Midsommar

Ja idag ska de firas midsommar med buller och bång! :)
Jag och magen håller oss till alkoholfria alternativ och hoppa på att tröttheten som jag brukar känna om kvällarna inte infinner sig! ;) Jag tar ev en powernap hos Åsa innan de andra gästerna dyker upp!

//Babymom - Ida

Vår älskling!


Vecka 18+0.

Jag vet inte hur man ska beskriva känslan av att de sitt barn för första gången där på skärmen...UNDERBART är inte tillräckligt. Det föll nästan en tår när den lilla bilden kom upp och jag märkte hur rörd Jocke blev. Det tog inte lång tid innan han greppade tag i min hand! :) Lillan/lillen sprattlade som bara den! Lite morgongymnastik tror jag!

Vår bebbe är nu 16 cm lång och väger ca 200g. Jag är i vecka 18+0 idag och har alltså gått in i vecka 19. Beräknad förlossning är nu den 16 november! :D En diff på tre dagar från det vi räknat från början (13 november).

För ett par dagar sedan kände jag hur de bubblade till i magen. Jag va då inte säker på om de va gaser, hunger eller bebben som rörde sig. Nu är jag övertygad: De är bebben som sprallar! Så mysigt! Han eller hon verkar vara ganska aktiv! Wonderful! <3

//Babymom - Ida

Magen idag - Vecka 18


V. 18+0.

Nu har jag redan hunnit gå 18 fulla veckor! Tiden springer som aldrig förr...
På tisdag är de ju ultraljud och då får vi reda på mer exakt när den lille/lilla väntas ploppa ut! Spännande att få ett mer exakt datum! Dock kan de ju betyda att jag inte är så långt gången som jag/vi tror...eller att jag är längre gången! Hur som helst spelar de ingen roll för ut kommer bebben förr eller senare! ;)

Igår va vi på studentfest för Marcus, min systers pojkvän. Jag hade aldrig träffat hans familj, än mindre hans släkt men de kunde se att jag var gravid utan att ha vetat om de innan! Det va första gången någon "såg" de utan att veta vilket va superkul! :D

Nu har jag och min älskling semester i 4 underbara veckor och om en vecka bär de av till underbara Turkiet i 2 hela veckor! Där ska vi bara njuta av solen och vår tid tillsammans! :) Ska bli sååå mys...

//Babymom - Ida

Mardröm

Det sägs att man kan ha livliga drömmar när man är gravid och tom mardrömmar. Jag hade en sådan nu inatt/morgonen. Den va så...kraftig att jag fortfarande tänker på den och blir ledsen och arg.
Jag drömde att jag hade fött en son, den vackraste i världen. Men...så fick jag förlossningsdepression och va tvungen att ligga inlagd på sjukhus, så allvarligt va de. Under tiden va min son hemma med Jocke och, fick jag reda på när jag kom hem, en annan kvinna. Jag fokuserade inte så mycket på kvinnan till en början eftersom jag bara ville ha min son. Han va så vacker...och känslan jag hade för honom va starkare än något jag känt innan. Han tydde sig till mig, pussade mig...men bara till en början. Sen kom den andra kvinnan och tog hand om honom. Jag va förvirrad.
Jag gick in i vår lägenhet och upptäckte till mig fasa att hela barnrummet va inrett och ommålat utan att jag visste om detta. Och de va den andra kvinnan som inrett allt...Det va ju jag o Jocke som skulle inreda de tillsammans och inte denna äckliga kvinnan!! Jag började slå och klösa på Jocke, jag va så fruktansvärt förbannad. Denna kvinnan hade tagit min plats och de fanns inget jag kunde göra åt de. Jag skrek och grät och öppnade fönstret för att hoppa ut och ta mitt liv (vi bodde tydligen på tredje våningen). Jocke stoppade mig inte till en början för han trodde inte att jag skulle göra de men de skulle jag. Jag klarade inte av att en annan kvinna tagit mitt barn. Jag hängde mig ut för fönstret och Jocke hann i sista stund dra in mig...Han va helt känslokall...Han älskade mig inte mer. Han hade byggt ett liv tillsammans med denna kvinnan och vår son...Där slutar drömmen...

Usch - jag får rysningar bara jag tänker på den! Och något som förvånade mig va hur starkt den påverkade mig efter att jag vaknat. Jag tänkte på den i nästan en timme efteråt...Jag kände mig arg fortfarande. Konstigt att en dröm kan påverka en mycket. Jag kan nu börja ana vilka känslor man verkligen kommer ha för sitt barn...

//Babymom - Ida


Hurra för internet!

Internet - är inte de den bästa uppfinningen sedan...ja...glödlampan?! :P Här kan ma hitta svar på ALLT (nästan) utan att man behöver ringa runt till en massa ställen.
Jag hittade svar på min egen fråga: Ska brösten börja läcka redan? Och, ja! Det är helt normalt.
Jag hade inte tänkt alls på att de skulle börja läcka...:S Nu får man kanske köra med ett litet papper i bh:n så man slipper få en massa fläckar. Men en ganska liten ansträngning om man tänker efter! :)



//Babymom - Ida

Klockrent

Jag satte mig och läste runt lite på olika graviditetssidor och jag snubblade över denna texten. Den stämmer EXAKT på hur jag har känt mig de senare veckorna! Det dåliga humöret har nu börjat avta vilket är SUPER skönt! :) Nu kanske jag slutar vara en bitch! ;)

Kvinnans känslor

Det händer mycket hos kvinnan under graviditeten.

Du känner och ser hur din kropp förändras. Du kan också känslomässigt påverkas och till exempel känna dig öppnare och mer lyhörd, bli känsligare för andras kommentarer eller bli besviken på människor i din omgivning som inte förstår dig.

Särskilt i början kan du känna dig labil och svänga i humöret. Det beror på att din kropp förbereder sig för att möta behoven hos ett litet nyfött barn. För att du ska förstå och vänja dig vid tanken på att ett liv växer inom dig kan det vara skönt att prata med någon eller läsa böcker och artiklar om graviditet. Ta en dag i taget.



En annan sak: Hur tidigt kan brösten börja läcka...? När jag satt vid tvn för ett tag sen märkte jag helt plötsligt att de va en blöt fläck på min tröja. Den va helt rund och satt precis vid bröstvårtan...Jag kände efter men de va bara tröjan som va blöt. Det kan nästan inte ha kommit någon annan stans ifrån än bröstet...Det enda jag gjorde va tvätta ansiket innan och det ska skicklighet till att lyckas blöta ner sig med en rund fläck PRECIS vid bröstet. Nu har fläcken torkat och tröjan är stel på just de stället så det är inte vatten...Ska de verkligen börja läcka REDAN...?

Babymom - Ida


Just de ja!

Kom på att jag glömt visa mina nya bikinis här! Jag hittade två och en halv tillslut ;)


Vi börjar med den lilla svarta! Ger inget utrymme för att brösten ska växa så jag kan nog bara använda denna i Turkiet o sen låta den ligga o vänta tills nästa badsäsong! ;)

Denna bruna som verkligen är min stil. Överdelen är en större storlek så den ska nog hålla hela sommaren!

Denna överdelen kan jag använda till den brunas underdel. Jag är inte van vid större bröst så jag tycker det är skönt att ha denna som verkligen håller de på plats! :P Denna skall användas vid de tillfällen man ska vara lite mer aktiv (alltså inte bara ligga i solstolen) haha

Nu ska jag nog sminka av mig och sedan krypa ner i sängen. Egentligen skulle jag vilja ta med mig min bok men bristen av en läslampa gör detta omöjligt. Vi har bara "mysbelysning" i sovrummet för tillfället! :)

//Babymom - Ida


Jag kunde inte låta bli!



När jag och Challe va i stan idag kunde jag helt enkelt inte låta bli att köpa nått litet inför ankomsten! Två söta bodys, en i vit och en i beige och två små matchande mössor! Jag kan inte fatta hur små kläderna är...de kanske inte kommer passa. Men å andra sidan så är bebisarna inte så stora när de kommer ut :) Bara de att kläderna är ju så ofattbart små...söta så man bara dör! ;) Det ska ju handlas lite mer kläder som vi kan ha de första veckorna men nu har jag stillat mitt begär en aning!

//Babymom - Ida

Vecka 17 - Vad händer där inne?



Barnet

Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Barnet har koncentrerat sig på att organen ska växa och utvecklas och har hittills varit ganska smal.

Nu börjar den samla på sig fett. Fettet behövs för att kunna hålla värmen när barnet kommer ut, men också för att skydda de inre organen.

Vikt 170 gram.

Mamma

Se till att fortsätta äta rätt. Du kan börja svettas mer än normalt. Detta beror på den ökade blodmängden i din kropp. Många gravida blir även täppta i näsan. Du bör undvika nässpray, men koksaltlösning går bra. Det finns som spray och pipetter. Du kan även få mer besvär med flytningar samt få smärtor i ljumskarna. Nu är det dags för ultraljudsundersökning. En del ultraljudsundersökningar görs även tidigare.

Svampinfektion

Sockermängden i slidan ökar under graviditeten och det är lättare att drabbas av svampinfektion i och runt slidan. Symtom på svampinfektion är sveda, klåda och flytningar. På apoteket finns receptfri kräm och vagitorier (en sorts tablett som man för upp i slidan) mot svampinfektion. Även din partner bör behandlas eftersom ni kan överföra infektionen till varandra när ni har sex. Fråga din barnmorska om råd.

Ultraljud

Nu är det dags för ultraljud. Du har fått en inbjudan till en ultraljudsundersökning. Med ultraljud kan man fastställa tiden för förlossningen. Man kan också se hur mycket barnet har vuxit, om det är ett eller fler barn, var moderkakan sitter och om det finns allvarliga missbildningar. Du och din partner får möjlighet att se barnet på en bildskärm. Ni kanske ser armar, ben, ryggraden och hur hjärtat slår. Det är spännande och många tycker att barnet blir mer verkligt.

Mina tankar
Ultraljud den 16 juni och gynundersökning den 17 juni (eftersom jag såklart har problem med svamp...why not lixom...?)
Magen växer allt mer och mer men inte tillräckligt fort om du frågar mig! ;) Men jag får ha tålamod! Nu har ju snart halva tiden gått...tiden springer minst sagt fram! Så snart ska jag nog ha en fin stor rund mage!

//Babymom - Ida


Nya linnebyxor



Dessa linnebyxorna i mammamodell kommer från H&M och kostade mig 298:-.
Jag ville egentligen ha ett par vita men de va alldeles för genomskinliga. Där fanns ett par i svart också men jag kände att denna färgen passar bättre på sommaren. För på vintern har man ju inte linnebyxor :)

Jag måste även ha tag i en ny bikini. Den jag hade förra året är nu förliten (men på de rätta ställena) haha
Jag vill ha en bikini-överdel som är som en vanlig BH men de verkar svårt att få tag på. Även i år dominerar trekants-bikinin...Nät shoppa? :)

//Babymom - Ida

Vecka 16 - Vad händer där inne?



Barnet

Fostret är nu en liten minibebis som du skulle kunna hålla i en hand. Navelsträngens fäste flyttar ned på barnets mage för att hamna på rätt plats. Fingrar och tår är tydliga.

Barnmorskan kan höra hjärtljud med hjälp av en slags ljudförstärkare som kallas dopthone.

Mamma

En del börjar känna sparkar redan nu, men det kan också dröja flera veckor till. De känns som ett sprattlande grodyngel och kan lätt blandas ihop med gaser och tarmrörelser. Stanna upp och känn efter och lär känna barnets rörelser. De blir mer och mer tydliga. Din kropp fortsätter växa och midjan försvinner mer och mer. Ditt hjärta pumpar runt en större blodmängd än vanligt vilket kan göra att du lätt blir andfådd. Nu är det dags att anmäla dig till en förberedelsekurs inför förlossningen. Tala med din barnmorska.

Pappa/partner

Känns det fortfarande overkligt? Barnmorskan kan höra hjärtljud och vid barnmorskebesöken kan ni få höra fostrets hjärtljud. Prata med barnet genom magen och försök skapa dig en bild av hur barnet kommer att se ut. Ett bra sätt att börja forma ditt faderskap är att läsa på, prata med din egen pappa eller andra vänner som har barn.

Mina tankar
Nu börjar de verkligen synas utåt att jag är gravid! Mina arbestkläder döljer fortfarande mycker men i mina vanliga kläder tycker jag inte det är svårt att de att jag har en "bulle i ugnen"! :) Nu vill jag bara att den ska växa MER!

//Babymom - Ida


RSS 2.0