Ultraljud

Den 16/6 är det dax för mitt ultraljud! Äntligen! Det är ju detta man gått o väntat på så länge nu! Man vill ju bara se de lilla livet :) Ska bli sjuk spännande. Det är så fantastiskt att de faktiskt finns en liten bebis inuti mig! En obeskrivlig känsla...

Åsa - Du ska få den första bilden på ditt gudbarn (för de e ju ingen hemlis att de kommer bli du som ska vara gudmor eller fadder som de så fint heter nu)

Nu ska jag nanna kudden - har en lång dag på jobb imorron...

//Babymom - Ida

Första mammabyxan



Igår va jag med Challe på Väla en sväng för att se om jag kunde hitta ett par nya jeans. Jag letade men jag hittade inget jag gillade riktigt. Jag ville inte ha med resår på magen utan knappar i sidorna som man kan spänna ut och in men tydligen finns inte de. Så jag tog in lite byxor med resår och provade och till min förvånad satt de riktigt bra! :) Jag trodde inte min mage va tillräckligt "stor" för sånt men tydligen! Så de blev dessa shortsen på H&M för bara 149:-. Jag hittade ett par svarta linnebyxor också som jag nog ska ta och köpa. Fast vita är kanske snyggare nu till sommaren? :) Får se vad de blir!
Det är inte så många butiker som har mammakläder. Lindex har inte tex, de som har så fina kläder annars. VeroModa kom jag på har LITE så jag ska nog in o kolla där nån dag!
Nu ska jag göra mig redo för jobb!

//Babymom - Ida

Med lite hjälp av mina vänner...

...kanske jag slipper känna mig utanför mer! Nu ska allt bli som de va innan om alla lägger manken till! :) Jag har blivit paranoid nu när jag blivit gravid och drar ofta en massa förhastade slutsatser. Nu är de slut med de - för jag ska vinna tillbaka mina vänner som nu så länge varit borta. Nu ska de kämpas för att alla i LIGAN ska få en perfekt sommar!

Snart kommer min bästa bästis i hela världen hem och LIGAN...då kan de hända att jag och Åsa är mycket för oss själva men vi ska inte glömma bort er! Vi måste bara ta igen lite förlorad "bästis-tid"! :)

Nu ser jag positivt igen - vilket gör mig väldigt glad!

//Babymom - Ida


Jag och älsklingen - Sommaren 2008

Bröllop i sommar - klänning?

Jag va ute o kikade runt på nätet precis efter mammaklänningar. Jag och Jocke är nämligen bjudna på Jockes kusins bröllop den 29 augusti och jag måste ju ha en klänning. Än är de ju för tidigt att köpa en eftersom magen kommer vara större då men jag va tvungen att se vad där fanns. En del av de klänningar som jag ska visa är riktiga mammaklännigar medan andra är "vanliga" men som jag tror skulle kunna funka ändå! :)


Denna klänning är för gravida och jag tyckte att den va söt. Om den passar på ett bröllop är en annan sak...

Med denna vet jag inte rikigt vad jag tycker...Den är nog ingen klänning man har på bröllop. Detta är också en klänning för gravida.

Denna klänningen gillar jag riktigt mycket! Mjuk färg och enkel vilket innebär att man kan smycka sig med en massa fina assecoarer och göra en grymt fin frisyr! Denna är dock ingen mammaklänning så därför vet jag inte om den kommer funka. Om magen står ut för mycket kanske den blir för kort fram...?

Enkel klänning men med lite mer mönster än den rosa. Men jag gillar den! Rikigt fin :) Men samma problem här: blir den för kort fram om magen är stor...?

Jag ska kolla i Turkiet när vi e där vad de har för kul. Inte för att de brukar ha fina klänningar men ändå! ;)

//Babymom - Ida

Känslor under graviditeten han få negativa konsekvenser

Jag har så många känslor nu när jag är gravid. Jag kan bete mig som ett as rent ut sagt och det finns säkert flera som blivit drabbade och de ber jag om ursäkt för. Något som är jobbigt är att man verkligen inte kan hjälpa hur man beter sig! Sjukt irriterande ibland asså. Så, har jag betet mig klumpigt mot dig på sista tiden så ta det med en klackspark är du snäll.

När jag blev gravid trodde jag att alla skulle bli lika glada som jag och de blev dom...eller? Nä, ibland känner man sig lite utanför vilket jag va rädd för. Tur att jag har några som tar hand om mig och vill veta hur de går med min bebis i magen! :) Tack!
Ibland tror jag ändå att det är i mitt huvud som jag målar upp en bild om hur det är när de i själva verket inte är så. Jag vill inte "anklaga" någon med något. Kan jag lita på mina känslor eller är de bara helt överdrivna? För att få reda på detta måste jag ta mig ett snack med någon men jag vet egentligen inte om jag orkar bry mig och kämpa för de. Kanske bättre att låta de vara och inse att nu är de så de e. Jag kanske ska hålla mig neutral och låta de lösa sig själv...Ja, så blir de nog. De kommer inte förstå mig ändå...

Jag va tvungen att skriva av mig en del. Nu är de bra.

Jag älskar min familj! Mina 2 närmaste vänner är GULD värda och de vill jag att NI ska veta! Älskade älsklingar...

//Babymom - Ida

Nu spänner de för mycket!

Ja nu är de verkligen dax att köpa nya brallor! Av mina jeans är de nu två par jag kan använda (sånna som va lite för stora innan) men även de spänner ganska så obekvämt på magen. Jag kan inte sitta ner utan att knäppa upp knappen! :) Jag får ut på tisdag eller onsdag och spana in "mammabyxor".

Igår berättade vi för min faster Maggen och hennes man eftersom de spontant kom ner från Värmland och hälsade på! Det första hon sa va "grattis" och direkt efter de sa hon "men vad blir jag då?!". Ganska kul eftersom de va min moster Agnethas första reaktion också! :) Men vi kom fram till att de nog inte blir något speciellt. De har ingen titel förutom morfars och mormors systrar...eller?

Nu ska jag göra mig klar för en dag i Viken med mamma och company. Vi ska på loppis! Weee! :)

//Babymom - Ida

Min mage nu!


Magen just nu i vecka 15 <3

Från vecka 12. Någon skilland? :D

Jag saknar dig ÅSA! <3

//Babymom - Ida

Vecka 15 - Vad händer där inne?


Barnet

Fostret kan suga på fingrarna. Huden är fortfarande mycket tunn. Barnet börjar lagra kalcium för att utveckla skelettet. Fostret har i princip formats färdigt. Även ansiktet är klart och tydligt, men öronen utvecklas fortfarande lite. Barnet kan hicka. Om du känner fosterrörelser nu kan det kännas som regelbundna tickningar i magen som pågår i några minuter.

Mamma

Eftersom fostret lagrar kalcium kan du under den här perioden bli sugen på mjölk. Drick gärna mjölk både nu och senare. Ditt hjärta har växt och har nu 20 procent högre kapacitet för att klara syretillförseln till både dig och fostret. De flesta har nu vuxit så mycket att kläderna börjar bli för trånga. Psyket påverkas allt mer. Många känner sig svartsjuka och drömmer starka livliga drömmar.

Mina tankar
Nu börjar magen rundas under brösten vilket gör att man ser att jag e gravid och inte bara tjock! Jag älskar min mage och efter att ha kelat med underbara Kevin (Jockes mammas grannes snart ett år gamla son) så längtar jag bara ännu mer tills vår bebis kommer ut! Jocke sa till mig härom kvällen att han längtade tills bebisen kommer. Det värmde i HELA mitt hjärta <3

//Babymom - Ida


Vecka 14 - Vad händer där inne?


Barnet

Fostret kan hicka. Kroppsdelarna är nu så tydliga att man till och med kan se vilket kön det har.

Fostret rör på sig i fostervattnet.

Mamma

Den trötthet du känt i början av graviditeten kan börja avta och du börjar känna dig piggare igen. Huden på magen tänjs ut. Hos många gravida kan en mörk strimma synas mitt på magen. Den beror antagligen på hormonella förändringar och brukar oftast blekna bort när barnet är fött för att försvinna helt efter något år. Undvik att sola under graviditeten eftersom det är lätt att få pigmentfläckar.

Bröstvårtorna och området runtomkring bröstvårtorna kan bli mörkare. Din livmoder är nu ungefär lika stor som en grapefrukt. Är det andra eller tredje graviditeten kan du uppleva att magen är större än första gången. Uppdatera din familj hela tiden om hur du känner dig så de kan stötta och hjälpa dig.

Mina tankar
Det där med att undvika att sola kan de glömma! Jag ska till Turkiet och sola som bara den! ;) Dessutom har jag piggmentfläckar sedan innan (på magen) så jag bryr mig inte riktigt. De enda som kommit nu är de på armarna men vaddå? Är jag mindre snygg för de? Nej! :D
Tänk att vår lilla/lille är så pass stor redan att den rör sig där inne! Allt är så spännande o nytt och jag LÄNGTAR tills vi ska på ultraljud så vi får se vårt mirakel! Jag längtar också tills jag kan känna de...kanske kommer jag känna av bebisen innan ultraljudet? Hoppas! Men nu är de bara 4 veckor kvar tills ultraljud! Veckorna bara susar förbi. Om en månad går jag på semester! :)
En annan sak också. Nu är jag enligt migsjälv och barnmorskan i vecka 14+2 och är beräknad till den 13 november som de ser ut just nu. När jag söker på förlossningsdatumet för att få reda på i vilken vecka jag är så får jag upp vecka 15. Skumt? När jag gjorde glukosbelastningen (för diabetes) va jag i vecka 11+4 och vi hade bokat den dagen eftersom barnmorskan då sa att jag e i vecka 12. Så mellan tex vecka 14-15 är man då i vecka 15? Och i vecka 20+2 är man då i vecka 21? Så har jag förstått de...Jaja, jag säger att jag är i vecka 14 iaf så får ett mer exakt förlossningsdatum bestämma vilken vecka jag är i när vi gjort ultraljudet! :)

Tar en bild på magen på lördag när jag är i vecka 15! :)

//Babymom - Ida


Nu känner jag de...

Ja, nu känner jag de! Magen börjar sakta men säkert ta en rund form! Jag bara längtar tills de syns för alla att jag har en underbar bebis i magen! :D Just nu känner jag mig iofs bara tjock...putar som om jag hade käkat lite för mycket godis! :P Kanske jag har också? Nej, jag har varit duktig. De har blivit mycket frukt och nyttigheter och ska jag äta nått som är godis så blir de ändå nyttigare alternativ såsom "Malaco Truly" som ska vara "nyttigare"...Jag intalar mig själv de iaf!
Men när jag äter godis är jag inte bara rädd för att de ska lägga sig som bomull kring hjärtat utan att tandköttet ska ta stryk. Jag har blivit mycket känsligare i munnen så jag ska försöka hålla nere på de söta! ;)

Men ikväll kommer Challe hit och vi ska sappa mellan "Desperate Housewives" och "Schlagerutagningen" och till de kommer vi smaska på just:

Babymom - Ida


Vecka 13 - Vad händer där inne?


Barnet

Risken för missfall minskar betydligt. Mycket är färdigt och fostret koncentrerar sig nu på att växa. Huvudet växer däremot lite långsammare nu. Få missbildningar tillkommer efter vecka 13. Fortsätt vara försiktig med vad du äter och dricker. Det påverkar fostret under hela graviditeten.

Nu börjar de mänskliga dragen träda fram allt tydligare.

Längd huvud till stjärt 74 mm.

Mamma

Fostret påverkas hela graviditeten av stress, så tänk på att ta det lugnt. Avstå från alkohol, droger och tobak och lev sunt. Nu mår de flesta gravida inte längre illa men tyvärr finns det några få som fortsätter att må illa flera veckor till. Du kan märka hur livmodern börjar växa i en jämn takt. Magen börjar rundas lite. Din midja försvinner och du kommer antagligen inte i dina vanliga kläder längre. Även om det inte syns utåt kan du själv se skillnad när du är naken.

Alkohol

Det förs många diskussioner om alkohol och graviditet. Kanske får du kommentarer som "ja, men ett glas kan inte skada" eller "jag drack ett glas vin då och då under hela graviditeten och det hände inget". Det kan vara svårt att argumentera mot, men faktum är att alkoholen går dels via moderkakan direkt till fostret, dels ut i fostervattnet som omger barnet. Fostrets lever kan inte bryta ned alkohol och därför påverkas fostret mer och under längre tid än mamman.

Mina tankar
Tänk att min lilla bebis är hela 7,4 cm ändå! Det låter inte som mycket men 7 cm är 7 cm! :) De där med att man nu antagligen inte kommer i sina vanliga kläder stämmer delvis. Det finns en del jeans som jag inte längre kan ha eftersom de inte går att knäppa! Men annars kan jag fortfarande ha allt! Jag har ganska löst sittande kläder i min garderob vilket är perfekt :)
De där med att inte stressa vet jag inte om de kommer funka på jobb. När det är myclet blir de helt enkelt stressigt och de är inget man bara kan "stänga av" utan man är de varesig man vill de eller ej. Men jag ska försöka tagga ner om de blir mycket...

//Babymom - Ida


Nu har de kommit!


Mammakulorna som jag betällde damp ner i brevlådan igår! Så fina de var! Hur nöjd som helst med mitt köp :) Jag vet bara inte när jag ska börja använda dom...Tror jag väntar tills jag har en gravidmage. Hoppas den infinner sig snart!! ;)

//Babymom - Ida

Jag hittade de!

Efter en massa sökande så fann jag tillslut! :) Halssmycket va mycket lättare att hitta när jag istället sökte på "änglaklocka" och "bola" som är två andra ord för samma sak! Så, nu har jag beställt följande:


En helt vanlig slät som jag absolut ville ha...men de är inte allt...

...föll även för denna skönheten! Handgjord från Mexiko!

Jag beställde också en silvrig halskedja om man vill byta de mot de svarta banden!
Jag hittade sakerna på denna underbara sida! Rekomenderas för gravida! :) 

//Babymom - Ida

Mammakula

Jag har försökt att hitta en såkallad "mammakula" på nätet men utan resultat. De jag hittar är alldeles för dyra...Den ska vara enkel, inga mönster utan helt slät. Någon som vet en bra sajt på nätet eller var man kan köpa dom?

//Babymom - Ida

Vecka 12 - Vad händer där inne?


Barnet

Nu finns det mesta på plats och fostret koncentrerar sig på att växa. Det börjar växa hår på kroppen som ska skydda huden. Naglar har vuxit ut på tår och fingrar.

All näring går via moderkakan till fostret så glöm inte att tänka på vad du äter och dricker. Den kan både öppna och stänga munnen och producerar flera egna hormoner. 

Längd huvud till stjärt 60 mm.

Mamma

Forskning visar att det är mindre vanligt med missfall efter vecka tolv. Illamåendet upphör för många. De flesta har ökat ungefär ett till fyra kilo. Har du kräkts mycket kanske du till och med har minskat i vikt. Det är helt normalt. Ni har kanske redan berättat för era föräldrar och/eller nära vänner att ni väntar barn. Men många väntar med att berätta till vecka tolv. Andra berättar från dag ett och tänker kanske att om det sker ett missfall så vill vi kunna prata med våra nära om det. Det kan vara skönt att få berätta, att inte hålla på hemligheten längre. Äntligen får ni glädjas öppet tillsammans med era vänner och familj.

//Babymom - Ida


Jag är i vecka 12 :D

Tänkte uppdatera er med en bild på min mage som faktisk växt sen vecka 8! Inte lika platt nertill som jag va innan. Det syns ju inte att de e en gravidmage om man inte vet de men jag e lycklig för att de syns nått alls! :) Jag älskar detta lilla livet inuti mig! <3


Vecka 12+1

Jag lägger in den bilden från vecka 8/9 också för den som vill kolla skillnaden! ;)


Vecka 8+6

Jag mår fortfarande superbra vilket jag e så tacksam för! Alla som jag snackat med (på jobb tex) som varit gravida säger att jag ska njuta av att inte ha några krämpor! Och visst njuter jag tlll fullo! Vissterligen har jag otroligt kort stubin numera men kan verkligen inte hjälpa de. Ibland får jag utbrott på inget alls och jag tycker verkligen synd om stackars Jocke som får stå ut med allt...men han e en klippa min man! <3 Jag inser själv när jag kommer få ett utbrott men kan inte stoppa de och det är inte kul att inte ha kontroll. Men vi båda försöker skratta åt de efteråt! :)

//Babymom - Ida

RSS 2.0