollade vill köpa den! Så på torsdag skrivs förhoppningsvis papprena och vi är av med den bördan av att inte få sålt i tid. Nu är det ju inte långt tills flytt, den 19 februari (om inte tidigare) får vi nycklarna till HUSET! Happy day :) Hon som nu ev ska köpa hade inga problem med inflyttning den 1 mars heller vilket är kanon!


En bild på mig och en sömnig son igår <3

Jaha, då va julen slut och granen ni ser i bakgrunden skall ut! Imorron kanske är en bra dag för detta? Skönt att få bort allt, jag vill ha "vanlig" vardag igen :)

Nu kallar en tur ner till tvättstugan...

//Babymom - Ida


Shopping

GOD MIDDAG!

Allt väl med er idag? Här har vi det fin fint :)
Idag står det lite shopping på schemat. Neo ska ha lite nya kläder!

Inatt har jag sovit gott. Neo somnade vid strax efter kl 21 och jag la mig vid 22:30 och när klockan slog 02:45 ville den lille fisen ha mat! Då satt pappa fortfarande i soffan och spelade PS3...så när jag matat klart lillen fick pappa ta över för Neo ville inte somna direkt. Pappa ångrade senare att han tatt honom för han somnade inte förrän kl 5! :O Så, pappa Jocke fick en sovmorgon till kl. 11:20.




Kommentar från Lina: "Jag & mina sambo har planer på att skaffa barn. Min fråga till dig som nyss fått en jätte söt liten kille är. Hur länge har ni försökt bli med barn? Är tacksam för svar. Mvh/Lina
P.s gillar din blogg så keep up....:)"

Svar: Hej Lina! Nu va de så att jag och Jocke inte planerat att bli med barn just när vi blev de men vi skyddade oss inte vidare bra heller så vi visste båda att de kunde hända och när det väl hände ja, UNDERBART! Va kul att ni försöker (om jag förstått det rätt) men ibland kan de ju ta lite tid innan det "fastnar". Lycka till med allt!

//Babymom - Ida


Från pappa till mamma...

...från pojkvän till flickvän, från fästman till fästmö.

Klockan jag fick av min sambo i julklapp! Imorgon ska den tas in så jag kan börja använda den <3



Min syster hade önskat sig samma av sin pojkvän i julklapp och fick en såklart :) Vi har inte samma smak i mycket men när vi väl har det så är det mitt i prick! ;)

//Babymom - Ida

Min snygging



Mammas och pappas gullunge idag efter den kalla promenaden! Min lille Nalle Puh! <3

Nu matar pappa Neo och så hoppas vi att han kan somna i tid idag. Han somnade vid ett-tiden igårkväll enligt Jocke, jag la mig vid tolv-tiden.

//Babymom - Ida

Ta en promenad?

HEJ PÅ ER!

Idag har vi bara varit hemma och inte gjort NÅGONTING. Det är skönt ibland men klart att man får lite ångest över disken i köket eller den rena tvätten som måste vikas ;)

Efter att Neo käkat vid halv tio gick jag och la mig igen (dock inte förrän kl. 11) och låg i sängen tills klockan 13:30! Skönt som bara den måste jag säga! Jag brukar piggna till när man väl kommit upp på morgonen men inte idag så Jocke fick ta Neo de timmarna jag va borta, dock sov Neo också hela den tiden så det blev inte mycket till lek, haha!

Nu verkar Neo trött igen efter att ha sovit MYCKET idag så funderar på att lägga honom i vagnen och ta en promenad. Gäller att klä sig varmt isf eftersom det skulle vara -10 grader idag. Har ännu inte varir ute så jag har har ingen aning om hur kallt det verkligen är.
Kanske dax att komma ut nu då...?

//Babymom - Ida


Burr!

GOD KVÄLL!

Hoppas det är bra med alla er där ute! :) Här hemma har vi det mysigt och vitlökskycklingen i ugnen är snart klar för att ätas! Neo käkade sig också mätt för en liten stund sedan och ligger nu och myser med pappa i soffan, hihi!

Trots många timmars sömn innan natten så sov Neo bra. Han däckade vid 22:30 och jag va uppe med honom 02:15 och efter maten somnade han direkt vilket han inte gör så ofta så de va skönt! Men jag är alltid lika trött på morgonen, jag hatar att gå upp. På natten är det inga större problem för då vet jag att jag ska få sova igen.
Innan Neo kom gillade jag att komma upp tidigt men nu har jag ändrat mig :)

Idag har vi handlat på Maxi och tagit en långpromenad i det kalla vädret. Det va ca -7 grader när vi gick så skallen va ganska så kall och röd när vi kom tillbaka! Så det blev ett glas varm glögg för att tina upp.

Ikväll blir det Robinson (det är väl idag?) och lite snacks till de!

Ha en mysig kväll allesammans!


Jocke och Neo myser efter en lång skön promenix!


//Babymom - Ida


4 timmar

Hur ska denna natten bli? Neo somande hemma hos farmor och farfar vid halv fem-tiden och vaknade inte förrän ca kvart över åtta. Då blev det mat och nu badas han av pappa. Han hade bajsat ner sig totalt, läckt genom blöja och allt, så vi tyckte de va bäst att bada lille pyret!

Så, nu får vi se hur länge han vill vara vaken. En vaken dag betyder inte nödvändigtvis en sömnig natt och en sömnig dag betyder inte en vaken natt, om ni förstår vad jag menar? :) Kan hända att han sover bra iaf. Vi skulle verkligen behöva det, vi föräldrar, vi e hur trötta som helst!





Här har vi min prins i sina nyårskläder. Han hann dock inte ha skjortan länge innan den blev lite nerspydd! Sen va de ju ändå tid att byta till pyjamas inför natten så de gjorde inte så mycket :)

//Babymom - Ida

2010

Nytt år, nya utmaningar! Vi kommer få se vår lille grabb utvecklas och bli stor, längtar tills jag kan få en riktig kram eller tills han ska börja kladda med maten själv! Ja, jag längtar till ALLT!

Nu ska vi mysa lite (Neo ska nog snart käka igen) och sen senare köra hemåt och bara vara tillsammans. Jocke börjar jobba den 11 januari vilket är sååå skönt! Ska bli mysigt att ha honom hemma hos oss! <3

HOPPAS NI FÅTT EN BRA START PÅ DET NYA ÅRET!


RSS 2.0