Solsken

Go' morron!

Sovit gott?


Neo har gnytt och vatt ledsen ett par gånger inatt då jag stoppat om honom igen och gett honom nappen. Därav är jag kanske trött idag plus att jag är öm i ögat. När jag tittar uppåt eller åt vilket håll som helst egentligen med mitt högra öga så gör det ont...och det gör att jag känner mig ännu tröttare än vad jag egentligen är tror jag. Undrar vad jag ska göra åt detta? Ta en pilla och hoppas det försvinner? Japp, tror det får bli så!


Fick igång min nya mobil igår, iphone 4. Nu ska jag bara lära mig allt så man kan utnyttja den till fullo men jag är redan sjukt nöjd med mitt köp och äntligen har jag en fungerande kamera igen. Kameran i den gamla mobilen slutade fungera för ett tag sedan och min "riktiga" har fått någon form av damp ;)
Som sagt, systemkamera...?


Undrar vad dagen idag har att erbjuda. Jag ska iaf till läkaren en snabbis. Hoppas att det fina vädret håller i sig så vi kan vara ute och busa lite. Gå till lekan möjligtvis!



Shopping

Hallå vänner!

Här är vi nyss hemkomna från en shoppingrunda med Carro. Jag blev 2 jeans och 2 tröjor rikare :) Jeansen är "boyfriens fit" och jag älskar dom, rikitgt sköna! Perfekt nu när det börjar bli kallare eftersom det får plats långkallingar under ;)

Neo somnar nog strax, han ska bara snacka färdigt där inne först verkar det som.


Idag kom avin (äntligen) på min mobil MEN nu har de inga simkort på telenor på Familia! Omg så tröttsamt! Funderar faktiskt på att ringa telenor på Väla och höra om de har sånna simkort...Så störigt att ha telefonen men inte kunna använda den! Dock har vi ju precis varit på Väla och det är längre att köra dit men vafan, de kanske det är värt? ;)



Hoppas ni har en fin dag?


Utväxt och virvlar



Omg. Kolla in denna utväxten! Det är nog läge att göra något åt den och det snart...!
Jag får höra med Carro vad som blir bäst. Sling igen? Toning? Ja, jag har helt enkelt ingen aning. Det enda jag vet är att jag vill ha kvar mitt ljusa hår, trivs så himla bra i de :)



Kolla in mina virvlar då! Åh, de är riktigt jobbiga! Ibland är de snälla och ligger så som jag vill att de ska ligga men andra dagar (som idag) så står de hej vilt! Well, inget jag kan göra så mycket åt...de va för små för att få med i rakpermanenten så jag får nog helt enkelt lära mig leva med dom. Vi ska väl komma på nått sätt att trivas tillsammans...






Bjuder på en liten Neo bild också. Han är trött nu lillkillen så jag ska nog se om han vill sova en liten stund <3


Morgon...

GOD MORRON

Det blev inte alls som jag tänkt igårkväll. Efter att jag skrivit sista inlägget fastnade jag vid programmet "Lite Sällskap" med Filip och Fredrik på kanal 5. Och sen blev klockan så mycket att jag lika gärna kunde se vem som gick vidare i Idol också. När jag väl gick och la mig vid 23 vaknade Neo och låg och snackade en bra stund. Vid 24 tiden blev han ledsen och jag fick springa upp och stoppa om honom några gånger. Som jag längtar tills han sover i eget rum! Då slipper han vakna när hans klantiga mamma går och lägger sig.

Så, nu kl 7 va jag lagom trött. Fick inte alls sova de timmarna jag ville och behövde men så kan de ju bli när man är mamma och det är bara till att bita i det sura äpplet och välkomna en ny dag, fast som en väldigt trött människa, haha!


Nu började magen kurra också. Snart dax för frulle. Ska bara palla gå ner för trappan också...:)



Fröken trötter


Till bingen

GOD NATT

Nu ska jag krypa ner i sängen. Jag är fortfarande trött efter helgens svirande ;)
Orkar inte sitta uppe tills Idol-röstningen är klar ens och det säger en hel del faktiskt, haha!


Hoppas ni kommer sova gott! Jag hoppas på en tyst son inatt men det brukar han ju alltid vara.


600kr fattigare...och många tusen rikare!

Såja, då va däcket fixat och mobilen hämtad! DOCK fanns det ingen rolig avi i brevlådan för min nya telefon och kommer den inte imorron är det jag som får en gratismånad...tänk att man ska behöva vänta 4 veckor! Nä...de va illa telenor!


Nu sitter jag här och sörplar på min naturdiet. Efter chipsen igår så får det räcka som lunch idag.
Hmm, vart tog min motivation vägen...? :( Jag som va så duktig ett par veckor...


Folktandvården

Häromdagen fick jag ett brev som va till målsman för Neo Björk. Där fanns en kallelse till folktandvården den 19 oktober! Lite förvånad blev jag allt, trodde inte att man skulle dit förrän EFTER man fyllt 1 år. Visserligen är han 11 månader då så det är ju ganska nära :)

Min lille pojk, som nyss va en minimini bebis, ska han till TANDLÄKAREN? Det låter så konstigt i mina öron. Jag som ville att min bebis skulle vara liten föralltid. Sanningen är att så blir det inte. Han växer upp och det SNABBT! Det gäller att ta vara på alla stunder för imorron står vi där och sjunger med honom "för Neo har tagit studenten!"...



Kom igen posten!

GO MORRON!

Sovit gott?

Jag har sovit gott men fått alldeles för få timmar så jag är väldigt trött just nu. Och hungrig! Dte är nog dax att göra lite frukost...

Idag måste jag in på en däckfirma för mitt däck läcker nämligen luft om jag inte nämnt de innan. Typiskt...Men vad gör man? Bara till att fixa de, betala och se glad ut. Tack för att de va löning i fredags ;)

Efter däckfixandet ska jag som snabbast hämta min mobil på jobb som jag glömde hos Camilla i lördags. MEN, jag hoppas på att det ligger en speciell liten avi i brevlådan idag så jag slipper använda den mobilen så mycket mer....:)


NU är det frulledags!!


Ensam mamma söker



Det fick bli gröt till middag för mig, påhittigt va? :P

Efterrätten blir chips och vatten till "Ensam mamma söker" på tv3. Är jag med i det programmet nästa år måntro...? :S


Trötter

Det blev bara en snabbis för mig och Neo på kalaset idag. Neo va så trött att jag tyckte de va bättre att köra hem och lägga honom, han somnar aldrig i vagnen numera, hur trött han är :)

Så nu sover Neo och jag ska fundera på vad jag ska äta ikväll. Maysan och Nonne blir sena hem idag, de hade mycket att göra på firman. Jag har ingen aning om vad jag vill ha och jag orkar inte göra nått speciellt men vill ändå ha riktig mat...hmm, what to do?

Det är ju lätt att beställa pizza men då ska den ju hämtas också och det orkar jag inte heller. Åh, dilemma!

Ingen som har nått tips på nått gott som går snabbt att laga? ;)


Jag är så sjukt sugen på att se Twilight ikväll men Nonne måste ändra lite inställningar på tvn för att Blue ray ska fungera...om det ens går då!

Jag längtar efter att flytta hem till MITT hus igen...:(


Vad har ni fina läsare haft för er denna helg?



Kalas



Efter en kul utekväll med jobbtjejena igår så är jag redo för kalas! Där kommer min fina son att finnas och jag längtar efter att få ta med honom hem igen :)

Hoppas ni haft en fin helg!


Lycklig




Lyckligt ovetande om vad för öde som väntade.

Plitornas paradis...

...i mitt ansikte! Hufanassåshitskitmöghelvete vad trött jag är på dessa nedrans finnar som skall invadera mitt ansikte! Funderar starkt på att gå till läkaren nu sen min vanliga ansiktsrengöring verkat sluta fungera!

Nu har jag haft dessa problem i 10 (!) år, nu får det räcka...
Mamma sa alltid när jag va mindre "ja men de går nog över när du fyllt 20 år" Jag fyllde 20 och jag väntade och väntade men ingenting hände! Den enda perioden i mitt liv jag vatt HELT finnfri va under graviditeten! Och då har jag hört att man brukar få mer finnar...?!

Well, trött som satan är jag på de...De kan försöra en hel dag ibland :(


Säger kroppen ifrån?

Idag blev det inget jobb för mig. Jag hade ont i huvudet hela dagen igår och den hänger kvar även idag. Plus att Neo har vaknat en massa gånger inatt så jag knappt fått någon sömn, det gjorde ju inte huvudvärken bättre precis.

Säger min kropp ifrån? Har det blivir för mycket? Jag har iaf klarat 6 månader...

Du finaste människa...

...6 månader sedan DU, Jocke, miste ditt liv och en liten familj, våran, splittrades.


SÅ JÄVLA SAKNAD. NU OCH FÖRALLTID. Kan inte fatta att du aldrig kommer tillbaka igen. ALDRIG är ett fruktansvärt ord...




Det smärtar mig att tänka på hur perfekt mitt liv kunde vatt just nu. Jag, Jocke och vår lille son. Jag hade aldrig mer haft något att klaga på. Jag hade varit så lycklig! Varför får inte vissa människor bara vara LYCKLIGA?

Jocke, Jocke, Jocke...det finns så mycket jag skulle vilja säga dig. Vill bara snacka med DIG, NU!!

Åh, jag vill tro på andar och spöken! Kanske hade jag då kunnat få min önskan uppfylld...





Glöm inte ikväll, 18.00 vid bygget av häktet På Berga.

Uppe med tuppen!

God morron!


Idag behagade Neo vakna strax efter kl 6 men han slumrade till några gånger innan han va helt vaken strax efter 6.30. Här är vi vi vana att gå upp strax innan 8 så detta är tidigt! Kanske får göra som när Neo va mini och slumra till en stund när det är dax för hans första nap ;)



BeSafe iZi Kid X2





Jag funderar på denna stolen från BeSafe till Neo nu när han har vuxit ur sin andra BeSafe som jag vatt supernöjd med!

Någon som vet med säkerhet att detta är en stol med ISOFIX. Jag är nästan hundra på att den har de men jag vill vara hundratio ;)

Någon som har den och vad tycker ni isf om den? Den ska ju vara det allra bästa och har vunnit många tester.


Det där med bilstol

Det är svårt det där med bildstol. Jag har fått en massa tips från er läsare och det tackar jag för!

Jag har dock ett krav som ska vara uppfyllt och det är att stolen ska ha ISOFIX och då finns de konstigt nog inte jättemånga att välja på. Jag tycker de borde vara vanligt nu eftersom de flesta nya bilar har ISOFIX. För er som inte vet vad ISOFIX är så är det ett fästsystem för bilbarnstolar. Både bilen och bilbarnstolen måste vara försedda med ISOFIX för att systemet ska fungera.

Jag ska iaf köpa en ny stol innan den 8 oktober för då ska vi åka upp till Linköping och då vill jag att Neo ska sitta så bekvämt han bara kan :) Det återstor att de vilken stol det blir!



Go morron onsdag

Go morron vänner!


Idag tittar vi ut över en grå himmel. Någon meterolog sa igår att det skulle bli växlande molnighet så vi får hoppas att det stämmer tills dagen drar igång på riktigt :)

 

Lilleman vaknade strax innan åtta (som vanligt) och jag lyckades somna om när han lång där vaken och snackade. Jag va med andra ord ganska trött ;)

Nu är det lugnt när man kommit upp, ska bara få i mig frukost också så är jag på banan!

Synd att jag inte dricker kaffe ;) Kanske är dax att lära sig nu? En småbarnsmamma behöver energitillförande metoder, haha!

 

 

Inatt hade Neo för första gången kissat igenom sin blöja. Jag misstänker att de beror på blöjan, jag köpte nämligen Pampers istället för Libero sist jag handlade och de är väldigt mycket tunnare än Liberos. Så - när detta paketet blöjs är slut blir det Libero igen, de funkar bäst för oss! Köpte bara Pampers nu för jag hade en kupong på 50:- rabatt som klart måste utnyttjas ;)


Nu ska jag koka ett par ägg och sätta mig vid frukostbordet och frossa!


Hoppas ni sovit gott inatt?


Vart ska jag den 10 december...?

Jo jag ska till...



IDOL 2010 - final



Ericsson Globe

STOCKHOLM-GLOBEN

2010-12-10 19:30



Bästa Åsa ska med! Längtar redan! :D

Vi nu



Webbcamen på denna datorn är inte den bästa men här är en bild på mina nya naglar. Carina kan verkligen sitt jobb! Hon är värd alla pengarna :)





Neo busar runt på golvet medan jag sitter här och skriver. Lånade honom för ett par bilder. Han verkar inte speciellt intresserad av mammas fototagning utan vill hellre dra i den långa sladden farfar lagt på golvet ;)


Vi ska snart äta middag innan Neo ska nattas. Får se om han kommer i säng kl 20 som vanligt, jag fick nämligen väcka honom kl 18 nu vid sista sovstunden. Då hade han sovit sedan 16.30. Men har brukar alltid somna samma tid oavsett när sista napen tagit slut så det borde vara samma ikväll men det återstår att se :) Tycker nog att han börjar se lite "dimmig" ut på ögonen redan ;)


Hoppas ni haft en fin dag! Min har varit mycket bättre än de senaste, förkylningen är påväg bort och energin börjar komma tillbaka! Woho!

By the way: Ingen bilstol köpt idag. Tack för tipsen!

Nya naglar

Hej vänner!!


Känner mig aningen piggare idag än vad jag gjorde igår. Förkylningen håller nog på att lägga sig nu, skönt!

Efter att bara varit inne igår och legat på soffan som en annan soffpotatis ska de blir skönt att komma ut lite idag. Jag ska göra mina naglar kl 13 och efter de ska jag nog kolla in ny bilstol till Neo, han har verkligen växt ifrån den han haft sedan han va nyfödd ;)

Dock har jag ingen ANING om vad jag ska ha för en. Jag är inge bra på sånt...de va alltid Jocke som fixade de...:( Men jag ska väl klara de jag med men vid sånna här tillfällen saknar jag verkligen den starka killen som alltid stod vid min sida :( Nu måste JAG välja vad som är bäst, helt alena.




Hur kan man INTE sakna denna killen? *snyft*


Skit måndag

Idag är en riktigt tråkig måndag. Regnet piskar mot fönstren och både jag och lilleman är fortfarande förkylda. Jag hade velat ta en promenad men det blir nog inte mycket med de, inte så länge det regnar så mycket som det gör just nu. Vi kan ju alltid hoppas på att de lättar lite till eftermiddagen!

 

Igår köpte jag Twiligtfilmen på Blueray men kan inte titta på den för Maysan o Nonne har ingen Blueray spelare...:( Jag har ps3 hemma så jag får nog se till att ta hit den så jag kan se den! Är sjukt sugen på att de den nu :)

Vad ska man annars göra en dag som denna? Jag får iaf se till att underhålla Neo så mycket som jag kan och orkar. Skulle egentligen bara vilja bädda ner mig i soffan i en gosig filt, göra en kopp varm cholkad och kolla på film. Men, detta går inte när man har en liten som inte tycker de är vidare spännande än ;)

 

Nä - lunch kanske? Inte för att jag e speciellt hungrig men man kanske borde försöka äta något...?

 

 


6 månader den 23 september

Den 23 september är det hela 6 månader sedan min underbara sambo och Neos pappa Jocke Björk gick bort i en arbetsolycka på "nya" häktet.

Vi hade därför tänkt samlas kl. 18:00 utanför bygget på Berga för att hedra en kille vars liv blev alldeles för kort! De som vill får tända ett ljus eller sätta blommor men framför allt är vi där för att skänka en tanke, visa att vi bryr oss.

Jocke Björk - forever in our hearts ♥


 

Min underbara knasboll!


Blått och vinnarna är...de rika!!

Nä, jag är inte alls nöjd med gårdagens val. Alliansen får sitta fyra år till (hur kan de va möjligt?) och SD kom in i riksdagen medans Socialdemokraterna gjorde ett historiskt kasst val.


Jaja, det är bara att säga grattis till de rika och till er andra: Hoppas ni inte blir sjuka, för då är det nog ganska kört...


Omval...?

 


Svar på mitt förra inlägg av läsare

         



          Klumpen  ([email protected])
om Så fel jag hade haft...
Det måste vara väldigt skönt att få stöd från de man inte trodde samtidigt en besvikelse från dom man trodde skulle stötta en. I svåra tider visar vilka som verkligen står bredvid en i vått och tort.
Fortsätt kämpa på men det måste underlätta med ett sånt charmtroll till son. :)



Medmänniska  ([email protected]) om Så fel jag hade haft...

Det finns ett ordspråk som lyder: "I nöden prövas vännen"...ganska sant faktiskt...och ibland inser man att de man trodde var ens vänner inte alls är det! Vi är nog många med dig som kännt så...tyvärr! Men du kommer fixa detta Ida med din enorma styrka...OCH lille Neo! Var rädd om dig!

Så fel jag hade haft...

Om någon skulle frågat mig innan Jocke dog: "Vilka personer skulle du ha på en lista över de som skulle stöttat och funnits där vid din sida om något hände Jocke?"

Jag hade inte haft svårt att skriva ihop den för jag hade vetat exakt, konstigt vore de väl annars?

Hmmm, nä inte så konstigt faktiskt! Min lista hade verkligen INTE reflekrerat verkligheten.

Visst är det märkligt hur man tror att man har ett visst liv och så har man de egentligen inte...?


De man trodde stod en närmast står plötsligt längst bort...
De man trodde man förlorat sedan länge kommer tillbaka med full kraft...

Man ser verkligen folks sanna färger när en sorg slår en i ansiktet värre än en tornado.


Jag har i alla fall stöd men inte från de håll jag trodde jag skulle få de.


 

Jag har hur som helst världens mest underbara son som jag alltid kan räkna med! Du är den som kommer laga mitt brustna hjärta <3


Gå och rösta!

 

En nybadad liten Neo som stänkt ner sin mamma ordentligt.






Här hemma är det förkylt. Neo och jag är båda aningen snuviga. Igårkväll va jag helt slut och sängen intogs strax efter kl 21 vilket inte har hänt på MYCKET länge men de va behövligt!

 

Det känns i kroppen att den inte är helt hundra så idag blir det bara att gå och rösta och handla blöjor och sen är det soffan som gäller resten av dagen. Eller okej, kanske inte ligga i soffan bara eftersom min son inte tycker de e speciellt roligt men jag ska iaf inte göra många knop today ;)

 


Jacka till mamma

Idag ska jag och Neo fara ut och se om vi kan hitta en höstjacka till hans mamma :) Passar bra att gå i affärer idag när det blåser typ storm ute! Håll i hatten säger jag bara!

 

Om jag orkar ska jag se om jag kan hitta en overall till Neo också. Det kommer ju kanske behövas snart om denna vintern blir lika hård som den förra. Åhh, hoppas inte! Sååå mycket snö kan jag vara utan. Det går bra en månad men sen säger jag STOPP! Jag är en vår och sommar människa :)

 

Nu ska jag läsa en stund i min bok (sista boken i Twilight-serien!) innan lilleman vaknar efter första napen.

 

 

Hoppas ni fått en mysig start på helgen!


16/9 = Neo 10 månader

Idag blir mammas prins hela 10 månader! Jag älskar dig så!


  • Sover mellan ca 20:00 och 8:00.
  • Sover två stunder på dagen, en lång på förmiddagen och en kortare sent på eftermiddagen.
  • Hasar sig fram på rumpan (han kryper alltså inte)
  • Äter 5 gånger om dagen: morgonvälling, lunch, mellanmål, middag och kvällsvälling.
  • Han är: lättroad, glad, charmig (och då menar jag att han verkligen flörtar), härmapa.
  • Älskar att leka tittut.
  • Favvoleksaken just nu är en plastbil han fått av farmor (hmm, var kan detta bilintresse komma ifrån...? hihi)
  • Väger 9950 gram och är 75 cm lång.
  • ÄLSKAR fåglar (och andra djur också)
  • Är ett Metallica fan! Yes, det är mammas påg de! (och Anders, hoho)
  • Vatten är det bästa som finns! Så fort det finns vatten med i bilden är Neo glad! :)








 

 

NU









Neo, du gör mina dagar värda att leva <3




Hos gammelmormor och morfar

Neo va bara tvungen att smaka lite på stolarna. Smakade de gott?! :)






Alltid lika buuuuusig!!


Dumma dumma ÄGG!

Igår va de dax för Neo att smaka ägg till mellanmål för första gången! Jag gjorde de som en äggaröra och han gillade de med en gång :)

Men, när jag skulle torka honom runt munnen efter måltiden så såg jag att han blivit rödflammig runt munnen..."Va fan e nu detta?" tänkte jag och gick in till Maysan och visade utslagen. Jag tänkte med en gång: han kanske är allergisk...?

Vi avvaktade en stund och Neo blev jätte trött så jag la honom för att sova men de ville han minsann inte. Jag tog upp honom igen och vi gick ner och satte oss på golvet för att leka. Då såg jag att han va röd om öronen och hade lite röda prickar i nacken.

Jag ringde sjukvårdsupplysningen med en gång och förklarade läget. Hon sa att han nog reagerat på ägget och att jag skulle köra in med honom till barnakuten med en gång! Herregud va nervös jag blev...Min enda tanke va att tänk om han får svårt att andas!

På med kläder och in till akuten. Väl där inne så blossade utslagen ut ordentligt och han blev röd om precis HELA kroppen och öronen, ja, de va som stoppljus!

Stackars liten tänkte jag men han verkade inte lida någon nöd. Lika glad som vanligt min lille solstråle! Efter ett tag märke jag hur han började klia och knydde lite över de...Usch, det värker i hjärtat när ens lilla barn har ont eller så! Fyyy!

Men han glömde snabbt att det kliade och fick 2 ml betapred (med reservation för stavningen) och ett klistermärke av den snälla sköterskan :) Han smilade gott åt alla som gav honom uppmärksamhet och satt i en halvtimme lugnt och stilla medans vi väntade på om medicinen skulle hjälpa eller om han skulle behöva mer. Mammas kämpe!! Då hade han vatt vaken i nästan 7 timmar! Mycket för min lille son men han va som sagt lika glad som vanligt :)

När tiden hade gått kliade han sig fortfarande lite så vi fick medicin utskriven och fick åka hem! Neo somnade som en stock i bilen påväg hem och vaknade till när vi skulle in. Han fick välling och sen somnade han gott i sin säng och sov hela natten :) Alltså, vad har jag gjort för att förtjäna en så go liten unge? Han är verkligen BÄST och jag skulle inte byta honom mot allt i världen! <3



Så - igår va första gången Neo vatt dålig och det tackar jag för! Jag mådde garanerat värre än honom igår.
Styrka till alla mammor vars barn är mycket sjuka eller lider av någon sjukdom! Huhh, finns inget värre än att de ens barn må dåligt...


 

Mammas glada lille prins hos farbror doktorn! <3 Nu vet jag vad äkta KÄRLEK är...


Var va jag nu igen?

Nä, nu har jag tappat stinget igen! Ingen powerwalk och dålig uppdaterad blogg...suck! Idag va de iofs storm ute imorse så de hade inte gått att gå med iaf...it sucks!


Jodå, normalt blev de allt!

Personalfesten blev en succé! Vi hade hur kul som helst och mina medarbetare är ju för underbara! Jag kunde inte önska att få bättre kollegor! :) Tack alla för en SUPER rolig kväll.

Igår va man TRÖTT efter allt skrattande och dansande i lördags. Jag hade en heldag med bara slappe och godis ;) Nu är det slut på de! Jag ska varken dricka sprit eller äta onyttigt på ett tag nu (med undantag för en 25-års fest jag ska på om 2 veckor!) för jag känner att kroppen mår sååå mycket bättre utan och konstigt vore de väl annars ;)

Och om Maysan kan ha Neo en stund ikväll ska jag t.o.m in och kolla när brodern ska på boxning som kanske även jag ska börja med! En bra träningsform.


Nähä, nu känner jag att det börjar lukta bajs här bredvid mig! Dax att byta blöjsen!

:)

Personalfest

Börjar med att svara på en kommentar:

Hej Ida,
jag minns att du i något inlägg skrivit att du använder något och smörjer i Neos mun när han har ont p g a tänderna. Får man fråga vad det är? :D Jag hoppas du kan svara så snart som möjligt för jag börjar bli lite desperat här ;) Stor kram till dig och din fina son!


Svar: Jag har en speciell tandgel som jag fått av en vän som tyvärr inte kan köpas i Sverige eftersom den inte är godkänd här. Så, har du ingen snäll vän som bor eller reser utomland som kan hjälpa dig så finns den inte att få tag på :(



Åter till inlägget. Idag är det personalfest för alla Maxianer på Ica Maxi Råå. Undrar hur denna festen kommer sluta? I en massa fylle som vanligt? När det är gratis sprit tenderar folk att dricka MYCKET mer. Förstår inte grejen med de, är folk verkligen så "ha-galna"? Öhh, jag svarar på min egen fråga: JA! ;)

 

Jag ska dock försöka hålla mig till en normal nivå. Det brukar inte vara några problem för mig. Dels har jag disiplinen plus att jag tål en hel del. Undrar varför jag gör de? Kan kanske bero på att man bott en hel sommar hos familjen "dricka-groggar-mitt-i-veckan familjen" ;) haha

 

Nä nu ska jag packa ner lite stuff. Snart dax att bege sig till Isabelle ocg Robin för att fixa till sig där :)

 

Hej sålänge!


Good morning!

Denna dagen kommer nog inte bli speciellt spännande känner jag på mig...:/ Jag har ingen direkt lust eller ork till något. Finns bara en massa tråkiga saker här hemma att ta tag i. Men men, gör jag de inte idag så får jag ju ändå göra de en annan så lika bra att ta tjuren vid hornen!




Ibland saknar jag verkligen den fina magen jag hade! Tänk att den lille killen som nu har en vilja av stål låg där inne hela tiden <3

STORT Grattis!




Två har blivit tre! Stort grattis till Glehn och Annica som igår blev stolta föräldrar till denna lilla flickan! Välkommen lilla tös!

God morron

GOD MORRON!


Idag vaknade lillen kl 7 och då va jag verkligen inte pigg. Men sen hörde jag hur det knackade på dörren och Maysan kom in. Hon sa att de kunde ta Neo så jag kunde få sova lite till för de va ändå vakna. Åh, sovmorron!! När hände de senast?! :) Jag somnade om igen och gick upp strax innan 9. Välbehövligt! Så, idag blev de ingen powerwalk men tänkte att jag tar igen de på lördag (då jag inte brukar gå) så ingen "skada" skedd. Ibland måste man ju bara få sova lite också :)


Senare idag är det planerat en liten tur till Ikea med Carro. Blir nog att vi äter lunch där: köttbullarna är ju en klassiker ;)


Kommer nog en senare uppdatering!

Hej sålänge! 


Dagens mor och son



Tröja från H&M, leggings Cubus.



Neo har velourbyxor från Ge-Kås, body från Lindex och scarf från Name it.



Ser nu att vi har samma tokfrilla idag, haha!



Neo ville så gärna titta på sig själv i spegeln så de va svår att få ett "bra" kort :)

Nu kommer snart Carro med lunch! Bra, för jag börjar bli lite småhungrig. Neo ska också ha lunch, ska börja på den med en gång!

Vi ses!


Inga planer alls. Ovanligt...

Kollade kalendern imorse. Hmm, inga planer alls förrän på fredag då jag jobbar :S Ovanligt, det brukar alltid va nått att göra! Snackade med Carro precis och hon hade inget heller på hela veckan så vi sa att vi nog får ta en tripp till nya Ikea någon dag. Inte mig emot ;) Så härligt att de blivit större här vilket betyder att sortimentet är utvidgat! Ida <3 Ikea.

Hoppas ni haft en fin morgon! Nu ska jag in i duschen för dagens powerwalk va sträng med motvind. Lillkillen sover efter en morgon av bus och frisk luft ;)



 



Mammas glada lillfis. Tror han va 3 månader gammal här <3


Jag vågade!

Jag funderade en stund på hur jag skulle göra igårkväll, om jag skulle sova i samma rum som Neo eller låta honom sova själv. Jag kom fram till att jag skulle våga testa att sova separat.

Jag somnade väl kring halv elva och jag vaknade av att jag hörde Neo i babymonitorn, snackandes, strax innan kl8 :) Hela natten har han sovit ensam min duktiga kille! Och jag har nog sovit ganska bra jag med förutom en del drömmar om att jag inte hörde honom i monitirn ;)

Underbart att veta att han klarar sig själv! Han brukar alltid vakna en gång på natten och snacka en stund, då vänder jag honom till mage så somnar han om snabbt. Denna rutin skulle jag ju kunna slippa om han sover ensam. Vi gynnas båda två av att han kan sova i sitt eget rum! Dock kan jag inte göra det än eftersom vi bor hos Jockes mamma o pappa och jag och Neo delar på ett rum (hans föräldrar har vatt på Cypern nu så därför jag kunde testa en natt) men så fort vi kommer iordning i huset igen kommer Neo få sova ensam. Han är såpass stor nu att han klarar de. Jag måste ju få min sömn för att orka med :)


Tidig kväll

Jag tror att jag ska krypa ner i sängen nu. Frågan är bara vilken säng jag ska ta...
Vågar jag sova på nedanvåningen ensam, med Neo där uppe? Jag behöver verkligen sova och det gör jag bäst om vi inte sover i samma rum. Jag hör ju honom på natten plus att han tar typ en timme på sig att vakna på morgonen dvs att han börjar göra ljud så jag "förlorar" en timmes sovtid.

Jag är inte rädd att jag inte skulle höra honom om de skulle vara något. Vi har världens bästa babymonitor! Han kanske också sover bättre om jag inte sover i samma rum? Vem vet vad jag gör för konstiga ljud på natten ;)

Jag får tänka på saken medans jag borstar tänderna och tvättar ansiktet. Jag ska bara komma på varför jag blir nervös av tanken på delade rum...:S

Hos Anders o Carro sov han i ett annat rum och det gick hur bra som helst! Han sov som en stock hela natten och vid halv åtta tiden började han snacka med dom genom monitorn :)

Vad försöker jag övertyga mig själv om? Blä va detta blev svårt. Men jag e ju bara så trött! Jag får ju aldrig sovmorgon så jag skulle behöva några goa timmar på natten. Sovmorgon...sovmorgon...sovmorgon! GUD så underbart de låter.


Nu ska jag väl sluta babbla en massa och komma till skott! Wish me luck!

Svar på random frågor

1. Har du köpt tunikan nyligen? Riktigt snygg :=)

Svar: Nej. Tunikan är köpt för ca 1 ½ år sedan på Vero Moda :)




2. Hej.. Hur lång är du?? Du ser jätte lång ut på bildrna. Tycker det är så fint när man är lång.. :) Själv är jag bara 1.53 o det suger :(

Svar: Hehe jag är inte så lång jag heller ;) 1,65 står det i passet!




3. Hur har det gått med huset?? Puss

Svar: Min pappa och bror har kollat på taket och skorsstenen. Troligtvis regnar det in i skorsstenen så de ska sätta en topp på den. Byggfläktar är på plats så förhoppningsvis funkar de :)




4. Verkligen snygg Ida! Verkligen fin. Jag älskar den du har på benet också. Var tatuerar du dig? Jag skall göra en ny så snart jag har kommit på vart jag skall ha den :-)

Svar: Tack :) Den på benet är gjord på en studio innne i Helsingborg, kommer inte ihåg namnet på den. Den i sidan gjorde jag på Evil Twins. Lycka till med tatuerandet ;)

Inte så spännande men ändå



Inte den mest spännande outfiten idag. Man kan ju inte klä upp sig varje dag ;)

Velourbrax från Cubus, linne från Stadium.









Mammas lille myskille när de va dax för blöjbyte






Ligga still, vad är de?


En kall söndagsmorgon

God morgon!

Här började dagen strax innan kl 7 när Neo valde att slå upp sina fina blå! Aningen tidigt tyckte hans mor ;) Han blev dock snabbt trött igen (brukar han iofs bli) och nu sover han gott! Det gör nog min syster också, som sovit här inatt. Hon är en riktig sjusovare så jag vågar inte väcka henne ännu. Klockan får hinna bli iaf 10 ;)

Så, här sitter jag själv med min frukost: Naturell lättyoghurt med All-Bran dark chocolate! Smaskens är det! Visst är det så att mörk choklad inte är så onyttigt? Jag har fått för mig de iaf :)

Jag funderar på vad jag ska göra nu. Malin och Neo sover, en där uppe och en här nere så jag kan inte "stöka" för mycket. Har ett kök som väntar på att få bli städat men Neo sover precis bredvid och jag vill inte väcka honom. Bättre att ta de sen när han vaknat igen så ha får sova ostört. Toaletterna ska iofs städas dom också men orkar man ta tag i de såhär en söndagsmorgon. Jag tror inte de faktiskt. Jag ska ju ha en stor städdag imorron så det får nog bli att de tas då...

Men vad ska jag göra NU? Kan inte bara sitta här på min ända och glo...eller?

Idag vid lunch kommer mamma o pappa ut till mig. Mamma ska passa Neo medans jag klipper gräset och pappa (och min bror) ska kolla hur det står till med huset (fuktskadan), om det är skorsstenen som läcker vilket vi just nu tror att det är. Omg, jag orkar inte hålla på med detta också! Nu måste jag kontakta försäkringsbolag och kolla upp vad de e som gäller i denna "doldafelförsäkringen". Trötta mig...jag har redan mycket att tänka på som det är...:( Hoppas bara att de hittar vad de är som är fel och kan fixa de lätt...Jag vill ju flytta HEM.





Tänkte berätta om min och lillkillens Ikea tripp. Kanske inte finns så jättemycket intressant att förtälja men skit samma ;)
Nya Ikea i Helsingborg va stort! Har ni vatt på Ikea i Malmö (ev andra städer) så vet ni också hur Helsingborgs nu ser ut, det är i stort sett samma planlösning. Fint, men det tar en himla tid att åka upp och ner med hissarna till dit man vill komma. Jag hade inga speciella planer för inköp utan strosade fint runt med Neo i vagnen. Jag trodde att det skulle vara mycket mer folk än va där va. De va som en vanlig dag på Ikea faktiskt! Ingen speciell trängsel och inte så långa köer :)

Trots att jag egentligen inte skulla ha något hittade jag en lampa till vardagsrummet. Jag har ingen taklampa där och när jag såg denna tyckte jag att den passade perfekt och priset va också helt okej. Kollade nu på Ikeas hemsida om den fanns där (tänkte lägga upp en länk) men de gjorde den inte. Lite konstigt faktiskt för där borde väl alla lampor finnas med?

Iaf så är lampan i kopparbrons med en helt vanlig slät yta. Formen kan jag inte riktigt beskriva här...Aningen konformad men ändå inte ;) Well, ni får se den sen när vardagsrummet är klart! Ska ta en massa bilder både nu före och sen på hur resultatet blivit!


Nä - nu tror jag att tandborsten kallade på mig faktiskt :)

Brottningsmatch på Ikea?

Lillfisen och jag har inget speciellt planerat idag så jag funderar på att dra med honom till "världens nyaste Ikea" :) Undrar bara hur mycket folk de kommer vara där idag...? Men men, den risken får man kanske ta, jag har ju inget annat att göra idag och jag vägrar sitta hemma! Är inte den som kan sitta hemma en hel dag utan att hitta på nått. Speciellt inte när jag har Neo. Han tycker ju inte heller det är speciellt inspirerande att bara glo på tv och sitta vid datorn en hel dag ;) Visst, här finns att göra: städa, diska, tvätta, klippagräset...men jag känner inte att det är några "lördagssysslor" precis! Jag har planerat att ta ett ryck här hemma (hos Nonne och Maysan) på måndag innan de kommer hem från Cypern så att allt är rent och fint när de kommer hem! Just nu ligger det leksaker över allt typ...Får rymma undan så man kan se vad glovet har för färg ;)




Dagens nyduschade

 

Tunika Vero Moda, leggings Cubus, nitskärp Ge-Kås.

Skärpet kostade 29:90 på Ge-Kås! Det är vad jag kallar ett kap! Jag tog 2, hehe!


Jobb 7-16

Nu bär det av till jobb för min del! Hoppas att lilleman vatt snäll hos Anders o Carro och nanat hela natten :)


Dagens morsa

 

Blus från Only, jeans från Gina, vitt linne från Ge-Kås.

 




Halsband från Glitter.


Sovmorgon

Idag hörde jag att min prins rörde på mig vid 7:30 och 7:45 va han vaken! Tack lillfisen för sovmorgonen. Den vanliga vaknatiden är numera kring 7. Dock när han sover hos mormor och morfar eller jag inte är hemma på morgonen har de hänt att han inte vaknat förrän 8:45! Det har då aldrig jag varit med om ;) Är mamma hemma så ska vi upp tiiiidigt, hihi!

Jag tycker iofs om att gå upp tidigt nu så vi kommer iväg på vår morgonrunda. Nu känns det i kroppen att vi vatt ute och tagit raska promenader 4 mornar i rad :) Igår hade jag allt lite träningsvärk! Gött, då vet man att de gör nytta! Maten har också varit himla nyttig hela veckan. Lite stolt är jag allt över min egen disiplin. Dock hänger det med en cigarett eller två...Vågar iofs inte sluta med dom helt nu. Verkar inte speciellt smart när man är inne i värsta sorgeperioden kanske...? Men nån gång ska jag sluta, det LOVAR jag! När stormen har lagt sig. Babysteps u know.


Nu ska jag se om jag kan hitta några trasor att ta på mig. Sitter nyduschad och i morronrock. Nog hög tid nu att ta på sig för dagen ;)


Monstertruckar



Neo fick en finfin monstertruck att leka med hos Linda! :)

 



Han fick även en massa köksredskap att banka i golvet med ;)


 

Efter besöket hos Linda så körde vi till Familia. Jag förlängde mitt abonnemang på telefonen vilket innebär en NY telefon! Det fick bli nya iPhone 4. Jag har ju ingen hemtelefon eller något bredband så tyckte det passade perfekt med den! Den kan man nämligen synka med sin bärbara dator så man kan surfa i datorn också! Najs!

Blev lite mer inköp: 2 dregelscarfs till Neo som dreglar så in i den grad, hårinpackning, ett par leggings och en klocka.


Nä, nu ska jag visst upp och kolla till Neo. Trodde han va trött och ville sova men det verkar som om de inte funkar riktigt ;)


999:95 kr?







ONLY Anne leather leggings

999.95 SEK



Jag fick ett mail från ONLY där de tipsade om höstens trender. Såg dessa läderleggings och tänkte "nä de måste ha skrivit fel pris!". Men icke! Dessa fula leggings kostar 999:95:-! För så mycket pengar tycker man att passformen skulle vara bättre. De sitter ju inte precis snyggt på denna modellen...:S

Nä - leggings får kosta max 200:- för mig! Annars kan jag lika bra köpa ett par sköna jeans ;)


Jeans på jeans

Jeanstunika från Only, jeans från Gina, klocka från Jet set.

Halsband från Glitter

Min vanliga kamera funkar inte så det blir mobilbilder. Inte de bästa bilderna men hoppas de funkar?
Nä, systemkamera nästa...?


Vågen visar



Vågen visade imorse (efter frukost) 61,5kg. Detta är aningen för mycket för lilla mig så jag har ett mål att gå ner till 58kg som jag vägde innan jag blev gravid. Får se om det lyckas! Håller er uppdaterade!



Kanske gårdagens middag hjälper mig med mitt mål? Gott va de iaf med bakad potatis, keso och crabsticks!

Ikväll blir det nog kyckling med majs, keso och kokad broccoli!


RSS 2.0