Till Jockes mamma - den bästa

BREVET FRÅN HIMLEN TILL MIN ÄLSKADE MAMMA

Nu är jag här i himlen och tittar ner på dig,
jag vet och jag känner, hur du saknar mig.
Jag känner av din stora smärta,
som du för alltid har i ditt hjärta.

Jag kom ner till jorden ett litet tag,
detta var en skriven lag.
Min tid på jorden blev inte lång,
jag skulle tillbaka till himlen, nästan på en gång.

Ett lån till dig jag bara var,
och jag kunde inte så länge stanna kvar.
För jag var en gammal själ,
och detta kände du mamma, så väl.

Älskade mamma, när du känner en kärleksfull vind,
är det jag som smeker din tårfyllda kind.
När du känner saknad och sorg i ditt bröst,
är det jag som finns bredvid dig, och ger dig tröst.

När jag står vid din sida ibland,
känner jag vårt starka kärleksband.
Då längtar jag också efter dig,
precis så starkt som du längtar efter mig.

Men varje gång du stilla viskar mitt namn,
känn hur jag kärleksfullt tar dig i min famn.
Känn hur jag ger dig av all min styrka,
och vet att du är den mamman jag alltid ska dyrka.

Älskade mamma, jag ber dig, lev ditt liv fullt ut,
tills den dagen då ditt liv tar slut.
För då min älskade mamma och vän,
ska du och jag åter mötas igen.

Vet inte vad jag ska skriva

Tänkte jag skulle skriva ett inlägg men idag vet jag verkligen inte vad jag ska skriva om...

Neo är iaf bättre i både näsa och hals. Han har sovit mycket bättre inatt :)

Nonne ligger kvar på intensiven. Han är en kämpe! Läkarna sa ju att han lika bra kunde dött...Huuuhh, de vill vi inte tänka på! Inga fler dödsfall nu TACK.

Maysan håller ihop. Stark kvinna men även den starkaste måste få vara svag ibland. Hur mycket ska en kvinna behöva ta? Nä, livet är inte rättvist för alla.

Idag ska jag köra hem till mamma o pappa om de inte har något speciellt för sig...Maysan är på sjukhuset hela dagen och jag vill inte vara ensam hemma. Klättra på väggarna, jadå!

Hoppas ni har en fin söndag allesammans.

Intensiven

Jockes pappa kommer bli bra men han är gansla illa därann...Usch, livet är fanemej inte rättvist!

Vi ska klara oss igenom detta också men vafan, nu måste turen vända...

2010 sucks...

Kan de va sant?

Hur mycket skit ska en familj behöva ta? Nu säger jag "stopp", inte en grej till vi vill vara med om nu! Vi har tatt tillräckligt! TACK!

Jockes pappa blev påväg till jobb imorse påkörd av en lastbil med sin motorcykel. Han är okej, ligger på lasarettet med ett jack i skallen, brutna revben och en skadad axel. Tycker du vi tatt nog med skit, GUD? Inte för att DU finns men ändå...


Piss mög liv...


Nu ska jag pussa alla hejdå och tala om att jag älskar dom - hela tiden!! Fan, livet hänger på en förbannat skör tråd!!


Ta hand om varann...

Intervallsömn

Inatt har lillkillen vaknat en gång i timmen och jag borde vara tröttare än jag känner mig. Tröttheten kommer antagligen slå till ikväll när soffan intas...Jag visste att det skulle vara svårt att vara ensamstående förälder men inte trodde jag att jag skulle tappa tålamodet så snabbt som jag gör...Ibland blir jag rädd, tänk om jag skadar Neo för att jag bli ledsen och frustrerad? Det ska inte mycket till för att jag ska "spåra ur"...Det är iofs inte så konstigt med tanke på den jobbiga situation jag hamnat i...Usch, jag behöver komma bort. Jag och Linda på jobb snackade om en resa senare i sommar och det är precis vad jag skulle behöva. Komma bort med en kompis på en liten smått galen resa...Att komma bort själv, utan barn. Få en paus från allt som jag annars måste göra själv...Rensa dessa tankarna som snurrar som satan i skallen! Nä, bort bort bort!!!

Vinter

Huuh - det känns som vinter ute! Det blåser och är kallt trots att temperaturmätaren står på 15 grader...

Hinner inte skriva mer nu, lillkillen vaknade precis från en halvtimmes powernap!


Förkylning och trötthet



Jag lider av sömnbrist...



...och Neo, trots en förkylning, är hur pigg som helst. Ligger och sprallar för fulla muggar.
'

Jag LÄNGTAR efter en sovmorgon! Och efter en natt utan att vakna femtioelva gånger...


2 månader

Idag är det 2 månader sedan Jocke dog...Jag funderar fortfarande på hur det kan vara möjligt att en så underbar människa skulle behöva dö? Det borde vara fysisk omöjligt :( Älskar dig, alltid.

Det går inte en dag utan att jag saknar dig Jocke. Usch, det är mycket svåra beslut jag har framför mig och det är inte lätt att ta alla dessa själv. Önskar att du va här och hjälpte mig och att allt va som vanligt...MEN det går inte, nu är det som de e.

Det här med huset...det är INTE lätt. Nu har jag börjat vela om jag vill ha kvar de eller inte. Jag tror att det bästa är att vänta med försäljning tills jag är 100% övertygad om att jag inte vill bo kvar. Som ni säger, när det väl är sålt finns det ingen återvändo...:/


Hur ska jag göra?

Nu blev jag kluven.

Tankarna på att behålla huset dök upp i hjärnan idag. Jag fick inte samma tryckande hemska känsla när jag va där idag. Ska jag försöka behålla de eller är det mer än vad jag klarar av? Det är ju väldigt stort...MEN jag älskar de...:/ Tror Jocke hade velat att vi stannade kvar. What to do...?


Vad tycker NI?

Stora "fixa-mitt-hus-dagen"

Imorse tyckte min lille grabb att det va morgon kl 06:15...det tyckte INTE hans mamma! Men, vad ska man göra? Bebis bestämmer! :)
Trött som en gnu gick jag upp och jag lovar, jag kunde stått upp och somnat! Kelade lite med Neo innan de va dax för morgonvälling för herr liten och frukost för moi. Jag hade planer på att sova lite till när det va dax för första "napen" men de hinns inte med, idag är de husröj som gäller kl. 10:00.

Jag ska få hjälp av släkt och vänner idag för att göra mitt hus klart för försäljning...Tack alla som ställer upp och ni som inte kan idag ska inte känna skuld! Jag vet hur gärna ni vill hjälpa till och jag uppskattar er enormt ändå! Jag gick ju faktiskt ut med detta så sent som i måndags så jag förstår om inte alla kan med så kort varsel :)

Så, kl 10:00 bär det av till huset...med blandade känslor. Men lika bra att få det gjort. Jag vill bara bli av med de nu och sen hitta ett nytt fint boende till mig och min son. Det kan bli svårt, jag vill inte ta första bästa. Det är många faktorer som ska stämma i ett boende när man har en liten bebis. Helst vill jag ha ett litet radhus med en liten trädgård, helst enplans och i Hyllinge. Jakten går vidare...


Svar på kommentar

frida om
Gick bra:

Va jobbar du med, skall du börja jobba heltid nu?

Jag jobbar på Ica Maxi på Råå, på färskvaruavdelningen och jag älskar mitt jobb! Har nog mycket att göra med personerna som jobbar där, alla är UNDERBARA! Vi har såå kul tillsammans.

Jag ska inte jobba heltid utan en dag i veckan. Får se efter sommaren hur jag känner om jag vill jobba mer än en dag men just nu är det lagom :)

 

Nu ska jag packa Neos skötväska och sen är det nog dax att gå! Hoppas lillkillen vaknar av sig själv så jag slipper väcka honom...

 

Ha en fin dag allesammans


Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.
Tack för den underbara tid vi fick tillsammans även om den blev på tok för kort. Visst skulle vi få en hel drös med barn och bli gamla tillsammans? Hmm, all denna spekulation om HUR det kunde blivit hoppas jag inte tar kål på mig...Tankarna är min största fiende just nu!

Älskar dig, Joacim Erik Daniel Björk!


Gick bra

Första dagen på jobb gick fint och det va skönt att va tillbaka hos mina galna arbetskamrater!



Svar på en kommentar:

Nej, mina föräldrar är inte främllingar för Neo, tvärt om. Läs om inlägget nedan, har skrivit om texten. Såg att den kunde missuppfattas.


Färg

Idag har det vatt underbart väder hela dagen. Jag har suttit ute i solstolen när Neo sovit gott i vagnen och fått lite färg. Det behövdes inte många minuter i solen för att man skulle bli lite röd. Givetvis somnade jag där ;)

Neo va på läkarkoll och allt verkade normalt. Han va dock jätteledsen hela tiden vilket är mycket ovanligt för honom. Vet inte om de va rummet eller läkaren eller nått annat som gjorde att han inte gillade hela proceduren. Jag har en teori om att han kände igen rummet sen han fick sina vaccinations sprutor för en månad sen ;) Vet att den teorin dock inte kan stämma, hehe.

Han väger nu 8350 gram och är 70 cm lång. Jag gissade innan på 8500 gram och 71 cm lång så jag va inte HELT ute och cyklade.

Måste bara nämna att han kissade ner doktorn! Duktig pojke! ;)




Rebecca om 8:25:

Ska Neo passas av sina mor & farföräldrar då?

Svar: Nej, Neo ska passas av hans farmor när jag jobbar. Hon jobbar inte. Annars hade det vatt svårt för mig att börja jobba igen eftersom alla andra jobbar på dagarna inkl mina föräldrar. Jag vill inte lämna honom till någon främling än, som en dagmamma eller liknande, jag tycker han är för liten. Men nu gynnas alla för farmor tycker inte precis det är pest att ha Neo en dag ;)


Nu ska jag ut o se om lilleman vaknat i vagnen!










8:25

Idag sov min lille goding till 8:25! Visserligen vaknade han en sväng efter han lagt sig igårkväll och somnade väl vid 22:30 tiden men ändå! Skönt med sovmorgon till halv nio ;) Även om han somnar sent så brukar han vakna vid samma tid, ca 7:00 men jag tackar och tar emot!


Nu är det snart dax för mig att jobba igen. På fredag börjar jag. Ska bli kul. Jag saknar ju de galningarna jag jobbar med ;)


Idag blev det en sväng på stan med Challe. Vi käkade lunch på Mezo, kollade in några affärer och sen blev det en alkoholfri drink på Hampan. Vädret va underbart så vi satt ute och mös. Neo va självklart med oss och han verkade ha det hur kul som helst. Han tycker nog om att vara ute i friska luften men vem gillar inte de? :)



Jocke - min andra hälft. Miss u so much. Words are not enough...

Neos utveckling

Nu är lillgrabben 6 månader.

  • Sover mellan ca kl. 20 och kl. 7
  • Äter mild havrevälling innan natten (smakar apa enligt mig)
  • Kan sitta hyfsat själv dock är det lite vingligt än.
  • 4-5 mål om dagen käkas de. Banangröt och mammas morotspuré är två favoriter!
  • Skrattar när man killar honom i armhålorna :)
  • Har vänt sig från rygg till mage EN gång...de va visst inte så kul ;)
  • "Hoooar" som en uggla, försöker få honom att säga "mama" men det går dock inte så bra, haha!
  • Är envis med att somna på kvällen. Ibland blir det en timmes skrik i spjälsängen, puhh...Han vill somna hos mamma men icke, jag vill inte vara en levande säng ;)
  • Älskar att titta på "gummibjörnen" på Youtube. Ett bra sätt att underhålla honom när han e svårflörtad, haha.
  • Gillar att leka "titt-ut". Han gillar att bli skrämd. Han hoppar till när han ser en och sen kommer det ett STORT smajl!
  • Gillar inte att ligga på mage. Det har han aldrig gjort. Försöker dock varje dag, flera gånger.

 


Sömnbrist

Dagarna som gått jag har inte fått vidare bra sömn...Skulle behöva sova en vecka för att få igen krafterna.
Jag har ett stort sug efter att bara sticka iväg, rymma långt långt bort...där jag kan flippa ur ett tag och bara vara ensam. När man har en son på 6 månader kan man inte de...Jag får skuldkänslor av att lämna honom.



Jag undrar hur det hade varit om Neo inte fanns...Hade det vatt enklare för mig...? Då hade jag kunnat spåra ur hur som helst...Nu får jag hålla det inne istället för att jag har ett ansvar. Tänk så exploderar jag? Kanske bättre att ta tag i det NU så man kan gå vidare sen, oladdad...Just nu känner jag att det kan brista vilken dag som helst.

Jag måste säga att jag vatt stark hittills...nu kanske det är dax att vara svag? Ingen höjdare om man tappar taget en dag när man inte är beredd. Jag känner hur det bubblar innombords...

6 månader <3

Kom på att mitt hjärta idag blir 6 månader! Stora killen...

Önskar att du fick vara med oss Jocke. Du hade älskat att busa runt med Neo nu, han e såå go...

Vilken trist dag

Usch, idag är jag seg och orkar ingenting. Neo har vaknat många gånger inatt, därav tröttheten.

Ska snart hem till mamma o pappa, blir middag där ikväll.

Nä, har ingen ork att skriva idag. See ya another day!

Buhh vilket väder

Idag blir det till att stanna inne. Jag ska bort en sväng o handla bara men jag e så sugen på en promenad idag men det inser jag att det blir det inte. Det ska vara samma skit hela dagen, regn, regn, regn...:(

Ikväll kommer Neos gammelmormor och gammelmorfar hit på middag. Gammelmorfar Jens har fyllt 75 år så det ska firas lite :)





...Have you ever tried sleeping with a broken heart? Well, you can try sleeping in my bed... 


Funhouse?


Pink - Funhouse


I dance around this empty house
Tear us down, throw you out
Screamin down the halls
Spinnin all around and now we fall

Pictures framing up the past
Your taunting smirk behind the glass
This museum, full of ash
Once a tickle, now a rash

This used to be a funhouse
But now it's full of evil clowns
It's time to start the countdown
I'm gonna burn it down, down, down
I'm gonna burn it down
9 8 7 6 5 4 3 2 1 fun

Echoes knocking on locked doors
All the laughter from before
I'd rather live out on the street
Than in this haunted memory

I've called the movers, called the maids
We'll try to exorcise this place
Drag my mattress to the yard
Crumble, tumble, house of cards

This used to be a funhouse
But now it's full of evil clowns
It's time to start the countdown
I'm gonna burn it down, down, down
This used to be a funhouse
But now it's full of evil clowns
It's time to start the countdown
I'm gonna burn it down, down, down
I'm gonna burn it down
9 8 7 6 5 4 3 2 1 fun (haha)

I'm crawling through the doggy door
My key don't fit my lock no more
I'll change the drapes
I'll break the plates
I'll find a new place
Burn this fucker down

Dododododododo
Dododododododo
Dododododododo
Dodododododadadada
Dododododododo
9 8 7 6 5 4 3 2 1

This used to be a funhouse
But now it's full of evil clowns
It's time to start the countdown
I'm gonna burn it down, down, down
This used to be a funhouse
But now it's full of evil clowns
It's time to start the countdown
I'm gonna burn it down, down, down
I'm gonna burn it down



Kanske något jag borde göra...?


Så ser vår kommande bil ut





Denna typen av Audi är det jag är spekulant på. Jocke hade tänkt en sån till oss, dock modellen nyare tror jag men den har jag tyvärr inte råd med tror jag.


Nu har jag en gnällspik till son på golvet att ta hand om.

Trött...

...är jag idag. Neo ville upp och käka kl. 05:30. De va jag ju lagom sugen på då.

Idag blir det en prommis, det regnar iaf inte nu. Annars är dagen oplanerad...


Regn och gnäll

Det har regnat mest hela dagen så vi har hållt oss ihomhus. Jag tar gärna en eller flera promenader varje dag men idag blir det ingen. Ser inte ut till att bli upphåll ikväll heller...


Neo har inte varit sig lik. Han har varit svårflörtad och sovit ganska mycket idag. Han hade lite feber imorse också men den försvann efter lite alvedon. Drömde inatt att det syntes 2 vassa bissingar, får se om den drömmen kanske blir sann inom kort!





Jocke min älskade. Känns som om du varit borta hur länge som helst men det har inte ens gått 2 månader...
Jag tänker ibland på dig och att du inte har en aning om vilket öde som drabbat oss. Det ger mig både tröst och sorg. Du lider inte, du sover ju bara. Det är skönt att du inte ser vår smärta för den hade du inte tyckt om.
Jag skulle bara vilja prata med dig om allt som hänt oss...så du kunde trösta mig. Jag saknar din varma famn att krypa upp i. Ibland får jag göra det i drömmarna men det blir ju inte samma sak. Då blir jag ju oftast ledsen dagen efter istället...

Du ska veta att vi ALDRIG glömmer dig och jag ska se till att Neo får den bästa tänkbara uppväxten! Du hade inte velat något annat, jag vet att du älskar DIN lille grabb. Han ska inte sakna något, förutom chansen att lära känna sin pappa. Han kommer känna dig genom oss men det kommer ju inte vara samma sak som om du varit med oss men vi ska göra vårt allra bästa! Jag LOVAR.

En dag ska vi känna lycka igen, trots att du inte finns hos oss.

Hoppas att du känner frid där du är och va inte orolig, jag ska se till att de j*vlarna får betala för vad som händ DIG.

Och vet du vad?! Självklart ska jag köpa den Audi du drömde om att vi skulle ha! Jag har tagit över ditt intresse av att kolla in bilar på Blocket :P Du hade varit sååå stolt över mig, det tror jag. Du kommer le ner från himlen när du ser vårt vrålåk :)

Massa massa massa kyssar till DIG finaste <3 Foverver rememberd, forever loved.


Banken nästa

Idag ska jag till banken och fixa med lån och pengar...kul.

Natten har inte varit som den brukar. Neo vaknade vid strax innan tre och ville inte somna. Efter en stund plockade jag upp honom till mig och då märkte jag att han va jättevarm! Stackaren hade feber...38,9 grader. Han fick en ny blöja och alvedon sen tog det ca 1 timme innan han somnade. Han va inte ledsen eller så, han kunde bara inte somna. Idag är febern som bortblåst, tack och lov. Hoppas han klarar sig från sjukdom.


Svar igen

Nej, jag ska inte behålla huset...
6 rok på 180 kvm plus en tomt på 1300 kvm blir mer än vad jag hinner med. Dessutom mår jag skit när jag är där...trots att jag älskar själva huset...ångesten är total.


Svar

1. Jag rökar för att klara av det jag måste gå igenom nu. Jag har för avsikt att sluta så fort jag inte behöver det mer. Började när detta hemska hände. Det är ett sätt för mig att bearbeta och det känns bra för stunden. Neo drabbas inte över huvud taget, han ä ju aldrig med och utsätts. Det skulle jag aldrig tillåta.

2. Jag har varit vid graven men Jocke är inte där. Jag känner honom inte där och kan därför inte prata med honom. Han kanske är där fysiskt men inte mer. Känner hans närvaro tydligare här hemma (hos svärföräldrarna). Jag vill inte be honom sluta med något som jag senare kan komma att tycka om och uppskatta. Som tex drömmarna.




Hunger

Usch, jag sitter här och är mega hungrig men orkar inte gå och fixa frukost just nu...Vädret gör att man bli slö och omotiverad. Sova om en stund kanske när lillen blir trötter...?

Nä - måste verkligen hämta käk nu...spyr av hunger snart för f*n...


Jocke - jag sa ju att du inte skulle besöka mig i drömmarna...än. Snälla, jag måste hålla mig "frisk".

<3

På listan

IDAG:

  • Följa med Maysan till sjukgymnasten.
  • Kuratorsamtal på samtalsakuten i Helsingborg.
  • Till juristen för att göra boupptäckningen.

Rolig dag jag har framför mig, eller hur...? :/




Gåstol

Nu sover lillen första napen för dagen och jag ska ut, ta mig en ciggeluring och sen fixa mig för dagen. Idag ska vi ut och leta gåstol.

Jag har hittat en skittuff stol från Segr som jag vill ha men jag hittar inga återförsäljare så det blir att leta på måfå!

Ikväll ska jag och Neo hem till mamma o pappa på middag och lite snack.

Inga drömmar om Jocke inatt så dagen har börjat hyfsat.

Ha en trevlig dag allesammans


Huvudvärk

Dagen började med en massa gråt och det har resulterat i en ihängande huvudvärk...Ska proppa i mig lite piller innan det är dax för shopping med tjejerna i Lödde.

Neo vaknade kl 6 imorse vilket jag tycker är för tidigt. Han brukar vakna runt sju vilket är perfekt :)

Annars inte mycket nytt att rapportera...



Igår va de 6 veckor sedan min fina Jocke lämnade oss...:( Inatt besökte han mig i mina drömmar...Jocke - jag vill drömma om dig men det är för svårt. Dagen blir inge bra efteråt...Om du kunde vänta ett litet tag till med att besöka mig? Det kommer komma en dag då jag kan drömma om dig utan att må dåligt dagen efter...KYSS min älskade <3 Älskad för evigt

Vi





Känslan av att gå och sticka huvudet i sanden har lagt sig för tillfället.



Neo åt idag sin första portion banangröt och han älskade den. Så, den milda havregröten får ta en paus ett tag :)


Jocke - du hade vatt så stolt över din son <3 Han är världens finaste.

Lycka

Kom på att jag saknar att känna lycka. Kommer jag få känna lycka igen och isf när? Jag har ju min lycka i Neo men visst behöver man mer än så som människa? För tillfället räcker de kanske men i framtiden vill jag ha något mer...LYCKA. Vad är definitionen?

Fotvårdens dag

Då är det kanske idag man ska ta tag i sina äckliga fötter så de kan bli snygga till sommaren och våren som är på ingång? Fotvårdens dag...omg.

Inget på schemat idag. Jag ska dock somna om så fort sonen gör de. Vill bara krypa ner under täcket och försvinna. Så är det ju vissa dagar...


<3 Forever in my heart darling <3


Sovmorgon

Inatt har jag inte sovit så mycket eftersom sonen bökade runt en massa samt vakande titt som tätt, så är de ju vissa nätter. Så, jag fick sovmorgon till halv elva! Tack Maysan.

Idag ska jag bort till Apoteket för att inhandla en del nödvändigheter och i eftermiddag/kväll ska jag ta en prommis med Tess och ev kolla på hennes killes fotbollsmatch här ute i Hyllinge. Får se hur vädret är och om Neo vill ;) Svårt att bestämma när man har en liten, det blir till att göra som han vill ju.


Du ska veta att vi alla tänker på dig hela tiden men försöker att få vardagen att fungera trots att du inte är hos oss mer. Jag gör mitt bästa men ibland kommer verkligheten ifatt och jag mår piss och bara bölar. Det är tillåtet. Jag vet att du hatar mina tårar men de måste komma ut. Hoppas du har det gott där du är, troligen i bilhimlen. Hoppas du får köra alla de häftiga bilarna du drömde om <3 Evigt SAKNAD - KÄRLEK / Din älskling


Sol

Idag skiner solen utanför fönstret och de behöver vi verkligen. Hoppas att de kan hålla i sig, att regnet inte hittar oss idag.

Neo växer så fort, jag hänger inte med. Försöker lägga allt på minnet men de går ju inte. Igår träffade jag en liten flicka på 4 veckor och en liten pojke på 2½ månad och jag kunde ju inte fatta att de varit Neo bara för ett litet tag sedan...det är skrämmade så fort man "glömmer".


JAG ÄLSKAR MIN SKRUTT MEST AV ALLT PÅ HELA JORDEN <3 OCH JOCKE MEST AV ALLT I HIMLEN <3


Heldag borta



Idag ska vi nog vara borta hela dagen. Nonne (Neos farfar) har "Springbreak" på sin firma (billjud) så vi ska hänga där, jag och Neo. Jag ska hjälpa till i den mån jag kan, jag är ju först och främst mams till Neo ;)

Igår vände Neo sig från rygg till mage för första gången! Oj så stolt jag blev! Dock såg jag inte de utan när jag tittade ner låg han helt plötsligt på magen...Jag och farmor försökte förjäves få honom till att göra de igen men icke! Varför anstränga sig när man kan ligga och "päääsa" ;)

Sen kan han sitta ganska bra nu också, dock inte på golvet och han behöver ju lite stöd än men snart så...ja då springer han väl! haha



Vi saknar dig så ofantligt mycket Jocke! Neo saknar sin paps...
Man kan inte annat än att sakna en underbar människa som du <3


RSS 2.0