Happy Halloween

Goddagens mina vänner!
Skall de firas Halloween någon stans?
Här blir de inte mycket till firande minsann, har varken lust eller ork. Men, jag har en idé om en sak jag skulle vilja göra så om vi gör de och de lyckas, kommer det upp bilder här ikväll eller imorron!

Idag ska vi på fyra-års kalas hos Jockes söta kusinbarn Ida, som hon så vackert heter. Tjejen börjar bli stor och jag fattar egentligen inte vart tiden tar vägen, Ida låg i mammas mage när Jocke och jag träffades och nu, ja nu är hon redan 4 år och jag och Jocke är inne på vårt femte år tillsammans! Snart har vi vår egen lilla/lille fyra-åring som springer runt här hemma och hittar på en massa hyss ;) Vid de laget har det säkert kommit ännu en liten rackare!

Jag och Jocke pratade för ett tag sen om hur bra vi har det med vår familj och släkt och hur glada vi är är vi tycker om dom allesammans, både min sida och Jockes. Vi hörde på radion i bilen om en kvinna som inte alls gillade sin mans släkt och hela tiden ställde in om det va kalas eller släktträffar och skyllde på jobb, sjukdom etc. Så glad jag är för att jag verkligen vill vara med vår släkt och familj för tydligen finns de många som inte alls kommer överens med nära och kära, och vad har man då egentligen? Då har man ju ingenting.
Jockes mamma och pappa tex har blivit som våra bästa vänner nu på sista tiden och vi "hänger" nästan alltid med dom och har hur kul som helst. De sköna med hans föräldrar är att de är som oss, de gillar att göra de vi gör. Ungdomligare föräldrar får man nog leta efter! Och att de snart bli "farmor" och "farfar" tycker de bara gör att de känner sig yngre, konstigt nog, haha! Ett ord för att beskriva mina svärfäräldrar: Crazy.

Nä - nu ska vi bege oss mot sjukhuset för att få ett stick i armen!


//Babymom - Ida


Trött?

Helt fantastiskt så trött man kan vara! Sov ändå i nästan 1 ½ timme och ändå så är kroppen sliten och trött.

Nu ska vi snart käka lite god fredagsmiddag, roulader med friterade crisscats och bearnaisesås!

Visningen av lägenheten gick förresten fint, hon skulle höra av sig om nån dag eller så hur de vill göra :)



Vem tycker du ska lämna Idol ikväll?
Jag tycker Eddie eller Rabhi. Men å andra sidan kanske de gör sjukt bra ifrån sig ikväll, iaf Eddie. Rabhi är ju bara dålig, enligt mig.

//Babymom - Ida

Sova



Nu ska jag ner i tvättstugan, efter de blir de lunch och efter de...ja då blir de SOVA! :D
Jag har bara gröt i skallen!

//Babymom - Ida

Rättelse

Jaha då får man väl förklara sig.

De som gillar fotboll och va på Olympia i onsdags för att titta på Henke Larssons sista match, ni är ju självklart inte hycklare! Jag gillar inte fotboll, jag tittar bara på om Sverige spelar typ i VM eller så, så jag ville inte gå på denna matchen bara för de va hans sista eftersom jag inte bryr mig speciellt mycket. Likadant om tex Zlatan skulle spelat sin sista, jag skulle inte gått. JAG hade då känt mig som en hycklare men kanske skulle jag valt mina ord bättre? Men tänkte inte på att någon kanske skulle känna sig träffad just då, när jag skrev de.
Sorry alla fotbolls-och Henke fans!


Nya tag men tagen blir bara tyngre

Idag ringde klockan vid 7:30 eftersom jag bokat tvättid nu på morronen. Åh - hur dum får man bli? Jag va ju tröttare än en åsna som inte fått sova på sju dygn! Men, upp hasade man sig, in med en maskin och sen krypa ner o sängen igen...för att inte somna! Men varför? Varför somnar jag inte? Jag är ju trött som f*n! Well, jag lyckades somna i en 20 min eller nått innnan de va dax att stiga upp igen.

Idag på förmiddagen blir de så bara tvätt. Eftermiddagen vet jag inte vad som händer, förrutom en visning av lägenheten kl 17:20. Kvällen får bli lugn, jag känner bara för att vara hemma och mysa framför Idol :)

Imorron är det dax att ta en "nöff-nöff"-spruta. Äntligen fungerade de att boka tid på lasarettets hemsida. Undrar varför de tog sån tid? Vissa vårdcentraler har ju överskott pga att inte så många som de räknat med har kommit för att vaccinera sig och då kan man ju tycka att de ska skicka de vidare till de som behöver. Så enkelt är de väl inte, papper som ska fyllas i hit och dit, de tar väl en evighet ;)

//Babymom - Ida

En dag med Sarah och Emir

Förra inlägget blev ganska avhugget eftersom jag fick ett mess från Sarah att de skulle vara på stationen om max 20 min så de va bara till att stänga ner allt!

Jag mötte iaf upp henne och Emir på Knutan och körde sen hem igen så de kunde lämna sina saker innan vi skulle iväg till barnmorskan och sen Väla.
Barnmorskebesöket gick fint, mitt magmått hade nu minskat centimetermässigt till 35 cm (sist va de 37 cm) vilket beror på att bebben nu ligger längre ner i bäckenet, fixerat och klart minsann, och inte med huvudet upp vilket gjorde att den låg så högt. Iaf - bebben e helt normalstor och redo att kläckas! ;)

Vi körde till Väla för att kolla läget lite och Sarah fick med sig trosor, jag köpte något så sexigt som ammnings-bh och Emir ett tennisracket. Vi hade supertrevligt och när jag och Sarah vandrade in i en tjejbutik, vek Emir av åt ett annat håll, in i en butik han ville vilket va hur bra som helst och vi va alla nöjda och glada! ;)

Efter Väla bar det av till Döshult för att hämta en madrass hos mamma o pappa. Sarah och Emir ville inte sova tillsammans i en 90 säng...så underligt, haha! Vi stannade där en stund och snackade innan vi begav oss hemåt igen.

Väl hemma möttes vi av Jocke och vid halv sju tiden körde vi ner till stan för att käka lite kinamat.
Mätta och belåtna gick vi upp till bowlingen på Olympia för att spela några serier och fasiken va kul det är! Jag vann dock inte och de hade jag inte räknat med heller eftersom jag inte vill "ta i" så mycket så jag kanske sträcker mig eller halkar eller vad som helst men för mig går de inte ut på att vinna utan att ha KUL och de hade vi minsann!
Bredvid spelade Henke Larsson sin sista match och eftersom jag och Jocke inte gått på en enda match innan och inte brytt oss så tyckte jag inte heller att vi behövde gå på denna som några hycklare och hylla honom, det finns så många riktigt fotbollsintresserade som gjorde de så bra ändå!  
Men jag kan ju klämma ur mig ett "lycka till i framtiden", Henke :P

Usch - jag orkar egentligen inte uppdatera nu...så jag tar resten senare. Orken bara rinner ur mig och efter två aktiva dagar så behöver jag vila.

Vi hörs när vi hörs! :)

//Babymom - Ida 



Stor men inte så stor

Bööhh! Jag känner mig som en jätte! Kan bero på att jag får sammandragningar och att ryggen blir trött för ingenting och ändå så är jag inte så stor.

Oj nu kommer Sarah och Emir så jag måste köra NU!!



//Babymom - Ida

Kroppen är helt slut

Efter en dag med massa städ och saker som har burits ner i källaren är jag helt slutkörd! Min rygg orkar verkligen inte mer. Jag borde nog inte hålla på såhär mycket men idag va de nödvändigt eftersom det ska vara visning på lägenheten imorron, då vill man ju att de ska vara extra fint!

Nu ska jag krypa ner i soffan med en kärleksmums och kela en massa med Jocke älsklingen <3

//Babymom - Ida

Vecka 37 - Vad händer där inne?


Barnet

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Mamma

Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat.

Pappa/partner

Många män kan känna sig mindre sedda och betydelsefulla för sin partner mot slutet av graviditeten. Det beror på att kvinnan fokuserar mer på sig själv och livet i sin mage. Hon funderar säkert väldigt mycket på förlossningen och är kanske orolig och lite rädd. Fokuseringen kan jämföras med någon som tränar och förbereder sig mentalt inför ett maraton eller någon annan stor fysisk prestation. Oroa dig inte, hon behöver all tid och allt stöd hon kan få. Fråga om du kan göra något. Föreslå att ni packar en väska med saker ni behöver vid förlossningen som står startklar när det är dags. Fokusera på sånt du kan göra.

Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 37 är det dags för ännu ett besök hos barnmorskan. Han eller hon känner efter hur barnet ligger, kontrollerar hur livmodern och barnet växer, kollar ditt blodtryck samt lyssnar på barnets hjärta. Kanske får du ta ett extra urinprov eller blodvärde. Prata gärna om förlossningen om du är orolig. Barnmorskan kollar att du är förberedd och vet vem du ska kontakta när det är dags. Din partner är fortfarande välkommen med på besöken.

Mina tankar

Jahapp, då kan de vara dax när som! Man vet ju inte när de lilla livet väljer att komma ut :) Men jag tar det lugnt, det kommer när de kommer.
Väskan till förlossningen är inte packad än eftersom det inte är så mycket som vi ska ha med. Vissa packar ju grejer till förbannelse o de ska jag verkigen inte göra. Nått ombyte, kläder till bebisen och lite hygienprodukter, det borde räcka :) Barnmorskorna på förlossningen sa att vissa föräldrar kommer med värsta resväskorna, precis som om de ska vara borta i två veckor! Ganska onödigt sa dom eftersom de mesta egentligen finns där :) Men kan vara skönt att ha lite av ens ena saker ändå.

Det står att pappan kan känna sig ensam och osedd nu vilket jag INTE tror är fallet! Jocke kan nog tycka att jag e lite väl klängig ibland, haha! Jag har blivit så mycket mer gosig och vill ha honom nära HELA tiden. Kanske mitt sätt att ladda inför förlossningen :)




Efter att ha städat mig svettig i två timmar ska jag nu göra mig iordning för kl 13 är det dax för sista föräldrakursen, sen är vi fullärda! Eller inte! ;) Nä, ojojoj, klockan springer iväg ser jag!

Hörs kanske senare, jag har fullt upp med att storstäda idag så vi får se när jag får en lucka. Måste ju iofs vila så kan passa på att uppdatera då!

//Babymom - Ida

En vante och en kastanj


Såg en man sätta denna vanten i denna busken när jag kom runt ett hörn. Är det så man gör när man hittar en vante? Ska försöka komma ihåg de ifall jag skulle hitta en! :)

KASTANJER! Ren tur att man inte gått och slagit ihjäl sig genom att snubbla över dom! Jag ställer för den delen min bil under ett kastnjeträd, tror ni att de små rackarna kan skada min bil när de faller?! Aja - tur att det är en gammal "skrutt" man har då ;)

Vädret blev till det sämre när jag va ute och gick, det började regna mer och mer men inte tillräckligt för att bryta mitt goda humör!

Nu blir det soffan en stund, sen kommer Jocke hem! :D Och vad sägs om lite pastagratäng ikväll? Yummi!

//Babymom - Ida

Vad gör man när man har tråkigt?

Man tar fula bilder på sig själv...?




Aja - nu ska jag placera mig framför tv istället. Jag tror inte de blir någon hyrfilm idag, jag ska kolla på förlossningskliniken kl.13:25 och sen ska jag ta min dagliga promenix!

Imorron blir de storstäd med putsning av fönster...puhh, jag hatar att putsa fönster!! Gahh...

//Babymom - Ida

Fortfarande ingen vaccination

2009-10-22

För närvarande har vi inget datum för leverans av vaccinet.

När vaccinet har anlänt till oss blir det möjligt att boka tider igen.


Denna text möts jag av när jag ska boka tid till vaccination av mig och Jocke. Jaha - bara till att vänta antar jag...

//Babymom - Ida


Ont i blåsan

Jag kan bara säga att det va skönare att ha bebben med rumpan ner än huvudet! Nu trycker det som f a n på blåsan och har jag suttit ner en stund och ska upp kan jag knappt gå rakt. På kvällen är de värst, då smärtar ryggen också och speciellt när jag ska sova ;) Men nu är de slutspurt så vad kan man vänta sig egentligen? hihi

Idag är de exakt tre veckor till BF. Nu kan den ju egentligen komma när som men med förstöderskor har man ju bata hört hur nästan ALLA går över tiden...puh, kan du inte bara komma ut? :P Jaja, ut kommer den förr eller senare!

Idag är de lika mulet som igår och man får ju lust att bara kura ner sig i soffan med en kopp varm choklad och en bra film. Har funderingar på att kanske köra och hyra en film? Dock inte så kul att titta på ensam...men alla andra har ju jobb att sköta :)

//Babymom - Ida

Mörker

Jaha - då va de redan mörkt. Jag hade planer på att jag o Jocke skulle hitta på nått tillsammans idag men han kom nyss hem så de sket sig. Vad kan man sätta igång med nu lixom? Ut och gå i mörkret? Jo, iofs men kjag gillar när man kan se och jag ser inte så bra i mörker, haha.

Naglarna blev fina och Linda va lika yr som vanligt! Jag trodde garanterat att hon skulle vatt en av dom som glämt ställa om klockan men till min förvåning så va de inte så. Chefen hade satt upp lappar på jobbet så de inte skulle glömma de :) Linda sa dock att Alex i mejeriet lyckades komma kl 7 istället för kl 8. Snacka om att "slarva" bort en hel timme, det är ju inte varje dag man får en extra!

//Babymom - Ida

Surrogates

Igår blev det bio för mig och min älskling och vi såg Surrogates med Bruce Willis i huvudrollen. Helt ok film, inte för komplicerad. Den handlar om att människor nu kan koppla upp sig till en robot och leva genom denna istället för att gå ut själva. Så, medans man ligger ner hemma så lever roboten livet åt en. Filmen får 3 av 5 möljliga! :)



I eftermiddag ska jag iväg och fixa mina naglar hos Lindé (Linda) sen inte mycket annat planerat. Regnar det inte senare idag kanske jag försöker få med mig Jocke till Pålsjö för att ta en promenad. Just de, vi måste ju hämta trädgårdsredskap i Hyllinge så isf blir de nog en promenix där.

Ang. trädgårdsredskapen. Vi måste rensa bort lite i vår trädgård eftersom vi fick "underkänt" på den av föreningen (?). Vi har knappt nått ogräs och det ser definitivt INTE ovårdat ut men ändå tycker de att den ger ett ovårdat intryck. Hmm, höga krav eller vad? Plus att träden, eller buskarna, vi har där får bara vara max 1 meter höga MEN den sortens träd är typ över 2 meter och har nog varit de ganska länge (ett sånt träd växer INTE 1 meter på 1 år) så vi vette fasiken vad vi ska göra med dom...? Om man kapar dom på mitten så blir de ju som "avhuggna" och om vi tar bort dom blir de ju totalt tomt. Well, vi får konsultera med Jockes mamma om hur vi kan gå till väga med de, jag är ingen trädgårdsmästare direkt :P Kan inte så mycket om plantering och blommor, det enda jag vet är att alla mina växter brukar DÖ! haha


Kanske kunde vatt nått för trädgården?!

Nu ska jag slänga mig in i duschen vilket ska bli sååå skönt!

ps. ni har väl inte glömt ställa tillbaka klockan?! ds.

//Babymom - Ida


Marknad i regnet

Inte det bästa vädret för en marknad men lite regn har väl inte hindrat någon?! Idag har Höganäs sin marknad och givetvis ska vi dit, med Jockes mamma o pappa och mormor o morfar. Jag tror att planen ser ut så men man vet aldrig med Jocke för man får ju inga svar av honom :P "När ska vi köra?" frågar man. "Jag vet inte, när ska vi?" får man till svar. Killar alltså, jag säger det än en gång: De kan bara INTE planera! Jaja, jag är hur som helst redo att köra när som så vi får se när han kommer till skott!

Kvällen hos mamma o pappa igår blev supermysig. Mamma bjöd på underbar mat med både förrätt, huvudrätt samt efterrätt! Och som ni vet hade ju jag bakat kärleksmums så det blev två efterrätter! Mumma! Först en bit äpplekaka och sen en bit kärleksmums, kan de bli bättre på en fredag?! :)

Höres kanske senare! Vet ju inte hur länge vi är i Höganäs eller så ju :P

//Babymom - Ida

Kärleksmums!



Efter ett mindre missöde så blev kakan färdig. Hoppas att den är god, det återstår att se ikväll :) Smeten var dock himmelsk, klart att man måste slicka skålen!!

Nu väntar en promenad!

//Babymom - Ida


På med varma koftor gott folk!

Visst, nu är jag väldigt varm av mig eftersom jag är gravid men jag slänger ändå på mig stora mysiga koftor för det gör man på hösten :) Jag har inte alls gillat hösten innan men jag måste säga att det börjar ta sig, det är mysigt att palta på sig lite varma kläder och gå ut i de något ruggiga vädret.
På min promenad igår duggade de tex men de va ganska friskt och härligt och frågar ni Jocke om vad jag tycker om småregn skulle han säga att jag hatar de och skulle bli mycket förvånad över att jag nu nästan gillar de!
Innan har jag bara tänkt på hur håret blir åt helvete när det regnar men av någon anledning struntar jag i de nu vilket är väldigt skönt! Visst, jag vill inte gå och se ut som fan men de gör man ju inte heller har jag kommit på, va nog bara som jag inbillade mig innan :P

Nu ska jag bort till jobb en sväng. Jag ska lämna lite kläder, hämta mitt lönebesked och handla lite till min planerade bakning idag! Det ska bli kärleksmums som ska med till mamma o pappa ikväll.

Ha en mysig dag allesammans! <3


Denna stora härliga koftan kommer från Ge-Kås (Ullared) och kostade mig inte mer än 159 spänn! Jag säger som "steekaren" i reklamen för "Ullared": Inget slår detta! ;)


//Babymom - Ida

Ännu en mysig höstdag

Sov till kl halv tio idag, superskönt! Det märks verkligen hur kroppen laddar in för vad som komma skall och nu ser jag fram emot de mer än någonsin :)

Idag har jag inte mycket planer alls, jag ska tvätta från kl 13 i eftermiddag och funderar på att gå en promenad också innan de. Igår blev det ingen vandring för jag va ganska "öm" efter vändningen och behövde tid att vänja mig vid hur bebisen nu ligger, det är en stor skillnad ska jag säga. Det trycker väldigt mycket neråt nu jämfört med innan och rörelserna är mer "obekväma" men det är ju så det ska vara antar jag :)

Nä, jag ska nog ta den där promenaden nu med en gång! Dax att hoppa ur pyjamasbyxorna!

//Babymom - Ida


Gick som en dans

Vändningsförsöket idag gick smidigare än väntat. Efter en lång stund med CTG-övervakning på bebisen va vi redo att försöka och barnmorskan sprutade in "bricanyl" i min hand och jag blev snabbt anfådd och hjärtat rusade. Då började de vända. Från de att vätskan gick in i min kropp till att bebben va vänd tog det mindre än 2 minuter! Läkaren sa att detta va den bästa vändningen han hade haft och jag andades igenom den som en kämpe. Visst, det var obehagligt men nästan smärtfritt (tror jag iaf, allt jag tänkte på va att andas tack vare den underbara barnmorskan Vera som satt och viskade i mitt öra hela tiden) och nu ligger vår ängel med rumpan upp och huvudet ner som den ska! Nu hoppas vi på att den stannar där och förstår att det är så det ska vara.

Nu har vi fått se förlossningen också vilket man inte får annars pga besöksstoppet med anledning av svininfuensan (vilket påminnde mig om att jag måste boka tid till vaccination) och jag måste säga att fy vad deprimerande de är där inne. Helt kalt och inte alls "hemtrevligt". Jocke sa att vi ska packa ner lite "lull-lull" i förlossningsväskan som vi kan dekorera med när det är dax ;) Inte för att jag tror att jag kommer bry mig om att det står en liten blomma eller hänger en tavla på väggen när jag går där med värkar!

Jag är tömd på energi idag och efter jag kom hem från sjukhuset vid en halv ett tiden så la jag mig på soffan och vilade ögonen i en 35 minuter men jag skulle kunnat sova mycket längre. Ska nog vila en stund till innan älsklingen kommer hem för då är det dax att sätta ihop lite möbler. Inte för att jag tror att jag kommer hjälpa till så mycket! hihi


Igår, vecka 36+0.

//Babymom - Ida

Nu säger vi god natt

Fast jag sov till kl 10 imorse så känner jag att ögonlocken börjar bli tunga. Vill inte sova ännu, Jocke sitter uppe o kollar "Top Gear" och jag vill inte lägga mig ensam. Ska jag orka vara vaken till kl 23...?
Ja, det ska jag, för att gå och lägga sig tillsammans är ju det bästa avslutet man kan ha på en dag och vi har sån tur att vi nästan alltid går i sängs samtidigt.



Lycka

För varje dag som går känns det som om jag blir en aning lyckligare och jag och Jocke har det bättre än någonsin tillsammans och om det är barnet jag bär på som för oss närmare, det vet jag inte men jag kan ju gissa :)
Jag blir så varm och glad och stolt inombords så fort jag tänker på Jocke med sitt lilla barn i famnen. Det är en känsla jag aldrig trodde kunde vara så stark och underbar! Jag bara längtar, inte bara tills jag får hålla om mitt barn, utan också när Jocke får de. Vi har bara det bästa framför oss...<3
Jag kan även se längtan och förväntan i Jockes ögon och i mina ögon har han aldrig varit finare eller mer attraktiv än nu!
När jag gick i högstadiet och gymnasiet kunde jag aldrig drömma om hur fantasktisk mitt liv skulle bli eftersom jag tänkte att jag minsann aldrig skulle hitta en kille och att jag nog skulle leva ensam i alla mina dar. Tänk, så fel jag hade.
Just nu känner jag mig bara så tacksam över allt jag fått i livet och detta inlägget skulle kunna bli mååånga fler rader men då skulle ni nog tröttna på mitt sentimentala snack så jag väljer att avsluta med ett:
Fan va lycklig man kan vara då!
Men överdriv, tänker ni! :P

//Babymom - Ida


Glasögon?

I fredags va jag på synundersökning och till min förvåning va min syn sämre än vad jag någonsin väntat mig. Jag trodde ju på sin höjd att jag skulle bli rekomenderad läsglasögon, om ens de, jag tycker inte att jag ser jättedåligt. Men efter att han gjort alla dessa tester på mig sa han "ja, du har ett brytningsfel och du har 60% syn på ena ögat och 70% syn på det andra, 100% med glasögon såklart". Öhh? Okej? Inte bara läsglasögon alltså...?, tänkte jag.

Men - eftersom jag är gravid förklarade han så tyckte han inte att jag skulle ha glasögon NU för man samlar på sig mycket vätska då och det kan påverka synen en aning (inte mycket men lite) så han ville vänta tills nån månad efter födseln och göra ett test till då och om det är samma så behöver jag definitivt glasögon. Och då inga läsglasögon utan permanenta glasögon. Hmm, det hade jag ALDRIG kunnat tro, att JAG skulle behöva glasögon. Och jag kommer behöva glasögon, det känner jag efter att ha varit där, inte för att jag ser jättedåligt utan för hur han förklarade allt. Han ville inte sälja ett par glasögon till mig nu som kanske inte var de ultimata för mig efter förlossningen utan han ville att jag skulle få rätt styrka från början så jag slapp lägga ut en massa onödiga pengar på ett par nya glasögon sen igen. Så - vi får se vad de blir.

Samtidigt är det lite tråkigt att inte få glasögon nu eftersom jag inte kan läsa böcker för det är så ansträngande för ögonen när det bara suddar ihop sig. Det är ju inte suddigt hela tiden men ibland och jag blir då så trött i huvudet att jag inte orkar läsa mer. Jag som vill läsa sista boken i "Twilight-serien"! Frustrerande.

Nähepp - nu slog klockan 12:00 och jag ska bege mig ut och handla lite bröd och mjölk och annat som är tomt i kylen. Efter de blir de en frisk promenad i höstdimman!



//Babymom - Ida

Vecka 36 - Vad händer där inne?


Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född.
Glöm inte att börja ladda med kolhydrater. Pasta är bra mat inför förlossningen.

Mina tankar

För mig är det superskönt att jag fortfarande kan sova gott om natten, dock med minst en kissepaus men de gör mig inte så mycket. Jag kan tycka det är mysigt att vakna vid tre på natten och gå upp och sen veta att man kan sova en massa timmar till innan man måste gå upp, inte för att jag har en tid nu då jag måste gå upp utan jag sover tills jag vaknar och sen om det är till kl 8 eller kl 12 spelar ingen roll. Min kropp får nu sova så länge den vill för sen kommer man inte vara bortskämd med de längre, när lillan/lillen vill ha mat eller annat mitt i natten och tidigt på morgonen. Ser dock inga problem med detta utan jag längtar till allt som har med min lilla bebis att göra, positivt som negativt! Jag vill gärna ha mitt lilla knyte hos mig NU men försöker samtidigt att fokusera och njuta av tiden som jag har kvar då jag är ensam, då jag kan bara vara jag och göra vad som faller mig in, då jag inte har någon jag måste ansvara för. Alla som har barn säger hela tiden att jag ska njuta av den sista tiden och jag försöker verkligen göra just detta! Jag tycker att jag lyckas ganska bra om jag får säga det själv :)

Imorron är det dax för ett vänsningsförsök på lasarettet och visst är jag lite spänd, jag vill ju så gärna att det ska gå bra och att bebben lägger sig i rätt position så jag kan få en så normal förlossning som möjligt. Jag vill kämpa för att få ut mitt barn, jag vill inte lägga mig på en brits och få magen uppskuren och barnet utplockat utan jag vill känna smärtan och lyckan av att få upp mitt barn på mitt bröst med en gång. På förlossningskliniken på Tv4 igår såg jag två förlossningar som verkligen va drömförlossningar, där mamman fick ta emot sitt barn själv med sina egna händer och ta barnet till sig. Gud, jag bölade nästan när jag såg de! Så skulle min drömförlossning se ut :)

Men nu kanske de inte blir som man tänkt och då är ju det okej också, det är målet som räknas inte resan dit <3

//Babymom - Ida


Ullared

Ja - jag berättade ju inte hur det gick på Ge-Kås i lördags. Det gick bra men inte utan trängsel för fy satans vad mycket folk de va där! Jag har inte nog inte varit där nån gång då de vatt såå mycket folk där. Men trots trängseln fick jag handlat allt jag va ute efter där och det blev inga inpulsköp trots att det ofta blir de på det stället. Vi hittade prylar till bebben som skulle kostat oss sååå mycket mer här nere för jag har kollat upp vad de flesta sakerna kostade här innan vi åkte upp och skillnaden är enorm! Åk till Ge-Kås om du ska ha bebis säger jag bara :)
Eftersom det är så mycket som behövs när man väntar en liten så är det onödigt att betala en massa mer än vad man behöver. Och visst är det mer tillfredställande att köpa saker billigare och som är lika fina och lika bra som de dyra? Jag blir iaf helt lycklig av det! Och det finns inget bättre, roligare och mysigare än att handla till sin lilla bebis. Hittade en filt där uppe, som nog va ganska dyr ändå men som jag bara va tvungen att ha, och den är den mjukaste filten jag NÅGONSIN tatt på. Både jag och Jocke ville ha en egen ;) Vår bebis kommer bli så nöjd med den, det känner jag!

Fick tag i en bröstpump också, mycket sexigt måste jag säga! haha Jag fick prova den på Jocke vilket va spännnade värre!

Nu ringde Jocke och jag måste skynda mig ut till bilen för vi ska tydligen köra NU! :P

//Babymom - Ida

Sveineinfluense

Jaha - man har hört att "nu har vaccinet kommit och vaccineringen skall börja" och jag har fått papper hem att idag den 19:onde kan jag boka tid via nätet för vaccination av mig och Jocke eftersom jag tillhör "riskgruppen". Så jag gick in på lasarettets hemsida och vad står där? Jo - "Just nu mycket osäker leverans av vaccinet och sidan kommer att uppdateras så fort vi vet mer". Okej? Men vaccinet har ju kommit...jag vet flera som fått de redan. Är de slut nu eller? Det va även snack om att det kommit för mycket och att vi skulle behöva sälja lite till utlandet. Hmm, vad ska man tro? Nu är jag inte jättedesperat av att ta vaccinet så det spelar egentligen ingen större roll men ändå, ska man in på hemsidan varje dag för att kolla hur de går? Jag har inga problem med de heller egentligen men jag är ganska trött på sjukvården vi har i Sverige även om vi har de fan så bra! Jag har väl dåliga erfarenheter bara...:/ Ingenting har egentligen funkat när jag är involverad med sjukvården...hur fungerar de för er där ute? Well - nån gång ska väl nasse-vaccinet komma så man kan få det överstökat....


Ps. Det gick förresten smidigt hos familjerätten och de blev inga "förhör" ;) Susanna: Ja det måste man göra om man inte är gift annars står det ingenstans vem som är pappan. D.s

//Babymom - Ida

Familjerätten

Nu strax ska vi ner till familjerätten och övertyga dom om att Jocke är pappan till den lille bebben i magen :) Tydligen, enligt min chef, så kan de ha som ett litet förhör med pappan om vart han va den dagen eller dagarna omkring då bebisen blev till för de hade de haft med honom! Hmm, jag är inte "orolig" för jag vet EXAKT vilken dag (eller jag/vi har 2 att välja mellan) som bebben blev till ;) Härligt faktiskt att minnas hur härligt vi hade de just den gången då bebben valde att skapas! hihi

Skriver några rader senare idag!

//Babymom - Ida

Vi säger god natt

Nu känner snart huvudet kuddens mjuka yta och kan somna gott (om bebben kan ligga stilla lite så mamma hinner somna) och vakna till en ny dag imorron, fredag dessutom. Då står synundersökning och tvätt på schemat och givetvis lite fredagsmys med älsklingen. Dock blir de en tidigt morgon på lördag pga Ge-Kås så kvällen imorron lär bli lika tidig.



Du lämnar ett stort hål efter dig hos din familj men hoppas att du kan vila i frid.


//Babymom - Ida

Slowmo

Dagen har varit väldigt lugn. Tog en runda om Jysk och Maxi och fick handlat allt jag skulle. Har även rensat garderoben idag :) Två papperspåsar fulla försvann (dock med kläder som jag ev kan använda igen efter graviditeten) ner i källaren. Känns bra.

//Babymom - Ida


Fika

Idag står fika på schemat med syrran. Jag ska hämta henne vid halv fyra och sen bär de antagligen av till Väla :) Jag skulle vilja in på Gina Tricot för att kolla på en kofta som jag hittat på nätet. Jag har inte många tjocktröjor som jag kan använda och nu börjar de bli kallt ju!

Även om de kanske blir lite shopping idag så blir de SERIÖS shopping på lördag då de bär av till Ge-Kås! Ni har väl inte missat realityserien "Ullared" som börjar den 8 november förresten?? De måste man ju titta på (om kanske bara första avsnittet) för att de vad de e för skit.
På lördag är vi ute efter massor av prylar som bebben och vi kan behöva de första veckorna i de nya lilla livets liv :) Vi vill vara startklara!

//Babymom - Ida


Vecka 35 - Vad händer där inne?


Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du har ökat minst elva till tretton kilo. Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen. Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen.

Prata om förlossningen

Det är viktigt att prata igenom förlossningen med sin partner och vilka förväntningar ni båda har. Även om ni tror att ni är överens kan det vara bra att verkligen stämma av och se att det är så. Är det andra eller tredje barnet kanske ni har förutfattade meningar som behöver vädras. Väntar du barn utan en partner är det bra att prata med den du tänkt ta med dig, vare sig det är en doula, kompis eller förälder. En doula är en person som fött barn själv som du känner förtroende för som kan följa med och vara ett stöd för dig och din medföljare vid förlossningen.

Pappa/partner

Det är hög tid att förbereda dig för förlossningen. Din partner har förmodligen redan börjat nedräkningen. Det är bra om ni kan prata om vilket stöd din partner vill ha av dig vid förlossningen, men även av barnmorskan och personalen. Du kan kanske be din partner skriva ner hur hon skulle vilja att förlossningen genomförs. Den lappen kan ni lägga med i förlossningsjournalen. Vill hon föda i några speciella ställningar? Vilken slags smärtlindring kan hon tänka sig och inte? Vill hon ha musik på rummet? Prata igenom detta nu eftersom det inte blir så mycket tid under förlossningen.

Mina tankar

Ja, nu känner man sig ganska så klumpig och stor eftersom det trycker överallt och den lille där inne vill inte ligga still utan göra de så obekvämt för mig som möjligt :P Lättirriterad - åh ja! Men snart så kommer vår älskling ut! Vi längtar förväntansfullt!

Min situation är ju lite speciell eftersom barnet ligger i säte men jag hoppas att vi kan hjälpa vår bebbe på traven med ett vändningsförsök. Just nu känns de hoppfullt! :)

Dagen D närmar sig med stormsteg, hoppas vi hänger med!

Mitt fondusmått är nu 37cm och bebben väger 2380 gram (alltså är inte bebisen så stor som barnmorskan fått mig att tro vilket är bra)

//Babymom - Ida


God morgon

Nu har frukosten precis rullat ner i magen och tänderna är borstade. Det är mulet ute vilket är mysigt för jag hade tänkt sätta på en film, jag som nästan aldrig tittar på film :) Det får bli "Watchmen", en film om några superhjältar om jag inte minns fel...

I eftermiddag är de dax för föräldrakurs igen och efter de funderar jag på att köra hem till mamma o pappa och hälsa på och uppdatera dom om läget med deras barnbarn som så envist inte vänder sig :P

Ha en mysig förmiddag!

//Babymom - Ida

Den 21 oktober...

...blir det ett vändningsförsök. Lilla bebben har huvudet uppåt precis som jag visste. Chansen för att lyckas är 50% så vi får se hur de går. Går de inte så får vi hoppas på att mitt bäcken är tillräckligt stort för att föda i säte och om de inte är de, ja då blir de ett snitt. Jag hoppas så innerligt att den lille går att vända! Får försöka vara optimistisk.

God natt

//Babymom - Ida

Många tankar i huvudet nu

Man kan ju inte låta bli att tänka en massa och att oroa sig över hur det kommer att bli. Min bebis ligger till 99% med rumpen neråt, två barnmorskor tycker de och jag håller med dom, jag har på känn att huvudet är uppåt eftersom jag känner sparkar nertill och inte i sidan. I denna veckan ska bebisen har fixerat sig med huvudet ner och de allra flesta har de. Jag frågade barnmorskan om de va vanligt att de inte vänt på sig och de va enligt henne ganska så ovanligt, de stöter bara på de då och då men visst förekommer de.

Så - kl 15 idag fick jag en tid till ett ultraljud som ska fastställa hur barnet ligger (men jag VET att rumpan är ner, jag bara vet de) och de känns faktiskt ganska läskigt...jag hade inte räknat med att ultraljud till. Jag har hela tiden trott att jag ska vara helt "normal", alltså ha en helt vanlig graviditet och förlossning utan att göra en massa saker som man vanligtvis inte behöver göra. Det jag fruktar allra mest är ett kejsarsnitt vilket ofta blir resultatet om barnet ligger i säte (rumpan först).

Men om den nu ligger med rumpan ner idag så blir de en tid till ett vändningsförsök antagligen nu i veckan. Barnmorskan berättade om det hela och de är inte så farligt. Ofta kan man vända den snabbt och lätt men andra gånger inte. Barnmorskan skrev att mitt barn va "rörligt" men samtidigt inte *"så rörlig". Ammen hallå, hur ska detta gå? Ja, kanske så går den inte att vända...jag har aldrig känt att bebben ligger med huvudet ner så de känns lite läskigt...hoppas att den är super rörlig så den vänder sig snabbt och lätt (OM den nu ligger i säte dvs).

I sällsynta fall kan ett vändningsförsök sluta i akut snitt och de skrämmer LIVET ur mig. Man ska inte säga "de händer inte mig" för visst kan de hända, allt kan hända om det finns en risk.

Jaja, det är svårt att inte vara lite orolig även om folk säger till en att det kommer gå bra och va inte orolig...man är inte mer än människa - en människa med ett barn i magen dessutom...

Meddelar senare hur de hela gått...

//Babymom - Ida

Grattis Charlotte!


Idag fyller min fina vän Charlotte 23-år! Hoppas att du får en superfin dag! Vi kanske rent av ses?! :)

//Babymom - Ida

Barnmorskan nästa

Yes, idag är det dax för kontroll hos barnmorskan igen. Nu hoppas vi att den lilla krabaten har vänt på sig men jag tror inte de...:( Får se vad hon säger om vi ska boka en tid för vändning eller vi ska vänta men jag tror de blir till att vända den isf på förlossningsavdelningen. Men kanske så ligger den rätt! HOPPAS! :)

//Babymom - Ida


När man får blommor, ja då får man blommor!


Blommorna till vänster fick jag av min älskling <3 Jag va en aningen tjurig igår så han ville väl få mig på bättre humör, vilket fungerade :)
De andra fick jag av Stefan och Annika tillsammans med några prydnadsljus. Kan de bli bättre än blommor och ljus...? :) Nepps!

//Babymom - Ida

I'm back!

Ja efter en mindre svacka är jag tillbaka ;)

Kvällen slutade ju med förlust för Sverige, attans! Två mål av oss och BÅDA offside...men kom igen! Nä, Danmark va de bättre laget så va de bara. Hörde intervjuer sen där folk sa "vi va bättre, de va inte rättvist" eller "Sverige skulle ha vunnit!" men kom igen, vi va inte de bättre laget eftersom danskarna vann, hade vi vatt bättre hade vi ju vunnit, eller hur? Hörde experter säga "Vi är en stark fotbollsnation och vi va jäkligt bra osv..." Jaja, om de får ert ego att kännas bättre så fine men vi kommer inte vara med i VM (antagligen) så hur bra e vi då? Visst, på pappret e vi bra, vi har Zlatan, Henke osv men man måste göra bra ifrån sig på planen också om de ska gällas kan jag tycka...well, nu är vi ute så inte mer med de :) Mig gör de inte jättttte mycket, de kommer fler år!

Även om det blev en förlust igår hade vi de riktigt trevligt med Stefan o Annika! Maten Jocke gjorde va underbart god och efterrätten som var friterad camenbert med vaniljglass likaså, mums! Vi drack vin (jag, alkoholfritt men de behöver jag ju knappast nämna eller hur), cider, golle (som jag hade velat ha en golle då!!) och åt en massa chips. Efter fotbollen åkte Buzz fram och jag som alltid vinner på muzic-quiz, jag förlorade igår så de stänkte om de! :P Men på movie-quiz vann jag vilket är överraskande med tanke på hur lite jag tittar på film :)

Idag ska vi sätta upp gardiner i sovrummet. Ja, vi har bott här i ett år och ska snart flytta så vi tänkte att vi kanske kunde sätta upp dom nu :P Kan kännas onödigt men eftersom lägenheten måste säljas så är de nog trevligare med lite gardiner uppe, eller hur? Plus att det är ju i februari vi flyttar så vi har ju lite tid på oss att njuta av dom! haha

Ska se hur de går för Jocke mannen där inne...känner på mig att de säkert kommer bli en del utbrott vilket de ju alltid blir när man ska skruva i dessa förbannade väggar (inte bara i denna lägenheten utan i alla) där skruvarna drar sig åt ett håll eller inte sitter som de ska...puhh, får hålla tummarna! Vi har inte råd med "misstag" :P

Ha en mysig söndag allesammans!

//Babymom - Ida

Ingen inspiration

Nä, idag blir de ingen vidare uppdatering heller...Har varken ork eller lust att skriva idag så då är de väl bäst att låta bli. Känns som om humörsvängningarna som jag hade i början sakta börjar komma tillbaka, jag har känt av att jag inte kan "styra" mig själv ibland. Sjukt jobbigt...

Ikväll kollas de på Sverige - Danmark med spänning. Stefan och Annika kommer på middag :)

//Babymom - Ida

För trött för att...

...blogga. Usch - dagen på jobb gick kanska bra ändå, jag stressade inte och när jag kände för att sitta ner så gjorde jag de, men jag är ändå helt slutkörd! Det tog nog dubbelt så lång tid att gå från bilen in till lägenheten för att slänga sig på soffan och somna bums! Är fortfarande lika trött så detta inlägget blir inte längre idag...

Berättar lite om ostprovningen igårkväll på lördag. Imorron kommer jag nog inte skriva, kanske på morronen, men kvällen är helt utesluten! Jag jobbar till kl 19, på en fredag när vi har som mest att göra från kl. 16 till kl. 19...ganska blä men de e ju sista dagen! Kan trösta mig med de...kanske ev får gå hem tidigare för chefen sa till mig innan jag gick hem idag att om jag inte orkar hela dagen så löser vi de. Underbara chef, han såg nog på mig att jag hade ganska ont och va totalt knäckt. Hur som helst vill jag göra så gott jag kan in i de sista och hoppas på att kroppen orkar till kl 19 nollnoll! Håll tummarna för moi!

<3

//Babymom - Ida

Ost- och vinprovning

Om ca en timme ska jag möta upp de andra tjejerna (ev killarna) som ska med på ost- och vinprovningen i Lund ikväll. Jag är ganska slut i ryggen efter att ha jobbat idag (yey, jag har jobbat!) men det ska nog gå bra, jag kan ju vila eller stå stilla där vilket är svårt på jobbet. Jag hoppas att Linda på jobb kan hänga med trots att hon slutar kl 18...ev skulle hon få sluta kl 17. Mycket roligare om hon är med! :)

Kom för en stund sen hem från föräldrakursen och vem träffar man på där då? Jo, Tommy som jag jobbat med på SLP! Hans sambo är i samma vecka som jag och är beräknad till den 19 november. Som vi tajmade de där då! :P Det va kul att se någon som är i samma vecka som jag och jämföra magar. Hennes mage va pytteliten jämfört med min! Dock så sa Tommy senare att deras barn är väldigt litet (ca 1900 gram när snittet i denna veckan ligger på 2300 gram) medans vårt är lite större än normalt, därav olikt stora magar :) Där va ett par till och hon va i vecka 30 men med en ganska stor mage redan, nästan som min tyckte jag.

Idag fick vi veta en massa om förlossningen och hur den går till. Mycket visste jag redan och de mycket tack vare att ha tittat på Förlossningskliniken på Tv4. Om jag inte tittat på de hade det mesta kommit som en "nyhet". Jag är väldigt lugn inför förlossningen, jag litar på min kropp och att den ska klara det som alla kvinnor klarat i alla dessa år! :)

//Babymom - Ida

Mammas lilla under


Idag - vecka 34. Rund och spänd som en kanonkula! <3

//Babymom - Ida

Varma koppen + godis + Ida = Sant

Nu ska jag slå mig ner i soffan efter att ha vatt en sväng på Ica. Jag skrev innan att jag funderade på att promenera en runda men jag tror det räcker med promenaden till och från bilen och turen på Ica...Får se när Jocke kommer hem om de känns bättre så vi kan ta en tur tillsammans men nu...


...blir de detta!

//Babymom - Ida

p.s. bild på maggen kommer när fotografen kommit hem, hihi d.s

Vecka 34 - Vad händer där inne?


Barnet

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.

Mamma

Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

Pappa/partner

Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men kanske kan det vara dags att läsa på lite om livet efter förlossningen. Du som har barn sedan tidigare kanske har glömt en del om den första tiden med bebisen.

Mina tankar

Jahapp - många bebisar ligger med huvudet neråt men inte mitt, inte än. Den spjärnar emot med huvudet högt upp på magen och jag känner de sprallande fötterna längst ner <3. Jag kanske inte ska tänka så mycket på att den måste vända sig snart med de e klart att man inte kan låta bli. Om den inte vänder sig då? Det blir en mycket mer komplicerad förlossning och om nått skulle gå "fel" är de mycket snabbare med att sätta in ett kejsarsnitt än vid en förlossning där huvuder kommer först. Jag vill INTE göra kejsarsnitt (dock inget man kan styra över direkt, det som sker de sker). Även om man inte ska oroa sig för mycket så är de ju bra att veta vad som skulle kunna hända. Men jag hoppas att du vänder dig snart älskling så mamma kan sluta tänka på de ;)

Ute lyser solen vilket är perfekt för en promenad. Jag funderar på om jag ska prova gå en liten runda senare och se hur de känns i ballen. Hoppas att de går utan några större problem så jag kan jobba en sväng imorron, har ett pass på 7-13. Det kan gå! :) Efter de är de föräldrakurs och på kvällen ost- och vinprovning i Lund. Huha - de blir full rulle då ju! Kom igen nu ballen, detta klarar vi!! ;)

//Babymom - Ida




Pampers.se

Idag va jag och hämtade ut ett gratis startpacket (babybox) med bla blöjor, amningsinlägg och napp från Pampers på Babyland. Helt gratis! Pampers bjuder. Det enda man gör är att gå in på deras hemsida och skiver ut ett papper som man ska visa upp i butiken man valt så får man ut ett :) Gratis är gott, eller hur? hihi





Hösten för med sig en sak som jag älskar - värmeljus eller tända ljus i alla dess former! Mer levande ljus åt folket! :D



//Babymom - Ida

Hela vägen fram tills nu!


And so it begins...









...and still more to come!

Imorron kommer en ny magbild från vecka 34 som vi går in i imorron! <3

//Babymom - Ida


Besviken

Ja, jag är besviken på min rygg/skinka/lår som inte pallade med att jobba idag heller...Har sovit så dåligt inatt också, kan bero på att de gör ont så fort man rör sig men jag vet inte. Ibland sover man ju bara dåligt, eller hur? Nu har jag haft ont i ischias i en vecka, jag undar när det ska släppa? Barnmorskan sa att de kommer och går men till mig har den bara kommit änsålänge :P Sålänge jag kan gå så är jag nöjd!

Den första höststormen har dragit förbi. Igår blåste de något enormt och när jag skulle köra hem från mamma o pappa så hade de vält ett riktigt stort träd som låg mitt över vägen så jag va tvungen att vända. Det kanske inte va så smart att köra genom skogen i denna blåsten? Jamena, de hade inte vatt en höjdare att få ett träd över bilen...huha! Jag fick ringa pappa som va ute på vägarna och meddela att han skulle ta en annan väg så han också slapp vända, man blir ju ändå lite putt när man tvingas köra tillbaka och ta en annan väg.
Men nu verkar dock stormen vara över och de tackar vi för! Roligt att denna stormen kom nästan exakt samtidigt detta året som den gjorde förra året. Jag har nämligen en 10-årsdagbok där jag skriver ett par rader varje dag så därmed vet jag att de va exakt ett år sen, det slår på några dagar bara.

Jahapp - vad ska man ta sig för idag då? Det skulle behövas dammas av annars inget som hänger över mig som dammsuga, diska, tvätta eller så. Hmm well, de finns väl alltid nått att göra.
Oh jag vet! Börja läsa på sista boken i "Twilight serien"! Den är ju typ två böcker tjock så det kommer ju ta en stund att ta sig igenom :)

//Babymom - Ida

Döshult nästa

Idag står Döshult på schemat för min del. Jocke är och spelar match som jag egentligen hade tänkt kolla på för det är en viktig match men jag tycker att det stormar lite väl mycket för de tyvärr. Jocke vet att mitt stöd finns där ändå! :)

Som sagt, Döshult, där mamma, pappa och syrran bor. Mamma och jag ska kolla på vaggan och se vad som mer gömmer sig långt inne i garderoben. Där måste ju finnas en massa bebisprylar för mamma är inte den som kastar! Så idag blir de lite "bebismys"! Me Like! :)

Ha en fin stormig dag!!



//Babymom - Ida

Det dåliga gick över!

Nu har hår/kläddagen rättat till sig, den är inte längre dålig ;) Va nog lite tjurig innan bara!

Näpp, dax att dra!! Se ya!!



//Babymom - Ida

Bilder från då och då


Nyår 2008

Nyår 2008 - Hur såg man ut och de e ändå inte speciellt längesen?! Jag garvar ihjäl mig! :P



Nån förfest vintern 2008

Nån gång förra året

December förra året

Jag och Challe

Jag och Tess

Nu i sommar - Jag och min bästaste vän!

I'm a pirate! :)

Ingen aning om vad jag smaskar på här! :P

Tvingas gå på plankan

Hela piratgänget ;)

Min babe skulle ju prova min piratperuk!

Jag i somras - ser ganska lölig ut måste jag säga! haha

Har inte så många fler bilder på denna datorn - vi har lånat Jockes föräldrars medan de lagar våran...som nu tagit flera månader! :P

//Babymom - Ida


Dålig hår/kläddag

Usch - jag har en sån dag idag...Inget stämmer, man känner sig ofräsch och svullen, kläderna vill inte sitta snyggt och håret - ja en mindre katastrof. Nu tror jag ju att detta beror på min graviditet men visst har man sånna dagar ibland? Stina Lee tipsade för ett tag sen om en mössa som hade texten "Bad hair day" tryckt på framsidan, kanske får ta och beställa hem en sån? Mössa hade inte vatt helt fel att ha på sig idag med tanke på regnet, blåsten och kylan - ja, med tanke på vädret helt enkelt.


Jacka då - en vinterjacka ska inhandlas. Den jag hade förra året har jag haft i säkert tre-fyra år nu och den börjar bli en aningen sliten och grådassig, den har varit svart en gång i tiden ;) Surfade runt lite och hittade följande potentiella jackor!



Kappa från H&M för 799:-. Jag tror att jag gillar den svarta bättre, eller?


McKinley jacka - grymt snygg men om den är värd 1700 spänn vette fasiken...


En Everest för 999:-. Jag är inne på de vita spåret iår känns det som :) Den finns även i svart. Dessutom om man beställer en jacka på stadium.se så får man fram tills den 5/10 20% rabatt.

Nä, sen hittade jag inte mycket mer som lockade. Kanske får ge mig ut en runda i butikerna imorron om jag orkar. Kan ta Familia i Hyllinge för på Väla sätter jag ej min fot en helg som denna - det kommer vara tjockt med folk...Hatar trängsel.

Jocke håller nu på med sitt bullbak i köket. Jag har inte lust att vara med eftersom vi inte har en bakmaskin som kan knåda degen så stackaren står där och kämpar med sina bara händer! Jag sa till honom att de skulle bli jobbigt och han frågade mig precis om jag ville ta över! haha nej tack! :P

//Babymom - Ida

Just de! PINSAMT SVERIGE!

Men herregud, vad f*n tänkte svenskarna på när de röstade vidare Camilla i Idol igår?? Hon pajade ju ännu en låt! Nä - jag fattar ingenting! Tänk alla de andra talangfulla tjejerna och killarna vi kunde haft istället som Moa, Karl eller hon med de änglalika håret...Nä - detta va tamejf*n en skräll! Och Eddie istället för Jon?? Kom igen asså...Eddie va ju surare än gammal filmjölk medan Jon gjorde bra ifrån sig (han kan bättre men de va ändå bra).

Well - eftersom jag inte röstar så kanske man inte har så mycket att gnälla om...?

//Babymom - Ida


Lördag = regn och rusk

Vaknade imorse av att Jocke kröp ner i sängen. Han hade vaknat tidigt och gått upp vilket ALDRIG händer. Jag är alltid den som vaknar först och väcker honom, inte tvärt om. Jag har alltid tyckt att det är mysigt att gå upp tidigt vilket Jocke inte hållt med om men idag sa han att de faktiskt va ganska så härligt att gå upp i tid :) Dagen blir längre och man får mer gjort. Idag är de extra mysigt tycker jag eftersom regnet piskar mot fönstren så man kan vara inne och gosa!


Jocke håller på att frosta av frysen och efter de ska vi baka kanelbullar. Kanelbullens dag imorron ju.

Jag tycker iofs att det där med att ha en massa dagar för olika saker är löjligt, som mors-och farsdag, namnsdagar, kanelbullensdag och alla andra dagar som egentligen känns helt meningslösa.
Vi har aldrig firat dessa dagar i min familj utan mamma har alltid sagt att vi behöver inga dagar för att uppskatta varann och köpa en massa onödigt skit. Jag ger min mamma och pappa fina gulliga saker hela tiden, på dagar när de inte förväntar sig de och de är för dom mycket mer uppskattat och värmer deras hjärtan mycket mer än om det skulle vara på en dag någon fåne satt ut i kalendern. Vissa kanske behöver dessa dagarna för att "komma ihåg" att de skall uppskatta sina föräldrar men i mina ögon är de då något som är ganska så fel.

Jag tror samtidigt att vi svenskar vill ha dessa dagarna att se fram emot eller liknande precis som julen och midsommaren, men egentligen är dagarna bara ett försäljningsknep för handeln!


Jag fick förresten en julkänsla som spred sig genom hela kroppen när jag gick upp och ut i lägenheten imorse. Jocke hade nämligen tänt en massa ljus och så va de så där mörkt ute...Lite knepigt att få den känslan nu men kände samtidigt hur mycket jag längtar till julen. Ingenting går upp mot julen! :D Månaderna går snabbt nu...


Ha en finfin lördag allesammans!


//Babymom - Ida

Idolsagan rullar vidare

Igår gick Karolina och Tove vidare till fredagsfinalen, två superduktiga tjejer! En annan som jag gärna vill se i finalen är Reza som sjöng magiskt och faktiskt visade sig vara en utmärk artist på scenen. Henne har inte lagt märket till henne speciellt förrän igår. Hoppas att juryn tar henne som ett wildcard för hon kan gå långt tror jag :) Annars är de ingen annan som jag verkligen hoppas på som wildcard...kanske Karl (den mörka killen) även om han valde HELT fel låt och sjöng inget vidare. Men vi vet ju att han kan bättre, eller hur? :)

Lilla Camilla, vart gick det snett? Hur kunde du slakta en så fin klassisk Celine låt? Nä fy skäms! Trodde på dig innan men där sabbade du dina chanser i Idol. Lycka till på annat håll.
By the way: Riktigt pinsamt att hon trodde att hon gått vidare...autch!



Nu börjar snart (kl. 13.25) att annat intressant program på tv4 nämligen "Förlossningskliniken". Intressant för mig iaf, hihi :)

//Babymom - Ida

Hade varit najs om huvudet hade hängt med

Usch - det är inte bara ryggen som är kass, nu är jag även tung i skallen efter att ha sovit så himla dåligt inatt. Har nog vatt vaken en gång i halvtimmen, varje gång jag vänt mig har inte vatt skön.
Det blev inget jobb idag tyvärr och inte i helgen heller. Just nu gör ryggen faktiskt inte så ont men ja vet att ju mer jag rör mig desto ondare får jag så jag håller mig stilla. Jag hade kanske kunnat jobba helgen om vi vatt fler som jobbat så jag kunde tagit lite paus då och då. Men på helgen när man jobbat är man alltid helt slut och de utan att ha ont i ryggen så jag tyckte att de va dumt att riskera - chefen sa att de va bäst om jag va hemma o tog de lugnt så jag kunde komma på måndag istället (han hade nämligen en fru med samma problem när hon var gravid så han visste hur de kunde bli). Tacka gudarna för att man har en underbar chef!


Linda från jobb ringde precis och frågade om jag ville gå på ost och vinprovning och ja, why not?  På onsdag bär de av ner till Lund för att mumsa på en massa goda ostar med Wernerssons Ost! Dock får jag ju hoppa över vinet...:)


Bläää - känner man sig meningslös eller vad när man bara går hemma när man egentligen skulle jobbat? Speciellt nu när jag inte har jätte ont i ryggen. Jag får påminna mig själv hela tiden om att jag inte skulle klarat att jobba och att de skulle blivit som de va igårkväll för att inte känna skuldkänslor gentemot mina kolleger - de hade ju behövt mig idag. Well - jag kan inte göra mycket åt de så jag får försöka slå bort de känslorna. Inte vidare lätt dock när man är gravid och känslorna svallar! ;) Känsligheten går i vågor, ni vet! haha


Nu är "Ljudet av ditt hjärta" slutläst och jag bölade såklart på slutet! F*n va man längtar efter Jocke när man läser de böckerna, man blir ju bara så kär, förälskad, lycklig, tacksam, ja allt på en gång! Alla de känslor som jag har för Jocke bubblar upp till ytan och man blir bara så...KÄR! :) Underbara böcker! Tack så mycket för dom Stephenie Meyer! Längtar som f*n till premiären av "New Moon". Hinner jag föda innan eller inte? That's the question! haha


(Bestämde precis att jag måste titta på Twilight nu när jag la upp denna bilden!!)

Nu ska jag gå ut med soporna för de stinker! Större utsvävningar än så blir de nog inte idag.

Men ser man på - SOLEN tittade just fram bland regnmolnen! :)

//Babymom - Ida


Jag sa att jag inte skulle klaga på lite ryggont...

...men de ska jag!! Usch och fy f*n vad de gör ont nu!! Nu kan jag knappt gå...Vet inte om jag kan jobba imorron :( Åh - jag som inte har så många dagar kvar att jobba så kommer detta nu. Kan ju dock inte jobba när de känns som om någon hugger en med en kniv i ryggen för varje steg man tar...FRUSTRATION!

Svar på Jessis och Karros kommentar: Jag misstänkte att det skulle bli en STOR bebis med tanke på pappan jag valt! ;) Men hellre en gigantisk bebis än en annan pappa! :D hihi

Tack till alla som kommenterar eller lämnar råd, blir så himla jätte glad! <3

Nu är de Idol - tjejkväll!

//Babymom - Ida

Två timmar extra

Sitter här en stund till innan det är dax för jobb. Skulle egentligen bara jobbat 11-17 men så ringde Kalle igår och frågade om jag kunde ta till 19 istället för han ville på hockey. Självklart sa jag! Två timmar extra är väl inga problem tänkte jag...men får se hur de går idag för jag har fortfarande ganska ont i ischias. Känner av de bara här hemma och här går man ju inga större sträckor som man gör på jobb. Men klart att man vill ställa upp när en kollega frågar och jag vill inte vara den som "nä, jag är liksom gravid så de går inte". Kanske man borde men sen å andra sidan så jobbar jag ju bara en vecka till så man kan väl stå ut! :)


Jag har börjat fundera lite på jacka inför hösten/vintern. Hur ska jag hitta en jacka som går att stänga...? Jamena, de finns ju inga "mammajackor". Inte vad jag har sett iaf...Sen kommer ju magen iofs inte vara kvar så länge till men ändå. Om det är kallt så är de kallt! :) Nu är de ju typ bara 12 grader ute och de kallar jag kyligt...Nä, måste ha en jacka jag kan stänga :)

//Babymom - Ida

RSS 2.0