En avstickare...

Jag är bara tvungen att skriva om en sak som INTE alls har med bebisen eller graviditeten att göra (vilket jag inte gör annars). Såå mycket bra musik de cirkuerar ute nu! Här är mina topp fem...

  1. Green day - 21 guns
  2. Madonna - Celebration
  3. Linkin Park - New Divide
  4. Janet Leon - Heartache on the dancefloor
  5. Leona Lewis - Run

Åhh...jag lyssnar och njuter! :)

//Babymom - Ida


Nelly.com...

...där ska jag köpa min nyårsklänning! Så många söta klänningar som funnits i sommar och jag har inte kunnat ha en enda...därför ska jag ha en SUPER fin till nyår! ;)

//Babymom - Ida

Som man förändras...

Det är mycket som händer med en när man blir/är gravid. Jag satt för några timmar sedan och tittade på en massa foton på datorn och där finns en massa från innan jag blev gravid. Som jag har förändrats! Jag trodde inte de va så stor skillnad, bara att magen va större...men nej, det är mycket mer än den som är större...Jag är inte tjock nu bara tjockare...Hoppas att jag inte hamnar i "fällan" och förblir "större" än innan. Jag ska kämpa för att se ut som jag gjorde innan (om de behövs, återstår att de efter förlossning).

Nu har jag 12 veckor kvar till förlossning...herregud, vart tog tiden vägen? Ska hela livet gå lika fort? Tur att man lever länge(förhoppningsvis!). Jag ska försöka att njuta av denna sista tiden innan bebisen kommer. Alla som har barn säger att de blev så uppslukade av att de ville att bebisen skulle komma ut NU att de glömde att njuta! Till er, jag lovar att jag ska (försöka) ta vara på tiden!

Jag va för en och en halv vecka sedan på Ge-Kås i Ullared med en kompis och shoppade lite. Så mycket gulliga bebiskläder de har! Det mesta är uppdelat i blått och rosa så de fanns inte så mycket "neutralt" så de blev inte så mycket handlande till bebben denna gången. Fick tag i en body, en haklapp och en snuttefilt :) Inget galet handlande alltså! ;)

Ha en trevlig kväll!

//Babymom - Ida

Min mysmage vecka 28








Maggen vecka 28 <3

//Babymom - Ida

Vecka 28 - Vad händer där inne?


Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet.

Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma

Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. Om din blodgrupp är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det bildas antikroppar i blodet. Finns det antikroppar i ditt blod måste det kontrolleras noggrant, eftersom det kan leda till sjukdomar hos barnet. Läs mer om prover under graviditeten till vänster under Kontroller under graviditeten.

Mina tankar
Vår lilla älskling har den senaste veckan börjat sparka och "spjärna" med full kraft! Jag har fått ett par sparkar i sidan som inte varit så bekväma :P Men underbart att den sprallar runt där inne! Kan inte beskriva hur mycket jag längtar tills de lilla pyret är ute! <3
Glukosbelastning på torsdag...igen. Inte de roligaste plus att jag missar 4 timmar från jobb! Men men de ska göras!

Tänkte bara säga att jag inte fått de bästa intrycket av barnmorskor...har jag lyckats träffa alla de "dåliga"?

//Babymom - Ida


Vecka 27 - Vad händer där inne?


Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Klåda

Det är vanligt att gravida drabbas av klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden eller kanske lider du av vätskebrist. I allvarliga fall kan klådan bero på förändringar i levern. Berätta för barnmorskan om din klåda så kan hon hjälpa dig med eventuell behandling.

Pappa/partner

Det kan börja bli tungt för din partner nu. Hon kan känna sig både otymplig och oattraktiv. Tänk på att det kan vara viktigt för henne att få höra vad hon betyder för dig och vad fantastiskt det är att ni ska bli föräldrar.

Mina tankar
Visst börjar man känna sig ganska stor nu men än sålänge är de ingen större fara.
Mina fötter har dock den senaste veckan börjat svullna rejält. Jag kan inte sitta för länge utan måste ut och gå för att få ner svullnaden eller ha benen i högt läge.
Bebben har blivit en livlig en ska jag säga! Jag har de senaste två dagarna känt lilla foten snett ovanför naveln där den ligger o trycker! Lite "scary" men samtidigt så fantastiskt! Min lilla älskling börjar bli stark! :)

Jag har inte skrivt på ett tag pga resa.

//Babymom - Ida


Tack Nettan

Tack Nettan för att du stack mig i armen! Visserligen är det de du gör hela dagarna o inte konstigt att du kan de då men jag tycker ändå att du gjorde en superinsats! ;) Så - blodprovet gick bra! Det ÄR barnmorskorna som är kassa, INTE jag som är "svårsucken". Nu vet jag att om någon börjar sticka som en galning i mina armar igen så ska jag säga ifrån o tala om hur kassa de är. Nu vet jag att jag är lätt att ta prov på...Jag ska inte behöva ha ont eller få feta blåmärken...Då återvänder jag hellre till Nettan - då vet jag att jag överlever! ;) haha

//Babymom - Ida

Blodprov

Idag ska jag in till sjukhuset för att ta blodprov. Barnmorskan kunde inte ta de på mig! Asså inte för att vara den som klagar en massa men ska inte en barnmorska kunna ta ett vanligt jäkla blodprov? Är inte de typ de mest basic man lär sig när man jobbar inom sjukvården? Är inte de nått alla ska kunna göra som har ett sjukvårdande jobb? Hon sa att mina blodådror ligger djupt och att hon inte kunde känna en "bra" som hon kunde sticka i så hon fick ge mig en remiss till sjukhusets provcentral så de kunde ta ett prov...jaha, så de kan bättre än dig? Det får vi ju verkligen hoppas!

Jag ska lämna ett prov för att jag har en negativ blodgrupp, A -. De ska kolla så barnet inte är positiv eller va de va. Jag har nästan glömt varför jag ska lämna prov bara för att de strulat så mycket!

Jag gav blod i vecka 12 också och de va också ett jäkla meck! Barnmorskan som gjorde de då lyckades iaf få ut blod som fyllde två rör men de va efter att hon hackat sönder mina armar! Varför ska jag vara svår att sticka? Eller är de bara amatörer jag råkat på...? Hoppas att de går bättre idag. Tur att man är smärttålig...



//Babymom - Ida

Vecka 26 - Vad händer där inne?


Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma

Du har nu klarat av två tredjedelar av graviditeten. Nu har du nog ökat cirka sju till tio kilo i vikt. Hela kroppen påverkas av graviditeten.

Karpaltunnelsyndrom

Det kan uppstå ett tryck kring nerver och senor som gör ont och ger en domningskänsla ut i händerna. Det kallas karpaltunnelsyndrom. Berätta för din barnmorska om du har besvär av din karpaltunnel. Smärtan och domningarna kan avhjälpas med hjälp av handledsskydd.

Pappa/partner

Motion är viktigt. Det finns många fördelar med att motionera, både för kvinnan och för barnet. För många är det lättare att komma ut om man gör det tillsammans. Ni kan gärna ta promenader tillsammans eller simma. Undvik sporter med risk för slag eller knuffar.

Mina tankar
Jag har sagt till Jocke att han ska prata med bebisen varje dag och för er som känner min man så kan ni kanske tänka er hur och vad han säger...de blir inte mycket allvar utan en massa trams! :) Jag är nästan helt övertygad om att denna bebben kommer bli sin far upp i dagen oavsett kön! Om de blir så kommer detta bli den underbaraste ungen ever ;) De kommer de iofs bli oavsett! <3

Det är otroligt vilken stark längtan man har efter barnet i magen. Även om de kommer bli mycket slit så har jag aldrig sett fram emot något så mycket i hela mitt liv! Kanske för att jag/vi har underbara familjer som ställer upp till 200%. De har redan gjort så mycket för oss! Tack!

//Babymom - Ida


Kategorier

Efter att ha börjat följa en del bloggar nu så förstår jag hur bra det är med kategorier! Verkligen supersmidigt om man vill läsa om något speciellt hos just den bloggen man läser. Så - därför har jag nu lagt till kategorier i min blogg och jag håller för fullt på att sortera upp alla inlägg o lägga dem i "rätt" kategori så ni kan hitta lättare! Det kommer dock ta tid...Nu ikväll orkar jag inte mer så jag tror jag tar upp projektet imorron igen. Nu är de natten! :)


//Babymom - Ida

Babygunga

Jag är inte rikigt säker på vad jag tycker om dessa babygungor som går på batteri och gungar barnet fram och tillbaka samtidigt som den kan spela lugnande melodier...Behöver man en sån? Mitt första svar blir nej. Men kanske är de ganska bra ändå? Jag tycker personligen att de är estetisk snygga samtidigt som man främst vill att grejerna till barnet ska vara användbara och praktiska...Nog är de väl mer praktiskt med en vanlig babysitter som man kan bära med sig lätt från rum till rum? Och barnet kan gunga sig själv om den vill de, få lite "träning" på köpet!

Någon som har erfarenhet av en elektronisk babygunga? Bra eller dåligt?



//Babymom - Ida

Ett litet fall

Igår hände något som gjorde mig ganska rädd. Vi var hemma hos min sambos föräldrar och jag satt på ett vad jag ansåg stadigt bord. Helt plötsligt gav bordet vika och knäcktes på mitten (!) och jag kunde bara hänga med ner i fallet. Det enda jag hann tänka på var bebisen i magen. Som tur va hände inget med de lilla livet utan mamma tog hela smällen med ömma punkter på ryggen och armarna. Jag trodde att jag skulle ha jätteont i ryggen idag för de kändes inte vidare bra igår men de va ingen fara :) Jag kunde jobba på som vanligt!
Men jag blev allt lite skraj...min sambo och hans mamma likaså. Det kunde gått värre! Nu hade vi tur.

Imorron går vi in i vecka 26! Spännande!

//Babymom - Ida

Bodys!

Jag har skapat ett stort intresse för "bodys": det ultimata plagget för en liten bebis! Finns i så många olika stilar och modeller och här är några söta jag hittat på oiidesign.se.


En könsneutral body för 139:-

Denna är en favorit för den har inte de där vanliga "bebis-gulle-gull-mönstret". Den kan både en flicka och en pojke ha. Den är "happy", i like! Pris: 225:-

Sååå sött! Priset är dock i högsta laget, 239:-. Känns inte som om jag skulle vilja betala så mycket för en body även om den är himla söt...

Kommer jag kunna hålla vad jag sagt innan? Om att INTE köpa för mycket saker innan bebben kommer? Jag trodde inte de skulle vara såå svårt att hålla sig men åhhh, de finns ju så många söta saker!! ;)

//Babymom - Ida


Vecka 25+1



Maggen nu ikväll. Det har inte hänt jätte mycket sen sist - sakta men säkert! :) Tycker dock att rumpen börjar se en aning större ut...:S
Det är därför jag tar fram detta ikväll...


istället för detta...

Good night...!

//Babymom - Ida

Uppdatering

I söndags hade jag och sambon kalas för att fira våra födelsedagar och vi fick MASSOR av fina presenter. Massor som passar bra nu när det är en liten mini Björk på gång! :) Pengar rullade de in riktigt mycket av vilket är de vi kommer ha mest avändning för! Vi tackar alla som firade med oss! :)

Imorron har jag tid hos barnmorskan igen och jag ska sätta mig o skriva en lista på frågor jag har. För förra gången kom jag inte på nått alls men när man väl kommit hem och hade haft tid att fundera ploppade de upp en massa saker. Varför är de alltid så...? Så - nu ska jag skriva ner allt på en lapp innan jag ska dit! :)

7 kg har jag gått upp hittills och efter vad jag har läst mig till så är de normalt. Mellan 7-10 kg har man i regel ökat fram till denna veckan (25).
Jag har gått upp en till två storlekar i kläder, från 36 till 38/40 och från S till M (när jag köper vanliga kläder då och inte mammakläder)

Tog en shoppingtur med vännen Åsa igår och jag hittade en massa (bra) kläder. En rikigt lyckad shoppingtur! Ett mammaplagg blev de: ett par leggins i jeans stretch. Utöver de en kofta, ett linne, en tunika och en klänning som jag ska ha på Jockes kusins bröllop den 29 augusti (som jag letat!) och ett par skor till den! Ni får se klänningen efter den 29:onde ;) Det bästa av allt är att den va på rea! Nedsatt från 599kr till 199kr på MQ! Ett rikigt kap om du frågar mig! :D

UTE ÄR DE:


//Babymom - Ida


Vecka 25 - Vad händer där inne?


Barnet

Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklingsmässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Åderbråck

En del kvinnor drabbas av åderbråck under graviditeten. Åderbråck är slingrande eller knutformiga utvidgningar av vener på underben, lår, slida eller ändtarm (hemorrojder). Det finns några sätt att förebygga åderbråck.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen.

Mina tankar
Hmm, ja kramp i benen känner man ju av! Speciellt på morronen eller på natten när man sträcker ut benen, då krampar de som bara den i vaderna! Men de går snabbt över vilket är skönt! :) Fötterna är väldigt trötta på kvällen, speciellt om man jobbat ett längre pass på jobb. Funderar på hur de kommer bli sen när jag blir ännu större för nu är ju magen ändå ganska liten jämfört med hur den kommer bli. Men bara till att ta de som de kommer! :) Som tur e har jag ett jobb där alla är så hjälpsamma och en chef som inte är sen med att fixa schemat så jag inte behöver jobba längre pass! Det kommer nog bli superbra! :) Längtar som bara den tills de lilla pyret kommer UT! <3

//Babymom - Ida


Mammas födelsedag!

Även om de va mamma som fyllde år igår så va de jag som fick mest presenter! (inte mamma emot dock) ;)


Ett varmt mysigt set med byxa, tröja, mössor och ett par "loofers"!

En vit body från Polarn o. Pyret! (från tant Challe)

Här har vi mina första blöjor...och de har Disney motiv!! Sånt gillar vi :D Pekbok så jag kan peka på vad jag vill ha o äta! Super :D Och sist men inte minst, nappisarna! Tack tant Jessica, tant Karro, Simon och Jonte för dessa fina sakerna! De kommer komma väl till användning!


Tack för mysig kväll igår vänner!

//Babymom - Ida


Ute i god tid

Nu har vi införskaffat vår barnvagn! Klart att jag skulle få de som födelsedagspresent! ;) Min önskan blev Jockes lag idag...:P haha


Det fick bli en beige vagn. Här visas bara sittvagnen men man får mjuklift, väska, myggnät och regnskydd med. Sittdelen kan givetvis vändas så att man har barnet mot sig när den ligger ner :) Leverans om ca 1 månad! Då har man de avklarat iaf.

//Babymom - Ida

RSS 2.0