Talangfull tjej!



Tjejen heter Lisa. Hon har ritat bilden ovan som också är ett självporträtt! Sjuk talangfull måste jag säga. Hon lottar nu ut ett blyertsporträtt. Jag tog chansen! Vem vill inte ha ett liksom? Kolla in hennes blogg.

//Babymom - Ida

Förberedelser

Jocke står just nu i köket och gör maten till ikväll. Det blir ungsstekt falukorv med potatismos! Hoppas hungern skall infinna sig innan matdax men de brukar ju inte vara några större problem! haha


Jocke smakar av sitt mästerverk! Inget vidare snygg mästerverk just nu...:)
(syftar på korven i mitten) haha

Idag blev de precis som jag skrev innan - eller nästan. Jag har läst på boken men har fortfarande ca 60 sidor kvar. Jag märkte förresten för ett tag sen att när jag läste en liten (väldigt liten) stund så blir de ibland lite suddigt och jag får anstränga mig. Jag har mest läst innan jag ska sova så jag har trott att de beror på att jag är trött, då brukar man ju förlora skärpan. Men nu när jag läser på dagarna är det samma. Jag kommer på mig själv att jag känner efter om jag är trött eller inte och jag har då inte känt mig så väldans trött...Kanske är jag egentligen trött eftersom graviditeten nu tar mer på krafterna eller är de kanske så att jag behöver ett par läsglasögon? Jag funderar på att gå o kolla synen om de fortsätter för inte kan jag vara trött hela tiden? När jag slutat jobba har jag ju inga undanflykter att inte gå och kolla. Lika bra de ju, eller hur?

Jag funderar på att lägga upp lite gamla bilder här ikväll eller imorron men det tar så lång tid för en bild att laddas upp så jag vet inte...Har inte tatt så lång tid innan...:S Får se om jag hittar orken och tålamodet.

//Babymom - Ida

Rumpegumpen neråt...

Kom nyss hem från mitt besök hos barnmorskan och lilla bebben hade inte vänt sig rätt än. Lilla rumpen ligger fortfarande neråt. Hon försäkrade mig om att än kan den vända sig flera gånger men om den inte vänt sig om de två veckorna jag ska dit igen så blir de till att göra vändningsförsök på förlossningen i vecka 37. Kom igen älskling, vänd dig! :) Mamma vill inte föda med rumpen först och verklkigen inte göra ett kejsarsnitt...men vad ska man göra? Redan i magen har de en egen vilja de små liven!

Frågade även om mitt ryggont och hon sa att de nog va en ischias nerv som ligger i kläm och att de inte finns så jätte mycket att göra åt de. Man kan prova massage för att underlätta men de är inget som i regel hjälper sa hon. Visst de blir liite bättre men de onda försvinner inte. Igår blev de ingen massage så får prova lyckan ikväll istället! Såå ont har jag inte men de e ju inte skönt heller. Barnmorskan tyckte att jag skulle vila så mycket jag kan. Javisst, will do! :) Min graviditet har ju varit rena himmelriket om man jämför med andra så jag ska verkligen inte klaga på lite ont i ryggen och ballen/låret!

Magmåttet hade nu nått 34 cm. Förra gången va de 32 cm (jag skrev att de va 31 cm vilket alltså va 1 cm för lite) så bebben växer som den ska vilket är skönt. Jag följer min kurva på pricken samtidigt som jag ligger klart i överkant med den "normala" kurvan. Min bebis är alltså inte för liten iaf :) Det kommer bli en bastant en om det fortsätter i samma tempo! Min mage är inte mycket större än andras i samma vecka bara de att min mage är bara bebis vilket betyder att jag inte lagt på mig en massa "graviditets-hull" så jag e mega nöjd! :) Bara en stor bebis där inne helt enkelt. Åh - min stora fina underbara bebis...<3

Idag blir de inte mycket till aktivitet. Jag ska se om jag kan få läst klart boken "Ljudet av ditt hjärta" och kanske köra en sväng med dammsugaren!



Lilla maggen idag 33+1.

//Babymom - Ida


Egenmys med "klämmemackor"

Jocke blev mycket positivt överraskad av fikan jag hade fixat. Han har nu lämnat hemmets trygga vrå för att träna fotboll (stackaren va hur trött som helst men masade ändå sig iväg) och jag är lämnad ensam. Jag tänkte att jag ikväll ska mysa till det med "klämmemackor"! Blev så sugen på de plus att jag inte riktigt har lust att laga någon större middag ikväll. Man blir liksom inte så inspirerad när man bara ska laga till sig själv, eller hur?

Det får nog bli en lite senare kvällsmat idag för fikabrödet sitter fortfarande i :) Jag har en maskin tvätt där nere som ska fixas innan så jag har o pyssla med.


Principen är densamma bara de att denna mackan inte ser lika god ut som mina! :)

//Babymom - Ida

That's my man!

Min älskade sambo och pappan till den underbara bebben i min mage klarade idag det såkallade ytp-provet vilket innebär att han nu inte längre är snickar-lärling utan fullbetald snickare! :) Han va så glad när han ringde för en liten stund sen vilket va härligt att höra! Kanske ska jag köpa hem någon god fika för att "gratta" honom? Ja, det ska jag bannemig göra. Han förtjänar de verkligen! Hans mål har alltid varit att bli fullbetald innan vår första bebis kommer och de har han nu lyckats med. I'm proud!


Min älskling är en riktig spexare! :) Alla andra kort var fööör spexiga för att lägga ut här! haha

//Babymom - Ida


Vecka 33 - Vad händer där inne?



Barnet

När man mätt aktiviteten i hjärnan har det visat sig att det händer saker även när barnet sover. Kanske drömmer det redan. Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus och mörker, natt och dag. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.

Vikt 2 200 gram.

Mamma

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan. Många tänker på förlossningen nu. Läs avsnittet till vänster om förlossningen och förbered dig så det känns bra för dig. Kanske är det dags för förlossningsföreläsning på sjukhuset där du ska föda?

Pappa/partner

Väntar ni första barnet kan det vara lärorikt, göra er säkrare och tryggare inför förlossningen att få komma på en förlossningsföreläsning några veckor innan det är dags. Alla har olika uppfattningar om hur det ska se ut att det kan vara bra att försäkra sig om hur det är i verkligheten. Hör med er barnmorska vad som gäller.

Hos barnmorskan/kontroller

Dags att besöka barnmorskan igen. Hon eller han känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner kanske har svårt att följa med på besöken varje gång men är alltid välkommen.

Mina tankar

Sist jag var hos barnmorskan har jag för mig att mitt magmått var 31 cm (vecka 31) och dessförinnan 29 cm (vecka 29). Får se imorron när jag ska tillbaka på koll om lilla maggen har växt nått :) Men de känns så iaf!

Inatt/imorse har jag drömt nått så in i den grad! Hur många olika drömmar som helst. Kanske är de den lille som "smittar mig" om nu den drömmer där inne :) Jag kan inte förklara alla drömmar för de va så himla många! Jag tror inte jag har drömt så mycket på en natt någon gång innan.

Idag är jag ledig och jag ska sätta mig med en bok i soffan alldeles strax. Det är underbart fint väder just nu vilket gör att jag vill gå ut o promenera en runda men tyvärr har jag lite ont i ryggen fortfarande. Jocke får ta och massera den ömma punkten när han kommer hem. I eftermiddag blir de en liten tripp till Maxi o handla lite nödvändigheter :) Senare ikväll vette faen vad som händer...Jocke ska träna så vad ska då lilla jag göra? Hmm, hälsa på mams o paps en sväng kanske? :)

Ha en fin dag i de fina vädret! Passa på att gå ut nu för i eftermiddag skulle de bli sämre - då skulle molnen komma...

//Babymom - Ida







Ont i ryggen

Jag vette fasiken vad jag har gjort med min stackars rygg. Jag har en öm punkt i ryggen, längst ner till höger som gör ont när jag går och de liksom stramar ner i benet så jag haltar en aning. Tur att jag inte jobbade mer än till kl 13 idag!

Helgen har vatt härlig med inte allt för mycket "måsten". Jag och Jocke har mest njutit av att va lediga tillsammans. Jag försöker verkligen få så mycket tid över för bara oss två nu innan bebisen kommer för sen blir de bara den som kommer få hela vår uppmärksamhet ett tag framöver :) Vi har fått biobiljetter av Robin o Isabelle som också ska användas innan den 16 november, de va såå längesen vi gick på bio - bara vi två <3

Imorron går vi in i ännu en ny vecka - nu är de bara 7 veckor kvar! Tänk - lika lång tid som jag va gravid innan jag fick reda på de! :) Snart snart snart...<3

Tack StinaLee för din underbara förlossningsberättelse! Jag längtar som bara den tills vår stora dag är här.




//Babymom - Ida


Ger oss av för middag

Nu ska vi nog snart ge oss iväg till Hyllinge och Jockes mamma o pappa för att käka en bit mat. Jockes pappa fyllde år i tisdags så vi ska fira honom lite (egentligen kommer den riktiga födelsedagsmiddan nästa lördag).



Så snart Jocke kommer hem bär det av! <3

//Babymom - Ida

Chokladig lördagseftermiddag



Mums! Titta vad jag har bunkrat upp med denna lördagseftermiddag! Vädret är tråkigt, tvätten är färdigvikt och disken är diskad - då förtjänar man lite choklad! Dessutom är jag ensam hemma vilket gör de ännu mer "tillåtet" :)

Spring Hill gav utdelning: Nya gardiner till vardagsrummet och två par trosor. Gardinerna blev rikigt fina (redan strykta och upphängda) och visst är de härligt att förnya sig ibland? Efter nästan ett år med de andra hade jag tröttnat en aning och när man kan komma undan med bara 90:- för nya gardiner så gör man de, eller hur? :) Sjukt fina för den billiga pengen.

(Till Jenny: Spring Hill har sin utförsäljning på Väla området. Om du vet Peugeot, där svänger du vänster (till höger ligger Väla). Kör hela vägen ner, sen tar vägen slut och svänger till vänster. Första höger (vid veterinären) och sen längst ner på gatan ligger de på höger sida. Nästa försäljning är i slutet av november. De har alltså inte öppet så ofta.)


Nu ska jag kolla vad de finns på tv. Om inget bra, ja då åker nog en Sex and The City skiva i :)

//Babymom - Ida

Gråmulen dag

Usch - jag längtade verkligen inte till hösten innan! Jag ville bara ha mer sol sol sol. Men nu känns de hur mysigt som helst att det är grått ute och de kommer en skvätt regn emellanåt :) Snart kan man tända en massa värmeljus på kvällen och gotta ner sig i den gosigaste filten med en kopp choklad i handen! Och om ca 8 veckor kan vi även gosa ner oss med vår underbara bebis och snosa på han/hennes små fötter och händer. Bebis - mamma kommer bli en riktig "snuffsare" :) Längtar så efter att få känna din lilla kropp utanför min mage! Och jag tror nästan att du försöker komma ut ibland så som du knuffar och sparkar där inne! ;)

Idag vaknade jag strax efter 7 tro de eller ej och jag kunde inte somna om. Jag skulle ändå upp och tvätta så jag gick upp vid kvart i åtta och gick ner i tvättstugan men gosade ner mig bredvid Jocke en stund igen innan de va dax att gå ner ännu en gång :)

Efter tvättningen idag ska jag med Maysan (svärmor) till Spring Hill och shoppa. För er som inte vet vad Spring Hill är så är de en utförsäljning av kläder, gardiner, dukar mm. Så det är billigt - och de gillar vi! :)

Ha en fin lördag allesammans! :D

//Babymom - Ida

Ensam kväll hemma med Idol på tv:n

Nu är de så dax att få reda på vilka som gått till semifinal i Idol. Jag har ännu inte hittat min personliga favorit men han 37 åringen som gick vidare precis är sjukt bra. Det finns också en kille, vet inte om han heter Eric, som sjunger så man baxnar! De kvinnliga artisterna har inte gett mig någon "wow" känsla iår tyvärr...hoppas att de blir ändring på de :)

Jocke är ikväll med sina killkompisar och har en spel/killkväll. Jag frågade först om jag kanske skulle kunna få sitta på kanten av soffan, jag HATAR nämligen att vara själv, men sen tänkte jag "nä, jag kan ju bara inte inkräkta på deras killkväll" så - de får bli en ensam kväll hemma med Idol och sen eventuellt sängen...jag är helt slutkörd sen jobb innan idag.

//Babymom - Ida

Åh - jag längtar så!

Läste nyss StinaLee's blogg. Hon blev mamma till en liten Mayia i tisdags! Grattis!

Nu gör ju detta bara att jag längtar ännu mer till min bebis kommer! Men ännu får den stanna där inne och mogna några veckor till :)

Igår blev de inget inlägg skrivet - hade fullt upp med annat. Och för mig är de så: datorn och internet kommer sist ;) Så igår räckte tiden helt enkelt inte till.

Nu kom Jocke hem så nu blir de lite eftermiddagsmys! :D

//Babymom - Ida

Vecka 32 - Vad händer där inne?



Barnet

De sparkar du känt tidigare är nu mer som knuffar eftersom barnet börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervätskan. Barnets lungor förbereder sig inför den riktiga andningen. Kroppens viktiga organ och nervsystem fininställs. Underhudsfettet som det varit magert med tidigare har nu vuxit till och barnet ökar snabbt i vikt. Nu utvecklar barnet förmågan att svettas.

Vikt 2 kg.

Mamma

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet. Drick mycket, ät fibrer och rör på dig så mycket du orkar.

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten. Har du anmält dig till en förlossningskurs?

Pappa/partner

Trygghet blir viktigare när man väntar barn och det är vanligt att man ser över sin ekonomi och försäkringar. Hur är det med hem- och livförsäkring? Ska barnet försäkras? Allt detta bestämmer ni själva.

Prata redan nu om hur ni ska göra med föräldraledighet och uttag av föräldrapenning. Några vill ta ut ungefär lika. I andra familjer tar en part större delen. Motiven varierar. Ni kan ta ut föräldrapenning redan 60 dagar innan förlossningen, men tänk på att om ni tar ut dagar innan födseln så har ni färre dagar att ta ut efter. Hör med försäkringskassan om vilka regler som gäller.

Mina tankar

Det där med att få riktiga sparkar i sidan eller liknande känner jag inte att jag märkt så mycket av. Min bebis har hela tiden vatt en liten "buffare" :) Huvudet är fortfarande uppåt men enligt barnmorskan gör de inget änsålänge men jag börjar ändå tänka på om den inte vänder sig. Usch - då blir de vändnigsförsök och de kan jag inte tänka mig att de blir specilellt skönt! Men men, allt för att trollungen inte ska komma med stjärten först.

Nu ska jag snart bege mig iväg till Landskrona där de ska badas både bubbelpool och bastu! :) Najs!

//Babymom - Ida


I städtagen



Då va båda toaletterna skrubbade så in i den grad och golven i halva lägenheten skiner! Den andra halvan får jag ta en annan dag, man kan ju inte hinna med hur mycket som helst när man jobbar plus att lilla gravida jag inte orkar med huuur mycket som helst även om man så gärna vill ibland! Kan faktiskt bli en aningen frustrerad när hjärnan säger "go" och kroppen säger "no". Men då är de bara till att hjärnan får se sig besegrad och kroppen sätter sig ner i soffan en stund :)

Nu blir de mat. Älsklingen står för maten även denna kväll och de blir wokat. Har inte kollat så noga vad för wok eftersom jag inte varit i köket så de ska bli spännande - jag är hungrig!

Imorron är de ny grav vecka...igen :)

//Babymom - Ida


En riktigt go söndag!

Ska bara börja med att säga att kvällen igår va mycket trevlig och de va roligt att träffa alla igen! Jag blev som väntat ganska trött, ganska tidigt men när vännerna väl skulle ut på stan begav jag mig hemåt för att krypa ner i den underbart skönda sängen och sova "enda" till kl 06:00...

Så idag har de varit jobb fram tills kl 13 och efter de hem och käka lite risgrynsgröt! Rikigt mumma! Saknade saftsåsen dock...de e ju sååå gott till annars!
Efter min stadiga lunch körde jag för att kolla in min kära sambo på planen, han spelade fotbollsmatch och de vann! Gott grabbar! :) Solen lyste och jag rikigt mös där jag satt i solen i bara linne! Just nu är ju september underbart härligt, inte sant?

Eftersom Jockes mamma o pappa är i Turkiet för tillfället passade vi efter matchen på att krascha deras hus och spela några omgångar Wii Sport! Som jag ägde idag då! Mina bowlingskills börjar arta sig och jag är uppe en bit ovanför "Pro" nu :) Wii e ju bara så skoj och man rör på sig...kan de bli bättre? Nej.

Ikväll blir de pizza. Varken jag eller Jocke hade ork eller lust att engagera oss i maten idag. Jocke kommer nog om några minuter så bäst jag dukar fram! 






Just de! Bebisen har nog gjort några tappra försök att vända sig (ligger med huvudet upp än) och de har resulterat i en del obehagliga tryck i sidan. Dock inte lyckats få upp de små benen än men min lilla/lille kämpe kommer nog lyckad med de förr eller senare :)

Ha en trevlig söndagskväll!

//Babymom - Ida 


Lördagen knäcker ändå...

I mitt jobb jobbar jag även helger och vissa kvällar, dock ej längre än till kl 19. Varannan lördag har jag jobbat 7-17 men som nu blivit 7-15 tack vare min att min underbara chef ändrade schemat för min skull. Min kropp och inte minst mina fötter pallade inte med att jobba 10 timmar i sträck. Idag har jag då så "bara" jobbat 8 timmar...MEN...mina fötter gör ändå ONT! När jag jobbar på vardagarna är de inte alls samma problem även om jag jobbar ca 8 timmar varje dag. Idag kunde jag då inte fatta varför jag va så trött och hade så ont i fötterna...sen kom jag på att de måste vara för vi bara är 2 stycken som jobbar på avdelsningen och inte som vi brukar runt 4 stycken. De resulterar i att vi måste springa runt mycket mer hela tiden och vi har verkligen inte tid att stanna upp en stund eller sitta på kontoret eller liknande. Att detta skulle ha så stor inverkan på mina fötter visste jag inte. Det är inte kul att man ska slita som ett djur och sen ligga helt däckad på lördagskvällen men så blir de ju ofta...
Jag hade legat hemma däckad ikväll också men nu ska vi till våra vänner som ska ha lite förfest så de blir till att maka upp stjärten ur soffan och göra sig lite snygg och åka iväg. Jag vill verkligen dit eftersom de va så längesen vi träffade alla men jag hoppas bara att jag lyckas rycka upp mig så de inte tycker att jag är en trött tråkmåns! ;)

Nu ska jag masa mig in i duschen och sen blir de fläskfilé a la Jocke till middag! :D



//Babymom - Ida

Fika i de underbara höstvädret!

Jag är nyss hemkommen från en mysig fika i stan med Jessica som jag inte träffat på väldigt länge och vädret kunde inte vatt bättre! Soligt men ändå lite halvkyligt och INGEN blåst! Jag är verkligen anti blåst...vad gör den för nytta egentligen? ;) Hoppas på en fin höst och som de ser ut nu kan de ju faktiskt bli så! Men iofs, de sa jag om sommaren också (när de va så superfint väder i början ni vet?) och hur bra blev de? Jag är inte helnöjd med vädret som denna sommaren hade att erbjuda.

Jag sa ju att ni skulle få se hela håret och till en viss del ska ni får de nu. Såhär ser jag ut just nu:



Tack Nettan för den fina mamma-blusen - den sitter ju som en smäck! :)

Jag och Jessica tog även en sväng inom Lagerhaus och jag hittade jättefina ljus som såg ut som björkar. Nu när det går mot hösten vill man ju tända en massa ljus när de börjar bli mörkt på kvällarna. Jag är en riktig ljusfantast, likaså min sambo! Jag vet inte hur många IKEA värmeljus vi bränner varje höst och vinter...:) Det är hög mysfaktor att ha tända ljus. Lite av terapi nästan!

Min älskade sambo lagar maten ikväll och de blir österrikiskt/tyskt minsann! Sa jag inte att han är bra på att hitta på något att äta till middag, Jessica? haha

Vad har ni för er en fredagkväll som denna?

//Babymom - Ida


Många som läser

Gick in och kollade statistiken en snabbis och såg att idag är de dubbelt så många som läst min blogg som de brukar vara :) Kul! Det är lätt att hålla bloggen vid liv när man är ledig, när man jobbar blir de värre och man har inte samma ork att uppdatera även om jag försöker så gott de går. När jag går hemma blir de förhoppningsvis bättre ;)

Vad skulle ni vilja läsa mer om i min blogg?



//Babymom - Ida

9 kg senare...





Bilder på lilla maggen i vecka 31. Nu har jag lyckats gå upp 9 kg vilket ligger runt de normala. Är så tacksam att de bara satt sig på magen och inte runt armar o ben o överallt vart de kan sätta sig. Jag har stora förhoppningar att se ut som jag gjorde innan graviditeten :) Ja, nästan iaf, haha!

När Jocke tog den understa bilden sa han bara "ammen, de ser ju bara ut som en stor boll!" mitt svar "jammen älskling, det är ju en stor boll!!" :D

Nu tycker jag nästan att tröttheten börjar komma tillbaka...Även om jag sover länge på morgonen är jag ändå slut vid 22-tiden på kvällen. Nått man får räkna med eller hur? Men hur kul som sällskap känner man sig egentligen? Jaja - man ska inte ha för höga förväntningar o krav på sig själv för då går de bara åt pipsvängen, inte sant?

Nu ska jag strax bege mig till barnmorskan. Förväntar mig inte så mycket av de besöket inte...

Ha en fin start på dagen alles! :)

//Babymom - Ida

Nagelfint

Idag ska jag få mina naglar fixade igen. Linda på jobb fixar dom så fint så fint! :) Det blir vanlig fransk denna gången också, känner för de just nu. Annars är jag inte rädd för att prova nytt och fräckt. Bilden nedan är dock lite väl freaky för mig...



Hur man kan vilja pryda sina händer på detta sätt är för mig en gåta...men smaken är ju som baken - delad.
Kan ju tänka mig att de blir en anigen otympligt ;)


På tal om otympligt...kolla in denna damen, Lee Redmond som har världens längsta naglar! Hon har inte klippt dom på 27 år! På en tiden har naglarna hunnit bli hela 7,5 fantastiska meter! Helt otroligt hur hon lyckats med att inte knäcka en enda på så lång tid och speciellt när de e såå långa. Trots att de är ganska svårt i vardagen säger hon att de e värt de. Men de vette fan...hur snygga är dom då?
Nej tack - jag håller mig på en normal längd! :)



Så otroligt söta naglar! Måste krävas en hel del jobb för att få de så detaljerade. Kanske ska ta med en sånhär bild till Linda nästa gång? Haha - Då kommer hon ju lätt flippa ur! :)

Ha en fin eftermiddag allesammans!

//Babymom - Ida

Äggmackor

Det kunde blivit en katastrof! Jag glömde äggen på spisen när jag satt på msn så jag hade ingen aning om hur länge de kokat...jag fick gissa mig fram! Men denna gången gick de bra och nu sitter jag här med mina fina äggmackor som nu ska ner i magen. Hoppas bebben uppskattar mammas enkla kvällsmat! Mamma blev bara såå sugen på äggmackor! :)



//Babymom - Ida

Gjorde gott

Min promenad i skogen gjorde gott och nu är jag lite piggare :) Vädret är ju alldeles underbart nu! Love it.



Maggen och jag är nu redo för att bege oss ner mot stan och försäkringskassan där vi ska möta upp Jocke :)



Här är en lite sneak peak på mitt permanentade hår. Jag får inte tvätta de förrän på torsdag så jag kan inte styla de som jag vill nu så de bara hänger där. Därför får ni bara se lite :) Jag visar mer när jag kan göra som jag vill med de!

//Babymom - Ida

Info på försäkringskassan



Ikväll ska Jocke och jag på ett infomöte på försäkringskassan om föräldrapenningen. Förhoppningsvis kommer vi bli lite klokare ;) Jag har nog iofs bestämt hur jag ska vara hemma, vill bara kolla så allt de vi tagit reda på stämmer och att vi har allt rätt för oss. Det är ju en djungel och man vill ju att de ska bli rätt, det handlar ju om pengar som är ett måste för att överleva. Man vill ju inte stå utan av någon anledning!

Jag fick dock ett betryggande papper hem i bervlådan idag om min havandeskapspenning. From 12 oktober får jag full ersättning från havandeskapspenningen! Skönt att de är beviljat. Annars hade jag fått ta från mina mammadagar och de vill jag ju inte...Jag har liksom ingen chans att jobba kvar tills slutet av graviditeten pga mina tunga lyft, hur mycket jag än vill. Men samtidigt kan de vara skönt kanske och gå hemma de sista 5 veckorna så man kan förbereda sig och vila och fixa med de sista som ska fixas med innan trollungen kommer! :)

Jag funderar på att köra upp till Pålsjö skog och ta en promenad eftersom vädret är så fint här nere i Skåneland idag samtidigt som jag inte känner mig helt hundra i kroppen. Jag är hur seg som helst, vet inte varför. Kan ju som jag skrev innan vara pga för mycket sömn. En promenad är kanske de jag behöver för att komma igång med dagen på riktigt? :)

//Babymom - Ida

Vecka 31 - Vad händer där inne?


Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 800 gram.

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 31 är det dags att besöka barnmorskan igen. Från vecka 31 sker besöken varannan vecka fram till vecka 40 om du väntar första barnet. Har du fött barn förut kan det räcka att komma lite mer sällan även nu. Sedan beror tätheten mellan besöken på om du går över tiden. Barnmorskan brukar nu lyssna på barnets hjärta, känna efter hur barnet ligger, kontrollera ditt blodtryck och hur livmodern och barnet växer. Kanske behövs ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner är alltid välkommen att följa med.

Svårt att arbeta

Om du har ett tungt arbete kan du fråga barnmorskan om havandeskapspenning. Har du ont i ryggen eller andra besvär kan du vända dig till en sjukgymnast eller ordna läkarbesök för recept eller sjukskrivning. Du kan också använda din föräldrapenning i slutet av graviditeten.

Mina tankar

Hicka - något som min plutt har varje kväll. Magen hoppar upp och ner ganska länge och de kan vara lite småstörigt! haha Jag hatar själv att ha hicka så jag tycker lite synd om min bebbe att den ska ha de där inne men det är väl inget som den kommer minnas sen ändå :)
Jag känner inte av att magen börjar bli tung än. Dock stöter jag i magen lite då och då eftersom den är lite större än vad jag tror! haha

På torsdag ska jag till barnmorskan igen och nu ska man gå varannan vecka fram tills det är dax...Tycker de känns lite väl mycket. Men de är ju lika bra de så de kan hålla koll kanske. Första gången vet man kanske inte själv om de är något fel eller så och då är de ju bra att man har barnmorskan att luta sig mot.

Jag har dock inte fått ett vidare intryck av barnmorskor. Jag har haft fyra olika på de gångerna som jag gått där eftersom det har varit semestrar och annat som gjort att jag inte kunnat träffa hon jag egentligen går till. Sist jag träffade henne va nog i vecka 12! Känns ju som man har ett band med henne då ju...eller inte...
Men sen känner jag samtidigt att jag kan strunta i om jag fått en bra kontakt med min barnmorska eller inte bara jag känner att jag kan fråga henne om allt och de har jag kunnat göra med alla jag träffat. Sen har ju min graviditet vatt som en dröm så jag har inte så mycket att klaga på eller fråga om! :)

Tänk att plutten där inne är hela 40 cm och väger nästan 2 kg! Helt fantastiskt att jag kan ha en bebis där inne. Det har alltid varit min största skräck, att jag inte skulle kunna bli gravid och få mina egna barn. Jag hade nog gått under om det inte gått...egna barn betyder så mycket för mig. Nu behöver jag inte oroa mig mer - snart är vi en liten familj på tre personer! :D

I februari flyttar vi till vårt fina hus i Hyllinge. Jag vet inte om jag kommer sakna stan och Helsingborg men jag tvivlar på det. Känns helt rätt att starta vårt liv ut i Hyllinge! Det är där jag vill att mina barn ska växa upp eftersom både jag och Jocke trivs så bra där ute och det är min förhoppning att barnen också ska göra de :)

Nu ska jag nog duka fram lite frukost - jag sov till 10:15!! Mycket ovanligt för mig men behövligt och otroligt skönt. Känner mig dock lite seg i skallen nu eftersom jag sovit så länge...vi gick och la oss vid 22:45 så de blev en del timmars sömn. Jag mår egentligen som bäst när jag sovit 7 timmar men nu ville kroppen annat så bara till att lyda! :)

Ha en fin dag!

//Babymom - Ida


Nu föds de

När man blir gravid kommer man in i en helt ny värld. Runt omkring en börjar man märka hur många bebisar de föds i sin närhet hela tiden. Man märker alla barn på stan och alla barnvagnar som kör runt. Vilken modell på vagnen var hon? Varför valde hon den vagnen med den färgen? Man ställer en massa frågor i sitt huvud. Det ska bli såå spännande att träda in i denna underbara värld av barn! Jag är menad att bli/vara mamma! Varje dag tänker man på barn, nästan hela tiden! Man springer hela tiden på gravida som man känner som man kan prata graviditet med och de e så härligt. Min frisör är gravid i 20 veckan så vi hade massor att prata om idag när jag va där! Blev nästan bara bebissnack vilket ingen av oss hade nått emot :) De som inte är gravida kan jag förstå om de tycker de blir lite väl mycket snack om barnvagnar och ultraljud men man kan ju inte hålla sig! Är de då till råga på allt första barnet så snackas de ju på ännu flitigare! :P


Imorron går jag in i vecka 31 och har på bara 9 veckor kvar tills det är dax!! Jag hoppas att min plutt tittar ut tidigare (än senare) så vi får se vem det är som har legat där inne så länge för fasiken vad man börjar bli nyfiken nu! Jag kommer vara stoltast i världen...<3


Hoppas att ni alla får en härlig kväll för de ska jag ha! Bye...


//Babymom - Ida

 


Nytt upplägg

Som ni kanske märkt så har jag blandat in lite inlägg som inte har så mycket med graviditeten och bebisen att göra här på sista tiden. Jag har funderat och jag tror att de ska bli lite mer så nu framöver, att jag blandar in vad som faller mig in helt enkelt. Jag har tex min bästa vän på andra sidan jordklotet och jag vill gärna hålla bloggen underhållande om inte bara för hennes skull :) Det kommer ju hur som helst bli en massa bebis snack och mys om 10 veckor. Det är lite trixigt detta med bloggar. Jag vill inte vara för personlig och lämna ut för mycket men samtidigt inte hålla inne...svår balansgång det där.

Jag ska hur som helt blanda in lite mer av mig själv i bloggen. Får se hur de blir...om de funkar eller inte :)


ICA MAXI RÅÅ - En del av mig


IDA - I sitt esse! :P

//Babymom - Ida


Pålsjö skog - here we come

Om en timme ska de vandras i vackra Pålsjöskog med Nettan. Hoppas hon inte tycker att jag sinkar henne bara! Jag går ju inte lika snabbt längre...eller jo, vissa dagar när jag känner att formen är på topp. Hoppas jag har en sån dag idag! :)

Vackert eller hur? :)

//Babymom - Ida


Shakira feber!

Jag har nog blivit en aningen besatt av Shakira och hennes nya singel "She Wolf". Hon är ju bara så fantastiskt bra! Kvinnan är snyggare än snyggast och kan röra sig som få! Låten är inte som någon jag hört innan, wonderful! :D

 



Coolast i stan! ;)


Sallad?

Vad ska man äta till middag ikväll? Jag funderar på att göra en stor god kalkonsallad för att vara lite nyttig så inte mina powerwalks går till spillo men jag vet inte...är sugen på nått varmt. Pasta carbonara med en massa nyttiga grönsaker till kanske...? Snabbt o lätt! Så får de nog bli tror jag :) Jocke är inte hemma heller så jag orkar inte anstränga mig för mycket...det är inte kul att laga mat till bara sig själv, eller hur?






Satt förresten ute efter min walk eftersom solen lyser på himlen! Såå varmt blev de, jag svettades som en gris! :P Men fick lite rosa färg på kinderna, gäller att ta vara på vad som kanske är den sista "sommarsolen". Ladda upp med lite D-vitamin inför den stundande hösten!


//Babymom - Ida



Bilbarnstol

 

Efter att Jocke gjort en massa efterforskning på nätet efter den bästa och tryggaste bilbarnstolen så fick de bli bilstolen ovan, en BeSafe iZi Sleep. Den har fått bäst i test och vi tycker att den känns lättmanövrerad. Vi hittade denna på blocket för endast 650:- vilket är ett kap! Änsålänge har vi lyckats komma billigt undan med både vagn och bilstol! Tacka gud för internet! :)

Tänk när de sitter en liten baby i den stolen....<3


//Babymom - Ida


Vecka 30 - Vad händer där inne?

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.


Mina tankar

Nu är det bara 10 veckor kvar...ojojoj! Dessa 30 veckorna har gått fortare än några andra 30 veckor! Men längtan och förväntan är stor.

Annars mår vi bra :)

 

//Babymom - Ida


Orkeslös

Igår orkade jag verkligen inte ta mig för något efter jag slutat jobba. Jag mådde skit faktiskt. Trött och ont i magen och maten smakade inget bra. Dock efter en bir kaka så fick jag tillbaka en aning energi. Behövde jag få upp blodsockret kanske? Hur som helst låg jag på soffan från de att jag kom hem tills de jag gick o la mig. Blev inte sen i säng så jag har fått ganska många timmars sömn inatt vilket jag verkligen behövde! 

 

Jocke är inte hemma så jag funderar på vad jag ska hitta på med...min bok lockar en aning...:)

 

//Babymom - Ida


Restaurangmys och bowling

Ikväll blir de att käka ute med ett gäng kompisar och efter de ska de bowlas! Får se hur smidigt de går nu när magen står rätt ut! ;) Jag kommer väl sträcka mig som jag gör hela tiden nuförtiden. Det "oroar" mig mest för är dock hur jag ska orka med morrondagen på jobb. Lär inte vara hemma förrän halv tolv och sen ska man upp kl 6 för att jobba ett 10 timmars pass...puhh. Jag kommer ligga däckad imorron kväll! Men vill man ha lite kul får man ju ta konsekvenserna, eller hur? :)

 

//Babymom - Ida


Regn...

Detta regnet förstör ju mina promenader! Det har regnat från och till hela tiden så nu "vågar" jag inte ge mig ut och gå om så ens i 20 minuter. Imorron hoppas jag på bättre väder så jag kan ge mig ut efter jobb. Vill inte att motivationen ska försvinna nu när de väl infunnit sig...

Annars mår både jag och babyn bra! Jocke sa igår att han tycker de närmar sig nu eftersom barnvagnen kommit och att de känns mer nära nu än innan och visst börjar de närma sig. Barnvagnen står fortfarande här uppe, vi orkade inte köra ner den i källaren igår. Får ta o göra de imorron. Man bara längtar ju varje gång man ser den! :)


//Babymom - Ida

Lördagens bröllop

Vi va på bröllop i lördags och här är mina favvo pics från kvällen:



Ser vi inte kära ut? :) Det är vi!

Min stiliga Jocke! Är lila inne för killar förresten? Många killar på bröllopet hade nämligen lilla (eller rosa) om de så va en slips eller en skjorta. Jag har också sett en massa lila i butikerna.

Vi hade de rikitgt mysigt på Lagmarks festvåning i stan!


//Babymom - Ida

Förlossningskliniken

Satt precis och tittade på förlossningskliniken på Tv4. Det är ett program från USA där de visar förlossningar som inte rikigt gick som dom skulle men alla med lycklig utgång ändå vilket är skönt annars hade jag inte velat titta ju. De flesta fick tas med kejsarsnitt vilket jag verkligen hoppas att jag slipper! Jag vill pressa fram mitt barn och sedan få upp den på bröstet med en gång. Kanske konstigt men jag längtar bara ännu mer tills förlossningen när jag ser programmet! Visst, kvinnorna har SKIT ont men känslorna de visar efter att ha fått sitt barn är enorma. Jag är inte speciellt rädd för smärta så jag längtar tills den dagen de är dax! Ska bli så underbart att bli mamma
<3

//Babymokm - Ida


Otroligt skönt!

Nyss hemkommen från en powerwalk (går dock inte lika fort när man är gravid) och gud va skönt de va att komma ut och få upp en puls! Svettig blev jag med! :) Det blev inte Pålsjö skog utan bestämde mig för att gå en sväng runtom här. Lite mer än en timme blev de och jag ska verkligen försöka gå en runda varje dag nu...de gör mig och bebben gott! Även om de inte blir en timme varje dag så iaf en 20 minuter så man kommer ut och rör på sig. Visst, jag går mycket i jobbet men de blir inte rikigt samma tempo som när man tar en promenad. Då blir de ju utan stopp ;)

 

Vad ska jag nu hitta på resten av dagen då? Jag funderar på att nu hoppa in i duschen och fräscha till mig och sen skura av toaletten lite...kanske ska ta skuradet innan duschen dock...? En aningen fräschare! Sen ska jag nog sätta mig med min bok "Ljudet av ditt hjärta" som är tredje boken i "Twilight" serien. Bara längtar tills jag kommer till sista! Har hört en del grejer om vad som händer i den och jag e såå nyfiken!
Andra filmen (den första är ju sååå bra) har premiär den 20 november...jag ska ha bebis den 16:onde...Jag tror ju dock att jag kommer gå över tiden så kanske kan man få se filmen innan nedkomst...? Annars ska jag se filmen med Isabelle, som också är ett stort fan, när hon kommer hem från sin kurs i Spanien nån gång i slutet av november eller mitten av december, minns inte rikigt när. Hur som helst så ska jag se filmen! :)



Magen idag! V.29+1.


"Tyngderna" som jag skrev om innan som gör att man får extra träning i armarna. De va verkligen superbra! Väger vardera 0,5 kg vilket är precis lagom. Good bye gäddhäng! :P Inköpta på InterSport för 120:-.


//Babymom - Ida


Nu är den här!

Vår fina vagn har kommit! Vad tycks? :) Gillar verkligen färgen. Den sticker ut från alla tråkigt svarta! Visserligen är den i en färg som blir smutsigare snabbare (eller inte snabbare men de syns mer) men jag har för avsikt att ta VÄL hand om den! ;) Får väl se hur jag lyckas...jag ville hur som helst inte ha en svart.

När Jocke kommer hem så blir de till att bära ner den till källaren sålänge för här uppe kan den ju inte stå och fresta mig! haha :)

Nu ska jag köra till Pålsjö skog hade jag tänkt och promenera lite. Jag har köpt nya skor samt "tyngder" till armarna så nu ska de röras på fläsket!


//Babymom - Ida
 


Pappa 55 år

Pappsen fyller idag 55 år så jag ska snart slänga iväg ett litet grattis-sms. Jag kan inte gratta honom personligen eftersom han och mamma gottar sig nere i Side i Turkiet! :) GRATTIS PAPPA!

Han sa nån gång att han är sugen på att tattuera sig...ska man kanske ge honom ett presentkort till detta så han inte slipper undan?! :P Ska nog snacka med syskonen om vi ska lägga ihop till detta! Får leta upp den bästa tattueraren i stadà också!

//Babymom - Ida


Vecka 29 - Vad händer där inne?

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.
Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.

Vikt 1 400 gram.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.

Pappa/partner

Har du börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med.

Boandet innebär också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar eller renoverar. Städar i källaren. Målar om och tapetserar. Syr gardiner och vårdar kläder. Bygger ut och renoverar. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras - men ställ inte alltför höga krav på er själva.

Mina tankar
Mini där inne är verkligen livlig och ofta är de rikigt obekvämt när den lägger sig och trycker som bara den! Men jag älskar de ;)
Nu går de fort fram tills nedkomst! Veckorna bara rusar förbi och de är så mycket som ska göras, hur ska vi hinna med allt? Imorron kommer iaf barnvagnen så den kan vi bocka av på listan! :) Jag har inte funderat mycket på annat vi ska köpa innan...Skötbord såklart och en byrå kanske. Nu när vi ska handla måste vi ju tänka på att de nya möblerna ska passa in i nya huset och inte här. Så de kommer bli lite stökigt här kanske...Vi har ju mindre plats här och större plats där...Men de löser sig ju alltid, eller hur? :)

Kalles lilla Mollie va på besök på jobb idag och hon käkar och växer! Låg i sin vagn och åt ur sin lilla nappflaska...det är ju så man längtar kan jag säga! Men snart har vi vår lilla/lille ängel här! <3

//Babymom - Ida


RSS 2.0