Börjar firandet med att sova

Neo somnade vid strax innan fyra och sov till sex och då va de dax för mat och på med nyårskläder! Fin blev min lille kille i sin blåa skjorta och svarta byxor, hihi! Sen va han vaken och glad tills för en liten stund sen. Han däckade minsann igen! Han kanske bara sover nu så han orkar vara vaken vid tolvslaget! ;)

Snart blir det fondue, mums! :) Är ganska hungrig nu!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLESAMMANS!!

//Babymom - Ida


Nytt år

Ja, nu väntar ett nytt år minsann! Vart tog 2009 vägen?

Jag funderar på att skriva en sammanfattning av detta år (som jag mest gått gravid) men det får blir lite senare, har inte ro och tid att sitta och skriva ett megainlägg nu!

Ikväll firar vi nyår med våra föräldrar ute i Hyllinge. Det blir inget festande med en liten 6 veckorsbebis! ;)

//Babymom - Ida

Måste försöka ta det lugnt och inte tänka FÖR mycket

Ja, det här med ammning alltså. Jag som trott att mjölken inte räcker men det gör den nog ändå bara de att jag får amma honom ännu tätare så det kommer igång ordentligt! Igår somnade lillen vid 8 som jag skrev och vaknade igen vid halv 11 så då gav jag honom mat igen och efter de somnade han gott i soffan så jag la honom i vaggan och mig själv i sängen och vi vakande inte förrän kl 5 :) Sen kom han till ro vid halv 7 och sov fram till kl 9 :) Nu nannar han på soffan igen :P Trött liten skit!

Idag skulle vi haft visning men mäklaren ringde o sa (30 minuter innan) att hon som skulle kolla inte längre va intresserad. Men jag har iaf en REN och STÄDAD lägenhet, haha!

Senare ska vi ut till farmor och tvätta! Nu är det snart kris :P Han får vakna först och kanske äta innan vi kör.

//Babymom - Ida

Vad frustrerad jag blir

Nä, nu blir jag arg på mina bröst! Jag ammade Neo idag vid halv ett och vid halv fyra fick han ersättning så jag skulle "samla på mig" lite mjölk till målet halv sju. Han fick mat och verkade nöjd en stund och sen såg han mer hungrig ut...men brösten ville inte ge något. Sen lugnade han sig och kollade på tv. Klockan 8 började han skrika som en stucken gris och efter att ha fått 2 bröst somnade han i soffa.

Nä, imorron ska det ges ersättning och pumpas som aldrig förr! Vad händer med mina bröst? Jag vill amma! 

//Babymom - Ida

Pumpa pumpa

Jag har några dagar börjat fundera över om min mjölk räcker till Neo. Vissa gånger är det som om han vill ha mer även om det kommer liiite granna ur brösten. Igårkväll gav vi honom bara ersättning och sen ammade jag honom 3 timmar senare, då funkade de fint och han verkade ganska nöjd med vad jag hade att ge honom. Nu åt han precis och efter de provade jag att pumpa och se om där fanns mer mjölk eftersom han inte verkade hundra nöjd (sen bajsade han ju som en galning också så de kan ha varit därför han va missnöjd) men det kom typ bara några droppar.

Bvc tanten sa att jag kan ge honom ersättning upptill om det inte räcker men hur ska man veta hur mycket ersättning man ska göra då? Det blir ju dyrt om man ska hälla ut en massa hela tiden...Antingen amma eller ge ersättning, inte båda två samtidigt (vid samma mål).

Funderar på att testa ge honom bara ersättning en hel dag och se om han står sig på de bättre, om han blir mer mätt. Då ska jag givetvis pumpa så inte min mjölk försvinner.

Någon som har erfarenhet på ämnet?! Att vara mamma är inte lätt alla gånger men de hade man ju inte väntat sig heller :)



//Babymom - Ida

Sommarbröllop

GOD MIDDAG!



Detta foto framkallade Jocke och satte i en ram till mig i julklapp! Älskar detta fotot, här är vi ju samlade alla tre! Lille Neo i magen <3




Vad hittar ni på med idag då?
Jag har massor att göra här hemma, måste storstäda inför en visning imorron! Förhoppningsvis blir det inte så många fler. Som småbarnsmamma kan det ta väldigt lååång tid att städa om man inte har hjälp så därför kommer Jockes mamma hit strax och hjälper mig med passning av Neo :) Jag ska se om hon kanske vill ge honom ett bad också (tror inte de ska vara några problem faktiskt, haha!).

Neo somnade inte förrän kl 01 igår...Han har haft 2 sånna sena nätter nu. Han är pigg och vaken från ca 08:30 och är vaken till in på småtimmarna. Även om jag försöker nynna och sätta mig med honom i sovrummet när det är nersläckt funkar det inte, han är pigg och vill kolla på tv :P Då blir han nöjd, haha! Men han kommer väl vända detta själv så småningom men man kan ju försöka hjälpa honom på traven ;) Jag vill ju ha honom vaken på dagen så vi kan busa en massa, hihi!

//Babymom - Ida

Som ett brev på posten

Idag kom två linnen som jag beställt från H&M och de passade som en smäck! Ett av dom ska jag ha på nyår. Ville egentligen ha en klänning men eftersom jag ammar hoppar jag de. Det blir så bökigt.

Jag hade även beställt 2 par byxor till Neo men fick en pälsväst med rosa insida i storlek 104?! Hmm, tror inte det är något för honom precis, haha! Så den ska tillbaka och kanske jag han få byxorna sen? Iofs beställde jag storlek 56 så dom kanske han ändå inte kan ha länge till. Nu är det snart 62 som gäller! :)

Neo sover gott i vagnen men borde vakna snart för en slurk mat. Sen måste jag till apoteket och köpa ammningsinlägg (går åt nästan lika mycket som blöjor!) och efter de funderar vi på att hälsa på pappa, farmor och farfar på firman! Ska ringa till farmor nu och höra ang tvättmaskinslånet, hihi!

Ha en fiiin dag allesammans!

//Babymom - Ida


Måndag

GOD MIDDAG!

Hoppas allt är bra med er där ute? Här e de fint, passar på att skriva några rader medan Neo tar en powernap!

Bvc besöket imorse visade 5250gram och 57,5cm! Inte konstigt att han väger så mycket nu så som han käkar hela tiden, min lille plutt! <3
Lite kul när han skulle vägas, han lyckades kissa ner hela vågen, väggen och sig själv! Och vad gör den lile rackaren? Jo, han bara flinar en massa! Skitunge, hihi!

Idag är vi ensamma hela dagen. Pappa säljer raketer och bomber idag igen :) Jag funderar på att ringa till svärmor och höra om jag kan låna hennes tvättmaskin idag eftersom jag inte fick tvättid förrän 5/1 och jag har två BERG med tvätt...Hon vill säkert kela med Neo hur som helst ;)

Nu ska jag småplocka lite och sen läsa "Vi föräldrar" om jag hinner innan plutten ska ha min uppmärksamhet!

//Babymom - Ida


16 and pregnant

GOD KVÄLL!

Allt bra med er ikväll? Här hemma har vi det fint. Har ätit en god middag som jag och Jocke båda lagat, inte tillsammans utan jag gjorde en del medan Jocke tog hand om Neo och han gjorde sin del när jag ammade! Teamwork kallar man det, hihi! Det blev nörfärsbiffar med potatiskrisps och bearnaisesås, mums!

Jessica och Karro va förbli här idag och klapparna blev spelade om. Karro hade med sin brorsdotter June också på 1½ år och så himla go hon va. Gick runt här hemma och lufsade. Då och då kom hon med saker hon hittat runtomkring i lägenheten, haha! Jag hittade henne också i vaggan en gång och fick hjälpa henne ur den eftersom den gungar så kunde hon inte komma ur själv ;) Mysigt med ett stort barn, lite skillnad från min lille plutt!

Nu va de då meningen att Jocke skulle badat Neo men han hann somna medans Jocke va på dass! Så, sover han inte för länge kan vi bada honom lite senare. Fast klockan är ju ändå 20:15...så vi får se.

Jag hade tänkt mysa med Jocke i soffan nu men han satte på sitt PS3...hmm, ska jag bara titta på? Nä, tror inte de. Jag sa nog se till att han stänger av de, haha!




Jag zappade förresten på tvn precis och hamnade på MTV där dom visade "16 and pregnant". Denna gången skulle mamman adoptera bort barnet och det blev väldigt känslosamt. Jag började naturligtvis böla som en gris! Jag tittade på Neo och gosade in mig i hans underbara kinder och sa hur mycket jag älskar honom medans tårarna rann (ner på hans kinder, hehe) och sa att jag aldrig skulle kunna leva utan honom. Han är min LYCKA.

<3



//Babymom - Ida


5 månader...

...sedan Kalle och Lone på jobb blev föräldrar till söta lilla Mollie! Herregud, det känns som om det va igår lillan föddes! Det gäller att hänga med i svängarna! :) Gäller att ta vara på bebistiden.


Bild från webbisar

//Babymom - Ida

Julklappsspel

GOD EFTERMIDDAG!

Neo och jag är ensamma hemma idag. Pappa Jocke är och säljer fyrverkerier med på sin fars firma. Jocke och hans pappa har ett stort intresse för raketer, bomber och smällare så förra året började de sälja dom också. Hoppas på ett bra försäljningsår iår!

Natten blev lite knas. Neo däckade totalt vid 21 och vakande vid 01, hungrig och sen ville han inte sova minsann. Jocke va uppe med honom till strax efter 03...Sen vaknade han som vanligt vid 7 och skulle käka :)
Ikväll ska vi natta honom kl 22 som vi brukar men ibland ställer ju magen till de så han inte somnar förrän på småtimmarna iaf.

Idag kl 15 kommer Jessi o Karro hit för lite glögg, pepparkakor och julklappsspel! Vi har inte träffats på säkert 2 månader så de har ännu inte träffat Neo. Tiden springer som bara den, imorron är han 6 veckor redan! :O

Han sitter nu och har hicka. Ibland är det en massa pip och gnäll när hickan kommer men inte nu. Den kanske inte är så intensiv och jobbig denna gången. Han har nog hicka säkert 3 gånger varje dag iaf! Jobbigt!

Nu ska jag stoppa i mig en matbit, är inte så hungrig egentligen för jag åt inte frulle förrän kl 11 men måste ha mat i magen ändå. Man måste käka ordentligt när man ammar ;)

//Babymom - Ida


Neos första jul





Mammas fina lille tomte!



Neo med sin gammelmormor (min mormor)



Här gosas det med gammelmorfar (Jockes morfar) och bredvid sitter farmor!



"Jag blir helt slut av att umgås med mina danska släktingar!"



Pigg och vaken liten kille i pappas knä

Jag hade en sista bild till på Neo och hans farfar men den vill inte laddas upp! Ni får nöja er med dessa sålänge ;) 

//Babymom - Ida

 


Annandag jul

GOD EFTERMIDDAG!

Hur har ni det idag? Själv har jag, Neo och Neos farmor en slappedag framför tvn. Svärmor är nog liiite bakis idag, hihi! Pappa Jocke är ute och tampas med alla andra på mellandagsrean vilket jag verkligen inte hade någon lust med! Han ringde för en stund sedan och sa att köerna va enorma, glad att jag inte hakade på! ;)

 

Igårkväll hade min ängel såå ont i magen. Han kom inte till ro förrän strax efter 12 efter att ha skrikit i nästan 2 timmar. Det va kanske all julmat som ställde till det för honom. Man känner sig ju en aningen skyldig...

 

Nu ska jag gå upp till Neo och Maysan och fortsätta slappa! :D

 

//Babymom - Ida


Juldagsmys

Vi sitter just nu och spelar "gavespelet" och det skriks som aldrig förr! Jag sitter här och vilar mina öron :P

Här kommer ett par bilder på oss, den lilla familjen! <3



Jag och en mätt liten kille! :)



Mammas mat gör susen! Kinderna börjar bli såå tjocka o goa, hihi!

//Babymom - Ida

 


Då va denna dagen slut men julen fortsätter!

Vi har haft en underbar julafton! Vi började vid middagstid hos mina föräldrar med god mat o givetvis Kalle kl 15! Vad vore julen utan Kalle?! Efter de va de dax för julklapparna att öppnas och Neo fick såklart mest! :) Sen va de dax att säga adjö o åka vidare till Jockes familj. Väl där blev det mer mat, gröt o julklappsspel o sen julklappsutdelning. Sammanfattningsvis så har vi haft det underbart idag. Neo har vatt ledsen några hänger men inget konstigt, gårdagen va värre med skik nästan hela tiden. Så, imorron är det dags för mer skoj! Det blir julefest hos Jocks mamma o pappa o det är alltid SKIT kul! Då blir det mer julklappsspel, mat o sprit. Inte så mycket sprit för min del dock men ett glas vin efter ammningen gör inget, jag har dubbelkollat med bvc, haha ;) Nä, nu ska vi snart nanna om lillen kan somna snart. Ögonlocken är ganska tunga! Sov gott alla o hoppas ni haft en fin julafton! //Babymom - Ida

GOD JUL

GOD MORGON!

Hoppas att ni haft en mysig morgon! Vi har haft massor att göra men kan snart ge oss av till min familj för att börja julfirandet!

Igår sov Neo typ 2 timmar på hela dagen och inte sammanhängade utan någon stund då och då och detta resulterade i att han somnade vi 12 och vaknade inte förrän 06 :)
Men han va knällig hela dagen igår så jag tror något är fel. Det brukar han inte vara. Han har inte vatt nöjd nu på morgonen heller...har ingen aning om varför vilket är jobbigt!
Hoppas att de blir bra senare idag!

Ha en mysig julafton!!

//Babymom - Ida


Julkänslor

Jag har läst och hört många säga "det är snö och vitt ute men jag har inga julkänslor men de kanske kommer". Jag känner precis likadant! Jag håller just nu på att slå in de sista klapparna men ändå, nada julkänsla. Jag tänkte att jag skulle ställa mig sen och göra lite julgodis och se om de där härliga, varma, sköna julkänslorna infinner sig. Hoppas!

En annan sak. Min lille son har i stort sett vatt vaken sedan kl 7:15 imorse och omg vad trött han är nu. Det är en massa pip från hans sida nu. Övertröttheten har tagit över! Han har kasnke slumrat till i 15 minuter i två omgångar! Detta kan ju iofs bero på en god natts sömn. Han somnade vid strax innan 21 och 22:30 väckte jag stackaren för att ge honom mat, han somnade igen en kvart senare och sov som en gris till 02:30 när han blev hungrig och somnade om igen 03. Och sen vaknade han som sagt 07:15 imorse :) Skönt att han sover på natten men mindre kul med en övertrött och kinkig liten kille. Sneglar på honom i sittern nu och det ser ut som om han sover men han e lurig :P Vipps, så är han vaken igen, hihi!



Har DU julkänslor?!

//Babymom - Ida


Neos julgran



Denna julgranen har Neo fått av sin farfar. Här hänger det en massa godis. Dock kommer det nog bli mamma och pappa som äter upp det som hänger där detta året ;)

Jocke fick som liten en likadan gran av sin farfar så nu vill Neos farfar föra den traditionen vidare! Mycket gullig tradition tycker jag <3

//Babymom - Ida


Kvällsbad

GOD MORGON!

Tänkte att jag skulle lägga upp några bilder från min och lillens bad igårkväll :) Så mys vi hade de i badkaret!
<3








Mammas sötaste efter simturen! <3

//Babymom - Ida


Dagens utflykt

Vi begav oss ut till Familia i Hyllinge för att kolla klappar. Jag hittade vad jag skulle och är nu KLAR! Wonderful, nu kan man bara sätta sig ner och njuta av julen :)

Ute på köpcentrat träffade vi Ida, Johan och Thea. Johan är en som jag jobbat med tidigare och Ida är hans sambo och Thea deras dotter. Thea har redan hunnit bli 3 år, snart 4 år! Jag trodde inte mina ögon när jag såg henne, hon va typ bebis när jag träffade henne sist. Snart är det samma för oss. Neo springer runt här och leker och busar med mamma och pappa <3

Efter shoppingen konstaterade vi att vi nog inte orkar laga mat idag så vi körde inom Max på vägen hem och köpte varsin sallad.



Jag hittade denna tröjan på Cassels. Jag provade den när jag kom hem och gillade den men Jocke tyckte inte den satt snyggt...så får se om jag behåller den.



Jocke, jag och Neo i bilen. Neo sover som en gris såklart!





Jag tittar fundersamt på all snö som faller!




Nu ska vi mysa med vaniljglass och apelsinglögg! <3

//Babymom - Ida


Sista rycket!

Jajjamensan, nu va de dax att hitta de sista julisarna! Jag har dock bara en kvar (eller två om man räknar med Jockes som jag ska hämta ut idag) sen e jag klar! Jocke har en massa kvar och jag fasar för att julshoppa med honom. Han tar sååån tid på sig, haha! Om inte annat får han ut själv imorron och fixa det sista om det inte hinns med idag. Man har ju inte huuur mycket tid som helst när man har en nästan nyfödd att ta hand om :) Vill ju som sagt inte amma honom någon annan stans än hemma än och det ger oss ca 2½ timme på oss, hehe.

Nu måste jag så väcka lille prinsen för att mata honom innan vi ska sticka! Om en timme är det ju visning här hemma!

Som jag längtar tills vi flyttar till huset <3 Det kommer underlätta för mig att bo närmare affärer mm (då blir det gångavstånd, nu måste jag ta bilen om jag ska någon stans ju)

Ha en trevlig eftermiddag och kväll!

//Babymom - Ida


Ellos.se

Jag frågade igår vart man kunde hitta fina bebiskläder och strax efter att jag skrivit de inlägget hittade jag massor på ellos hemsida plus att de va rea! Det gillar vi :)

Det blev 5 pyjamaser plus 3 bodys hemklickat! :D Allt i fina blåa, starka färger!

//Babymom - Ida


Sömn

GOD MORGON!

Hoppas allt är bra med er denna snöiga morgon! Här har vi det mysigt, Neo sitter i sittern och sneglar ena stunden på tvn och andra på babygymmet som jag satt "över" honom typ :) Nu är han pigg efter att först ha sovit 4½ timme och sen dax för nattmålet och sen 2 timmars sömn till och sen mat igen och efter de halvslumrade vi i sängen 2 timmar! En helt ok natt och morgon med andra ord!

Idag har vi en visning inbokad så vi ska hålla oss borta efter kl 17. Kanske tar vi en promenad eller så kör vi ut till min mamma o pappa. Mamma fyller år imorron så vi kanske kan fira henne idag istället? Imorron har hon inte planerat något firande. Jag får nog ringa och fråga :)

Nu ska jag borsta tänderna och tvätta av mig, jag känner mig verkligen som en slusk!


Älsklingen just nu. Han har börjat intressera sig mer och mer för sakerna som dinglar i gymmet!
<3

//Babymom - Ida


Bebiskläder

Jag vill handla lite nya kläder till min lille goding men jag tycker inte att jag hittar något fint eller annorlunda. Jag vill ha kläder i STARKA färger, inte något tråkigt brunt eller beigt. H&M har absolut inget kul i de storlekarna som jag behöver till honom, inte heller Lindex eller internetsidor (de jag kollat) har det jag söker.

Någon som har tips på vart man kan hitta roliga bebiskläder?!

//Babymom - Ida

Ännu en hollywood kändis hittad död

Brittany Murphy hittades igår död i sitt hem. Hjärtstillestånd tydligen men varför vet man inte än.

R.I.P



//Babymom - Ida


Neo 5 veckor!

Idag blir vår lille prins hela 5 veckor! För att fira detta ska vi ha en mysdag i soffan :-P

//Babymom - Ida

Nu är det jul igen



Här har vi våran julgran! Svårt att fånga på bild hur fin den är :-)

Här kommer lite bilder på mammas älskling!



Neo leker i gymmet. Han börjar titta mer och mer på sakerna som dinglar ovanför huvudet!



Man blir såå trött av att åka bil!

Tänkte jag skulle lägga in lite fler bilder men de hinns inte med nu. Lillen vaknade precis och är nog hungrig. Sen ska han nattas! Hoppas att han vill somna ;-)

//Babymom - Ida

Söndag!

Just nu sitter jag hemma hos Jockes mamma o pappa. Vi körde inom här eftersom vi ändå va i trakterna. Ska nog snart hem igen och laga middag, om vi orkar, det börjar ju bli sent.

Idag har det vatt julgranspyntning hos oss. Ska se om jag kan lägga upp bilder när jag kommer hem på mästerverket! :-)

//Babymom - Ida


Övertrött

Vi kan inte få Neo att somna alltså. Han har vatt vaken sedan kl 17 nu vilket är många timmar för en liten bebis. Han är nu övertrött och varje gång i tror att han sover och lägger honom i vaggan tar de ca 5 minuter innan han vaknar igen och ser klarvaken ut! Well, kanske betyder att han kommer sova gott inatt! Men han e så kinkig nu stackaren...

Julgranen är fixad men inte uppsatt. Fullt upp med klapp inslagning och bebis ;-).

Nu är det Robinson tajm.

//Babymom - Ida


Julgrans shopping!

Idag ska vi bege oss ut och köpa en ny julgran som vi förhoppningsvis kan sätta upp och pynta redan idag. Neo ska bara vakna och äta först. Jag tror att han är lite dålig, förkyld kanske. Han hostar ibland och på natten är han en aningen täppt i näsan och hans ögon är lite glansiga som ögon brukar vara när man är förkyld. Han har dock ingen feber vilket är skönt! Jag vill verkligen inte att han ska bli sjuk nu när han är så liten...

Hemmet ser ut som stryk också! MÅSTE städa idag eller imorron. Vi ska ha visning här på måndag så vi har inget val. Allt hemmafix har liksom kommit lite i skym undan sedan Neo kom :-)

Igårkväll hade älsklingen lite ont i magen igen. Stackaren, han skrek sig hungrig :-(. Jag ger honom droppar varje kväll nu så vi får se om det hjälper. Slutade med dom ett tag innan eftersom han inte hade ont. Nu när han ska ha i sig d-vitaminer så ger jag honom magdropparna samtidigt :-).

Nä, disken i köket ger mig ångest! Måste fixa.

//Babymom - Ida

Kolla hur prinsen sover



Neo just nu. Han sover med armarna högt uppe i luften! <3 Jocke undrar hur han orkar men han är ju vår starka lille kille ju! :-)

//Babymom - Ida

Snö ute och sol inne

Här har vi våran lille "trädgård" idag! Snön ligger fint kvar och temp.mätaren visar friska -3 grader!





Vi har nästan precis kommit hem från Maxi. Det va inte mycket vi handlade men ändå tog de hur lång tid som helst eftersom jag jobbar där och alla ville ju se lille Neo! ;-) Fasiken säger jag bara så mycket de har att göra nu till jul! Tack min son för att du föddes nu, hihi! Jag missar tom nästa jul också, de kunde ju inte va bättre tajmat!

Så, idag ska vi nog bara ha en mysdag inne. Kanske går ut en sväng med vagnen efter att Neo ätit, får se vad vi känner för. Det är ju trots allt hur kallt som helst ute, man skulle behöva en såndär rånarluva för det är fruktansvärt kallt om kinderna ;-)
Igår när vi va i Hyllinge gick vi en promenix och innan vi traskade ut genom dörren så smörjde vi in Neos ansikte med helosan så han inte skulle frysa så mycket. Vi vuxna ångrade senare att vi inte gjorde samma sak, haha!

Nu kom Jocke innanför dörren! Ska nog ta oss en matbit nu.

//Babymom - Ida

En dag med snö!

Jag skulle ha fotat snön vi har här men det har inte blivit av. Hoppas att de ligger kvar tills imorron :-).

Tog en promenad med Jocke och hans mamma innan och satan va kallt de va om benen, ansiket och fötterna! V har haft -6 grader idag vilket nog är det lägsta för denna säsongen! Mysigt är det dock och jag hoppas att denna julafton kan bli vit!

Nu vaknar nog lillen snart. Han är knepig, har käkat varannan timme idag och nu helt plötsligt har det gått 4 timmar! Ja men tjena, lätt o veta när han ska käka ju! :-P. Därför blir det inte att man planerar längre utflykter än eftersom jag inte gärna vill sätta mig och amma var som helst i dessa influsensa tider.

Jag klickade förresten precis hem 2 stycken toppar från rean på H&M! En av dessa hoppas jag kan funka till nyår. Det blir ingen klänning i år eftersom jag ammar och jag vill att det ska vara lätt att slänga fram tutten! ;-). Det blir de ju liksom inte med en klänning. Jag vill ju inte behöva dra upp hela skiten över brösten så man sitter och visar ALLT inklusive trosorna, haha!

Nu ska jag slå mig ner i svärmors soffa och mysa lite tills lillkillen vaknar och ska utfodras! :-)


Har ni snö där ni är?



//Babymom - Ida

Nybadat

Nu har Neo precis blivit badad! Han har kladdat ner sig en massa idag, både med mjölk och spya, haha! Det va först meningen att jag skulle bada med honom men Jocke har gått och blivit sjuk så han kunde inte hjälpa mig så det får bli en annan dag. Så, eftersom Jocke är sjuk har jag två killar att ta hand om. En liten försmak av att vara 2 barns mamma kanske? Den enda skillnaden skulle väl vara att Jocke ligger däckad på soffan, det gör inte de flesta barn precis! :-P


En nybadad liten fis ;-)



Förresten! Vi har en massa snö här! Men vi ska inte ropa "hej" än...det har snöat många gånger men det har aldrig lagt sig. Får hoppas att det är annorlunda denna gången!

//Babymom - Ida

Nu känns det mycket bättre!

Jag får med jämna mellanrum mail från pampers eftersom jag för ett tag sedan beställde något därifrån och dagens mail va underbart att läsa! Det fick mig att känna mig såå mycket bättre. Jag har vatt ledsen över att han äter hela tiden och inte får in rutiner (som jag skrivit innan om ni läst) coh så när jag läste denna texten förstod jag på riktigt att detta är HELT normalt. Folk har sagt det till mig innan men först nu fattade jag det verkligen!

Nu ska jag försöka introducera kvällsrutinen (som i kan läsa om längre ner) och se hur de går! Vi måste ju visa för Neo att nu är det natten för det förstår han inte själv ännu. Det kan nog bli lite trixigt men värt ett försök! :-)

Detta stod i mailet från pampers:

Mat, underbara mat

DYGNET RUNT-MATNING Vid en månads ålder äter ditt barn fortfarande var och varannan timme, så bry dig inte om att försöka skapa så mycket mönster i tillvaron ännu. Alla barn kommer efter hand helt naturligt in i mat- och sovrutiner, när de är redo för det. Vissa barn gör det i stort sett från första dagen, medan andra behöver flera månader på sig. Känn dig inte pressad att försöka skapa rutiner så här tidigt. Om den lilla vaknar varannan eller var tredje timme, är det helt enkelt för att hon eller han är hungrig. Det finns absolut ingen anledning att neka barnet mjölk om det är vad hon eller han vill ha. Då gör du både barnet och dig själv ledsna. Så småningom kommer du kunna skönja ett mönster - vissa tidpunkter när barnet äter massor för att sedan kunna sova, exempelvis kvällsmålet innan sänggåendet. Dessa mönster är en början till de naturliga rutiner som långsamt kommer att etableras. Vare sig du tycker om det eller inte, är det bara att konstatera att ditt barn kräver room-service dygnet runt, och att fri amning är det bästa alternativet.

Introducera läggningsrutiner

OCH SÅ TILL SÄNGS Med de första månaderna som mamma bakom dig, känner du dig kanske redo att få lite ordning på livet igen. Nu är en bra tid att försöka skapa lite rutiner i ditt barns liv. En bra början är läggningsrutinen. Då lär sig barnet att förutse nattens början. Tänk på att vid den här åldern kan barnet ännu inte skilja ordentligt mellan dag och natt när det handlar om mat och sömn. Det är någonting som hon eller han måste lära sig, och det bästa sättet att hjälpa barnet med det är att ge tydliga tecken som visar att det är läggdags.

VAGGA OCH VYSSJA Läggningsrutinen bör vara en strukturerad nedvarvningsperiod som börjar med kvällsbadet. Försök att bada barnet samma tid varje dag, tidigt på kvällen. När ditt barn är nybadat och har fått på sig pyjamas, ger du henne eller honom sitt kvällsmål. Många nyfödda verkar som mest vakna just denna tid på dagen, så kvällsmatningen kan mycket väl sluta med flera timmar av avbrutna mål, lek och en del skrik. Oroa dig inte, det är helt normalt och barnet växer snart ifrån det. Försök låta bli att stimulera och interagera för mycket med barnet när det är läggdags. Hon eller han behöver lära sig att associera sänggåendet med tysthet och en lugn, avslappnande atmosfär. Sjung för barnet, spela lugn musik eller gunga henne eller honom i ett mörkt sovrum. Lägg sedan ditt barn i sängen redan innan hon eller han somnat så att barnet får en möjlighet att lära sig somna själv.

//Babymom - Ida


Neo 1 månad! <3



Idag blir min lille stjärna 1 månad! Tänk vad tiden går fort! Han har börjat fokusera ganska bra nu och ler när man snackar "gulligt" med honom <3

Just nu sitter han i sittern och tittar på tvn samtidigt som han har värsta hickan, stackaren! Han somnar nog snart eftersom han vatt vaken sedan 8:45 imorse och har hunnit äta 2 gånger redan! Han blev hungrig efter 2 timmar bara...Men inatt har han sovit längre mellan måltiderna, 4 timmar iaf :-).
Well, vad ska man göra när han vill ha mat? Jo, bara till att mata! :-P

Idag håller vi oss inomhus eftersom det snöar som bara den!

//Babymom - Ida

Snö?

Trots att Neo sov som en gris hela kvällen så sova han natten också :-). Gick bara upp en gång och ammade och då va han vaken i ca 1½ timme men de gjorde ju inget!

Idag snöade det på förmiddagen men det är redan borta :-(. Men de har sagt på vädret att det ska bli en vit jul i hela landet så vi får helt enkelt hoppas på de!

Idag gör vi ingenting. Jag har tvättat, vilket verkligen behövdes och snart ska jag ta itu med disken (har att diska) vilket man får passa på att göra när han sover. Även om vi har en bärsele så blir det meckigt att diska med den på.

Vi är i behov av en julgran. Den gamla gick av på mitten när vi flyttade sist. Får se om vi kan ut i helgen och införskaffa en! En kulgran i huset är ju ett måste :-).
Jag hade också velat julpynta lite mer än vi gjort men jag orkar inte faktiskt. Vi har lite tomtar och ett par julgardiner i vardagsrummet, det får räcka!

//Babymom - Ida

En vaken natt?

Sitter och funderar på om Neo ska hålla mamma vaken inatt eftersom han bara varit vaken ca 1 timme sedan 14:30! Jag som är trött redan...:-S Jocke kan inte vara vaken heller eftersom han ska upp och jobba. Well, får helt enkelt se hur det blir, bebis bestämmer! :-)

//Babymom - Ida

Mys och julklappsinslagning

Idag blir min Neo hela 4 veckor gammal och han gör sånna framsteg varje dag som gör att mitt hjärta smälter! :-)
Han väger nu 4660gram och är 55cm lång. Mammas mjölk är bäst! ;-)

Idag har vi mys här hemma. Mormor va här en sväng också och tyvärr va Neo väldigt ledsen då men hon fick ändå lite bebismys! Jag har slått in julklappar medans Neo legat vaken och myst i soffan och tittat på tv såklart, haha! Nu somnade han precis, han har kämpat mot sömnen länge nu!






Dessa julklapparna är till ett julklappsspel som vi spelar med Jockes släkt. Vi har två olika spel, ett där man ska köpa en grej för 100:- och ett där man ska köpa många saker för 100:-. Alla dessa sakerna fick jag för 100:- på det köpcentret vi va på igår i Kvidinge. Najs va? :-)

Nu ska jag passa på att renbädda när lillen sover!

//Babymom - Ida


Måndag

God morron!

Idag är det nog kallt ute eftersom det är riktigt kallt i lägenheten, jag gått och frusit nu på morgonkvisten!

Denna natten har lillkillen gått 5 timmar mellan varje mål. Det betyder dock inte att jag sovit hela dom timmarna eftersom jag gått upp när han vatt ledsen i sömnen ;-). Men ändå skönt att slippa gå upp och amma hela tiden!

Snart ska vi iväg till bvc igen. Tanten ger mig bara en massa tidiga tider, jag som kunde sovit nu eftersom Neo precis somnade gott i vaggan. Nästa tid är också tidig men efter de ska jag be om mer normala tider, haha!

Jag gissar på att Neo nu väger runt 4600gram, får se om jag har rätt! Han växer så det knakar tycker jag så det kan vara mer också :-).

Annars står de inte mycket mer i schemat idag. Brossan kommer hit ikväll bara och ska käka och kela lite med sin systerson!
Jag ska försöka städa här hemma också, det ser ut som stryk. Men, sen har vi ju en liten och han går ju först! Vad gör de om man har lite skit i hörnen liksom?! :-P. Men röja undan det värsta kan jag ju faktiskt göra.

Nu ska jag fixa kalufsen en aning och sen vänta in tiden tills vi ska köra!

//Babymom - Ida

Söndag!

Hej bloggen!

Dagen började med mys i sängen med Neo hjärtat som låg och smilade i en halvtimme innan pappa och mamma fick tummen ur att gå upp, hihi! Lillemannen är rikigt go nu och är mycket mer "med" och vi ser framsteg varje dag och man bli bara såå stolt! <3 Han äter också mer sällan, till mammas förtjusning, och håller sig 4-5 timmar. På nätterna får jag sova mer än innan men jag går ändå upp och kollar på honom ibland för han ligger ofta och skriker eller grymtar i sömnen och då vaknar jag och tror han e vaken och när jag går fram till vaggan så sover han som en gris! Han bara luras, haha!

Idag har vi vatt hemifrån hela dagen. Det började med en tur till Leklust där vi köpte ett babygym som va billigare, nersatt från 699:- till 249:- så de va ett kap! Gymmet invigdes senare hos farmor och farfar.

Väl hos farmor och farfar spelade vi lite Wii och efter att jag matat Neo körde vi ut till ett ställe utanför Tyringe, där de har en massa billiga prylar såsom ljus, bordstabletter, tvålar, lampor...ja en massa krimskrams kan man säga! Jag fick handlat en del, mest julklappar men också en supersöt body till lillen. Får inviga den på onsdag när jag har tvättat den :-).

Här kommer lite bilder från dagen


Neo och farmor Maysan myser i soffan!


Far och son inne på...ja vad de hette de vette tusan! ;-)


Neo sömnig i vagnen <3


Neo i sitt nya babygym. Han va dock mer intresserad av tvn, haha! Han tycker om att titta på tv :-).


Nu ska jag slänga mig på soffan och titta på "The Holiday" som går på tv nu. Lillen håller på att somna men kämpar för att vara vaken så pappa ska byta blöjan nu och sen mysa ner sig och lillen och se om han kan somna in en liten stund!

Vad har ni hittat på med idag?

//Babymom - Ida

Julshopping

Nu har både Stefan, Annika och Challe vatt här en stund :-) Annika verkade lite sugen på en liten hon med men får se om hon kan övertala Stefan. Jag tror inte hon lyckas, inte än! ;-)

Promenaden va skön men kall! Klä på er om ni ska ut.

Jocke är hos sin farmor för tillfället och hämtar några flyttlådor som vi ska använda i februari när det blir flytt till hus! :-D När han kommer tillbaka ska vi förhoppningsvis ut på lite julshopping. Jag har en del klappar som MÅSTE inhandlas! Stressigt nu ju...

Neo har hållt längre mellan målen idag. Han har inte ätit sedan kl 10 och det är snart 4 timmar sedan! Hör att han gnyr lite i vagnen nu så det kanske är dax för en slurk mat?
Inatt skrek han mellan 12 och 02. Jocke tog hand om honom och jag vilade i sängen, kunde såklart inte sova när guldklimpen skriker så! Sen sov han till 6:30 när han fick mat och sen somnade vi om till kl 9! Lång kvar efter de i sängen och mös till halv 10 så jag har minsann fått lite sovmorron idag! Me like :-D.

//Babymom - Ida

Vi har sol utanför fönstret!

Jajjamensan, idag lyser solen minsann! Det är ju inget vi är bortskämda med precis.
Snart kommer Challe hit och då ska vi ge oss ut med Neo på en promenad :-).
Sen kl 12 kommer Stefan och Annika och hälsar på oss för första gången sedan Neo kom till oss!

I eftermiddag hoppas jag på att vi kan ge oss ut och handla lite julklappar. Nu är det mindre än 2 veckor kvar ju! :-O.

Vad gör ni en solig dag som denna?!

//Babymom - Ida

Julkläder!





Idag kunde jag shoppa lite medans Neo va hos farmor (som han totalt bajsade ner för den delen!) och jag kom hem med en juloutfit! Toppen kostade 199:- och de slimmade, lite glansiga jeansen 499:-. Helnöjd måste jag säga! Så längesen jag shoppade något klädesplagg till mig själv och nu är de så kul eftersom magen är borta ;-)

Jag fick fixat Jockes julklapp också! Den kostade typ ingenting men det är tanken som räknas och här ligger det MYCKET tanke bakom och han kommer älska den! Jag tror jag vet vad jag kommer få av honom iaf. Jag tänkte köpa en klocka på Ur&Penn men hejdade mig och pikade till Jocke att jag önskade mig en sån i julklapp! Så jag är ganska säker på att jag kommer få den. Perfekt, då får jag ju vad jag vill ha! :-)

Nu ska jag joina grabbarna i köket. Ikväll blir det mozzarellafylld fläskytterfilé med jumbo-pommes! :-D

//Babymom - Ida

Neo idag <3





Nu har Neo hoppat ur pyjamasen och in i pappas favvokläder ;)

//Babymom - Ida

Fredag!

Äntligen fredag igen! Veckorna går av bara farten! Nu har vi ännu en myshelg framför oss med en massa Neo mys :) Skönt när pappa e hemma också ju.

Ikväll är de Idolfinal och jag tror som alla andra att Erik tar hem hela skiten, eller vad tror ni?
Calle är superduktig och är den som utvecklats mest under hela Idolsäsongen men Erik är en superstjärna och har vatt från början och jag blir förvånad om Calle lyckas slå honom. Men man vet aldrig, än är de inte slut!





Idag blir det visning av lägenheten, hon som skulle kolla igår kunde inte så 14:30 får jag inte vara hemma.
Jag funderar på att ringa Jockes mamma igen och höra om vi kan komma ut, idag igen! Om hon är hemma säger hon nog inte nej ;) Jag skulle behöva fixa Jockes julklapp så ska se om hon kan passa Neo medan jag kör till Familia. Det är ju bara 2 veckor kvar tills julafton så de börjar bli lite brådis!

Neo hade en skriktimme mellan 12 och 01 igår och somnade sen gott i vaggan och vaknade vid 5 tiden och ville ha mat. Han sover nog så länge bara för att han skrikit sig trött vilket inte är den rätta anledningen till att sova länge...Men skönt att han gör de så jag får sova ut lite. Inatt har jag sovit så det räcker. Kvinnan är fantastisk! :) Hur kan man klara sig på enbart 3 timmars sammanhängade sömn på 4 veckor liksom?! Det skulle en man aldrig klara, eller hur? ;)

//Babymom - Ida


Till svärmor/farmor

Nu ska vi snart packa ihop oss och köra ut till Hyllinge och vara där idag! Enligt mäklaren skulle han ha visning idag men jag vet inte eftersom han inte hört av sig :/ Men lika bra att hålla sig hemifrån om de skulle bli av!

Inatt hade Neo två skrikiga timmar mellan 12 och 02. Sen somnade han och sov till kl 06. De förbannade dropparna hjälper nog inte så jag ska höra med bvc på mådag om de finns några andra, tror de finns några som heter Miniform...? Jag har de från apoteket nu, Semper.

Lillkillen käkar fortfarande var annan till var tredje timme men nu är han vaken mer på dagarna, han sover inte lika mycket som innan :) Är vi på rätt väg? Jag längtar tills han hittar sin rutin så man vet när han ska äta och att de inte blir så ofta men de e bara till att ha tålamod och vänta in honom! Han lär sig så småningom. För vissa tar de längre tid att finna rytmen som alla snackar om :P

Ha en fin dag!

//Babymom - Ida

Onsdag

Hej onsdag!

Idag har vi ingenting planerat utan ska bara vara hemma och mysa. Kanske ger oss ut på en promenix senare? Får se hur vädret blir men de skulle vara uppehåll idag.

Jag har precis duschat och fixat till i köket medans Neo sover, han vaknade nu igen men de va bara för han bajsade så nu somnar han nog snart om igen!

MEN GUD!! Nu skrattade han i sömnen!! Fan va gulligt!! De har jag inte hört innan!! Eller inte i sömnen, han är ju vaken!! Naww, min gullunge!! <3



Jag måste verkligen gå och fixa mig ett par glasögon! Det är så störigt att inte kunna läsa utan att man ska behöva anstränga sig som satan. Jag har ju en massa att läsa, barnböcker man fått av bvc osv men det tar emot när man som sagt inte kan se ordentligt. Får se om jag kan boka en tid efter jul och ordna barnvakt till lillen. Farmor hjälper mer än gärna till sa hon ;)

Nu fick Neo hicka så jag ska kela med honom lite för han hatar hicka :(

//Babymom - Ida



Svar till Frida

Från det att vi kom in till förlossningen tills att Neo låg hos mig tog det 9½ timme :) Men det kändes som om de gick snabbare!
Värkarna va inte det värsta, det va ju när han skulle tryckas ut! Det kändes som om man skulle bajsa en MEGA tolle, haha! Men de va de värt såklart!
Jag behövde inte klippas, hon va där inne och pillade och "tryckte" upp de sista typ. Han ville ut snabbare än vad jag öppnade mig :)

//Babymom - Ida

Förlossningsberättelse

Nu har jag nog en stund över så jag ska se om jag kan snickra ihop en förlossningsberättelse till er!



Det började på fredagskvällen den 13/11. Jag kände lite konstiga "krämpor" i ryggen och en aning i magen, nästan som mensvärk. Jag vågade inte tro att de skulle vara på gång så jag "ignorerade" de.
Fredagen blev lördag och jag började känna av mer i ryggen och magen men jag vågade fortfarande inte tro på att de va dax nu, jag visste ju inte om de va värkar eller inte.
Jag och Jocke körde upp på Väla för jag skulle köpa en del saker som jag skulle behöva till sjukhuset och tiden efter. Jag tänkte att de va lika bra att inhandla allt om de nu va så att de verkligen va dax!

Efter Väla åkte vi ut till Jockes mamma och pappa för Jocke skulle hjälpa till att sätta gips. Jag kände av mer och mer! Yippi! MEN, jag vågade FORTFARANDE inte tro att de va nu de skulle ske, jag ville inte bli besviken om de bara va förvärkar och eftersom man inte vatt med om en förlossning innan så har man ju ingen aning.

Jag förstod att de va på rikigt när vattnet plötsligt gick kl 20:30 på kvällen! Och som de gick! Jag hoppade upp ur soffan och fick ur mig "nu gick vattnet kan jag säga!". Jocke blev lite stirr och hans mamma blev SUPER glad! :) Jag gick in till toaletten och ställde mig i duschen och det bara forsade vatten! Jag trodde att de skulle bli snustorrt där inne, haha!

Jocke ringde förlossningen medan jag försökte få ordning på allt inne i duschen med att få på mig byxor men de va inte det lättaste! Helt plötsligt kom det en värk och då kom de ännu mer vatten! Det tog en stund innan jag kunde komma ut! :P

Förlossningstanten sa iaf att vi kunde komma in för en koll under kvällen men vi körde direkt upp :)
Väl inne på förlossningen fick jag ligga med CTG för att kolla att bebisen mådde bra och de gjorde den (han). Sen kom de in och kollade hur mycket jag va öppen och hade endast öppnat mig futtiga 1,5 cm...:/
Vi fick åka hem med piller, en insomningstablett och smärtstillande.

Väl hemma tilltog värkarna och under en del värkar kom de lite ljud ur min mun, haha!
Jocke va med mig under ALLA värkarna! Vilken klippa han va måste jag bara säga! Utan honom hade de vatt mycket värre än va de va.
Jocke föreslog att jag skulle ta alla tabletterna så jag kunde sova eftersom jag nog skulle behöva sömnen och herregud va rätt han hade i de!
Tabletterna for ner och efter en stund somnade både jag och Jocke på soffan och vaknade vid tre-tiden på natten igen. Vi gick då och la oss i sängen istället och vi sov till morronen. På förmiddagen ringde jag till förlossnigen eftersom jag skulle upp för en koll igen och skulle boka tid.
Kl 11 va va på förlossningen igen och de kollade en CTG kurva igen. Allt va bra och värkarna kom lite då och då. Jag trodde de skulle kolla hur öppen jag va men eftersom vattnet gått så ville de inte va där nere för mycket och "hålla på" eftersom de inte ville riskera att sprida bakerier in till bebben. Okej, vi fick åka hem igen.

Under eftermiddagen tilltog värkarna ordentligt och Jocke fick sitta med mig hela tiden och när värken kom kramade jag hans hand och de kändes mycket bättre.

Kl 17 sa jag till Jocke att jag inte pallade va hemma mer. Jag ringde upp och sa att jag ville komma in. Tanten sa att "kom du in men är du inte öppen tillräckligt så får du åka hem igen, tänk på de". Ja, vafan tänkte jag, jag ska in NU!

Vi kom in på förlossningen kl 17:30 och de kollade mig...Jag va öppen 3 cm. Hon frågade om jag ville stanna. Klart jag ville! Hon sa att man skulle vara 3 cm öppen för att få stanna. Yes!! Vilken tur jag hade!! :)

Hon satte på CTG igen (nu kan vi detta) och där fick jag ligga i denna hemska klädsel och nättrosor (fan vilka hemska trosor!!) men vem brydde sig om hur man såg ut, jag ska få en bebis snart!
Efter flera intensiva värkar frågade jag om smärtlindring och vi kom fram till att jag skulle prova lustgasen.
Drog mina första andetag i en värk och fy fan va full jag blev, wonderfull! Jag sa till Jocke att denna gillar jag och så började jag garva som FAN och Jocke med mig! Fan va kul jag hade! :)

Värkarna tilltog och lustgasen va inte lika rolig längre men till stor hjälp, den hjälpte till att konsentrera sig på andningen och andningen gjorde så mycket gott! Andades man inte rätt gjorde de så mycket mer ont.
Efter en undersökning till va jag öppen 5 cm...herregus, bara 5 cm tänkte jag! Det gjode ju så ont nu, jag trodde de va nära och de trodde faktiskt sköterskorna också men nej.

Jag blev rekomenderad att sitta på en boll och luta mig mot sängen och så skönt de va! Man kunde liksom rulla med smärtorna.

Nu va de dax för en undersökning till och jag va öppen 8-9 cm. Nu började mina krystvärkar men jag fick inte krysta än för de visste inte hur han låg med huvudet. De ska ligga med näsan ner men hon hunde inte känna hur den lille krabaten låg så de fick in med en massa personal och läkare och skit! Jag blev nervös som fan och hade kraftiga värkar, gjorde ont som fan! Plus att jag va hög på lustgasen, jag släppte den inte ur min hand! :P

De kom till slut fram till att han låg rätt. Jag ville krysta men vågade inte. Sköterskan fick hjälpa mig att öppnas de sista centimetrarna, de va inte skönt! Jag krystade samtidigt som om typ tryckte eller vad hon höll på med där nere!
Nu va de nära men de fattade inte jag. Jag trodde att jag skulle bajsa så jag ville inte krysta, haha!
Upp med benstöden och grejer och sen va de bara att köra på! Jag hörde hur alla pratade ovanför huvudet på mig och Jocke frågade om jag fick krysta och de fick jag. Bra, de kunde de väl sagt till MIG inte till Jocke! Jag visste ju inte att jag fick göra de...

Jag har ingen aning om hur många krystvärkar eller hur lång tid de tog. Jocke sa att de gick ganska snabbt. Jag kunde inte fatta att jag låg där och kämpade, det kändes inte verkligt då. Jocke satt och hejade på och sa att "älskling, den kommer nu! tryck på!" Oj! Kommer den, tänkte jag! Jag fattade liksom inget! :P

Kl 03:06 den 16/11 kom han! Känslan när de la upp honom på magen...ja, lycka såklart! Jag kunde inte fatta hur söt han va! Hade jag och Jocke skapat en så söt unge?! Det tog en sekund innan jag visste vad de blev, Jocke sa bara "kolla pungen, det blev en kille!" Innan han sa de hade jag inte en tanke på vad de va för kön, jag såg bara mitt barn! :) Mitt underbara barn!

Nu va han här! Han fick ligga på mitt bröst tills de hade sytt klart mig. Jag trasades väl sönder ganska bra :P Inte för att jag kände de men ändå.
Väl klara där la de ner honom till mitt bröst och han började suga direkt! Låg där hur länge som helst och bara mös! Vi kunde inte sluta titta på honom såklart <3 Vi hade blivit mamma och pappa till världens finaste Neo!

//Babymom - Ida

Neo 3 veckor!

Nu har älsklingen hunnit bli hela 3 veckor gammal! Vi va på BVC idag och vägde och mätte och nu väger lillkillen 4440g och är 54,5cm! Käkar och växer med andra ord :) Han har gått upp ett helt kilo sen vi åkte hem! Otroligt va snabbt han växer.


Kolla in rockkillen! Yeah! :)



Idag ska vi ha visning på lägenheten så jag och Neo får hålla oss undan mellan 15 och 16. Vi åker nog hem till mormor och morfar en stund, de vill säkert ha lite bebismys!

Nu ska Neo snart ha mat igen men mina bröst känns helt tomma...:/ De har inte fyllts på som de brukar. De känns som om han precis käkat. Jag hoppas att det finns en skvätt till honom där inne! Annars får vi komplettera med lite ersättning men jag vill helst bara ge honom de på kvällen, vill inte att han ska vänja sig för mycket vid flaskan.
Men har jag ingen mjölk så har jag inte så vad ska man göra? Mamma ammade mig i en månad sen hade hon inget mer att ge, kanske blir de likadant för mig...? Återstår att se!


Jag har funderat på om jag ska skriva en förlossningsberättelse, någon som är intresserad av att läsa en sådan? Jag får se när jag har tid och ork för att göra detta isf :)

//Babymom - Ida

Jag har sovit!

Gud vilken skön natt! Igår fick Neo första målet på flaska och de gick fint. Så inatt gick pappa upp vid 5-tiden och matade! Jag va uppe en timme med honom och ammade men resten av natten har jag sovit! Kan knappt tro att de e sant ;)

Neo fick magdroppar i maten igår också och han fick faktiskt ingen skrikattack igår och om de beror på dropparna eller inte de återstår att se. Hoppas att han kan slippa magont, vem gillar att ha knip i magen liksom?




Här kommer bilder på kläderna jag shoppade till lillen igår!


Såhär fina ska vi va i jul! <3 H&M 129:-

H&M 149:-

Cool body från Kappahl 99:- och ett bar byxor
69:50:-.

Pyjamas/overall från
H&M 129:-

En liten t-shirt från
Kappahl 29:90:-

Hur kul e de inte att handla en massa söta bebiskläder? Jag skulle kunna shoppa till Neo varje dag, hehe! Nu växer han ju så de knakar så mer kläder behövs. Storlek 50 är en aningen litet nu så de mesta har han 56 i just nu :)

Idag ska jag se om jag kan dra med Jocke ut på Familia och sen kanske vi kan hälsa på Neos farmor o farfar när vi ändå e i Hyllinge. Jag vet att farmor inte kan få nog av sitt barnbarn! :)

Men först måste de båda vakna, de ligger inne i sängen och sover som stockar! När jag låg där sov de minsann inte men sen lämnade jag dom i 10 minuter och när jag kommer tillbaka sover de som grisar :P Neo somnar alltid med sin pappa! Så, när de vaknar ska Neo ha mat och badas och sen kanske vi kan komma iväg? :)

Vad hittar NI på med idag?

//Babymom - Ida

Det blev av ändå!

Jodå, jag kunde minsann komma ner till stan idag ändå, Jockes farmor behövde bara hjälp en stund på förmiddagen med flytten :)
Jag har köpt en massa fina kläder till Neo som ni ska få se senare, jag ska bara tvätta allt först. Det blev bla en supersöt tomtedräkt med luva! Han kommer bli sååå fin <3

Magdropparna är också inhandlade så vi får se hur de funkar. Jag ska ge honom dom i maten på flaska nu vid 16-tiden. Det blev inte att vi gav flaskan igår utan de får bli premiär nu i eftermiddag. Lite nervös e jag att han inte vill ha tutten sen men vi får prova oss fram.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan tills killen vaknar och de e dax för food!

//Babymom - Ida

Det blir inget

Jocke ska hjälpa sin farmor att flytta imorron så de blir inget med stan för mig tyvärr...:( En annan dag...

Längtar

Jag längtar tills imorron för då ska jag få komma ut en stund, själv. Jag ska ner på stan och kolla lite i affärer, köpa lite kläder till prinsen och bara vara med mig själv! Jag kommer nog ha Neo i tankarna HELA tiden men jag behöver komma ut och ha lite egentid :) Nu behöver jag inte vara orolig att han helt plötsligt ska bli hungrig eftersom jag vet hur ofta han äter. Plus att ikväll ska vi ge honom ett mål på flaska, blir nog vid 22-tiden och så får vi se vad han tycker om de och skulle han bli hungrig när jag e borta så kan Jocke mata till honom :)

Ikväll blir de mys med Idol och en massa choklad! Jag har köpt en Paradis ask! Skönt att de äntligen är fredag och att Jocke är hemma med oss hela helgen <3

Nu ska vi äta en god middag som jag lagat minsann! Det va inte igår som jag gjorde de, Jocke sköter för det mesta maten!

//Babymom - Ida


Ny design

Ja jag har funderat på om jag ska byta min design här på bloggen men jag är ju sååå oteknisk så jag har ingen aning om hur jag ska göra och hur jag vill ha de. Jag kan ju gå in på "designa din blogg" men oftast så fattar jag ingenting av vad de står där :P

Jag får ta hjälp av någon. NÅGON?

//Babymom - Ida

Kan inte vara tyst

Min lillkille kan bara inte vara tyst när han sover! Han har en massa gulliga ljud för sig :) Han ligger i soffan och sover nu och hela tiden tror man att han ska vakna men nej, han drömmer nog bara en massa! På morgonen e han likadan vilket gör att jag inte kan sova ;) På natten är han dock ganska tyst!

Nu ska vi snart iväg. Wilma kommer och hämtar oss vid 14-tiden. Innan dess ska Neo ha mat och kanske en torr blöja! Han kanske har bajjat en massa nu när han sovit eftersom de låter som om han ligger och trycker, haha!

//Babymom - Ida


Presenter från Danmark!



Dessa fina kläderna kom med ett paket hem igår från Jockes släkt i Danmark! Mycket bra, de kommer komma till användning om någon månad! <3



Igår hade Neo sååå ont i magen :( Han skrek så han knappt fick luft. Hemskt att se sitt barn ha så ont och inte kunna göra något. Det kommer mest på kvällarna och jag har nu börjat ge honom massage en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen och ska se om de har någon effekt. Det kan ta upp till 12 dagar innan de ger resultat. Jag ska också köpa hem magdroppar till älsklingen!

Idag blir jag och Neo upphämtade av Wilma, min bästa kompis mamma, som har en överraskning till oss! Vi ska hem till dom och så får vi se vad hon har hittat på! :)

//Babymom - Ida

Lille stjärnan!



Neo nu precis! Hur pigg som helst efter att ha sovit HELA dagen! Puhh! :P

//Babymom - Ida

Naj, jag vill inte sova mamma!

Nehe, lille prinsen vill minsann inte sova! Han har nu vatt vaken i tre timmar och de e ovanligt men samtidigt e de ju mysigt :) Han har vatt snäll, hihi!

Jag tänkte bara skriva att jag och Neo tog oss en sväng om i vardagsrummet precis. Jag har på MTV och där spelade de Akon med "Sexy Chic" (heter den de? :S) och jag dansade som bara den! Jag tror nog jag e ganska sugen på att dansa, det va ett tag sen om man säger så! Men de dröjer nog ett tag till misstänker jag, innan jag kan gå ut och dansa loss lite :) Men ingen stress, jag har all tid i världen!

Vad hittar DU på med en dag som denna?

//Babymom - Ida

Vill duscha!

Ja en sån sak som att duscha hör inte till vanligheterna nuförtiden :P Man är på helspänn när man ska duscha och han sover. Tänk så vaknar han helt plötsligt och jag står i duschen! Katastrof :P Men nästa gång han somnar ska jag rusa in och fräscha till mig! :) Måste ju göra de, kan inte gå runt som en slusk!

Natten har vatt helt ok. Enda jobbiga va att han va vaken mellan 4 och 6 och somnade en timme och vaknade vid 7 igen då de va dax för mer mat. Men kvart i 8 somnade han igen (sov dock väldigt högljutt så jag kunde inte sova) och sov 2 timmar tills de va dax för mat igen ;) Nu sitter han här i sittern bredvid och knorrar! Nappen i ett stadigt grepp i munnen! Han har sovit ganska "mycket" denna natten vilket kanske gör att han e vaken mer idag! Hoppas! Jag vill ju ha honom vaken på dagen så man kan kela och vara med honom utan att vara hur trött som helst som man e på natten.

I eftermiddag ska jag o Neo ut till mormor, morfar och moster (Neos då) och umgås lite. Jocke ska inte vara hemma, han och hans far ska ner till Vellinge och kolla på provskjutningar av fyrverkerier. Jocke och hans pappa säljer nämligen sånt till nyår så de ska kolla in utbudet så att säga. Att Jocke säljer fyrverkerier innebär att han inte kommer att vara hemma mycket i mellandagarna till jul :( Tråkigt iom att det är Neos första jul.

Jag MÅSTE verkligen köpa en ny bärsele! Jag har en KELSJUK bebis! ;) Han vill absolut inte vara ensam eller ligga i soffan och va nöjd ;) Och jag har ju disk o annat som ska fixas o de går ju inte om han ska ha all min uppmärksamhet. Funderar på att beställa en BabyBjörn Active på nätet. Ska konsultera med Jocke om de imorron :)

Nu ska jag ägna lite tid till min son <3

//Babymom - Ida



Fick förresten en kommentar om hur ofta jag bakar. Typ, aldrig! Isf blir de kärleksmums eller något annat som har med choklad att göra ;)

Gårdagens promenad





Gullungen gillar att åka vagn! Han sover alltid. Här är bilder från turen vi gick igår. Hann precis komma hem när han satte igång och skrika. Magen som spökade :(



Snart kommer pappa Jocke hem och då ska vi till Maxi o handla. Får se hur det går med lillen, hoppas att han inte får massa ont i magen när vi e iväg...

//Babymom - Ida

Besök på BVC

Idag va jag på besök på BVC och lillen har vuxit till hela 4240g och 53 cm :) Det blev lite ledsamheter där men han kom till ro efter en stund och i bilen sover han ju som en stock. Jag va först orolig att han skulle skrika och ha sig eftersom jag sitter fram och han bak, då e de inte lätt att trösta om man skulle tappa nappen eller dylikt. Men som sagt de gick fint! Han har alltid vatt snäll i bilen :) Bara en massa gnäll när han ska sättas i stolen och när man ska klä på honom ytterkläderna, haha! Som bvc-tanten sa: Vilken unge gillar att bli påklädd? Ja inte vet jag, min gillar de inte iaf :P

Nu har jag bestämt att jag ska börja med ersättning för vissa mål. Jag orkar faktiskt inte vara den enda som kan ge honom mat...Och detta gör mig inte till en dålig mamma vilket bvc-tanten också sa att de e inte fel med ersättning ifall jag kanske behöver sova (BEHÖVER SOVA!) så Jocke kan ge honom mat. Plus att jag blir en bättre mamma om jag känner att jag kan sova ut nån gång ibland, jag blir lättirriterad och orolig om jag inte får sova och de känner såklart Neo av. Ikväll ska vi till Maxi och handla och då får vi se vad de finns för utbud av ersättningar.

Jag ska också köpa magdroppar till honom och se om de hjälper när han har ont i lilla magen. Det skär ju i hjärtat när han har ont och finns de något som kan göra de bättre så ska jag prova! Man gör ju allt för sin lilla guldklimp!

Neo har ju en "dålig" rytm på dygnet också, han sover på dagen och vill vara vaken på natten. Bvc-tanten sa att de inte finns så mycket jag kan göra för att påverka detta tyvärr utan nu är de så. Men när han börjar äta mer sällan så blir de lättare :) Eftersom jag bara inte kan sova på dagen så blir nätterna ganska ansträngade plus att jag blir ett vrak på dagen, men kan alltså ändå inte sova. Well, han är bara strax över 2 veckor och såhär "ska" de vara nu till en början.

Det kanske låter som om jag klagar en massa men de e nog bara för att jag längtar efter lite mer än 2 timmars sammanhängande sömn! :) Jag älskar Neo över allt annat och jag skulle göra vad som helt för att han ska ha de bra. Och när han har de bra och inte har ont och är glad är det de bästa som finns! De stunderna kan jag släppa min oro och bara njuta!
Min oro är något jag har svårt att släppa taget om och de sa jag till bvc och hon sa att de smittar av sig till Neo och att jag måste försöka men att de klart e svårt eftersom det är en modersinstinkt. Plus att han har ont ofta så blir de ju inte lättare. Sen sa hon också att ibland får han skrika lite, det dör han inte av. Jag gör vad jag kan för honom, mer kan jag inte göra.

Att växa in i mammarollen tar längre tid än jag trott. Man lär sig inte sitt barns signaler så "pang-bom" utan de tar tid. Jag har lite tid kvar. But I'll get there! :D

Nu kanske lillen vaknar snart, de va tre timmar sedan förra målet mat :)

//Babymom - Ida

Tycker synd om min lille son!

Stackars liten som har ont i magen. Vad skulle de annars vara när han e mätt, torr och får närhet? Lille plutten...
Han hade en period i eftermiddags. Jag fick rådet att jag kan ge honom magdroppar. Jag ska fråga om de på BVC imorron när jag ska dit, jag ska vara där redan kl 9! Orka...De e ju då han brukar sova så jag också kan få en stunds sömn ;)

Nu är de kväll och såklart är han vaken och kommer nog vara de resten av natten :P Undrar om han vill ha boppe nu igen? Det va 2 timmar sedan sist...

Hörs imorron igen!!

//Babymom - Ida

Nybadad plutt!



Nu är lillkillen nybadad och fin! Vad tycks om hans handduk?? :P Jägermeister!



Nu ska vi mysa för han vill ha kel ;)

//Babymom - Ida

Lilla miraklet

Nu ska vi se om de funkar med att lägga upp lite bilder. Försökte igårkväll men blogg.se segade sig som satan!


Första badet! Inget gråt iaf ;)


Ligger på magen och tränar på att häva sig uppåt! <3


Här har vi en stolt gammelmormor!


Neo med mormor


Pyjamasnisse!


Första sittningen i babysittern! <3



Nu ska jag slänga mig på soffan en stund. Lill killen har sovit sedan 9 och vaknar nog ganska snart och då är de nog dax för mat igen!

//Babymom - ida

RSS 2.0